Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι τη Δευτέρα, 9 Οκτωβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι τη Δευτέρα, 9 Οκτωβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Hampstead 607

Απροσδόκητος Ερωτας (Hampstead) του Τζόελ Χόπκινς

Η Εμιλι είναι μία 70χρονη Αμερικανίδα που μένει εδώ και τρεις δεκαετίες στο Χάμπστεντ, έξω από το Λονδίνο. Ο Βρετανός επιχειρηματίας σύζυγός της πέθανε πριν από ένα χρόνο κι εκείνη προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια της. Ψυχικά και κυριολεκτικά: μετά το θάνατό του θα μάθει για τις εξωσυζυγικές του περιπέτειες, αλλά και τα αμέτρητα χρέη του στο κράτος. Ο φιλικός της κύκλος (οι υπόλοιπες αγγλίδες σύζυγοι του κτιριού της) συνεχίζει στον ίδιο ρυθμό: ψώνια, σπατάλες, φιλανθρωπίες, κοινωφελείς δράσεις. Μία από αυτές είναι η συλλογή υπογραφών για την κατεδάφιση ενός εγκατελειμένου παλιού νοσοκομείου που βρίσκεται στο απέναντι πάρκο από το σπίτι τους και την παραχώρησή του από το δήμο, ώστε να χτιστούν πολυτελή διαμερίσματα. Μόνο που στις περιπλανήσεις της η Εμιλι γνωρίζει τον Ντόναλντ, έναν συνομήλικο της άστεγο που έχει φτιάξει την καλύβα του στο απέναντι πάρκο. Μοναχικός, αυτόνομος, περήφανος, ο Ντόναλντ αρνείται να εκκενώσει τη γη που αποκαλεί εδώ και 17 χρόνια «σπίτι του». Και η Εμιλι βρίσκει μετά από πάρα πολύ καιρό ένα νόημα στη ζωή της: να τον βοηθήσει.

Η Ντάιαν Κίτον κι o Μπρένταν Γκλίσον σε μία dramedy που θα ήθελε το Χάμπστεντ Χιθ να θυμίζει... Νότινγκ Χιλ. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 2

Ευτυχία

Ευτυχία του Αγγελου Φραντζή

Χωρισμένη στη μέση για τις δύο ηλικίες της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου, η «Ευτυχία» είναι πριν από οτιδήποτε το πορτρέτο μιας γυναίκας που έζησε με τους δικούς της όρους, μπαινοβγαίνοντας - γυναίκα πράγμα - όχι μόνο στα κουτούκια όπου γεννήθηκε το ελληνικό λαϊκό τραγούδι και στις χαρτοπαικτικές λέσχες όπου έπαιξε όλα της τα υπάρχοντα, αλλά και στις νόρμες μιας κοινωνίας που κάθε φορά που δεν χωρούσαν την bigger than life προσπωικότητά της αυτή έβρισκε τον δικό της τρόπο να τις ακυρώνει και να της ορίζει από την αρχή.

Πάνω από το μέσο όρο μιας ταινίας με λαϊκό έρεισμα, η ταινία του Αγγελου Φραντζή μπορεί να αισθάνεται δέος απέναντι στο μύθο της στιχουργού Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου, αλλά σκιαγραφεί με καθαρό συναίσθημα και ταλέντο μια μοναδική γυναίκα που έχει την ευτυχία να ερμηνεύεται από δύο υπέροχες ηθοποιούς. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 01.45 στον Alpha

το ναυάγιο

Το Ναυάγιο

Βρισκόμαστε στο 1966, δεκαπέντε ημέρες πριν το μοιραίο. Στα Κύθηρα, στα Χανιά κι άλλα σημεία της Κρήτης, στην Αθήνα. Είναι αυτό που λένε, όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια, ο Θεός τ' ακούει και γελά. Από τη μια, στα Κύθηρα, ένα πολύ-πολύ-πολύ ερωτευμένο ζευγάρι, η Ειρήνη και ο Απόστολος, αρωματοποιοί, έχουν φτιάξει ένα νέο άρωμα (που παγιδεύει, όπως καταλαβαίνουμε, τις καλοκαιρινές στιγμές της ευτυχίας τους + βανίλια), που επιλέγεται να διαγωνιστεί στο Παρίσι. Πώς θα φτάσουν εκεί, με την αντάρα και τη φουσκωθαλασσιά και που η Ειρήνη, επιπλέον, φοβάται το νερό κι έχει εφιάλτες; Ο πατέρας της, γιατρός, ζητά πεσκέσι από τον απρόθυμο καπετάν Στελή να τους πάει στα Χανιά, απ' όπου θα πάρουν το Φοίνιξ, καμάρι της ελληνικής ναυτιλίας και το ταχύτερο πλοίο της εποχής, για Αθήνα και μετά Παρίσι. Από την άλλη, στα Χανιά, στο πατρικό της, φτάνει η Λίνα, για να δει την οικογένειά της - ο πατέρας της θα γίνει έξαλλος που η Λίνα θέλει να γίνει ηθοποιός, εκείνη όμως είναι αποφασισμένη και θα γυρίσει στην Αθήνα όπου την περιμένει μια οντισιόν για ταινία (παγίδα, όπως εμείς γνωρίζουμε, τραγική ειρωνία). Στα Χανιά έρχεται επίσης ο Μάκης, νεαρός φωτογράφος, που θα συνδράμει τον φίλο του να κλέψει το κορίτσι που αγαπά - είναι επισκέπτης, κι αυτός θα γυρίσει στην Αθήνα. Ο Πέτρος, γιος του παπά που κάνει και την τελετή, τσακώνεται στο καφενείο με τον τραμπούκο μαυροπουκαμισά Γιάννη, που κρατάει όπλο. Κάποιος θα σκοτωθεί, κάποιος θα χρειαστεί να φυγαδευτεί. Με το Φοίνιξ κι αυτός. Την ίδια ώρα, ο Πλοίαρχος του εμβληματικού καραβιού ετοιμάζεται για άδεια, ο αντικαταστάτης του δείχνει υπερβολικά σίγουρος για τον εαυτό του κι ο μηχανικός Μιχάλης ξέρει καλά ότι το σκαρί είναι σάπιο και χρειάζεται επισκευή επειγόντως. Αδικα η γυναίκα του, η χαριτωμένη Ελένη, μετά κι από τη συμβουλή μιας μάντισσας, προσπαθεί να τον αποτρέψει να ταξιδέψει.

Ανθρώπινο - γεωγραφικό - κοινωνικό ψηφιδωτό και σασπένς μαζί: πετυχημένη η συνταγή της νέας σειράς του Mega. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η σειρά προβάλλεται στις 22.50 στο Mega

The Lost City

Η Χαμένη Πόλη (The Lost City) των Ανταμ Νι και Ααρον Νι

Η Λορέτα Σέιτζ είναι επιτυχημένη συγγραφέας ρομαντικών περιπετειών: οι ήρωές της ζουν εκεί όπου συναντιούνται ο Ιντιάνα Τζόουνς και τα Αρλεκιν. Η ζωή της είναι τόσο λιγότερο περιπετειώδης: η Λορέτα νιώθει την έμπνευσή της να στερεύει, είναι εσωστρεφής, σιχαίνεται τα social media. Σε μια προωθητική δράση για το τελευταίο της βιβλίο, εκεί όπου αναγκάζεται να φορέσει μια ολόσωμη φούξια παγιετέ φόρμα «για να λάμπει», προσκεκλημένος, για ν' ανεβάσει την ανυπομονησία, είναι και ο Αλαν, το μοντέλο που στολίζει τα εξώφυλλα όλων των ρομάντζων της Λορέτα ως ο σταθερός ήρωάς τους, ο «Νας». Πανίβλακας αλλά με τις καλύτερες προθέσεις, ο Αλαν είναι ερωτευμένος με την εξυπνάδα και τη γοητεία της συγγραφέα. Οταν ένας παρανοϊκός δισεκατομμυριούχος απαγάγει τη Λορέτα για να τον βοηθήσει ν' ανακαλύψει έναν κρυμμένο θησαυρό σ' ένα αχαρτογράφητο νησάκι του Ατλαντικού, ο Αλαν θ' αναλάβει δράση και θα την αναζητήσει, θέλοντας, για μια φορά, να ενσαρκώσει πραγματικά τον Νας και να σώσει τη Λορέτα με τα στιβαρά του μπράτσα (και το παλλόμενο μόριο).

Κωμική ρομαντική περιπέτεια, με το δεύτερο μέρος να προδίδει το πρώτο, αλλά με εκρηκτικό χιούμορ από Σάντρα Μπούλοκ, Τσάνινγκ Τέιτουμ και Μπραντ Πιτ. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix

digger 607

Digger του Τζώρτζη Γρηγοράκη

Αποτραβηγμένος σε ένα ορεινό δάσος, ένας άνδρας αντιστέκεται σθεναρά στην επέκταση μιας βιομηχανικής μονάδας στην περιοχή. Η άφιξη του αποξενωμένου γιου του μετά τον θάνατο της πρώην γυναίκας του και η διεκδίκηση του μέρους του κτήματος που αναλογεί στον τελευταίο από την κληρονομιά, δεν θα αργήσουν να φέρουν τη σύγκρουση ανάμεσα στους δύο άνδρες.

Το πολυβραβευμένο μεγάλου μήκους ντεμπούτο του Τζώρτζη Γρηγοράκη, είναι μια δυνατή, μεστή ταινία που σκάβει σε βάθος στην ιστορία, τους χαρακτήρες και αποκαλύπτει μια μεγαλύτερη εικόνα που σε αφορά και σε ενδιαφέρει. 10 βραβεία Ιρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix

mymetastories

MyMeta Stories

Το πρόγραμμα του MyMetaStories περιλαμβάνει 13 μικρού και 7 μεγάλου μήκους ταινίες που αντιπροσωπεύουν την ευρωπαϊκή δημιουργικότητα κι έχουν συμμετάσχει στα μεγαλύτερα κινηματογραφικά φεστιβάλ του κόσμου: ταινίες από τη Γαλλία, το Βέλγιο, την Αυστρία, την Ουκρανία, την Ιρλανδία, την Εσθονία, τη Δανία, την Ολλανδία, τη Γερμανία, τη Σερβία, με έμφαση στο νεανικό κοινό, στο σινεμά είδους, το animation και τις ταινίες κοινωνικής αφύπνισης.

Διαβάστε περισσότερα εδώ