Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Shakespeare in Love 607

Ερωτευμένος Σαίξπηρ (Shakespeare In Love) του Τζον Μάντεν

Ο Σαίξπηρ βρίσκει τη μούσα του, που θα τον εμπνεύσει να γράψει το "Ρωμαίος και Ιουλιέτα", στο πρόσωπο μιας αριστοκράτισσας, αγνοώντας ότι συμμετέχει στο θίασό του μεταμφιεσμεύνη σε άντρα.

Η ταινία προβάλλεται στις 01.45 στον Alpha

savages

Αγριότητα (Savages) του Ολιβερ Στόουν

Ο Μπεν, ένας πασιφιστής, φιλάνθρωπος καλλιεργητής μαριχουάνας και ο κολλητός του ο Τσον, πρώην πεζοναύτης, μοιράζονται ένα υγιέστατο τοπικό εμπόριο χόρτου. Μοιράζονται και την πανέμορφη, λαμπερή Οφίλια, που περισσότερο από τον καθένα τους, αγαπά τον συνδυασμό τους! Η ειδυλλιακή τους ζωή στην παραλία της Καλιφορνέζικης πόλης τους θα ταραχτεί μοιραία, όταν η «βασίλισσα» Ελένα του μεξικανικού καρτέλ και ο Λάντο, το πρωτοπαλίκαρό της, θα θελήσουν να προσεταιριστούν την επιχείρηση, με τη βοήθεια, φυσικά, ενός βρώμικου μπάτσου.

Ο Ολιβερ Στόουν καταπιάνεται με τους νεοχίπις της Καλιφόρνια και με τα καρτέλ ναρκωτικών και παραδίδει μια φρενήρη ταινία γεμάτη σάρκα, ιδρώτα, αίμα και constant high. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.40 στον ΣΚΑΪ

Milky Way

Milky Way του Βασίλη Κεκάτου

Σε μία ανώνυμη ορεινή πόλη, η 17χρονη Μαρία, τελειόφοιτη Λυκείου, ονειρεύεται να γίνει χορεύτρια και να ζήσει το «αθηναϊκό όνειρο» μακριά από το ασφυκτικό περιβάλλον στο οποίο μεγαλώνει. Ζει με τους γονείς και τη γιαγιά της. Βαριέται σχεδόν τα πάντα, εκτός από τις τέσσερις φίλες της, την Αθηνά, την Κάτε, τη Βίρνα και τη Σία με τις οποίες χορεύουν μαζί, όταν δεν πλήττουν στην τάξη. Kάνει παρέα και με το αγόρι της, τον Τάσο, που δουλεύει στο βενζινάδικο της περιοχής. Η άφιξη του Τζο στην πόλη, ενός queer gay αγοριού, θα διαταράξει για λίγο την σχολική ανία. Όταν η Μαρία αρχίζει να νιώθει αδιαθεσία, αποφασίζει να κάνει τεστ εγκυμοσύνης στις τουαλέτες του σχολείου κρυφά από όλους. Ο χρόνος σταματά. Η ζωή της δεν θα είναι ποτέ ξανά η ίδια.

Η σειρά προβάλλεται στις 23.10 στο Mega

chariots of fire main

Οι Δρόμοι της Φωτιάς (Chariots of Fire) του Χιου Χάντσον

Η ταινία είναι βασισμένη στην αληθινή ιστορία δύο Βρετανών ερασιτεχνών δρομέων που έχουν βάλει στόχο, να κερδίσουν το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1924 στο Παρίσι στο τρέξιμο 100 μέτρων και που το κατάφεραν. Πρόκειται για τον Χάρολντ Έιμπραχαμς ο οποίος είναι εβραϊκής καταγωγής και βιώνει τον κρυφό ρατσισμό των Άγγλων,επιθυμεί τη συμμετοχή του στους Αγώνες προκειμένου να πάρει το αίμα του πίσω, και τον Έρικ Λίντελ, θεολόγο ο οποίος είναι από τη φύση του γρήγορος και θέλει να τιμήσει τον Θεό για το χάρισμα που κατέχει.

Η βραβευμένη με Οσκαρ ταινία σε μουσική του Βαγγέλη Παπαθανασίου.

H ταινία προβάλλεται στις 22.00 στο Cosmote Cinema 2

Home Alone 607

Μόνος Στο Σπίτι (Home Alone) του Κρις Κολούμπους

Είναι Χριστούγεννα και η πολύτεκνη οικογένεια των Μακάλιστερ φεύγει για διακοπές. Ξεχνούν όμως πίσω κάτι.... τον 8χρονο γιο τους, Κέβιν! Ο Κέβιν, μόλις συνειδητοποιεί ότι έχει μείνει μόνος στο σπίτι, αποφασίζει να κάνει ό,τι θέλει για να περάσει καλά. Όμως θα έχει να αντιμετωπίσει δύο διαρρήκτες, που θα αποφασίσουν να εισβάλουν στο σπίτι.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Disney+

l'origine du mal η ρίζα του κακού

Η Ρίζα του Κακού (L'origine du mal) του Σεμπαστιέν Μαρνιέ

Σε μια πολυτελή παραθαλάσσια βίλα, μια νεαρή γυναίκα με σοβαρά οικονομικά προβλήματα, επιδιώκει να επανασυνδεθεί με τον πατέρα της, τον οποίο δεν είχε γνωρίσει ποτέ όσο ζούσε η μητέρα της. Οι πόρτες του σπιτιού ανοίγουν και αποκαλύπτουν τον εντυπωσιακό πλούτο του πατέρα, ο οποίος είναι επιτυχημένος επιχειρηματίας, καθώς και τα υπόλοιπα μέλη της παράξενης οικογένειάς του: την ιδιόρρυθμη σύζυγό του που ξοδεύει καθημερινά αστρονομικά ποσά σε διαδικτυακές αγορές, τη φιλόδοξη επιχειρηματία κόρη του, την επαναστατική έφηβη εγγονή του καθώς και την ιδιαίτερα τρομακτική οικονόμο του σπιτιού.

Σκοτεινά μυστικά παραμονεύουν και τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται στην τρίτη μεγάλου μήκους ταινία του Σεμπαστιέν Μαρνιέ, που έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Βενετίας 2022, με πρωταγωνίστρια την Λόρ Καλαμί σε έναν ρόλο διαφορετικό από τους προηγούμενους. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη για ενοικίαση στο Videorama

La Belle Epoque 607

Ραντεβού στο Belle Epoque (La Belle Epoque) του Νικολά Μπεντός

Ο Βικτόρ (ο Ντανιέλ Οτέιγ χαρακτηριστικά ευαίσθητος και πολύπλευρος) και η Μαριάν (αυτοκρατορική η Φανί Αρντάν), είναι ένα παντρεμένο ζευγάρι κουρασμένο από το χρόνο: ο Βικτόρ έχει εγκαταλείψει τον εαυτό του κι η Μαριάν τον αντιμετωπίζει με περιφρόνηση. Τι καλύτερη διέξοδος για εκείνον, από την υπηρεσία «Ταξιδιώτες του Χρόνου». Μ’ αυτήν, ο κυνικός σκηνοθέτης Αντουάν (Γκιγιόμ Κανέ) και η ομάδα του ανασκευάζει κι αναπαριστά οποιαδήποτε στιγμή στο χρόνο επιθυμεί ο πελάτης. Αναζητώντας διέξοδο από το συναισθηματικά αφιλόξενο παρόν του, ο Βικτόρ θα ζητήσει να επιστρέψει στο παρελθόν και θα το πληρώσει ακριβά, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Ως τόπο και χρόνο θα διαλέξει κάτι γνώριμο και ασφαλές: το 1974, στο γραφικό μπιστρό La Belle Époque, εκεί όπου ένα κορίτσι του έκοψε την ανάσα και του άλλαξε τη ζωή, εκεί όπου ο νεαρός εαυτός του πρωτοερωτεύτηκε την 20χρονη Μαριάν.

Ο Ντανιέλ Οτέιγ ενδίδει στη νοσταλγία, δια χειρός του μαγικού ρεαλισμού του Νικολά Μπεντός. Επίσημη συμμετοχή στο Φεστιβάλ Καννών, εκτός συναγωνισμού. Διαβάστε τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix

after yang

Μετά τον Γιάνγκ (After Yang) του Κογκονάντα

Πλανήτης Γη, μακρινό μέλλον. Ο κόσμος που ξέραμε έχει καταστραφεί και οι άνθρωποι έχουν συνηθίσει στην νέα τους πραγματικότητα. Περνούν περισσότερες ώρες σε εσωτερικούς χώρους, συναναστρέφονται με χιλιάδες άλλους μέσα από οθόνες, χρησιμοποιούν αυτοκίνητα που δεν χρειάζεται να τα οδηγούν για να πάνε στον προορισμό τους. Ο Τζέικ και η Κίρα, ένα διαφυλετικό παντρεμένο ζευγάρι, έχουν υιοθετήσει την Μίκα, ένα κοριτσάκι από την Κίνα, και για να τη συνδέσουν με τις ρίζες, την κουλτούρα και τη γλώσσα της, αγόρασαν τον Γιανγκ - έναν «τεχνοσάπιεν μεγάλο αδελφό». Ενα ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης, τόσο προηγμένο που μπορεί να διδάξει τα πάντα στην Μίκα, τόσο ανθρωπόμορφο που καμιά φορά ξεχνάς ότι πρόκειται για μηχανή. Μία βλάβη όμως στο λειτουργικό του Γιανγκ τούς το θυμίζει. Ο Τζέικ, που έχει περισσότερο ελεύθερο χρόνο (έτσι κι αλλιώς το μαγαζί / οίκος τσαγιού που πεισματικά διατηρεί, στην δυστοπική εποχή τους μοιάζει με ρομαντική οικονομική αυτοκτονία), αναλαμβάνει να βρει τεχνικό που θα επισκευάσει τον Γιανγκ. Ομως αυτό σημαίνει να εξεταστεί το «μαύρο κουτί» του ρομπότ - κάτι περίπλοκο και απαγορευμένο (σε τέτοιες περιπτώσεις η εταιρία τα ανακυκλώνει). Ανοίγοντας το μαύρο κουτί, ο Τζέικ δεν ανακαλύπτει μόνο τι έχει πάει λάθος με το ρομπότ του. Αλλά και τι έχει πάει λάθος και με τον ίδιο. Οσο παρακολουθεί τις οικογενειακές μνήμες που ο Γιανγκ καταχώρησε στο εσωτερικό του, τόσο θυμάται τον παλιό εαυτό του - πριν γίνει ένας απογοητευμένος άντρας, ένας απών σύζυγος και πατέρας. Τώρα που ο Γιανγκ δεν υπάρχει, τώρα που η μικρή Μίκα δεν έχει κάποιον να την προσέχει, πώς θα επιβιώσει αυτή η οικογένεια; Τι θα συμβεί... μετά τον Γιανγκ;

Με τη δεύτερη ταινία του μετά το «Columbus», ο Kogonada αποδεικνύει ότι είναι ένας ανθρωπιστής σκηνοθέτης κι ένας φιλμικός φιλόσοφος. Το φουτουριστικό του sci-fi δεν κοιτά τόσο το μέλλον του κόσμου, όσο μάς βοηθά να κατανοήσουμε το παρόν και τους εαυτούς μας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo