Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


I, Daniel Blake 607

Εγώ ο Ντάνιελ Μπλέικ (I, Daniel Blake) του Κεν Λόουτς

O Ντάνιελ Μπλέικ είναι ένας εξηντάρης ξυλουργός από το Νιουκάσλ. Για πρώτη φορά, μετά από ένα βαρύ καρδιακό επεισόδιο, θα χρειαστεί τη βοήθεια της πολιτείας για να ζήσει, όμως η γραφειοκρατία τον οδηγεί σε ένα ατέρμονο αδιέξοδο. Μέσα από την περιπέτεια αυτή, διασταυρώνεται με μια ανύπαντρη μητέρα και τα δύο παιδιά της. Βρίσκοντας αναπάντεχη οικογενειακή θαλπωρή ο ένας στον άλλο, ενώνουν τις δυνάμεις τους και προσπαθούν να αντισταθούν στις δυσκολίες.

Βραβευμένο με Χρυσό Φοίνικα το ανθρωποκεντρικό, πολιτικό δράμα του Κεν Λόουτς δεν στερείται δύναμης, αλλά γλιστρά γρήγορα στο μελόδραμα και τον διδακτισμό. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 23.00 στην ΕΡΤ 3

The Color of Money

Το Χρώμα του Χρήματος (The Color of Money) του Μάρτιν Σκορσέζε

Ο Έντουαρντ Φέλσον, γνωστός και ως Φαστ Έντι, υπήρξε στο παρελθόν ένας από τους πιο ταλαντούχους παίκτες μπιλιάρδου. Αυτό όμως, μέχρι τη στιγμή της οριστικής αποβολής του από το πρωτάθλημα, όχι μόνο λόγω της αλαζονείας του, αλλά και λόγω της αμφιλεγόμενης τεχνικής του. Τώρα πια ο Φαστ Έντι ασχολείται με την εκπαίδευση φιλόδοξων νεαρών, που δεν θα δίσταζαν να κάνουν τα πάντα για να διακριθούν στο άθλημα, κερδίζοντας φυσικά για τον εαυτό του πολλά χρήματα ως μέντοράς τους πίσω από τη βιτρίνα των βρόμικων στοιχημάτων. Σύντομα θα βρεθεί στο δρόμο του ο Βίνσεντ, ένας ασυμβίβαστος νεαρός, που θέλει να φτάσει γρήγορα στην κορυφή. Ο Φαστ Έντι δε θα χάσει την ευκαιρία να τον μυήσει στα μυστικά του χώρου. Όταν όμως δει ότι ο ατίθασος Βίνσεντ σύντομα εξελίσσεται σε έναν από τους καλύτερους παίκτες, επισκιάζοντας τον ίδιο, η σχέση μεταξύ των δύο αντρών δεν θα αργήσει να πάρει άλλη διάσταση και άλλη τροπή.

Η ταινία προβάλλεται στις 01.45 στο Alpha

war for the planet of the apes oscar main

Ο Πλανήτης Των Πιθήκων: Η Σύγκρουση (War for the Planet of the Apes) του Ματ Ριβς

Δύο χρόνια μετά τα γεγονότα της «Αυγής», oι πίθηκοι βρίσκονται σε πόλεμο με τους ανθρώπους, αλλά ο Σίζαρ, ως αρχηγός των πιθήκων προσφέρει ανακωχή αν οι άνθρωποι αφήσουν τους πιθήκους να ζήσουν ήσυχα στο δάσος. Ολα θα αλλάξουν όταν ένας αδίστακτος συνταγματάρχης θα επιτεθεί στην οικογένεια του Σίζαρ, αναγκάζοντάς τον να ζητήσει εκδίκηση. Η αναζήτηση για το μέρος στο οποίο βρίσκεται ο συνταγματάρχης θα ξεκινήσει, αφού ο Σίζαρ θα εξασφαλίσει την ασφάλεια της φυλής του, φτάνοντας όμως σε ένα στρατόπεδο κάπου στην τελείως αγνώριστη Καλιφόρνια θα δει πως ο συνταγματάρχης έχει συλλάβει τους πιθήκους και τους αναγκάζει να εργάζονται για την ανέγερση ενός τείχους. Η σύγκρουση είναι πλέον εκτός από αναπόφευκτη και θέμα επιβίωσης.

Τρίτο (και τελικό;) μέρος ενός εξαιρετικά ενδιαφέροντος franchise που εδώ συναντά τη δική του «Αποκάλυψη Τώρα!». Στο κέντρο της, ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους κινηματογραφικούς ήρωες γράφει «ιστορία» για περισσότερους λόγους από τους προφανείς της ψηφιακής του πρωτοπορίας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.45 στον ΣΚΑΪ

Film Stars Don’t Die in Liverpool

Τα Αστέρια δεν Πεθαίνουν στο Λίβερπουλ (Film Stars Don’t Die in Liverpool) του Πολ Μακ Γκίγκαν

Πρόκειται για την ερωτική ιστορία ανάμεσα στην πάλαι ποτέ σέξι ντίβα του Χόλιγουντ της δεκαετίας του ’50, Γκλόρια Γκρέιαμ, και τον κατά πολύ νεότερό της, Βρετανό ηθοποιό Πίτερ Τέρνερ, με τον οποίο γνωρίζονται το 1978 στο Λονδίνο, όπου εκείνη συμμετέχει σε μια θεατρική παράσταση, για να ζήσουν ένα σύντομο αλλά παθιασμένο ειδύλλιο.

Συγκινητική αλλά άτολμη και σχηματική εξιστόρηση της αληθινής ερωτικής ιστορίας ανάμεσα στην πάλαι ποτέ ντίβα του Χόλιγουντ Γκλόρια Γκρέιαμ και στον κατά πολύ νεότερό της, Βρετανό ηθοποιό Πίτερ Τέρνερ. Μια Ανέτ Μπένινγκ κι ένας Τζέιμι Μπελ δεν φέρνουν την άνοιξη. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.00 στο Open

Questione Privata

Μια Προσωπική Ιστορία (Una Questione Privata) των Πάολο Ταβιάνι, Βιτόριο Ταβιάνι

Βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Μπέπε Φενόλιο, Μια ιδιωτική υπόθεση αφηγείται την ιστορία του αντάρτη Μίλτον, των συντρόφων του και της αγαπημένης του. Μετά την επιστροφή στην έπαυλη όπου γνώρισε τη Φούλβια, ο Μίλτον ανακαλύπτει ότι ίσως η κοπέλα και ο καλύτερός του φίλος Τζιόρτζιο ερωτεύτηκαν. Στην προσπάθειά του να καταλάβει τι συμβαίνει, ο Μίλτον ξεκινάει ένα ταξίδι στο πράσινο και ομιχλώδες τοπίο της περιοχής των Λάγκε που είναι επίσης ένα ταξίδι αυτογνωσίας, ένα ταξίδι στην ανθρώπινη ψυχή και στις αντιθέσεις του πολέμου.

Το κύκνειο άσμα του Βιτόριο Ταβιάνι, εδώ στην τελευταία κοινή του συνεργασία με τον αδελφό του Πάολο στη σκηνοθεσία, το σενάριο και το όραμα, μπορεί να απέχει από τα καλύτερα φιλμ των Ιταλών δημιουργών όμως παραμένει ονειρικό, ποιητικό και συναισθηματικά έντονο. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη για ενοικίαση στο Videorama

shogun

Shogun

Το 'Shōgun' διαδραματίζεται στην Ιαπωνία του 1600 στην αυγή ενός εμφυλίου πολέμου που θα καθορίσει τον αιώνα. Ο παραγωγός Hiroyuki Sanada πρωταγωνιστεί ως Lord Yoshii Toranaga, ο οποίος μάχεται για τη ζωή του, καθώς οι εχθροί του στο Συμβούλιο των Αντιβασιλέων ενώνονται εναντίον του. Όταν ένα μυστηριώδες ευρωπαϊκό πλοίο βρίσκεται ακυβέρνητο κοντά σε ένα ψαροχώρι, ο Άγγλος κυβερνήτης του, John Blackthorne (Cosmo Jarvis), έρχεται φέρνοντας μυστικά που θα μπορούσαν να βοηθήσουν τον Toranaga να ανατρέψει την εξουσία και να μειώσει την τρομερή επιρροή των εχθρών του Blackthorne, των Ιησουιτών ιερέων και των Πορτογάλων εμπόρων. H μοίρα του Toranaga και του Blackthorne συνδέονται άρρηκτα με τη μεταφράστριά τους, Toda Mariko (Anna Sawai), μια μυστηριώδη χριστιανή ευγενή, τελευταία απόγονο μιας ατιμασμένης γενιάς. Ενώ υπηρετεί τον άρχοντά της μέσα σε αυτό το βεβαρημένο πολιτικό τοπίο, η Mariko πρέπει να ισορροπήσει ανάμεσα στη σχέση της με τον Blackthorne, τη δέσμευσή της στην πίστη της, η οποία την έσωσε και το καθήκον της προς τον εκλιπόντα πατέρα της.

Η σειρά προβάλλεται στο Disney+ με νέο επεισόδιο διαθέσιμο κάθε Τρίτη

Once Upon a time in Hollywood 607

Κάποτε στο... Χόλιγουντ (Once Upon a Time… in Hollywood) του Κουέντιν Ταραντίνο

Το φιλμ επιλέγει τη χρονιά του 1969 και τον τόπο του Χόλιγουντ. Ναι, από τη μια πλευρά αυτή η στιγμή περιλαμβάνει στοιχεία τοις πάσι γνωστά. Ο πόλεμος στο Βιετνάμ, το κίνημα των χίπις που περνά στην πιο σκοτεινή του φάση, ο Τσαρλς Μάνσον, το Playboy mansion, είναι μια στιγμή στο χρόνο με πολιτισμικά πλούσια κι εύκολα αναγνωρίσιμη ταυτότητα - την οποία η ταινία χαϊδεύει, περιγράφει μέσα από ραδιόφωνα, χαζεύει υπνωτιστικά. Αλλά από την άλλη, είναι μια στιγμή τόσο αναγνωρίσιμη που μπορεί εύκολα ν' ανατραπεί, από το ίδιο το entertainment. Η ταινία συναντά δυο άντρες, δυο buddies. Τον ηθοποιό - και τέως σταρ, τώρα στο μεταίχμιο της πτώσης του - Ρικ Ντάλτον (Λεονάρντο ΝτιΚάπριο), που ξεκίνησε στο σινεμά, «ξέπεσε» σε μια τηλεοπτική σειρά που μόλις κόπηκε και, με ατζέντη του τον... Αλ Πατσίνο, διεκδικεί μια θέση στα ιταλικά σπαγγέτι γουέστερν. Και τον κασκαντέρ Κλιφ Μπουθ, έναν «αληθινό» καουμπόη αντι-ήρωα με σκοτεινό παρελθόν, που διεκδικεί μόνο την ύπαρξή του και την ηρεμία του. Οι δυο άντρες είναι αδελφικοί φίλοι, ο πρώτος πνιγμένος στις ανασφάλειες, τα δάκρυα και τον αλκοολισμό του (ο ΝτιΚάπριο είναι εκείνος που στο φιλμ αποσυντίθεται κι ανασυντίθεται υπέροχα), ο δεύτερος υποστηρικτικός (ο Μπραντ Πιτ τόσο όμορφος και ικανός όσο ποτέ στην καριέρα του), βοηθητικός, σοφέρ, μάστορας και ψυχολόγος, πιο cool κι από έναν Πολ Νιούμαν ή έναν Στιβ ΜακΚουιν, ο πραγματικός «ήρωας» απέναντι στον «ηθοποιό» του Ρικ: το ζευγάρι που, από μόνο του, ενσαρκώνει την αντίθεση της ταινίας. Οι γείτονες του Ρικ είναι «οι Πολάνσκι», ο Ρομάν και η πανέμορφη, δροσερή ηθοποιός και σύζυγός του Σάρον Τέιτ (ο Ταραντίνο κινηματογραφεί τη Μάργκο Ρόμπι σαν ηλιαχτίδα), τα χολιγουντιανά πάρτι αγγίζουν το lifestyle των παιδιών των λουλουδιών με πιο ακριβά ποτά και drugs, τα παιδιά των λουλουδιών ακολουθούν τον Τσάρλι, τον Τσαρλς Μάνσον, με βρώμικες πατούσες και φλογερό βλέμμα.

Αν το ως τώρα σινεμά του Κουέντιν Ταραντίνο ήταν ασκήσεις, η νέα ταινία του είναι η διατριβή του για το entertainment. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix