Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 2 Απριλίου

στα 10

Aν μείνετε μέσα απόψε, το Flix σας προτείνει τις καλύτερες ταινίες, διαθέσιμες σε τηλεόραση και πλατφόρμες.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 2 Απριλίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Αναζητήστε περισσότερες επιλογές στην ειδική ενότητα του Flix.

Οι Τεμπέληδες της Εύφορης Κοιλάδας

Οι Τεμπέληδες της Εύφορης Κοιλάδας του Νίκου Παναγιωτόπουλου

Ενας πατέρας και οι τρεις γιοι του κληρονομούν μία έπαυλη στην εξοχή και αποσύρονται εκεί μαζί με μία υπηρέτρια. Η οκνηρία οδηγεί την οικογένεια στην αποχαύνωση, και με την εξαίρεση της βιοπαλαίστριας οικονόμου, καταλήγουν όλοι «ζωντανοί-νεκροί».

Αλληγορικό κοινωνικοπολιτικό μεγαλούργημα του Παναγιωτόπουλου, καυστική ματιά στην ταξική κρίση της δεκαετίας του 70. Βραβεία στα Φεστιβάλ Λοκάρνο, Σικάγο και Θεσσαλονίκης.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.10 στην ΕΡΤ 2

unloved

Χωρίς Στοργή (Unloved) του Χάρι Κλίβεν

Μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του '60, την εποχή που η Μπριζίτ Μπαρντό έβγαζε τα ρούχα της στην ταινία "Και ο Θεός Έπλασε τη Γυναίκα", τα νεαρά κορίτσια κλείνονταν σε εξαιρετικά σκληρά ιδρύματα που διοικούνταν από καλόγριες και ονομάζονταν "Le Bon Pasteur", "Καλός Ποιμένας". Δημιουργήθηκαν για να σώσουν αυτές τις "χαμένες ψυχές" μέσω της εργασίας και της προσευχής. Η Σιλβί, που μεγάλωσε με τη θεία και τον θείο της, πιάστηκε να φλερτάρει με τον Πολ. Αποφασίζουν να τη στείλουν στον "Καλό Ποιμένα". Εκεί, η Σιλβί και τα άλλα χαμένα κορίτσια ανακαλύπτουν σιγά-σιγά ότι υπάρχει ένα τίμημα αποξένωσης που πρέπει να πληρώσουν για να "σωθούν από την αμαρτία" : τα ονόματά τους αλλάζουν, διδάσκονται να κρύβουν το σώμα τους, να νιώθουν περιφρόνηση για τον εαυτό τους και τις συντρόφους τους. Έχοντας υποφέρει στην αρχή από τις βίαιες σχέσεις με τα κορίτσια, η Σιλβί γίνεται φίλη με την Ντενίζ, αναμφίβολα μία από τις πιο αντιδραστικές "τροφίμους". Όπως και οι άλλες έγκυοι, αναγκάστηκε να γεννήσει ανώνυμα και της πήραν το μωρό.

Μια επαναστατική κραυγή, η ταινία θυμίζει αυτό το σκοτεινό κομμάτι της ιστορίας μας και αφηγείται την ιστορία της φιλίας δύο κοριτσιών μέσα σε ένα από αυτά τα ιδρύματα και την προσπάθειά τους για ελευθερία.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 3

The Mummy 1999 607

Η Μούμια (The Mummy) του Στίβεν Σόμερς

Στη Θήβαι της Αίγυπτου το 1290 π.Χ., ο αρχιερέας Ιμχοτέπ έχει μια ερωτική σχέση με την Ανάκ-Σου-Ναμόν, την ερωμένη του Φαραώ Σέτι Α. Όταν ο Φαραώ ανακαλύπτει τη σχέση, ο Ιμχοτέπ και Ανάκ-Σου-Ναμόν τον δολοφονούν. Ο Ιμχοτέπ φεύγει, ενώ η Ανάκ-Σου-Ναμόν αυτοκτονεί. Ο Ιμχοτέπ και οι ιερείς του κλέβουν το πτώμα της και το πηγαίνουν στην πόλη των νεκρών, για το τελετουργικό της ανάστασης αλλά τους σταματάνε οι σωματοφύλακες του Φαραώ. Οι ιερείς του Ιμχοτέπ σκοτώνονται ενώ ο ίδιος ο Ιμχοτέπ καταδικάστηκε να υποστεί τη χειρότερη αιγυπτιακή κατάρα δηλαδή μουμιοποιείται ζωντανός ως εκ τούτου τον τοποθετούν σε μια σαρκοφάγο και την σφραγίζουν ερμητικά. Τρεις χιλιάδες χρόνια αργότερα, μια ομάδα Αμερικανών ανακαλύπτει τον τάφο του, αλλά των ελευθερώνουν κατά λάθος και μετά θα προσπαθήσουν να τον σταματήσουν με κάθε τρόπο.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.15 στον ΑΝΤ1

a simple favor 607

Μια Μικρή Χάρη (A Simple Favor) του Πολ Φέιγκ

H Στέφανι, χήρα νοικοκυρά των επαναπαυμένων αμερικανικών προαστίων που ψυχαγωγεί και ψυχαγωγείται ως vlogger μαγειρικής, γνωρίζεται με την Εμιλι, στιλάτη δημοσιοσχεσίτισσα με σύζυγο συγγραφέα και σπίτι φανταχτερό, δια των συμμαθητών παιδιών τους. Γοητευμένη από την κλάση και τον δυναμισμό της, της ξανοίγεται. Τα πίνουν, τα λένε, γίνονται φίλες. Μέχρι που ένα πρωί η Έμιλι της τηλεφωνεί και της ζητά να πάρει τον γιο της από το σχολείο ώσπου η ίδια να επιστρέψει από ένα έκτακτο ταξίδι. Και εξαφανίζεται χωρίς ν’ αφήσει ίχνη.

Μίγμα κοινωνικής φάρσας και θρίλερ μυστηρίου που θέλει να κρύψει την ατσαλοσύνη του πίσω από το κομψό look και –ανεξηγήτως- τους ήχους παλιών γαλλικών σουξέ. Bof! Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 23.30 στο Star

million dollar baby 607

Million Dollar Baby του Κλιντ Ιστγουντ

Ο Φράνκι είναι ένας πρώην πρωταθλητής πυγμαχίας, ο οποίος έχει τώρα το δικό του γυμναστήριο για να προπονεί επίδοξους πυγμάχους. Παρά το σκληροτράχηλο παρουσιαστικό του, στην πραγματικότητα κρύβει πολλές ευαισθησίες αλλά φοβάται να τις δείξει γιατί η ζωή τον έχει πληγώσει βαθιά. Όλα θα αλλάξουν την ημέρα που θα μπει στο γυμναστήριό του η Μάγκι, μια τριαντάχρονη σερβιτόρα με δύσκολο παρελθόν αλλά γεμάτη θέληση και αποφασιστικότητα. Ο Φράνκι επιμένει πως δεν προπονεί γυναίκες, όμως η Μάγκι με την επιμονή της θα τον κάνει να αλλάξει γνώμη. Έτσι, ξεκινά ένα ταξίδι που θα μάθει και στους δύο πολύ περισσότερα απ’ ό,τι μπορούσαν ποτέ να φανταστούν.

Η ταινία προβάλλεται στις 01.15 στον Alpha

Hustlers

Επικίνδυνες Κυρίες (Hustlers) της Λορίν Σκαφάρια

Μετά την πρόσφατη οικονομική κρίση, μια παρέα από στρίπερς αποφασίζει να "γδύσει" κακομαθημένα κι ευκολόπιστα "γκόλντεν μπόις" της Γουόλ Στριτ ως... αντίποινα για τα οικονομικά αδιέξοδα που τις οδήγησαν. Το σχέδιό τους αποφέρει στην αρχή τεράστια χρηματικά ποσά. Σύντομα όμως, η απληστία τους απειλεί να βγάλει τα πράγματα εκτός ελέγχου.

Η βασισμένη σε αληθινή ιστορία κινηματογραφική έκπληξη της χρονιάς που οδηγεί ολοταχώς την Τζένιφερ Λόπεζ στα Οσκαρ είναι ένα απρόσμενα feel good φεμινιστικό μανιφέστο. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 02.00 στο Open

top gun maverick

Top Gun: Maverick του Τζόζεφ Κοζίνσκι

O Πιτ «Maverick» Μίτσελ, 35+ χρόνια μετά την αποφοίτηση από την «Top Gun» Ακαδημία, δεν έχει γίνει Πτέραρχος. Με τρεις δεκαετίες ενεργής δράσης σε Βοσνία, Ιράκ, Αφγανιστάν και δεκάδες παράσημα ανδρείας, δεν έχει γίνει Γερουσιαστής. Ο Maverick παραμένει πιλότος. Μένει στην έρημο της Καλιφόρνια, οδηγεί την ίδια Kawasaki GPZ 900 μηχανή, φοράει το ίδιο καφέ δερμάτινο μπουφάν με τα κεντημένα σήματα, τα ίδια ray ban pilot γυαλιά του. Σήμερα, εργάζεται για το κυβερνητικό πρόγραμμα που τεστάρει τα όρια κάθε νέας γενιάς αεροσκαφών: το στοίχημα είναι αν μπορούν να πετάξουν 10 φορές γρηγορότερα από την ταχύτητα του ήχου. Διαφορετικά, η αεροπορία είναι έτοιμη να τα αντικαταστήσει με drones. Δεν βάζει κανείς στοίχημα με τον Maverick. Γιατί αν κάτι επίσης παραμένει είναι εξαιρετικά ταλαντούχος, πανέξυπνος και πεισματάρης. Ευτυχώς που η φιλία του με τον «Iceman», ο οποίος έχει γίνει Αρχηγός της Αεροπορίας, παραμένει δυνατή. Γιατί η (παραβατική) συμπεριφορά του θα τον είχε πετάξει εκτός σώματος, χρόνια τώρα. Τη μέρα που τον συναντάμε, η απόδοση του εξοργίζει Maverick ανωτέρους του, αλλά πάλι ο Ice καθαρίζει. Αντί αποπομπής, λόγω δυσμενούς κρίσης, ο Maverick παίρνει μετάθεση: τον στέλνουν πίσω στην Ακαδημία, ως εκπαιδευτή μίας τάξης αριστούχων πιλότων. Πρέπει να τους προετοιμάσει για μία εξαιρετικά δύσκολη αποστολή, όπου η κρίση σου στον αέρα δεν εξασφαλίζει απλώς το πέρας του στόχου, αλλά κι αν θα γυρίσεις ζωντανός πίσω. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι ανάμεσά τους βρίσκεται ο γιος του «Goose» - του κολλητού του φίλου και wingman, που σκοτώθηκε σε άσκηση μαζί του. Ο Maverick δεν έχει ποτέ ξεπεράσει το χαμό του φίλου του, ούτε τις ενοχές του. Πώς θα στείλει τώρα το γιο του σε κάτι που μοιάζει με αποστολή αυτοκτονίας;

Αν ο Μάβερικ έβαλε στοίχημα να πιλοτάρει το μαχητικό του αεροσκάφος 10 φορές πιο γρήγορα από το φράγμα του ήχου, ο Τομ Κρουζ πέτυχε να επιστρέψει στο πιλοτήριο του 80ς all-time classic με ένα σίκουελ 10 φορές καλύτερο του αυθεντικού. Από απόψε στις αίθουσες και... ετοιμαστείτε για τη βόλτα της ζωής σας! Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο Cosmote Cinema 1

tetris

Tetris του Τζον Σ. Μπερντ

Το Tetris αφηγείται την μαχόμενη ιστορία της απόκτησης των δικαιωμάτων στις ΗΠΑ για το επιτυχημένο παιχνίδι παζλ, το οποίο εφευρέθηκε από έναν Ρώσο. Ως εκ τούτου, η επίτευξη της συμφωνίας περιλαμβάνει σκληρές διαπραγματεύσεις εν μέσω εντάσεων του Ψυχρού Πολέμου. Το Tetris δεν είναι μια ταινία για το ίδιο το παιχνίδι. τα μπλοκ Tetromino δεν είναι οι χαρακτήρες. Η ταινία στην πραγματικότητα μοιάζει περισσότερο με βιογραφική ταινία. Ακολουθεί τον Χενκ Ρότζερς (τον οποίο υποδύεται ο Τάρον Εγκερτον) στην αναζήτησή του στη Ρωσία για να συνεργαστεί με τον εφευρέτη του Tetris, Alexey Pajitnov, προκειμένου να εξασφαλίσει τα δικαιώματα στο παιχνίδι. Αυτό συνεπάγεται σύγκρουση με τη ρωσική κυβέρνηση, όταν οι σχέσεις με τους Σοβιετικούς ήταν ήδη τεταμένες λόγω του Ψυχρού Πολέμου. Η αληθινή ιστορία της απόκτησης των δικαιωμάτων έχει εκπληκτικά δραματικές και τεταμένες στιγμές, αν και φυσικά η κινηματογραφική εκδοχή είναι υπερβολική, συμπεριλαμβανομένης μιας σεκάνς καταδίωξης αυτοκινήτου.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Apple TV+