Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 9 Μαΐου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 9 Μαΐου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


rebel in the rye 607

Επαναστάτης στη Σίκαλη (Rebel in the Rye) του Ντάνι Στρονγκ

Το σενάριο, βασισμένο στη βιογραφία «J.D. Salinger: A Life» τού Κένεθ Σλαουένσκι, πιάνει τον Σάλιντζερ στη νεανική του αθωότητα και τον συντροφεύει ως την απόσυρσή του από τα κοινά. Τον παρατηρεί, ως ανήσυχο νέο στη μεσοπολεμική Νέα Υόρκη, στην πρώτη και καθοριστική του μεγάλη ερωτική απογοήτευση, από την Ούνα, κόρη του Ευγένιου Ο' Νιλ και σύντομα σύζυγο τού Τσάρλι Τσάπλιν, στα χαρακώματα του Β' Παγκόσμιου, στην τραυματική επιστροφή του στον «ειρηνικό» κόσμο. Και, σ' όλη τη διάρκεια, στον αγώνα του να γράψει, να εκδώσει, να φορέσει την ταυτότητα του συγγραφέα που έχει επιλέξει, να γίνει αποδεκτός από τον πραγματιστή πατέρα του, να αναγνωριστεί. Με τη βοήθεια και την υποστήριξη τού δασκάλου και πρώτου εκδότη του, Γουιτ Μπερνέτ, μέσα από δεκάδες πικρίες και ελάχιστες αναλαμπές επιτυχίας.

To μυστήριο γύρω από τον Τζ. Ντ. Σάλιντζερ σε μια βιογραφική ταινία που αναζητά την αλήθεια αλλά συναντά μόνο τη συμβατικότητα. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.00 στην ΕΡΤ 3

three kings

Οι Τρεις Ηρωες (Three Kings) του Ντέιβιντ Ο. Ράσελ

Με τη λήξη του Πόλεμου του Κόλπου, τρεις Αμερικανοί στρατιώτες βρίσκουν τυχαία έναν χάρτη ο οποίος πιστεύουν ότι μπορεί να τους οδηγήσει στους... κρυμμένους θησαυρούς του Σαντάμ Χουσεΐν. Αγνοώντας τις διαταγές που τους δίνονται και με κίνδυνο να περάσουν στρατοδικείο, αποφασίζουν να κλέψουν το χρυσάφι για τον εαυτό τους.

H ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο Open

Do Not Expect to Much From the End of the World

Μην Περιμένετε και Πολλά από το Τέλος του Κόσμου (Do Not Expect Too Much from the End of the World) του Ράντου Ζούντε

Η Αντζελα είναι η κεντρική ηρωίδα μιας τραγικωμωδίας που τη θέλει να κυνηγά θύματα εργατικών ατυχημάτων που για ένα ποταπό αντάλλαγμα θα ενοχοποιήσουν τον εαυτό τους και όχι τους εργοδότες on camera. Ταυτόχρονα το alter ego της, o ρατσιστής, ακροδεξιός Αντριου Τέιτ (συνελήφθη το 2022 στη Ρουμανία) συνεχίζει στο Tik Tok να ξερνάει μισαλλόδοξο λόγο και να κερδίζει views και likes ερήμην της νέας πολιτικής ορθότητας. Σε παράλληλη δράση, το «Angela Moves On», μια ταινία από το 1981, την εποχή του Τσαουσέσκου, θυμίζει τις ανατριχιαστικές αναλογίες με την Άντζελα οδηγό ταξί να περιπλανιέται στο αργότερα - κατά τον Ζούντε - μαρτυρικό Βουκουρέστι.

Το σύγχρονο χάος μέσα από ένα κολάζ με τον τρόπο του Ράντου Ζούντε. Λιγότερο σοβαροφανές και καταγγελτικό από το «Ατυχές Πήδημα η Παλαβό Πορνό», συγγενικό σε υφή, θεματολογίες και ντελιριακή διάθεση που θα δοκιμάσει τους αμύητους και θα ενθουσιάσει τους μυημένους. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

delincuentes

Παραβατικοί (Los Delincuentes) του Ροντρίγκο Μορένο

Ο Μοράν και ο Ρομάν είναι δύο φιλήσυχοι τραπεζικοί υπάλληλοι στο Μπουένος Άιρες . Ο Μοράν αμφισβητεί τη ανυπόφορη ρουτίνα της καθημερινότητάς τους, κλέβει ένα σεβαστό ποσό από το χρηματοκιβώτιο και ζητά από κολλητό του συνάδελφο να κρύψει τα χρήματα ώστε να τα μοιραστούν μόλις βγει από τη φυλακή. Τι ψυχή έχουν άλλωστε τρία χρόνια πίσω από τα σίδερα αν δε χρειαστεί να δουλέψει κανείς τους ξανά; Το σχέδιο μοιάζει εφαρμόσιμο, αρκεί να μη λυγίσει κατά την ανάκριση ο δεύτερος. Ή να μην μπλέξουν τα πράγματα όταν στην εξίσωση μπει ο έρωτας. Ποιο είναι όμως το πραγματικό κόστος για την ελευθερία;

Χρονικό ενός φιλόδοξου ληστρικού κόλπου δουλεμένο ήρεμα και φινετσάτα ως υπαρξιακό ταξίδι. Επίσημη πρόταση της Αργεντινής για το Όσκαρ Διεθνούς Ταινίας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Videorama

ghostbusters legacy

Ghostbusters Legacy του Τζέισον Ράιτμαν

Δεν χρειάζεται να γνωρίζετε και πολλά για την υπόθεση, πέραν του ότι μια μητέρα και τα δύο παιδιά της φτάνουν σε μια μικρή πόλη, όπου αρχίζουν να ανακαλύπτουν τη σύνδεσή τους με τα αρχαία ξόρκια και τη μυστική κληρονομιά που τους κληροδότησε ο παππούς τους.

Το «Ghostbusters» παθαίνει «The Force Awakens». Ευτυχώς και δυστυχώς μαζί. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix

All of Us Strangers

Αγνωστοι Μεταξύ μας (All of us Strangers) του Αντριου Χέι

Ο Ανταμ είναι ένας σαρανταπεντάρης σεναριογράφος με κενό έμπνευσης, που ζει στο Λονδίνο, σε μια πανύψηλη πολυκατοικία γεμάτη απρόσωπα διαμερίσματα, βγαλμένη από το «High-Rise» του Τζ. Γκ. Μπάλαρντ, τόσο άδεια όσο η λευκή σελίδα του. Σ' ένα τεράστιο κτίριο σα σφραγισμένο μονόλιθο από γυαλί και μέταλλο, περικυκλωμένο από τη νυχτερινή φαντασμαγορία της μεγαλούπολης, ο Ανταμ μοιάζει να ζει μόνος. Ομως ένα βράδυ του χτυπά την πόρτα ο Χάρι, tipsy, μ' ένα μπουκάλι και λίγα καλά ντραγκς στο χέρι: ο Ανταμ αρχικά θα τον απορρίψει, όμως σύντομα οι δυο τους θα ξεκινήσουν μια ερωτική σχέση ενωμένων βελούδινων σωμάτων, διστακτικών εξομολογήσεων και απόλυτης εγκεφαλικής ταύτισης. Παράλληλα, ο Ανταμ θα επισκεφτεί το πατρικό του σπίτι στα προάστια και, προς έκπληξή του, θα συναντήσει εκεί τη μαμά και τον μπαμπά του, παρότι σκοτώθηκαν κι οι δυο μαζί σε αυτοκινητιστικό όταν εκείνος ήταν μόλις 12. Αυτή η συνάντηση σ' έναν αόρατο χοροχρόνο θα δώσει στον Ανταμ την ευκαιρία να τους ξαναγνωρίσει, να ξαναχωθεί στο προστατευτικό κρεβάτι τους, να τους πει ότι είναι γκέι, να διαλύσει τα στερεότυπά τους, μιας γενιάς που έζησε τη δεκαετία του τρόμου του AIDS ενώ τώρα όλα έχουν αλλάξει... αλλά σίγουρα όχι όλα.

Ενα ρομάντζο φαντασίας, τόσο δεξιοτεχνικό που μοιάζει απλό, μια από τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς, υποψήφια για έξι Bafta, από τον σκηνοθέτη του «45 Χρόνια» και του «Looking». Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Disney+

3 body problem

3 Body Problem

Στο αποκορύφωμα της Πολιτιστικής Επανάστασης, η κινεζική κυβέρνηση κατασκευάζει μια μυστική στρατιωτική βάση. Η Γιε Γουντζίε, μια νεαρή αστροφυσικός που υποβάλλεται σε «επανεκπαίδευση», εντάσσεται στην ερευνητική ομάδα. Σε αυτό το απομονωμένο μέρος, εργάζεται σε ένα σύστημα τηλεμετάδοσης που κατευθύνεται προς το διάστημα και σταδιακά ανακαλύπτει την πραγματική αποστολή της βάσης. Τριάντα οκτώ χρόνια αργότερα, καθώς ένα παράξενο κύμα αυτοκτονιών πλήττει τη διεθνή επιστημονική κοινότητα, η διακεκριμένη ερευνήτρια νανοτεχνολογίας Ογκι Σάλαζρ γίνεται μάρτυρας παραφυσικών φαινομένων που κλονίζουν τις πεποιθήσεις της.

Η μεγάλη επιστροφή των Ντέιβιντ Μπένιοφ και Ντ. Μπ. Βάις μετά το «Game of Thrones» είναι μια υπερφυλόδοξη προσπάθεια η οποία, αν και έχει τις στιγμές της ως σειρά, μοιάζει να χάνεται μέσα στην θεωρία του χάους της. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η σειρά είναι διαθέσιμη στο Netflix