Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι το Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι το Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Moonlight

Moonlight του Μπάρι Τζέκινς

Η ταινία ξεδιπλώνεται σε τρεις ενότητες. Στην πρώτη, το αγοράκι, ο Σαϊρόν, ο «Little», διεκδικεί την αγάπη της μητέρας του που νοιάζεται περισσότερο για το επόμενο φιξ της και απορεί γιατί τον τραμπουκίζουν οι συμμαθητές του: στο πρόσωπο του ντίλερ της γειτονιάς του θα βρει την πατρική φιγούρα που αναζητά. Στη δεύτερη, την πιο προφανή και προβλέψιμη, ο έφηβος Σαϊρόν μαθαίνει ν’ απαντά στη βία με βία και να πληρώνει γι’ αυτό. Ενώ στην τρίτη, ο ενήλικος Σαϊρόν, ο «Black», έχει φορέσει τα χαρακτηριστικά που θεωρεί ότι του μοίρασε η μοίρα, αλλά με την πιο αφοπλιστική, ανυψωτική ειλικρίνεια απέναντι στις επιθυμίες του. Το «Moonlight» είναι μια ιστορία που στα χέρια ενός άλλου σκηνοθέτη θα γινόταν εύκολα ένα μίζερο δράμα. Είναι η ιστορία ενός μικρού μαύρου αγοριού που του αρέσουν τ’ αγόρια και που μεγαλώνει στο πιο σκληρό, βίαιο, επιθετικό περιβάλλον, προσπαθώντας να επιβιώσει, όχι αλλάζοντας την ταυτότητά του, αλλά παρατηρώντας τη να μεταβάλλεται με ενστικτώδη περιέργεια.

Οταν το φεγγαρόφωτο, μάς λέει ο Τζένκινς, διασκευάζοντας το θεατρικό έργο του Ταρέλ Αλβιν ΜακΚρέινι, πέφτει πάνω στο μαύρο δέρμα, το κάνει να φαίνεται μπλε. Γιατί στο «Moonlight», τίποτα δεν είναι αυτό που φαίνεται, τίποτα δεν περιορίζεται στο πλαίσιο που έχει προκαθοριστεί γι’αυτό. Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας 2017. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.00 στο Κανάλι της Βουλής

legends of the fall

Θρύλου του Πάθους (Legends of the Fall) του Εντουαρντ Ζούικ

Η επική ιστορία του συνταγματάρχη Λάντλοου (Άντονι Χόπκινς) και των τριών γιων του, κατά τη διαμονή τους στην άγρια φύση της Μοντάνα στην Αμερική στις αρχές του 20ού αιώνα.Ο συνταγματάρχης Λάντλοου, απογοητευμένος από την πολιτική των ΗΠΑ απέναντι στους Ινδιάνους, εγκαταλείπει το στρατό και εγκαθίσταται σ’ ένα απομονωμένο ράντσο στα Βραχώδη ‘Ορη της Μοντάνα. Η γυναίκα του, βαριεστημένη από τη ζωή στη φύση, θα φύγει για να μείνει στην πόλη. Θα αφήσει όμως κοντά στον πατέρα τους, τους τρεις γιους της, Αλφρεντ (Έϊνταν Κουίν), Τρίσταν (Μπραντ Πιτ) και Σάμιουελ (Χένρυ Τόμας). Καθώς τα χρόνια κυλούν, η φύση, ο πόλεμος και ο έρωτας αλλάζουν ριζικά τη ζωή τους.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.45 στην ΕΡΤ 1

Τρωάδες

Τρωάδες του Μιχάλη Κακογιάννη

Μετά την πτώση της Τροίας οι αιχμάλωτες γυναίκες περιμένουν να επιβιβαστούν στα πλοία που θα τους μεταφέρουν στην Ελλάδα. Ανάμεσά τους, η βασίλισσα Εκάβη που θρηνεί για το χαμό της οικογένειας και της πόλης της και η χήρα του Έκτορα, η Ανδρομάχη, η οποία πρόκειται να αντιμετωπίσει ακόμα μια τραγωδία, καθώς οι νικητές δολοφονούν το νεαρό σε ηλικία γιο της. Και ενώ ο Μενέλαος συναντά την άπιστη Ελένη, την αιτία αυτού του πολέμου, η μάντισσα Κασσάνδρα προμηνύει τα κακά που θα βρουν τους νικητές στο δρόμο για την πατρίδα.

H ταινία προβάλλεται στις 23.00 στην ΕΡΤ 3

notting hill 607

Μια Βραδιά στο Νότινγκ Χιλ (Notting Hill) του Ρότζερ Μίτσελ

Μια τυχαία συνάντηση φέρνει τον συνεσταλμένο βιβλιοπώλη Ουίλιαμ Οάκερ κοντά στη σταρ του Χόλιγουντ, Άννα Σκοτ. Ενα απροσδόκητο κι απίθανο ειδύλλιο γεννιέται, ανάμεσα σε αυτού τους δυο φαινομενικά αταίριαστους ανθρώπους, σε μια από τις πιο κλασικές κι αγαπητές ρομαντικές κομεντί των ημερών μας. Η Τζούλια Ρόμπερτς κι ο Χιου Γκραντ είναι αξιαγάπητοι και γοητευτικοί κι ο Ρότζερ Μίτσελ χρωματίζει την σχέση τους αλλά και τον μικρόκοσμο του Λονδίνου και τις αντιθέσεις μεταξύ αμερικανών και βρετανών με λεπτότητα και χιούμορ.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.00 στο Star

fight club 607

Fight Club του Ντέιβιντ Φίντσερ

Ενας υπάλληλος γραφείου που πάσχει από αυπνία, μαζί με έναν τυχοδιώκτη κατασκευαστή σαπουνιών, δημιουργούν ένα κρυφό κλαμπ πάλης που τελικά εξελίσσεται σε κάτι πολύ περισσότερο.

H ταινία προβάλλεται στις 02.00 στο ΣΚΑΪ

driving miss daisy

Ο Σοφέρ Της Κυρίας Ντέιζι (Driving Miss Daisy) του Μπρους Μπέρεσφορντ

Στην Ατλάντα του 1948, όταν η Ντέιζι, μια ηλικιωμένη χήρα, καταστρέφει άθελά της τον κήπο μιας γειτόνισσας με το αυτοκίνητό της, ο γιος της αποφασίζει να της προσλάβει έναν οδηγό παρά τις έντονες αντιρρήσεις της. Όταν τελικά προσλαμβάνει γι' αυτήν τον Χόουκ, έναν αφροαμερικανό σοφέρ, η άρνηση της Ντέιζι να συνεργαστεί μαζί του κάνει την κατάσταση δύσκολη για όλους. Ο Χόουκ όμως δεν πτοείται και αποφασίζει να κερδίσει την εμπιστοσύνη της με κάθε τρόπο.

H ταινία προβάλλεται στις 00.30 στο Open

Πολύδροσο

Πολύδροσο του The Boy (Αλέξανδρου Βούλγαρη)

Η Σοφία (κόρη, η Σοφία Κόκκαλη όπως πάντα διάφανη, ευάλωτη, αστεία, δραματική, μαγνητική), αφήνει τον φίλο της να κοιμάται σπίτι της και πάει στο πατρικό της, στο Πολύδροσο: τη χρειάζεται η Σοφία (μητέρα, η Βίκυ Καγιά σε μια, μη δυσπιστεί κανείς, εκπληκτικά ευαίσθητη και δυνατή ερμηνεία), είναι άρρωστη και, ποιος ξέρει, μπορεί να πεθάνει. Οι δυο τους κάνουν βόλτες, φτιάχνουν μαραθόπιτες, καλούν φίλους, βλέπουν ταινίες, ζουν λίγες μέρες μαζί, με αναμνήσεις, φιλιά και μυστικούς κώδικες. Μια μαμά και μια κόρη με τη συνωμοτική σχέση που ορίζουν αυτές οι λέξεις.

Η νέα ταινία του The Boy, με πρωταγωνίστριες τις Σοφία Κόκκαλη και Βίκυ Καγιά, είναι ακόμα ένα μελαγχολικό, πικρό και τρυφερό κοίταγμα στα φαντάσματα του παρελθόντος. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

agatha all along

Agatha All Along

Στη νέα πρωτότυπη σειρά του Disney+, «Agatha All Along», από τη Marvel Television, η διαβόητη Άγκαθα Χάρκνες δεν είναι στα καλύτερά της. Ένα διαστρευλωμένο ξόρκι της στέρησε όλη της τη δύναμη. Ένας μυστηριώδης γκοθ έφηβος τη βοηθάει να απελευθερωθεί απ' αυτό και της κεντρίζει το ενδιαφέρον όταν της ζητά να τον οδηγήσει στον θρυλικό Δρόμο των Μαγισσών, όπου θα έρθουν αντιμέτωποι με μια σειρά από μαγικές δοκιμασίες. Όποια μάγισσα καταφέρει να επιβιώσει, ανταμείβεται με αυτό που της λείπει. Η Άγκαθα και ο μυστηριώδης έφηβος συγκεντρώνουν μια ετερόκλητη ομάδα μαγισσών και ξεκινούν την περιπλάνησή τους στον Δρόμο...

Η σειρά προβάλλεται στο Disney+ με νέο επεισόδιο κάθε Πέμπτη

Η Πόλη και η Πόλη

Η Πόλη και η Πόλη των Σύλλα Τζουμέρκα και Χρήστου Πασσαλή

Το 1941, η εβραϊκή κοινότητα της Θεσσαλονίκης αριθμούσε 52.000 ανθρώπους, αποτελώντας το ένα έκτο του συνολικού πληθυσμού της πόλης και το ένα πέμπτο της οικονομίας της. Διέθεταν 15 συναγωγές, και άλλες 40 περίπου συνοικιακές, στεγαζόμενες οι πιο πολλές μέσα σε σπίτια. Λειτουργούσαν 7 κοινοτικά δημοτικά σχολεία, και 2 κεντρικά μαζί με 6 ιδιωτικά, 14 κοινοτικά ιδρύματα και 20 σωματεία. Σήμερα η Ισραηλιτική κοινότητα Θεσσαλονίκης αριθμεί 1.100 μέλη. Τι συνέβη ενδιάμεσα; Και, κυρίως, γιατί δεν είναι γνωστό - μέσω των μαθητικών βιβλίων Ιστορίας μας, των μνημείων, των δημόσιων συζητήσεων στα media, ή των στοχασμών προγόνων μας στα οικογενειακά τραπέζια; Πώς και γιατί έχει κρατηθεί αυτό το κομμάτι Ιστορίας βαθιά θαμμένο στη σιωπή;

Η πολυμορφική ταινία για τη εβραϊκή ιστορία της Θεσσαλονίκης επιτίθεται στις αισθήσεις με ενδελεχή έρευνα, αντισυμβατική γλώσσα και με όσα τολμά να πει για μια ολόκληρη χώρα. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Η Πόλη και η Πόλη».

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Videorama

the lord of the rings the rings of power

Ο Αρχοντας των Δαχτυλιδιών: Τα Δαχτυλίδια της Δύναμης (The Lord of the Rings: The Rings of Power)

Ο Σάουρον έχει επιστρέψει και πρόκειται να προκαλέσει τον όλεθρο καθώς κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να δημιουργήσει τα Δαχτυλίδια της Δύναμης.

Η δεύτερη σεζόν προβάλλεται στο Amazon Prime

the father 607

Ο Πατέρας (The Father) του Φλόριαν Ζέλερ

«Δεν χρειάζομαι βοήθεια από κανέναν» ξεσπά θυμωμένα ο Αντονι στη βουρκωμένη κόρη του, Αν. Εκείνη του έχει μόλις ανακοινώσει ότι θα μετακομίσει στο Παρίσι γιατί, επιτέλους, μετά το διαζύγιό της, γνώρισε κάποιον και θα τον ακολουθήσει για να ξαναφτιάξει τη ζωή της. Μόνο που δεν μπορεί να αφήσει τον πατέρα της μόνο του, χρειάζεται βοήθεια και πρέπει να προσλάβουν μία καινούργια κοπέλα. Την προηγούμενη, ο 80χρονος, που πάσχει από άνοια, την έδιωξε. Οπως και την προηγούμενη πριν από αυτήν. Και την προηγούμενη. Ο συνταξιούχος μηχανικός είναι σίγουρος ότι τον έκλεβαν. Για παράδειγμα, πού είναι το ρολόι του;

Επώδυνο να το ζήσεις, αλλά ταυτόχρονα μεγαλειώδες, αυτό είναι τo κινηματογραφικό ντεμπούτο του Γάλλου θεατρικού συγγραφέα Φλόριαν Ζέλερ που χάρισε επάξια στον Σερ Αντονι Χόπκινς ένα ακόμα Οσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix