Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Bertolucci, Reflections of Cinema

Μπερτολούτσι, Σκέψεις για τον Κινηματογράφο (Bertolucci, Reflections of Cinema)

Ντοκιμαντέρ για τον κορυφαίο Ιταλό σκηνοθέτη Μπερνάρντο Μπερτολούτσι βασισμένο σε συνεντεύξεις του.

Το ντοκιμαντέρ προβάλλεται στις 23.00 στο Κανάλι της Βουλής

Antoinette Dans Les Cevennes

Ο Γάιδαρος, ο Εραστής μου κι Εγώ (Antoinette dans les Cevennes) της Καρολίν Βινιάλ

Η ηρωίδα της είναι η Αντουανέτ, δασκάλα δημοτικού κι εκρηκτική από τη φύση της, περίπου single, μια κι έχει δεσμό με τον παντρεμένο Βλαντιμίρ. Οταν εκείνος την αφήνει στα κρύα του λουτρού για να πάει καλοκαιρινές διακοπές με την οικογένειά του, εκείνη αποφασίζει να δράσει: ακολουθεί το πρόγραμμα διακοπών του εραστή της, που είναι πεζοπορία στη φύση, παρέα μ’ ένα γάιδαρο. Μόνο που ο γάιδαρος της Αντουανέτ, ο Πατρίκ, θα τη διδάξει ποιες είναι, στ’ αλήθεια, οι σχέσεις ζωής και πόση υπομονή χρειάζεσαι για να γνωρίσεις τον εαυτό σου.

Η Λορ Καλαμί με... γαϊδουρινή υπομονή, στην κωμωδία που της χάρισε το Σεζάρ Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 στην ΕΡΤ 2

color out of space 607

Color Out of Space του Ρίτσαρντ Στάνλεϊ

Μια ιστορία τρόμου για τους Γκάρντνερ, μια οικογένεια που μετακομίζει σε μια απομακρυσμένη φάρμα στην αγροτική Νέα Αγγλία για να ξεφύγει από τη φασαρία του 21ου αιώνα. Είναι απασχολημένοι με την προσαρμογή στη νέα τους ζωή, όταν ένας μετεωρίτης πέφτει στην αυλή τους. Ο μυστηριώδης αερόλιθος μοιάζει να λιώνει, μολύνοντας τόσο τη γη, όσο και τις ιδιότητες του χωροχρόνου με ένα παράξενο, απόκοσμο χρώμα. Η οικογένεια Γκάρντνερ ανακαλύπτει ότι αυτή η εξωγήινη δύναμη μεταλλάσσει σταδιακά κάθε μορφή ζωής που αγγίζει... και τους ίδιους.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.00 στην ΕΡΤ 3

fast & furious 9 607

Fast & Furious 9: Μαχήτες των Δρόμων (F9) του Τζάστιν Λιν

Ο Ντομ Τορέτο που υποδύεται ο Βιν Ντίζελ, ζει μια ήσυχη ζωή μαζί με την Λέτι και τον γιο τους, τον μικρό Μπράιαν, όμως γνωρίζει καλά ότι ο κίνδυνος πάντα θα καραδοκεί στον ορίζοντα. Αυτή τη φορά, η απειλή θα αναγκάσει τον Ντομ να αντιμετωπίσει τις αμαρτίες του παρελθόντος του, αν θέλει να σώσει τους αγαπημένους του ανθρώπους. Η ομάδα του συγκεντρώνεται ξανά, αυτή τη φορά με σκοπό να σταματήσει μια συνωμοσία παγκοσμίων διαστάσεων, στην οποία ηγείται ο πιο ικανός δολοφόνος και ο πιο δεινός οδηγός που έχει αντιμετωπίσει ποτέ. Αυτός ο άνδρας τυχαίνει να είναι ο ξεχασμένος αδερφός του Ντομ, ο Τζέικομπ.

Η ένατη φορά είναι η καλύτερη; Ή έστω η πιο γρήγορη; Τα γκάζια στο τέρμα, αλλά οι απαντήσεις αργούν... Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.15 στο Star

A History of Violence

Το Τέλος Της Βίας (A History of Violence) του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ

Ο Τομ Στολ, ιδιοκτήτης ενός μικρού εστιατορίου, απολαμβάνει μια φιλήσυχη ζωή σε μια επαρχιακή πόλη της Ιντιάνα. Είναι παντρεμένος με την Έντι, νεαρή δικηγόρο και μαζί μεγαλώνουν τα δύο παιδιά τους, Τζακ και Σάρα. Η ξαφνική άφιξη δύο ψυχωτικών κακοποιών στο μαγαζί του διαταράσσει τις ισορροπίες. Βρισκόμενος σε κατάσταση άμυνας, ο Τομ σκοτώνει τους δύο εισβολείς, αναδεικνύεται σε τοπικό ήρωα και το πρόσωπό του φιγουράρει στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. Την επόμενη ακριβώς μέρα, ένας γκάνγκστερ, ο Καρλ Φόγκαρτι, καταφθάνει στην πόλη και στο μαγαζί του Τομ και αποκαλεί τον τελευταίο «Τζόι Κιούζακ». Μετά από λίγο καιρό, μια συμμορία μαφιόζων βρίσκεται έξω από το σπίτι του Τομ και τον διατάζουν να τους ακολουθήσει. Τότε ο Τομ συνειδητοποιεί πως πρέπει να βάλει τέλος σ' αυτή την έξαρση βίας. Ακόμη κι αν χρειαστεί να γίνει βίαιος ο ίδιος.

Η ταινία προβάλλεται στις 02.15 στο Star

The Vanishing 607

Ο Φαροφύλακας (The Vanishing), του Κρίστοφερ Νίχολμ

Τον Δεκέμβριο του 1900, οι αρχές της Σκοτίας έφτασαν σε ένα ακατοίκητο νησί, 20 μίλια μακριά από τις δυτικές ακτές της χώρας για να βρουν πως και οι τρεις φαροφύλακες που είχαν σταλεί εκεί, είχαν εξαφανιστεί, χωρίς να αφήσουν κάποιο δείγμα που να υποδηλώνει τους λόγους της εξαφάνισής τους. Ολα ξεκινούν όταν τρεις άνδρες διαφορετικών γενεών, επιβιβάζονται σε μια βάρκα με σκοπό να αλλάξουν βάρδια στο φάρο ενός νησιού από το σύμπλεγμα των νησιών Φλάναν. Ο Τόμας είναι ο μεγαλύτερος από τους τρεις, ένας λιγομίλητος και αυστηρός άνδρας που κάθε βράδυ ξυπνά από εφιάλτες μετά τον πρόσφατο θάνατο της γυναίκας του. Ο μεσαίος είναι ο Τζέιμς, ένας γεροδεμένος και σίγουρος για τον εαυτό του φύλακας, που έχει αφήσει πίσω στη στεριά τη γυναίκα του και τον γιο του. Ο μικρότερος είναι ο Ντόναλντ που διαθέτει όλο τον ενθουσιασμό ενός άπειρου φαροφύλακα που διψάει να μάθει τα μυστικά της δουλειάς από τους μεγαλύτερους. Η απρόσμενη ανατροπή στην σχεδόν ακίνητη και πανομοιότυπη καθημερινή τους ρουτίνα θα έρθει όταν θα βρεθούν αντιμέτωποι με μια μακάβρια αρχικά, πολύτιμη στη συνέχεια ανακάλυψη. Λόγος ικανός για να πάρει τα πάνω του ο τρόμος.

Διχασμένο ανάμεσα στο θρίλερ και το δράμα, το βασισμένο σε ένα αληθινό γεγονός που έγινε θρύλος φιλμ του Κρίστοφερ Νίχολμ σε κρατάει σε αγωνία για να δεις τελικά τι έχει συμβεί, όχι όμως και επειδή σε ενδιαφέρει πραγματικά. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στη 01.30 στον Alpha

amazing spider-man 2 607

The Amazing Spider-Man 2 του Μαρκ Γουεμπ

Ο Spider-Man συνεχίζει την καριέρα του ως υπερήρωας της Νέας Υόρκης. Ταυτόχρονα προσπαθεί να αντεπεξέλθει στα καθήκοντα του ως Πίτερ Πάρκερ. Όμως τα πράγματα θα δυσκολέψουν ακόμη περισσότερο όταν θα εμφανιστεί ένας νέος εχθρός, ο Ηλέκτρο. Στην πορεία ένας παλιός του φίλος, ο Χάρι Όσμπορν επιστρέφει οποίος θέλει το αίμα του Spider-Man. Κάποια στιγμή ο Ηλέκτρο και ο Χάρι Όσμπορν θα συνεργαστούν και ο Πίτερ πολύ σύντομα αντιλαμβάνεται ότι όλοι του οι εχθροί έχουν κάτι κοινό, την εταιρεία-κολοσσό Oscorp. Και εξαρτάται από τον Spider-Man να τους σταματήσει πριν καταστρέψουν την πόλη που αγαπά τόσο πολύ.

Προβλήματα με το κορίτσι, με τους παιδικούς του φίλους, με νέους ηλεκτρισμένους κακούς. Στη νέα ταινία του «Amazing Spider-Man», πέφτουν πολλά στον άνθρωπο αράχνη. Και στους θεατές. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στη 01.20 στο Mega

Daaaaaali

Νταααααλί! (Daaaaaalí!) του Κεντέν Ντουπιέ

Η Τζουντίθ, γαλλίδα δημοσιογράφος, συναντά τον Σαλβαντόρ Νταλί αρκετές φορές, σχετικά με μια πιθανή συνέντευξη, την οποία ο ιδιόρρυθμος καλλιτέχνης πεισματικά αρνείται. Η δημοσιογράφος επιμένει να τον ενοχλεί για ένα ντοκιμαντέρ με θέμα τον ζωγράφο, το οποίο όμως αποδεικνύεται δύσκολο να γυριστεί, ιδίως όταν ο Νταλί, οδηγώντας τη Rolls-Royce του στην παραλία, αχρηστεύει τη κάμερα πριν την έναρξη των γυρισμάτων… Θα γυριστεί ποτέ αυτή η ταινία;

ΜΙα αληθινά ψεύτικη βιογραφία του Σαλβαντόρ Νταλί, με 5 διαφορετικούς ηθοποιούς στον πρωταγωνιστικό ρόλο, που σατιρίζει τον καλλιτεχνικό ναρκισσισμό και πέφτει (χαριτωμένα) θύμα του κι η ίδια. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Videorama

triangle of sadness

Το Τρίγωνο της Θλίψης (Triangle of Sadness) του Ρούμπεν Εστλουντ

Κεντρικοί ήρωες, ο Καρλ και η Γιάγια, στην αρχή τουλάχιστον. Ο Καρλ είναι ένα νεαρό μοντέλο που, με αφορμή μια άβολη οντισιόν (το «τρίγωνο της θλίψης», η ρυτίδα ανάμεσα στα φρύδια του, μοιάζει να χρειάζεται botox!), συνειδητοποιεί ότι η καριέρα του φθίνει. Η κοπέλα του, η Γιάγια , επίσης μοντέλο αλλά και πετυχημένη influencer, βρίσκεται σε άνοδο. Μετά από έναν (απολαυστικό) τσακωμό, για να εξιλεωθεί, η Γιάγια προτείνει στον Καρλ να πάνε μια κρουαζιέρα - δώρο, φυσικά, των followers της. Ετσι και θα γίνει, μόνο που στο κατάστρωμα και τη σάλα του γιοτ (που δεν είναι άλλο από το «Christina O» του Ωνάση), ο Καρλ και η Γιάγια θα έρθουν σ' επαφή με τους εκπροσώπους των υπερ-πλούσιων της Ευρώπης και με αλλεπάλληλες ιδεολογικές κενώσεις.

Ο βραβευμένος με τον Χρυσό Φοίνικα Σουηδός σε αντικαπιταλιστική (λογο)διάρροια. H νέα ταινία του Ρούμπεν Εστλουντ (ήδη βραβευμένου με τον Χρυσό Φοίνικα για το «Τετράγωνο»), γυρισμένη κατά το ήμισυ στην Ελλάδα, ως ελληνική συμπαραγωγή. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμο στο ΕΡΤFlix

how to have sex

How to Have Sex της Μόλι Μάνινγκ Γουόκερ

Τρεις Αγγλίδες φιλενάδες γύρω στα είκοσι και κάτι, η Τάρα, η Σκάι και η Εμ, φτάνουν στα Μάλια για λίγες μέρες καλοκαιρινών διακοπών, περιμένοντας τ' αποτελέσματα των σπουδαστικών εξετάσεών τους. Σίγουρα θα περάσουν τέλεια. Σίγουρα θα είναι οι καλύτερες διακοπές της ζωής τους. Σίγουρα θα πιουν άπειρα και θα χορέψουν σα να μην υπάρχει αύριο. Σίγουρα θα γνωρίσουν αγόρια και κορίτσια, σίγουρα θα κάνουν άφθονο σεξ. Ακόμα κι η Τάρα, η μοναδική από τις τρεις που είναι ακόμα παρθένα. Σ' αυτές τις διακοπές, επιτέλους, θα το κάνει. Σίγουρα. Ακόμα κι αν δεν το θέλει.

Το πολυβραβευμένο (και στο Ενα Κάποιο Βλέμμα του Φεστιβάλ Καννών), ντεμπούτο τής Βρετανίδας Μόλι Μάνινγκ Γουόκερ, συμπαραγωγή της ελληνικής Heretic, γυρισμένο στα Μάλια της Κρήτης, δίνει ένα σύγχρονο, ιδρωμένο ορισμό της ερωτικής συναίνεσης.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

only murders in the building

Only Murders in the Builing Season 4

Οι Τσαρλς, Ολιβερ και Μέιμπελ ταξιδεύουν στο Λος Αντζελες για να λύσουν ένα ακόμα μυστήριο.

Η τέταρτη σεζόν προβάλλεται στο Disney+