Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 27 Απριλίου

στα 10

Aν μείνετε μέσα απόψε, το Flix σας προτείνει τις καλύτερες ταινίες, διαθέσιμες σε τηλεόραση και πλατφόρμες.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 27 Απριλίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


δέντρο

Το Δέντρο Που Πληγώναμε του Δήμου Αβδελιώδη

Χίος 1960, λίγο πριν τις καλοκαιρινές διακοπές. Η φιλία δυο αγοριών της Δ’ τάξης Δημοτικού κλονίζεται. Το σχολείο κλείνει και τα δυο παιδιά περνούν μέρος του καλοκαιριού χωριστά. Ένα απρόβλεπτο γεγονός θα γίνει αφορμή για να επανασυνδεθούν και να ζήσουν περιπέτειες, δοκιμάζοντας τα όριά τους στις πίκρες της ενηλικίωσης, αλλά και στους καημούς του πρώτου έρωτα.

Η κλασική ταινία του Δήμου Αβδελιώδη σε επανέκδοση, δοκιμάζεται σε αντοχή και αντίκτυπο, έχοντας διεκδικήσει προ πολλού και με το δικό της μοναδικό τρόπο τη διαχρονικότητά της. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για την ταινία.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 2

Nuovo Cinema Paradiso

Σινεμά ο Παράδεισος (Cinema Paradiso) του Τζουζέπε Τορνατόρε

Σε ένα μικρό χωριό της Ιταλίας, ο νεαρός Τότο γίνεται φίλος με τον Αλφρέντο, τον μηχανικό προβολής του τοπικού σινεμά. Μέσα από τη φιλία τους, ο Τότο αποκτά ένα πατέρα που ποτέ δεν είχε, ενώ μαγεύεται από το σινεμά και τις ταινίες. Καθώς μεγαλώνει ο Τότο, έρχεται η ώρα που θα πρέπει να αποχαιρετήσει τους γνωστούς του για να αναζητήσει την τύχη του στην πόλη. Υστερα από 30 χρόνια, ο Τότο ενημερώνεται για τον θάνατο του Αλφρέντο και επιστρέφει στο χωριό του για την κηδεία… Διαβάστε περισσότερα

Η ταινία προβάλλεται στις 23.30 στο Open

top gun maverick

Top Gun: Maverick του Τζόζεφ Κοζίνσκι

O Πιτ «Maverick» Μίτσελ, 35+ χρόνια μετά την αποφοίτηση από την «Top Gun» Ακαδημία, δεν έχει γίνει Πτέραρχος. Με τρεις δεκαετίες ενεργής δράσης σε Βοσνία, Ιράκ, Αφγανιστάν και δεκάδες παράσημα ανδρείας, δεν έχει γίνει Γερουσιαστής. Ο Maverick παραμένει πιλότος. Μένει στην έρημο της Καλιφόρνια, οδηγεί την ίδια Kawasaki GPZ 900 μηχανή, φοράει το ίδιο καφέ δερμάτινο μπουφάν με τα κεντημένα σήματα, τα ίδια ray ban pilot γυαλιά του. Σήμερα, εργάζεται για το κυβερνητικό πρόγραμμα που τεστάρει τα όρια κάθε νέας γενιάς αεροσκαφών: το στοίχημα είναι αν μπορούν να πετάξουν 10 φορές γρηγορότερα από την ταχύτητα του ήχου. Διαφορετικά, η αεροπορία είναι έτοιμη να τα αντικαταστήσει με drones. Δεν βάζει κανείς στοίχημα με τον Maverick. Γιατί αν κάτι επίσης παραμένει είναι εξαιρετικά ταλαντούχος, πανέξυπνος και πεισματάρης. Ευτυχώς που η φιλία του με τον «Iceman», ο οποίος έχει γίνει Αρχηγός της Αεροπορίας, παραμένει δυνατή. Γιατί η (παραβατική) συμπεριφορά του θα τον είχε πετάξει εκτός σώματος, χρόνια τώρα. Τη μέρα που τον συναντάμε, η απόδοση του εξοργίζει Maverick ανωτέρους του, αλλά πάλι ο Ice καθαρίζει. Αντί αποπομπής, λόγω δυσμενούς κρίσης, ο Maverick παίρνει μετάθεση: τον στέλνουν πίσω στην Ακαδημία, ως εκπαιδευτή μίας τάξης αριστούχων πιλότων. Πρέπει να τους προετοιμάσει για μία εξαιρετικά δύσκολη αποστολή, όπου η κρίση σου στον αέρα δεν εξασφαλίζει απλώς το πέρας του στόχου, αλλά κι αν θα γυρίσεις ζωντανός πίσω. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι ανάμεσά τους βρίσκεται ο γιος του «Goose» - του κολλητού του φίλου και wingman, που σκοτώθηκε σε άσκηση μαζί του. Ο Maverick δεν έχει ποτέ ξεπεράσει το χαμό του φίλου του, ούτε τις ενοχές του. Πώς θα στείλει τώρα το γιο του σε κάτι που μοιάζει με αποστολή αυτοκτονίας;

Αν ο Μάβερικ έβαλε στοίχημα να πιλοτάρει το μαχητικό του αεροσκάφος 10 φορές πιο γρήγορα από το φράγμα του ήχου, ο Τομ Κρουζ πέτυχε να επιστρέψει στο πιλοτήριο του 80ς all-time classic με ένα σίκουελ 10 φορές καλύτερο του αυθεντικού. Από απόψε στις αίθουσες και... ετοιμαστείτε για τη βόλτα της ζωής σας! Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 18.05 στο Cosmote Cinema 1

το ρεμπέτικο

Ρεμπέτικο του Κώστα Φέρρη

Η ζωή μιας τραγουδίστριας του ρεμπέτικου από τη γέννησή της στην Σμύρνη το 1917 μέχρι τον θάνατό της στην Αθήνα του 1956.

Μέσω του Ρεμπέτικου ο Κώστας Φέρρης διασχίζει την προσφυγική Ελλάδα της Μικρασιατικής Καταστροφής και του Μεσοπολέμου, για να φθάσει μέχρι τη ναζιστική Κατοχή, τον Εμφύλιο και την Απελευθέρωση. Έχοντας ως εφόδιο τη μουσική του Σταύρου Ξαρχάκου και την ποίηση του Νίκου Γκάτσου, μέσα από τα βιώματα μιας ομάδας ξεριζωμένων μουσικών, αλλά και τις πολιτικές αναταράξεις που συγκλόνισαν τη νεότερη Ελλάδα, η ταινία πραγματεύεται τη ρεμπέτικη μνήμη ως δομικό στοιχείο της σύγχρονης πολιτιστικής κληρονομιάς.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix

Zombi Child 607

Zombi Child του Μπερτράν Μπονελό

Η ιστορία ξεκινάει το 1962, στην Αϊτή όταν ένας άντρας θα πεθάνει από πιθανή δηλητηρίαση από ένα ψάρι, θα θαφτεί, αλλά θα αναστηθεί και θα γίνει σκλάβος στις φυτείες με τα ζαχαροκάλαμα, ένας ζωντανός-νεκρός που ελέγχει μόνο μηχανικά τις κινήσεις του και «ζει» χωρίς αισθήματα, επιθυμίες, μνήμη. Στη συνέχεια, μεταφερόμαστε στο παρόν, σε ένα οικοτροφείο θηλέων στη Γαλλία, όπου η Μελίσα, με καταγωγή από την Αϊτή, μοναδική μαύρη ανάμεσα σε λευκά κορίτσια, θα γίνει το θέμα συζήτησης ανάμεσα στην παρέα των κοριτσιών που αποτελούν τη πιο δημοφιλή αδελφότητα. Αυτές θα τη δεχτούν μετά από μια τελετή αποδοχής και θα αρχίσουν σιγά σιγά να βυθίζονται στο μυστήριο που την περιβάλλει.

Ο Μπερτράν Μπονελό βγάζει το e από το zombie για να ενώσει τις διακεκομμένες γραμμές μιας ιστορίας που ξεκινάει από την Αϊτή του ‘60 και φτάνει μέχρι τη σημερινή γαλλική ραπ σε ένα δοκιμιακό υβρίδιο ανάμεσα σε ταινία τρόμου ή ιστορία ενηλικίωσης - ή και τίποτα από τα δύο. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο viva.gr

fresh

Fresh της Μίμι Κέιβ

Η Νόα, μια νεαρή κοπέλα από το Πόρτλαντ, έχει κουραστεί και απόγοητευτεί από τα αγόρια που συναντά online. Μια μέρα στο σούπερ μάρκετ συναντά έναν άντρα, τον Στιβ, ο οποίος τη φλερτάρει. Η Νόα γοητεύεται, στο πρώτο ραντεβού περνάνε τέλεια και κάνουν σεξ. Μετά από πολλά ραντεβού, η Νόα συμφωνεί να πάει μαζί με τον Στιβ ένα σαββατοκύριακο στην εξοχή, παρά τις αντιρρήσεις που έχει η καλύτερη φίλη της, η Μίλι. Μια μέρα πριν το ταξίδι, η Νόα μένει στο σπίτι του Στιβ για να φύγουν μαζί το πρωί, αλλά αυτός της βάζει ναρκωτικό στο ποτό της και την αφήνει λιπόθυμη...

Κατευθείαν από το Φεστιβάλ του Σάντανς, όπου έκανε εντύπωση, το «Fresh» έρχεται για να αποδείξει πως κανένα ραντεβού δεν είναι όσο αθώο φαίνεται. Ανακατεύονται καθαρόαιμο τρόμο με ανατρεπτική ρομαντική διάθεση και κρατώντας την αγωνία στα κόκκινα μέχρι και το φινάλε, το ντεμπούτο της Μίμι Κέιβ έχει την ευτυχία να έχει για πρωταγωνιστικό ζευγάρι την Ντέιζι Εντγκαρ-Τζόουνς («Εκεί που Τραγουδάνε οι Καραβίδες») και τον Σεμπάστιαν Σταν («Avengers: Endgame», «Monday») που μεταξύ τους ξεδιπλώνουν όλο το «θρίλερ» που λέγεται dating στην εποχή του Tinder.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Disney+