Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι το Σάββατο, 24 Ιουνίου

στα 10

Aν μείνετε μέσα απόψε, το Flix σας προτείνει τις καλύτερες ταινίες, διαθέσιμες σε τηλεόραση και πλατφόρμες.

Τι βλέπουμε στο σπίτι το Σάββατο, 24 Ιουνίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


how to train your dragon 3 607

Πως Να Εκπαιδεύσετε Τον Δράκο Σας 3 (How To Train Your Dragon: The Hidden World) του του Ντιν ΝτεΜπλουά

Ο Ψάρης και ο Φαφούτης θα ανακαλύψουν επιτέλους τον αληθινό προορισμό τους στη ζωή! Ο επικεφαλής του χωριού θα γίνει κυβερνήτης του Μπερκ έχοντας την Άστριντ στο πλευρό του και ο δράκος θα γίνει αρχηγός του είδους του. Τότε, εμφανίζεται η πλέον σκοτεινή απειλή, που έχουν ποτέ αντιμετωπίσει όπως και η εμφάνιση μιας θηλυκής Οργής της Νύχτας! Η δύναμη της σχέσης τους θα δοκιμαστεί καθοριστικά! Καθώς θα πρέπει να ταξιδέψουν σε έναν κρυμμένο κόσμο, που πίστευαν ότι υπάρχει μόνο σε μύθο! Δράκος και καβαλάρης θα παλέψουν μαζί για να προστατέψουν όλα όσα έχουν μάθει να προφυλάσσουν σαν θησαυρό. Μια υπέροχη ιστορία φιλίας και πίστης, που εμπνέει και διδάσκει!

Το τρίτο – όχι καλύτερο από τις δύο προηγούμενες ταινίες, αλλά με ενισχυμένη δύναμη επιλόγου - κεφάλαιο μιας σπουδαίας τριλογίας που δίκαια απέκτησε hype ανάμεσα στους ενήλικες και έχει λόγο να αποκαλείται «κλασική». Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο Star

Harry Potter and the Goblet of Fire 607

Ο Χάρι Πότερ Και Το Κύπελλο Της Φωτιάς (Harry Potter And The Goblet Of Fire) του Μάικ Νιούελ

Ο Χάρι Πότερ επιλέγεται από το Κύπελλο της Φωτιάς να συμμετάσχει στο Τρίαθλο της Μαγείας, αντιμετωπίζοντας τρεις επικίνδυνους και δύσκολους άθλους, που θα εξαντλήσουν τα όρια της σωματικής αντοχής, της τόλμης και της ευφυίας όλων των διαγωνιζομένων στη μάχη για την υπέρτατη διάκριση. Τώρα ο Χάρι θα πρέπει να αντιμετωπίσει ένα θανατηφόρο δράκο, τους αγριεμένους δαίμονες του νερού και ένα μαγεμένο λαβύρινθο προτού καταλήξει στα νύχια του...

Η ταινία προβάλλεται στις 01.15 στο Star

embrace of the serpent 607

Στην Αγκαλιά Του Φιδιού (Embrace Of The Serpent) του Σίρο Γκέρα

Με απόσταση λίγων δεκαετιών, δύο επιστήμονες αναζητούν στον Αμαζόνιο ένα ιερό φυτό με θαυματουργές θεραπευτικές ιδιότητες. Η περιπλάνηση θα οδηγήσει και τους δύο στον ίδιο σαμάνο, τελευταίο επιζώντα της φυλής του. Η σχέση και των δύο μαζί του, αφού περάσει από τα στάδια της γνωριμίας και της φιλίας, θα πάρει μία απρόβλεπτη τροπή…Μια περιπετειώδης περιπλάνηση που εστιάζει στις ανεπούλωτες ακόμα πληγές της αποικιοκρατίας. Η σχέση ανάμεσα στους δύο επιστήμονες και τον ιθαγενή σαμάνο αποτυπώνει, μέσα από την ποιητική ορμή της ασπρόμαυρης φωτογραφίας, μια εθνογραφικού χαρακτήρα σπουδή πάνω στο εκρηκτικό αντάμωμα δύο κόσμων.

Εμπνευσμένος από τα ημερολόγια του Ολλανδού εξερευνητή Θίοντορ Κοχ-Γκράνμπεργκ και του Αμερικανού Ρίτσαρντ Έβανς Σουλτς, ο 35άχρονος Κολομβιανός σκηνοθέτης Σίρο Γκέρα υφαίνει ένα μαγικό πέπλο γύρω από τον Αμαζόνιο της Κολομβίας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix..

Η ταινία προβάλλεται στις 23.00 στο Κανάλι της Βουλής

En Solitaire

Αλλαγή Πορείας (En Solitaire) του Κριστόφ Οφενστάιν

Η ταινία ακολουθεί την ιστορία του Γιαν Κερμαντέκ, του οποίου τα όνειρα βγήκαν τελικά αληθινά όταν χρειάστηκε να αντικαταστήσει τον πασίγνωστο πρωταθλητή ιστιοπλοϊας την τελευταία στιγμή πριν την έναρξη του Vendee Globe. Πρόκειται για αγώνα ιστιοπλοϊας ανά τον κόσμο, όπου ο ιστιοπλόος βρίσκεται στο σκάφος μόνος του χωρίς να έχει καμία βοήθεια και χωρίς να διακόπτεται ο αγώνας. Μετά από μερικές ημέρες στη θάλασσα, ο Γιαν χρειάστηκε να σταματήσει προκειμένου να επισκευάσει ένα πηδάλιο που εμφάνισε βλάβη. Το γεγονός αυτό θα διαταράξει σημαντικά την έκβαση του αγώνα.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.00 στην ΕΡΤ 1

Snatch guy richie

Η Αρπαχτή (Snatch) του Γκάι Ρίτσι

Ενας Αμερικανός γκάνγκστερ κάνει μια ληστεία διαμαντιών στην Αμβέρσα, αλλά ερχόμενος στο Λονδίνο πέφτει θύμα ληστείας ενός Ρώσου μαφιόζου και τριών μαύρων λωποδυτών της πλάκας. Στην υπόθεση εμπλέκονται ένας αδίστακτος γκάνγκστερ, διοργανωτής παράνομων αγώνων πυγμαχίας, δύο προπονητές μποξέρ, ένας τσιγγάνος ιρλανδικής καταγωγής με φημισμένη γροθιά και πολλοί άλλοι χαρακτήρες του αγγλικού -και όχι μόνο- υποκόσμου.

21 χρόνια (!) πριν, κι αμέσως μετά την επιτυχία του με τις «Δύο Καπνισμένες Κάννες», ο Γκάι Ρίτσι είχε επιστρέψει με πρωταγωνιστές τους συνήθεις υπόπτους του (Βίνι Τζόουνς, Τζέισον Στέιθαμ κλπ), αλλά και τους Μπαντ Πιτ και Μπενίσιο Ντελ Τόρο σε κόντρα ρόλους.

H ταινία προβάλλεται στις 01.20 στο Mega

fire both sides of the blade

Οι Δυο Οψεις του Ξυραφιού (Avec amour et acharnement) της Κλερ Ντενί

H πρώτη εικόνα της σχέσης της Σάρα και του Ζαν είναι μία ξέγνοιαστη, ερωτευμένη, υγρή αγκαλιά. Στις διακοπές τους, μέσα στη θάλασσα, το ζευγάρι είναι ευτυχισμένο - γαλήνη, χαμόγελα, τρυφερότητα, ελευθερία. Η επιστροφή στο Παρίσι και στην καθημερινότητα φέρνει κι όλες τις άλλες διαστάσεις: ο Ζαν είναι άνεργος, ο ανδρισμός του πλήττεται που πρέπει να δανείζεται την πιστωτική κάρτα της Σάρα για το σούπερ μάρκετ, η σχέση με το μιγά γιο του (που προτιμά να μένει με τη γιαγιά) προβληματική, Κάπου εκεί εμφανίζεται ξανά στη ζωή τους ο Φρανσουά - ο πρώην σύντροφος της Σάρα κι ο φίλος που πρόδωσε για να είναι μαζί της. Ο Φρανσουά του προτείνει δουλειά, το να την αποδεχθεί είναι μονόδρομος, και οι ισορροπίες του ζευγαριού ταράζονται. Η Σάρα δεν έχει ξεπεράσει τον Φρανσουά, παρόλο που τον άφησε πίσω. Αγαπά και τους δύο άντρες.- για διαφορετικούς λόγους, με την ίδια ένταση. Ενα ξυράφι ο έρωτας και σε κάθε όψη του την περιμένει πάθος και τραύμα.

Βραβείο σκηνοθεσίας στο περσινό Βερολίνο για τη διάσημη Γαλλίδα σκηνοθέτη, που πράγματι κοιτάει τον έρωτα σαν ένα θρίλερ αγωνίας που έχει και πάθος και πόνο. Κόβεται όμως από το ίδιο το ξυράφι της με ένα σενάριο που δεν αποφεύγει τα κλισέ και αυτοσχεδιασμούς των ηθοποιών που καταφεύγουν στις γνωστές γαλλικές υστερίες. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο viva.gr

francis pope responds

Συζητώντας με τον Πάπα Φραγκίσκο

Ο Πάπας Φραγκίσκος έχει ήδη αποκαλύψει το πρόσωπό του, σε Καθολικούς και μη. Ενας ιησουίτης ιερέας, με βαθιά πίστη στον άνθρωπο, με θαρραλέα δουλειά για τους άπορους, τις υποβαθμισμένες γωνιές του κόσμου, μ' ένα μυαλό προοδευτικό, τουλάχιστον όσο επιτρέπει το ύψιστο αξίωμα της εκκλησίας του.

Στο ντοκιμαντέρ «Συζητώντας με τον Πάπα Φραγκίσκο», συμβαίνει ακριβώς αυτό που περιγράφει ο τίτλος. Ξέρει ο Πάπας Φραγκίσκος τι σημαίνει non-binary; Πιστεύει ότι ο φεμινισμός σε κάνει καλύτερο ή χειρότερο Χριστιανό; Πώς αντιδρά στη μακρά ιστορία παιδεραστίας στην εκκλησία; Πόση επαφή έχει με την κουλτούρα των νέων, εκείνων για το μέλλον των οποίων, ουσιαστικά, εργάζεται; Τις απαντήσεις τις δίνει ο ίδιος, σε μια επιλεγμένη παρέα νέων που θέτουν τις ερωτήσεις, όσο τολμηρές, πραγματιστικές ή και... ιερόσυλες κι αν είναι.

Το ντοκιμαντέρ είναι διαθέσιμο στο Disney+, μέσω του Vodafone TV