Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τρίτη, 30 Ιανουαρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τρίτη, 30 Ιανουαρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


myfff 2024 underdog

Εχει Φύγει το Παιδί (Charbon | Underdog), Νταβίντ Αρσλανιάν

Καθηλωτική ταινία που παρακολουθεί την καθημερινότητα ενός ποδηλάτη κούριερ. Θρίλερ που κόβει την ανάσα, με σκηνοθεσία-ξυράφι και μια αξιοσημείωτη ερμηνεία από τον Ζιλ Ριτμάνιτς.

H ταινία είναι διαθέσιμη στην πλατφόρμα του MyFrenchFilmFestival

De Gaulle 607

Ντε Γκωλ (De Gaulle) του Γκαμπριέλ Λε Μπομάν

Βρισκόμαστε στον Ιούνιο του 1940, με τους Γερμανούς να μπαίνουν στην Γαλλία και τη Γαλλική Κυβέρνηση, με επικεφαλής τον Πολ Ρεϊνό, σε δίλημμα για το αν θα πρέπει να παραδοθούν ή να συνεχίσουν τον αγώνα. Την προφανή λύση, αντίθετη της ανακωχής, προσπαθεί να δώσει ο άνθρωπος που θα παίξει κεντρικό ρόλο σε όλη την επόμενη περίοδο για τη χώρα, ο Στρατηγός Σαρλ Ντε Γκωλ που θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει τη γυναίκα του Ιβόν και την κόρη του με σύνδρομο Down Αν για να βρεθεί αρχικά στο Παρίσι και στη συνέχεια στην Αγγλία προκειμένου να πείσει τον Γούινστον Τσέρτσιλ να υποστηρίξει τον αγώνα του.

Ακαδημαϊκή, επίπεδη, βιό - αγιογραφία του Σαρλ Ντε Γκωλ, που ενδιαφέρει μόνο για ένα ρόλο που αξιοποιεί τις υποκριτικές δυνατότητες του Λαμπέρ Γουιλσόν. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 23.00 στην ΕΡΤ 3

the long kiss goodnight 607

Ενα Σκληρό Φιλί για Καληνύχτα (The Long Kiss Goodnight) του Ρένι Χάρλιν

Η Σαμάνθα Κέιν είναι μια δασκάλα, που υποφέρει από αμνησία. Όταν το μυστηριώδες παρελθόν της αρχίζει να στοιχειώνει την ειδυλλιακή ζωή της, η νεαρή γυναίκα βάζει σκοπό να ανακαλύψει την πραγματική της ταυτότητα. Ερευνώντας επίμονα, με τη βοήθεια ενός ιδιωτικού αστυνομικού, συγκλονίζεται όταν ανακαλύπτει ότι στην πραγματικότητα είναι μια μυστική πράκτορας, η Τσάρλι Μπάλτιμορ, που είνα μπλεγμένη σε μια θανάσιμη συνωμοσία και ικανή να εξαρθρώσει τα υψηλά κλιμάκια της αμερικανικής κυβέρνησης. Τώρα, βρίσκεται αντιμέτωπη μ’ έναν εκδικητικό εχθρό του παρελθόντος, που απήγαγε την 8χρονη κόρη της. Ψάχνοντας να βρει το παιδί της, τα μητρικά ένστικτα της Τσάρλι θα έρθουν σε σύγκρουση με τον ψυχρό εκτελεστή, που κρύβεται μέσα της.

Η ταινία προβάλλεται στις 02.15 στο Star

sicario 2; soldato 607

Sicario 2: Η Μάχη των Εκτελεστών (Sicario: Day of the Soldado) του Στέφανο Σόλιμα

Συνεχίζοντας την εξερεύνηση της ηθικής ζούγκλας που επικρατεί στα ελεγχόμενα από τα καρτέλ σύνορα Μεξικού και ΗΠΑ, το φιλμ του Στέφανο Σόλιμα ξεκινά με τη σοκαριστική αυτοκτονία ενός ισλαμιστή τρομοκράτη κατά τη διάρκεια ενός συνοριακού ελέγχου. Λίγο αργότερα, η ακόμα πιο φρικιαστική επιδρομή καμικάζι σε ένα πολυκατάστημα στο Κάνσας Σίτι οδηγεί στην ανατριχιαστική υποψία ότι πλέον τα καρτέλ δεν εισάγουν παράνομα μόνο ναρκωτικά αλλά και τρομοκράτες. Αποφασισμένο να περάσει στην αντεπίθεση, το Υπουργείο Αμυνας των ΗΠΑ αναθέτει στον ομοσπονδιακό πράκτορα Ματ Γκρέιβερ (Τζος Μπρόλιν) τη βρώμικη δουλειά να τερματίσει τον υπόγειο αυτό πόλεμο, «χωρίς κανόνες» αυτή τη φορά, κι εκείνος επιλέγει να καταφύγει στην πάντα δημοφιλή λύση του γνωστού «διαίρει και βασίλευε», αναθέτοντας με τη σειρά του στον αδίστακτο Αλεχάντρο (Μπενίσιο Ντελ Τόρο) την αποστολή να απαγάγει την κόρη ενός από τους αρχηγούς των καρτέλ προκειμένου να πυροδοτήσει συμπλοκές ανάμεσα στις κυρίαρχες συμμορίες των εμπόρων ναρκωτικών.

Η συνέχεια στην ταινία του Ντενί Βιλνέβ βρίσκεται πιο κοντά σε ένα καθαρόαιμο θρίλερ δράσης από τον επιτηδευμένο προκάτοχό της, αλλά δεν έχει και πολλά να προσθέσει στο σχεδόν ηδονοβλεπτικά ζοφερό σύμπαν της. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.15 στον Alpha

Lobster

Ο Αστακός (The Lobster) του Γιώργου Λάνθιμου

Μια μη συμβατική ερωτική ιστορία που λαμβάνει χώρα σε ένα κοντινό μέλλον όπου οι άνθρωποι που μένουν μόνοι, είτε επειδή χωρίζουν είτε επειδή πεθαίνει ο σύντροφός τους, συλλαμβάνονται και μεταφέρονται στο Ξενοδοχείο. Εκεί είναι υποχρεωμένοι - σε διάστημα 45 ημερών- να βρούν κάποιον με τον οποίο ταιριάζουν και να γίνουν ζευγάρι. Αν δεν τα καταφέρουν μετατρέπονται σε κάποιο ζώο της επιλογής τους. Ένας άντρας, μεταφέρεται στο Ξενοδοχείο, και απελπισμένος κάποια στιγμή δραπετεύει στο Δάσος όπου ζουν οι Μοναχικοί. Εκεί ερωτεύεται μια γυναίκα, πράγμα το οποίο είναι ενάντια στους κανόνες των Μοναχικών.

Ο Γιώργος Λάνθιμος είναι έτοιμος για κάτι πιο ποπ. Και βαθύ. Και ρομαντικό. Και συναισθηματικά αφοπλιστικό. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στο Vodafone TV

scenes from a marriage

Σκηνές από ένα Γάμο (Scenes from a Marriage) του Ινγκμαρ Μπέργκμαν

Η ιστορία της ταινίας είναι πιο απλή και από την περιγραφή της: ένα ζευγάρι οδεύει προς το τέλος του γάμου του. Οσο πιο κοντά φτάνει σε αυτήν την τελική αυλαία ανακαλύπτει πως για χρόνια υπήρξε εγκλωβισμένο σε μια σύμβαση, πνίγοντας την αγάπη που τώρα μπορεί επιτέλους να πλημμυρίσει τα πάντα και να αναδυθεί ως το μόνο, σπουδαίο συστατικό της ένωσης τους. Πριν φτάσουν εκεί, και μέσα σε ένα διάστημα είκοσι χρόνων, θα ζήσουν «σκηνές» από ένα γάμο, «σκηνές» από τη διάβρωση μιας συνθήκης που λες σαν να υπήρξε πάντα τόσο «ιερή» και άρα προδιαγεγραμμένα έτοιμη να βεβηλωθεί από την ρουτίνα της καθημερινότητας, το πέρασμα του χρόνου, την ανία, τη συνήθεια, το πεπερασμένο της αγάπης.

Το αριστούργημα του Ινγκμαρ Μπέργκμαν, μια θαρραλέα ματιά στα άδυτα της συζυγικής ζωής. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη για ενοικίαση στο Videorama