Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι τη Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι τη Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


i, robot

Εγώ, Το Ρομπότ (I, Robot) του Αλεξ Πρόγιας

Σικάγο 2035 και όλο και περισσότεροι άνθρωποι αγοράζουν ρομπότ για οικιακούς βοηθούς. Όταν όμως ένα από τα κορυφαία στελέχη της μεγαλύτερης εταιρείας που κατασκευάζει τα ρομπότ αυτοκτονεί, η υπόθεση ανατίθεται στον αστυνόμο Ντελ Σπούνερ, ο οποίος μισεί τα ρομπότ λόγω ενός παλαιότερου περιστατικού. Ο Σπούνερ αμφιβάλλει ότι ο θάνατος του επιστήμονα οφείλεται πράγματι σε αυτοκτονία καθώς είναι πεπεισμένος ότι πρόκειται για έγκλημα που διεπράχθη από ρομπότ παρόλο που αυτό αντιβαίνει τους τρεις νόμους της ρομποτικής.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.40 στο Alpha

Film Stars Don’t Die in Liverpool

Τα Αστέρια δεν Πεθαίνουν στο Λίβερπουλ (Film Stars Don’t Die in Liverpool) του Πολ Μακ Γκίγκαν

Πρόκειται για την ερωτική ιστορία ανάμεσα στην πάλαι ποτέ σέξι ντίβα του Χόλιγουντ της δεκαετίας του ’50, Γκλόρια Γκρέιαμ, και τον κατά πολύ νεότερό της, Βρετανό ηθοποιό Πίτερ Τέρνερ, με τον οποίο γνωρίζονται το 1978 στο Λονδίνο, όπου εκείνη συμμετέχει σε μια θεατρική παράσταση, για να ζήσουν ένα σύντομο αλλά παθιασμένο ειδύλλιο.

Συγκινητική αλλά άτολμη και σχηματική εξιστόρηση της αληθινής ερωτικής ιστορίας ανάμεσα στην πάλαι ποτέ ντίβα του Χόλιγουντ Γκλόρια Γκρέιαμ και στον κατά πολύ νεότερό της, Βρετανό ηθοποιό Πίτερ Τέρνερ. Μια Ανέτ Μπένινγκ κι ένας Τζέιμι Μπελ δεν φέρνουν την άνοιξη. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.15 στο Open

enemy of the state

Δημόσιος Κίνδυνος (Enemy Of The State) του Τόνι Σκοτ

Ένας ευυπόληπτος δικηγόρος, ο Ρόμπερτ Κλέιτον Ντιν, γίνεται άθελά του στόχος μυστικών πρακτόρων, που εισβάλλουν ανεξήγητα στην προσωπική και επαγγελματική του ζωή. Σύντομα διαπιστώνει ότι ο λόγος αυτής της εισβολής είναι επειδή κατέχει ενοχοποιητικό υλικό για ένα μεγαλοστέλεχος της υπηρεσίας εθνικής ασφάλειας. Καθώς αυτό βρέθηκε περασμένο στον υπολογιστή του χωρίς ο ίδιος να το γνωρίζει, καλείται τώρα να πάρει θέση για τη πολιτική σκευωρία της οποίας είναι μάρτυρας, αλλά πάνω απ' όλα να προστατέψει τη ζωή του.

Η ταινία προβάλλεται στη 01.00 στο Alpha

training day ΜΑΙΝ

Ημέρα Εκπαίδευσης (Training Day) του Αντουάν Φουκουά

ράνος ντετέκτιβ της Δίωξης Ναρκωτικών, αναλαμβάνει να εκπαιδεύσει έναν νεοσύλλεκτο αστυνομικό, τον Τζέικ Χοτ, με τον οποίο έχουν τελείως διαφορετικές απόψεις και στάση ζωής. Ο πρώτος πιστεύει ότι πρέπει να γίνεις λύκος για να πιάσεις τον λύκο, κάτι που δε βρίσκει σύμφωνο τον δεύτερο. Η σύγκρουση μεταξύ τους δεν θα αργήσει, όταν ο Αλόνζο χρειαστεί μέσα σε 24 ώρες να συγκεντρώσει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό για τη μαφία, αναγκάζοντας τον Τζέικ να γίνει συνένοχος.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.00 στο Open

ripley 607

Ο Ταλαντούχος Κύριος Ρίπλεϊ (The Talented Mr. Ripley) του Αντονι Μινγκέλα

Στα τέλη της δεκαετίας του '50 στη Νέα Υόρκη, ο εκατομμυριούχος εφοπλιστής Χέρμπερτ Γκρίνλιφ, ζητά από τον νεαρό Τομ Ρίπλεϊ να ταξιδέψει μέχρι την Ιταλία για να πείσει το γιο του, Ντίκι, να επιστρέψει στην Αμερική. Ο κύριος Ρίπλεϊ, που έχει προσποιηθεί ότι γνωρίζει τον Ντίκι, πηγαίνει στην Ιταλία για να τον βρει και γοητεύεται από τον πλούσιο και ανέμελο τρόπο ζωής του. Ο Ντίκι και η αρραβωνιαστικιά του, Μαρτζ, θα τον ξεναγήσουν στα μικρά χωριά της Νότιας Ιταλίας και ο Ρίπλεϊ θα νιώσει έντονη έλξη προς το πρόσωπο του Ντίκι, ο οποίος γίνεται το τέλειο πρότυπο προς μίμηση. Ο αρχικά φιλικός Ρίπλεϊ θα αποδειχθεί απρόβλεπτος και σατανικός και θα προσπαθήσει να κλέψει τη ζωή του Ντίκι.

Η ταινία προβάλλεται στις 18.35 στο Cosmote Cinema 1

Whiplash MAIN review

Χωρίς Μέτρο (Whiplash) του Ντάμιεν Σαζέλ

O 19χρονος Αντριου είναι ένας ταλαντούχος ντράμερ, ένας από τους καλύτερους σπουδαστές στο «Shaffer Conservatory» της Νέας Υόρκης. Πεισματάρης και φιλόδοξος, στα όρια του αλαζονικού, ονειρεύεται μεγάλα, τεράστια όνειρα: δε θα συμβιβαστεί με την μετριότητα, όπως ο καθηγητής Γυμνασίου φιλόλογος πατέρας του. Ή με μια μικροαστική δήθεν καριέρα, όπως τα κομπασμένα ξαδέλφια του. Εκείνος είναι καλλιτέχνης. Θα γίνει ο καλύτερος. Θα γράψει ιστορία. Θα δουλέψει σκληρά και θα κερδίσει μία θέση στην ορχήστρα του Τέρενς Φλέτσερ - του διαβόητου μαέστρου της τζαζ, του καθηγητή που όλοι στη σχολή σέβονται και τρέμουν ταυτόχρονα. Αν σε επιλέξει ο Φλέτσερ, αν αντέξεις τα καψόνια και τη σκληρή του αγάπη, τότε ένας μεγάλος δρόμος ανοίγεται μπροστά σου. Ο Αντριου αισθάνεται ανίκητος, δυνατός. Κι ο Φλέτσερ όντως τον επιλέγει. Πρόσεξε τι εύχεσαι λένε οι σοφοί αυτού του κόσμου. Γιατί ο δρόμος προς την επιτυχία είναι στρωμένος με αίμα, δάκρυα και ιδρώτα. Κυριολεκτικά.

Μία ταινία για την τζαζ που παρακολουθείς όπως τα τελευταία 5 λεπτά ενός ποδοσφαιρικού ντέρμπι. Μια κινηματογραφική μελέτη στην συλλογική μας, προβληματική ηθική της επιτυχίας. Ενα μικρό indie hit που ξεκίνησε το γύρο του θριάμβου στο περσινό Σάντανς και έφτασε να διεκδικεί τη θέση του στην οσκαρική κούρσα. Κι ένας πραγματικός jazzman της υποκριτικής, ο Τζέι Κέι Σίμονς, που ανάγκασε, επιτέλους, το Χόλιγουντ να υποκλιθεί. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix

Bande de Filles

Τα Κορίτσια (Bande de Filles) της Σελίν Σιαμά

Καταπιεσμένη από το οικογενειακό της περιβάλλον, το αβέβαιο μέλλον της στο σχολείο και από τον άγραφο νόμο που έχουν επιβάλλει τα αγόρια στη γειτονιά, η 16χρονη Μαριέμ αποφασίζει να ξεκινήσει μια καινούργια ζωή όταν συναντά μια παρέα από τρία ανεξάρτητα κορίτσια. Αλλάζει το όνομά της, τον τρόπο ντυσίματός της και παρατάει το σχολείο προκειμένου να γίνει αποδεκτή από τη συμμορία, ελπίζοντας ότι αυτός θα είναι ο δρόμος της προς την ελευθερία.

Η τρίτη μεγάλου μήκους ταινία της Σελίν Σιαμά μετά τα «Νούφαρα» και το «Αγοροκόριτσο», μια θαρραλέα ιστορία ενηλικίωσης με διακρίσεις σε όλον τον κόσμο και μια από τις πιο ωραίες σκηνές στις οποίες ακούστηκε ποτέ το «Diamonds» της Rihanna. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη για ενοικίαση στο Videorama

the teacher's lounge

Στο Γραφείο Καθηγητών (The Teachers’ Lounge) του Ιλκέρ Τσατάκ

H Κάρλα είναι μία 30χρονη καθηγήτρια μαθηματικών στα πρωτάκια ενός γερμανικού Γυμνασίου. Πρωτάκι και η ίδια, νεοφερμένη στο σχολείο ψάχνει τα πατήματά της - τόσο απέναντι στα ατίθασα, με τις ορμόνες τους να βράζουν 12χρονα, όσο κι ανάμεσα στους συναδέλφους της στο Γραφείο των Καθηγητών, οι οποίοι μοιάζουν πιο συμβιβασμένοι, πιο συστημικοί, πιο βολεμένοι. Οχι, η Κάρλα είναι ιδεαλίστρια, κουβαλά στο ελαφίσιο βλέμμα της αυτή την λαχτάρα να επιδράσει, να πειθαρχήσει, να εμπνεύσει, να διδάξει. Στο Γραφείο των Καθηγητών κάθεται μακριά από τα πηγαδάκια, κοιτάει τη δουλειά της. Μέχρι που ένα συμβάν τεντώνει τις κεραίες της για δικαιοσύνη. Ενας τουρκικής καταγωγής μαθητής της στοχοποιείται για μία σειρά από κλοπές που έχουν συμβεί στο σχολείο κι όλα τα βαθιά ριζωμένα ρατσιστικά κύτταρα ενός μικρόκοσμου που καθρεφτίζει την κοινωνία μας, καμουφλάρονται ως «σχολικοί κανονισμοί». Η Κάρλα αποφασίζει να πάρει πάνω της την εξερεύνηση των κλοπών και την αθώωση του μικρού και σταδιακά μπλέκει σ' ένα σύνθετο ηθικό λαβύρινθο καλών προθέσεων, επιπόλαιων αυθόρμητων χειρισμών, λανθασμένων επιλογών, παρεξηγήσεων. Οσο απελπισμένα προσπαθεί να τα κάνει όλα σωστά, τόσο περισσότερο βυθίζεται στην κινούμενη άμμο. Δεν βρίσκεται μόνο αντιμέτωπη με τις σχολικές δομές, τους επιθετικούς συναδέλφους της και τους αγανακτισμένους γονείς. Αλλά και απέναντι από τους μαθητές της, στους οποίους λαχταρούσε να είναι δίπλα.

Αποφεύγοντας μονοδιάστατες διδακτικές κορώνες, παραδίδει μαθήματα μελετημένου σεναρίου, masterclass ερμηνειών και σκηνοθετική διατριβή στο πώς να μεταμορφώσεις ένα κοινωνικό δράμα σχολικού δωματίου σε αγωνιώδες θρίλερ. Βραβείο Καλύτερης Γερμανικής Ταινίας και επίσημη υποβολή της χώρας για τα Οσκαρ 2024. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

nimona

Nimona των Νικ Μπρούνο, Τρόι Κουέιν

Βασισμένη στο ομώνυμο graphic novel του Ιντι Στίβενσον, η ταινία ακολουθεί τον Μπάλιστερ, έναν ιππότη σε ένα μεσαιωνικό αλλά ταυτόχρονα φιουτουριστικό απομονωμένο Bασίλειο. Ο Μπάλιστερ (με τη φωνή του Ριζ Αχμέντ) είναι ο πρώτος ιππότης που δεν είναι αριστοκρατικής καταγωγής στα 1000 χρόνια της ύπαρξης του Βασιλείου. Oταν σκοτώνεται η βασίλισσα κατά την χρίση του, με τρόπο που τον εμφανίζει ως υπεύθυνο, ο Μπάλιστερ γίνεται φυγάς και προσπαθεί να καθαρίσει το όνομά του, με την -αθέμιτη του- βοήθεια της Νιμόνα (Κλόι Γκρέις Μορέτζ), ενός ατίθασου κοριτσιού που μυστηριωδώς μεταμορφώνεται σε ό,τι θέλει.

Σε έναν κόσμο που διχάζεται ολοένα και περισσότερο, μια ΛΟΑΤΚΙ+ ταινία κινουμένων σχεδίων βρίσκεται εκεί έξω για να ενθαρρύνει την αποδοχή του διαφορετικού. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix