Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι το Σάββατο, 25 Μαΐου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι το Σάββατο, 25 Μαΐου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


the deep blue

Απέραντο Γαλάζιο (The Big Blue) του Λικ Μπεσόν

H ταινία πραγματεύεται την (αληθινή) ιστορία της άσπονδης φιλίας και του συναγωνισμού δύο επαγγελματιών αθλητών της ελεύθερης κατάδυσης, του Γάλλου Ζακ Μαγιόλ και του Ιταλού Ενζο Μολινάρι (ο Ενζο Μαγιόρκα για τους γνώστες), από τα παιδικά τους χρόνια στην Αμοργό της δεκαετίας του '60 μέχρι τη διαρκή τους κόντρα για την κατάκτηση του τίτλου του Παγκόσμιου Πρωταθλητή και την κορύφωση της, καθώς και τη σχέση του Μαγιόλ με μια Αμερικανίδα υπάλληλο ασφαλιστικής εταιρείας, η οποία θα παρατήσει τα πάντα για να τον ακολουθήσει δε θα καταφέρει όμως να τον κάνει να την αγαπήσει περισσότερο από την πρώτη και παντοτινή του αγάπη, τη θάλασσα.

To κλασικό - όχι όμως και τελείως διαχρονικό - φιλμ του Λικ Μπεσόν έρχεται από το παρελθόν με το συναισθηματικό βάρος που κουβαλάει μια καρτ-ποστάλ από τα χρόνια της αθωότητας. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 23.00 στο Κανάλι της Βουλής

harry potter prisoner of azkaban 607

Ο Χάρι Πότερ Και Ο Αιχμάλωτος Του Αζκαμπάν (Harry Potter And The Prisoner Of Azkaban) του Αλφόνσο Κουαρόν

Οι καλοκαιρινές διακοπές του Χάρι Πότερ στο σπίτι των αχώνευτων συγγενών του Ντάρσλι, είναι αβάσταχτες όσο ποτέ άλλοτε. Η απρόσμενη επίσκεψη της εκνευριστικής θείας Μαρτζ έχει αναπάντεχη κατάληξη καθώς, σε μια ξαφνική έκρηξη οργής, ο Χάρι Πότερ χρησιμοποιεί τις μαγικές του δυνάμεις για να την... φουσκώσει σαν μπαλόνι και να την εκτοξεύσει στον ουρανό! Όμως ο όρκος που έχει δώσει στο Χόγκουαρτς είναι σαφής: ένας μάγος δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιεί τις υπερφυσικές του δυνάμεις στον πραγματικό κόσμο. Προκειμένου να αποφύγει την τιμωρία από το Χόγκουαρτς και το Υπουργείο Μαγείας, αλλά και την οργή του θείου Βέρνον, ο Χάρι Πότερ το σκάει από το σπίτι των θείων του μέσα στη νύχτα και τελικά καταφθάνει στην παμπ «Το Ραγισμένο Τσουκάλι». Εκεί συναντά εντελώς τυχαία τον Κορνήλιους Φατζ, τον υπουργό Μαγείας που, προς μεγάλη έκπληξη του νεαρού μάγου, δεν επιθυμεί να τον τιμωρήσει αλλά να τον προστατέψει. Μετά από 12 χρόνια εγκλεισμού στις φυλακές του Αζκαμπάν, με την κατηγορία της δολοφονίας των γονιών του Χάρι Πότερ, ο διαβόητος ψυχωτικός μάγος Σίριους Μπλακ κατάφερε τελικά να αποδράσει. Ο Κορνήλιους Φατζ πιστεύει πως αυτή τη φορά ο Σίριους θα αποπειραθεί να δολοφονήσει τον Χάρι Πότερ. Με τη βοήθεια της Ερμιόνης, του Ρον και του αινιγματικού καθηγητή Λιούπιν, ο Χάρι Πότερ θα μπλεχτεί σε μια ακόμη μαγευτική περιπέτεια προσπαθώντας να ρίξει φως στη σκοτεινή υπόθεση του Σίριους Μπλακ ενώ παράλληλα θα πρέπει να αντιμετωπίσει τους Παράφρονες, τους τρομερούς φρουρούς του Χόγκουαρτς, να ξεπεράσει απίστευτα εμπόδια και να αψηφήσει αμέτρητους κινδύνους.

H ταινία προβάλλεται στις 23.00 στο Star

the wedding singer

Ενας Τραγουδιστής Για Το Γάμο Μου (The Wedding Singer) του Φρανκ Κοράτσι

Βρισκόμαστε στο 1985 και ο Ρόμπι Χαρτ είναι ένας νεαρός φιλόδοξος μουσικός, που, όμως, είναι αναγκασμένος να βγάζει τα προς το ζην τραγουδώντας σε γαμήλιες δεξιώσεις. Κατά τη διάρκεια ενός μικρού διαλείμματος σε μια δεξίωση, ο Ρόμπι γνωρίζεται με τη νεαρή γκαρσόνα Τζούλια, που είναι εμφανώς ταραγμένη, καθώς πρόκειται για την πρώτη της μέρα στη δουλειά. Σύντομα συνειδητοποιούν και οι δυο πως έχουν κάτι κοινό, πρόκειται να παντρευτούν και η ειρωνία είναι πως ο καθένας τους έχει κανονίσει να εργαστεί στο γάμο του άλλου! Δυστυχώς, η απόφαση του Ρόμπι να παντρευτεί, καταλήγει σε ταπεινωτικό φιάσκο, όταν η Λίντα, η μέλλουσα νύφη, αποφασίζει να μην εμφανιστεί στην εκκλησία! Κλεισμένος στο δωμάτιό του και νιώθοντας οίκτο για τον εαυτό του, ο Ρόμπι δέχεται την επίσκεψη του φίλου του Σάμι, που τελικά τον πείθει να επιστρέψει στη δουλειά και να τραγουδήσει σ' έναν γάμο, που δεν είναι άλλος από αυτόν της Τζούλια.

Η ταινία προβάλλεται στις 02.00 στο Star

Dungeons and Dragons

Dungeons & Dragons: Εντιμότητα Μεταξύ Κλεφτών (Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves) των Τζον Φράνσις Ντέιλι, Τζόναθαν Γκόλντστιν

Οπως σε κάθε καλή περιπέτεια στο DnD, έτσι και στην ταινία η ιστορία ξεκινά κάπως απλά, αλλά γρήγορα εξελίσσεται σε κάτι το πιο μεγαλειώδες. Κι εδώ ένας γοητευτικός κλέφτης και μια ομάδα απίθανων τυχοδιωκτών αναλαμβάνουν μια επικών διαστάσεων αποστολή για να εντοπίσουν ένα χαμένο απομεινάρι του παρελθόντος.

Το παροιμιώδες role-playing game έρχεται στη μεγάλη οθόνη με θεαματικό καστ και καθαρόαιμη, διασκεδαστική περιπέτεια. Από τους δημιουργούς του «Game Night». Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 17.50 στο Cosmoite Cinema 2

scenes from a marriage

Σκηνές από ένα Γάμο (Scenes from a Marriage) του Ινγκμαρ Μπέργκμαν

Η ιστορία της ταινίας είναι πιο απλή και από την περιγραφή της: ένα ζευγάρι οδεύει προς το τέλος του γάμου του. Οσο πιο κοντά φτάνει σε αυτήν την τελική αυλαία ανακαλύπτει πως για χρόνια υπήρξε εγκλωβισμένο σε μια σύμβαση, πνίγοντας την αγάπη που τώρα μπορεί επιτέλους να πλημμυρίσει τα πάντα και να αναδυθεί ως το μόνο, σπουδαίο συστατικό της ένωσης τους. Πριν φτάσουν εκεί, και μέσα σε ένα διάστημα είκοσι χρόνων, θα ζήσουν «σκηνές» από ένα γάμο, «σκηνές» από τη διάβρωση μιας συνθήκης που λες σαν να υπήρξε πάντα τόσο «ιερή» και άρα προδιαγεγραμμένα έτοιμη να βεβηλωθεί από την ρουτίνα της καθημερινότητας, το πέρασμα του χρόνου, την ανία, τη συνήθεια, το πεπερασμένο της αγάπης.

Το αριστούργημα του Ινγκμαρ Μπέργκμαν, μια θαρραλέα ματιά στα άδυτα της συζυγικής ζωής. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη για ενοικίαση στο Videorama

suzume

Suzume (Suzume no tojimari) του Μακότο Σινκάι

Εδώ ακολουθούμε την αποφασιστική έφηβη Σούζουμε η οποία αναλαμβάνει την αποστολή να σώσει τη χώρα της όταν ο ουρανός της Ιαπωνίας γίνεται κόκκινος, το έδαφος τρέμει και η ανθρωπότητα βρίσκεται στο χείλος της καταστροφής. Με την ικανότητα να βλέπει υπερφυσικές δυνάμεις, αόρατες στα μάτια των υπολοίπων, είναι στο χέρι της να κλείσει τις μυστηριώδεις πόρτες που εξαπολύουν το χάος παντού. Την περιμένει ένα επικίνδυνο ταξίδι καθώς φέρει το βάρος της χώρας στους ώμους της.

Η περιπέτεια τής ατρόμητης έφηβης Σούζουμε, σε μια από τις καλύτερες ταινίες του Μακότο Σινκάι. Παγκόσμια πρεμιέρα στο Διαγωνιστικό Τμήμα του Φεστιβάλ Βερολίνου. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix

road house

Ο Μπράβος (Road House) του Νταγκ Λάιμαν

Ένας πρώην μαχητής του UFC, ο Έλγουντ Ντάλτον, πιάνει δουλειά ως μπράβος σε έναν σταθμό εξυπηρέτησης αυτοκινητιστών στο Φλόριντα Κις. Σύντομα ανακαλύπτει ότι αυτό το μέρος δεν είναι τόσο παραδεισένιο όσο δείχνει.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Amazon Prime

beach

The Beach Boys

Για πολλούς υπήρξαν μόνο ένα γκρουπ συνώνυμο της κουλτούρας του σερφ στην ηλιόλουστη Καλιφόρνια - μια ενσάρκωση του αμερικανικού ονείρου σε συσκευασία νούμερο ένα χιτς όπως το πασίγνωστο «Surfin' USA». Για όσους όμως γνωρίζουν οι Beach Boys υπήρξαν η αιτία για την «νομιμοποίηση» της ποπ μουσικής και η αιτία για την απαρχή ειδών που στη συνέχεια θα γίνονταν κυριάρχα στο μουσικό τοπίο των 60s (ψυχεδέλεια, power pop, progressive ροκ, πανκ και άλλα) και από τα πιο επιδραστικά συγκροτήματα ακόμη και σήμερα.

Το ντοκιμαντέρ του Disney+ επιστρέφει στο ξεκίνημά τους και φτάνει μέχρι το σήμερα, με ανέκδοτο αρχειακό υλικό και συνεντεύξεις με όλα τα μέλη του συγκροτήματος για να αφηγηθεί μια ιστορία που συγκινεί και αναδεικνύει τη δύναμη της μουσικής ως παντοδύναμη πάνω σε εποχές, κινήματα, προσωπικούς δαίμονες και κοινωνικές αλλαγές.

Το ντοκιμαντέρ είναι διαθέσιμο στο Disney+ μέσα από το Vodafone TV