Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Lars and the Real Girl 607

Ο Λαρς και η Κούκλα του (Lars and the Real Girl) του Κρεγκ Γκιλέσπι

Ο Λαρς Λίντστρομ είναι ένας αμήχανα ντροπαλός νεαρός σε μια μικρή βόρεια πόλη, ο οποίος φέρνει τελικά στο σπίτι του αδελφού και της κουνιάδας του το κορίτσι των ονείρων του. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι δεν είναι αληθινή - είναι μια κούκλα του σεξ που παρήγγειλε ο Λαρς από το Διαδίκτυο. Φυσικά το σεξ δεν είναι αυτό που έχει στο μυαλό του ο Λαρς, αλλά μάλλον μια βαθιά, ουσιαστική σχέση. Η κουνιάδα του ανησυχεί γι' αυτόν, ο αδελφός του τον θεωρεί τρελό, αλλά τελικά ολόκληρη η πόλη συμφωνεί με την αυταπάτη του για να υποστηρίξει αυτό το γλυκόψυχο αγόρι που πάντα αγαπούσαν.

Μια τολμηρή ιδέα πάνω στην σύγχρονη μοναξιά. Με πρωταγωνιστή τον Ράιαν Γκόσλινγκ, η ιστορία ακολουθεί τον Λαρς. Ενα ντροπαλό 30άρη που μένει με τον αδελφό του και τη νύφη του. Οταν τους συστήνει τη νέα φίλη που γνώρισε στο ίντερνετ, την Μπιάνκα, η οικογένειά του σοκάρεται. Πρόκειται για μια κούκλα, η οποία όμως στα μάτια του Λαρς είναι απολύτως αληθινή και πολύτιμη σύντροφος.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.00 στην ΕΡΤ 1

In a Lonely Place

Σε Εναν Ερημο Τόπο (In a Lonely Place) του Νίκολας Ρέι

Ο σεναριογράφος Ντίξον Στιλ, αντιμέτωπος με το απεχθές καθήκον να γράψει το σενάριο ενός ευτελούς μπεστ σέλερ, βάζει τη Μίλντρεντ Άτκινσον να του πει την ιστορία με τα δικά της λόγια. Αργότερα εκείνο το βράδυ, η Μίλντρεντ δολοφονείται και ο Στιλ είναι ο βασικός ύποπτος- το ιστορικό του ως επιθετικός όταν θυμώνει και η μακάβρια αίσθηση του χιούμορ του είναι εναντίον του. Ευτυχώς, η αξιαγάπητη γειτόνισσα Λόρελ Γκρέι του δίνει άλλοθι. Η Λόρελ αποδεικνύεται ότι είναι ακριβώς αυτό που χρειαζόταν ο Στιλ, και η φιλία τους ωριμάζει σε αγάπη. Θα μπει ανάμεσά τους η καχυποψία, η αμφιβολία και οι εσωτερικοί δαίμονες του Στιλ;

Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 στην ΕΡΤ 2

Jesse James

Η Δολοφονία του Τζέσε Τζέιμς Από τον Δειλό Ρόμπερτ Φορντ (The Assassination Of Jesse James By The Coward Robert Ford) του Αντριου Ντόμινικ

Η ταινία εστιάζει στην ιδιωτική ζωή και τα δημόσια κατορθώματα του πλέον διαβόητου αμερικανού παράνομου.Καθώς ο χαρισματικός και απρόβλεπτος Τζέσε Τζέιμς οργανώνει την επόμενη μεγάλη του ληστεία, κηρύσσει πόλεμο στους εχθρούς του, οι οποίοι θέλουν μετά τη σύλληψή του να εισπράξουν τα λεφτά –και τη δόξα– της επικήρυξής του. Κι όμως... Η μεγαλύτερη απειλή για τη ζωή του ίσως τελικά είναι αυτοί που εμπιστεύεται περισσότερο.

Το υποτιμημένο αριστούργημα του Αντριου Ντόμινικ με τις υπέροχες ερμηνείες του Μπραντ Πιτ και του Κέισι Αφλεκ, τη μουσική του Νικ Κέιβ και την φωτογραφία του Ρότζερ Ντίκινς.

Η ταινία προβάλλεται στις 02.15 στο Star

βαλκανιζατέρ

Βαλκανιζατέρ του Σωτήρη Γκορίτσα

Ο Σταύρος και ο Φώτης, τριανταπεντάρηδες και άφραγκοι φίλοι κολλητοί αλλά και χαρακτήρες αντίθετοι, προσπαθούν να επιβιώσουν σε μια κωμόπολη της Βόρειας Ελλάδας. Μαθαίνουν ότι στη Βουλγαρία μπορούν να πλουτίσουν, κάνοντας μαύρη αγορά με δολάρια. Αποφασίζουν να δοκιμάσουν την τύχη τους και το ταξίδι τους, γεμάτο ιστορίες και απρόοπτα μέσα σ' ένα παλιό αυτοκίνητο, αρχίζει. Ανατολή και Δύση. Βαλκάνια και Ευρώπη. Τα χέρια αλλάζουν τα δολάρια σε λέβα, και τα λέβα σε ελβετικά φράγκα. Η κομπίνα έγινε, αλλά πώς θα τελειώσει;

Η ταινία προβάλλεται στη 01.50 στο Nova Life

Ράφτης 607

Ο Ράφτης της Σόνια Λίζα Κέντερμαν

Ο 50χρονος Νίκος, ένας εκλεπτυσμένος ράφτης παλαιάς κοπής, πασχίζει να κρατήσει ζωντανό το φάντασμα της περασμένης και καλοντυμένης αριστοκρατίας του ’60. Όμως, όταν η τράπεζα απειλεί να κατάσχει το οικογενειακό ραφτάδικο και ο ηλικιωμένος πατέρας του νοσηλεύεται στο νοσοκομείο, ο Νίκος παίρνει για πρώτη φορά τη ζωή στα χέρια του και βρίσκει έναν ανορθόδοξο τρόπο να φέρει την τέχνη του κοντά στους ανθρώπους του σήμερα. Μπορεί μια νύφη στα Καμίνια να γίνει η μούσα του αλαφροΐσκιωτου Ράφτη;

To βραβευμένο στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ντεμπούτο μεγάλου μήκους της Σόνιας Λίζας Κέντερμαν. Επίσημη συμμετοχή στο Φεστιβάλ του Τάλιν. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

road house

Ο Μπράβος (Road House) του Νταγκ Λάιμαν

Ένας πρώην μαχητής του UFC, ο Έλγουντ Ντάλτον, πιάνει δουλειά ως μπράβος σε έναν σταθμό εξυπηρέτησης αυτοκινητιστών στο Φλόριντα Κις. Σύντομα ανακαλύπτει ότι αυτό το μέρος δεν είναι τόσο παραδεισένιο όσο δείχνει.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Amazon Prime

Wild Strawberries 607

Αγριες Φράουλες (Wild Strawberries) του Ινγκμαρ Μπέργκμαν

Ο ηλικιωμένος ιατρός Άιζακ Μποργκ ταξιδεύει με το αυτοκίνητό του για την πόλη Λουντ, όπου θα τιμηθεί από το παλιό του πανεπιστήμιο για την 50χρονη καριέρα του. Στο ταξίδι τον συνοδεύει η έγκυος νύφη του Μαριάν, η οποία δεν τρέφει και τα ευγενέστερα των συναισθημάτων για τον εγωπαθή πεθερό της. Στη διαδρομή, έπειτα και από έναν εφιάλτη που θα τον προβληματίσει, ο ιατρός θα συναντήσει διάφορα πρόσωπα που, συνειρμικά, θα τον φέρουν αντιμέτωπο με τα όνειρα του παρελθόντος και τις μνήμες μιας ζωής που έχει μείνει πίσω.

Σύμπραξη ουσιαστικά του Μπέργκμαν με τον θρύλο του σουηδικού σινεμά, Βίκτορ Σιόστρομ, οι «Αγριες Φράουλες» κοιτούν με αισιοδοξία τα τραύματα των ανθρώπινων σχέσεων όσο αποδεικνύουν περίτρανα την μαεστρία του δημιουργού τους στην οπτική και συναισθηματική απεικόνιση μιας διαδρομής γεμάτη λάθη και επίπονες αποφάσεις. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Videoarama

poor things

Poor Things του Γιώργου Λάνθιμου

Το «Poor Things» μεταφέρει στην οθόνη το σατιρικό μυθιστόρημα του Σκοτσέζου Αλισντερ Γκρέι που κυκλοφόρησε το 1992 (στα ελληνικά έχει αποδοθεί ως «Χαμένα Κορμιά» και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Νεφέλη). Η ιστορία, που εκτυλίσσεται στη βικτοριανή εποχή, αντικαθιστά το τέρας με την Μπέλα, μια όμορφη νεαρή νυμφομανή, η οποία, έγκυος ούσα, αυτοκτονεί για να ξεφύγει από τον βίαιο άντρα της. Την Μπέλα επαναφέρει στη ζωή ένας εκκεντρικός αλλά ιδιοφυής επιστήμονας, ο Γκόντγουιν Μπάξτερ, δίνοντάς της, ωστόσο, το μυαλό ενός μωρού. Η φιλοδοξία του Μπάξτερ είναι να κατασκευάσει την ιδανική σύντροφο αλλά τα σχέδιά του ανατρέψει ο Δρ. Αρτσιμπαλντ ΜακΚάντλες που φθονεί τον Μπάξτερ για το δημιούργημά του. Η Μπέλα, ωστόσο, έχει τη δική της άποψη για τα πράγματα.

Ο Γιώργος Λάνθιμος προχωρά με άλματα στην περιοχή των μεγαλύτερων δημιουργών της εποχής μας, με μια ακόμη αριστουργηματική, αψεγάδιαστη ταινία. Χρυσός Λέοντας στο 80ό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Disney+

fingernails

Fingernails του Χρήστου Νίκου

Κεντρική ηρωίδα στο «Fingernails» είναι η Ανα, μια γοητευτική κοπέλα με εξωτερική συγκρότηση κι εσωτερική σύγκρουση. Με τον σύντροφό της, τον Ράιαν, θα ζήσουν για πάντα μαζί ευτυχισμένοι και δεν θα χωρίσουν ποτέ: αυτό τούς επιβεβαιώνει το τεστ «νέας» τεχνολογίας που καθορίζει την πορεία των ζευγαριών, παίρνοντας από τον καθένα και την καθεμιά ένα νύχι, βάζοντάς τα μαζί σε μια «τεχνολογική συσκευή», μεταξύ VCR και φούρνου μικροκυμάτων και συμπεραίνοντας εάν το ζευγάρι έχει τύχη, ή πρέπει να χωρίσει αμέσως. Μάλιστα, στον κόσμο της ταινίας λειτουργούν κι ειδικά «φροντιστήρια προετοιμασίας» για επιτυχία στο τεστ: σ' ένα τέτοιο πιάνει δουλειά η Ανα και η επαφή της με τη διαδικασία και με άλλα ζευγάρια εντείνει το στρες της, τις αμφιβολίες της για το εάν ο Ράιαν είναι, πράγματι, ο άνθρωπός της. Τις αμφιβολίες της, επίσης, εντείνει η γνωριμία της με τον προϊστάμενό της, τον Αμίρ, ο οποίος είναι εξίσου μη-σίγουρος για τη δική του ερωτική σχέση.

Μετά τα «Μήλα», η πρώτη αγγλόφωνη ταινία του Χρήστου Νίκου, με ζηλευτό καστ, παραγωγό την Κέιτ Μπλάνσετ, πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Τορόντο και διανομέα την Apple. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Apple TV+