Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τρίτη, 14 Μαρτίου

στα 10

Aν μείνετε μέσα απόψε, το Flix σας προτείνει τις καλύτερες ταινίες, διαθέσιμες σε τηλεόραση και πλατφόρμες.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τρίτη, 14 Μαρτίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


The Drop 607

«Η Συγκάλυψη» («The Drop») του Μίκαελ Ρόσκαμ

Ο Μπομπ είναι ένας λιγομίλητος, ογκώδης άντρας: το μέγεθος και το στιλ του υπονομεύονται από την πρώτη στιγμή του φιλμ, όταν, βράδυ στη γειτονιά του στην αθέατη πλευρά της Νέας Υόρκης, σώζει από τα σκουπίδια ένα αβοήθητο κουτάβι. Το σκυλάκι ανήκει στην γκαρσόνα Νάντια κι αυτή η γνωριμία δε θα του βγει σε καλό. Ο Μπομπ δουλεύει μπαρ στο μαγαζί του ξαδέλφου του, του Μαρβ, ενός πρώην μικροαπατεώνα που έχει πάρει τον κατά δύναμη ίσιο δρόμο. Ο Μαρβ συνεργάζεται και τώρα, όπως πάντα, με την τοπική μαφία, μόνο που αυτή πια δεν είναι η ιταλική, αλλά η τσετσένικη. Το μπαρ του χρησιμοποιείται, όπως κι όλα της γειτονιάς, κυκλικά, για να συγκεντρώνει κάθε τόσο τα παράνομα χρήματα των στοιχημάτων και να τα αποδίδει στην κεφαλή της νέας «οικογένειας». Μια ληστεία στο μπαρ θα παγιδεύσει τον Μπομπ ανάμεσα στη δαγκάνα των Τσετσένων και της αστυνομίας, όσο ο παλιός εραστής της Νάντια τον καταδιώκει με ζήλο.

Χαρακτηριστικό νεο-νουάρ, βασισμένο στο διήγημα «Animal Rescue» του («Gone Baby Gone», «Mystic River», «Shutter Island») Ντένις Λεχέιν. Ο Μίκαελ Ρόσκαμ, ο Φλαμανδός σκηνοθέτης του «Bullhead», κάνει εδώ το αμερικανικό ντεμπούτο του, με δυναμισμό και αυτοπεποίθηση. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix..

Η ταινία προβάλλεται στις 22.40 στον Alpha

Το Κλάμα Βγήκε Από Τον Παράδεισο

Το Κλάμα Βγήκε Από Τον Παράδεισο των Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαναστασίου

Πρόκειται για παρωδία, που διακωμωδεί με γλυκιά και νοσταλγική διάθεση όλο το φάσμα του παλιού ελληνικού κινηματογράφου της δεκαετίας του 1960 και κυρίως τις εμπορικές ταινίες της Φίνος Φιλμ. Στην ταινία συνυπάρχουν η κωμωδία, η περιπέτεια, το μελό, το μιούζικαλ, το βουκολικό δράμα, αλλά και οι σκηνές εποχής (Κατοχική περίοδος), όλα μέσα από μία κωμική και σατιρική αντίληψη. Βασικός άξονας του σεναρίου είναι η σύγκρουση δύο οικογενειών, της οικογένειας Μπισμπίκη που είναι φτωχή αλλά έντιμη και καλόκαρδη, και της οικογένειας Δελαφράγκα, που είναι πανίσχυρη και βαθύπλουτη, αλλά και εντελώς ανήθικη (αρχηγός της οποίας είναι ο σατανικός και ανελέητος Βύρων Δελλαφράγκας).

Η ταινια προβάλλεται στις 00.10 στο Mega

femicidio

Femicidio της Νίνας Μαρίας Πασχαλίδου

Ο όρος «εγκλήματα πάθους» μασκάρευε για πολλά χρόνια στυγερά εγκλήματα χαϊδεύοντας τα αυτιά όσων κρατούσαν το βλέμμα τους μακριά από ό,τι πραγματικά συνέβαινε. Αντρες που δολοφονούν τις γυναίκες τους, τις αδερφές τους, τις συντρόφους τους από ζήλια, επειδή τις θεωρούν κτήμα τους... Επειδή, απλώς, μπορούν. Πλέον αυτά τα εγκλήματα έχουν τον όρο που περιγράφει με ακρίβεια και χωρίς περιστροφές τη σωστή διάστασή τους: γυναικοκτονίες. Ορος που μπορεί να ακούστηκε για πρώτη φορά εδώ στην Ελλάδα αρκετά πρόσφατα, αλλά για πολλές χώρες, όπως στην Ιταλία, για παράδειγμα, όπου σύμφωνα με επίσημα στοιχεία μια γυναίκα δολοφονείται ανά τρεις μέρες, είναι μια λέξη αρκετά γνώριμη εδώ και χρόνια.

Το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ της Νίνας Μαρίας Πασχαλίδου για τις γυναικοκτονίες... δίπλα μας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθεσιμή στο viva.gr

Η Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς 607 6

Η Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς του Γιάννη Οικονομίδη

Το γουέστερν γίνεται ίστερν, καθώς ο θρασύδειλος Ηρακλής, επαρχιώτης επιχειρηματίας, σχεδιάζει να εκδικηθεί τη γυναίκα του Ολγα που τον κερατώνει με τον Μάνο, πρώην λαϊκό τροβαδούρο και νυν ιδιοκτήτη τοπικού σκυλάδικου. Για την τιμή όχι μόνο του ανδρισμού του, αλλά και του σακ βουαγιάζ με το εκατομμύριο που αφαίρεσε η μοιχαλίδα από τις κρυψώνες στο σπίτι. Οι μαμάδες εκατέρωθεν μπλέκουν μανιπουλαριστικά στη βεντέτα, το ίδιο και τυχοδιώκτες, απατεώνες και παράγοντες τοπικοί, μαζί και εκτελεστές εισαγόμενοι. Είναι αμφίβολο αν έστω κι ένας θα ξεφύγει από τον μύλο των προδοσιών και των αναμετρήσεων.

Οι άντρες δεν υπάρχουν πια στην μαύρη, πικρή… κωμωδία του Γιάννη Οικονομίδη, ενός από τους Ελληνες σκηνοθέτες που επιμένουν σε ένα σινεμά με χαρακτήρα και ταυτότητα. Διαβάστε την κριτική του Flix εδώ.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ERTFlix

all quiet

Ουδέν Νεώτερον από το Δυτικό Μέτωπο (All Quiet on the Western Front) του Εντουαρντ Μπέργκερ

Τοποθετημένο στις τελευταίες ημέρες του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, ακολουθεί τη ζωή ενός ιδεαλιστή νεαρού Γερμανού στρατιώτη που ονομάζεται Πόλ Μπάουμερ. Αφού κατατάχθηκε στον γερμανικό στρατό με τους φίλους του, ο Μπάουμερ βρίσκεται εκτεθειμένος στην πραγματικότητα του πολέμου, καίγοντας τις πρώτες ελπίδες του να γίνει ήρωας, καθώς κάνει ό,τι μπορεί για να επιβιώσει. Η ταινία προσθέτει μια παράλληλη ιστορία που δεν βρίσκεται στο βιβλίο, η οποία ακολουθεί τις διαπραγματεύσεις ανακωχής για τον τερματισμό του πολέμου.

Ο πόλεμος ως θέαμα, στο φιλμ του Εντουαρντ Μπέργκερ, η μόνη καινοτομία του οποίου είναι η πολλαπλά προβληματική του αντίληψη για την έννοια του αντιπολεμικού φιλμ. 7 βραβεία BAFTA, 9 υποψηφιότητες για Οσκαρ. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς