Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι τη Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι τη Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


rebel in the rye 607

Επαναστάτης στη Σίκαλη (Rebel in the Rye) του Ντάνι Στρονγκ

Το σενάριο, βασισμένο στη βιογραφία «J.D. Salinger: A Life» τού Κένεθ Σλαουένσκι, πιάνει τον Σάλιντζερ στη νεανική του αθωότητα και τον συντροφεύει ως την απόσυρσή του από τα κοινά. Τον παρατηρεί, ως ανήσυχο νέο στη μεσοπολεμική Νέα Υόρκη, στην πρώτη και καθοριστική του μεγάλη ερωτική απογοήτευση, από την Ούνα, κόρη του Ευγένιου Ο' Νιλ και σύντομα σύζυγο τού Τσάρλι Τσάπλιν, στα χαρακώματα του Β' Παγκόσμιου, στην τραυματική επιστροφή του στον «ειρηνικό» κόσμο. Και, σ' όλη τη διάρκεια, στον αγώνα του να γράψει, να εκδώσει, να φορέσει την ταυτότητα του συγγραφέα που έχει επιλέξει, να γίνει αποδεκτός από τον πραγματιστή πατέρα του, να αναγνωριστεί. Με τη βοήθεια και την υποστήριξη τού δασκάλου και πρώτου εκδότη του, Γουιτ Μπερνέτ, μέσα από δεκάδες πικρίες και ελάχιστες αναλαμπές επιτυχίας.

To μυστήριο γύρω από τον Τζ. Ντ. Σάλιντζερ σε μια βιογραφική ταινία που αναζητά την αλήθεια αλλά συναντά μόνο τη συμβατικότητα. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 2

μάγισσα

Η Μάγισσα

Μάνη, 1817. Η Θεοφανώ είναι υπηρέτρια σε ένα από τα σπιτικά δύο οικογενειών, των Λασκαραίων και των Γερακάρηδων, που συμφιλιώθηκαν μετά από μακρά βεντέτα για χάρη του κοινού επαναστατικού αγώνα. Πάντρεψαν τα παιδιά τους και απέκτησαν ένα εγγόνι. Λίγες μέρες μετά τη γέννησή του, όμως, το βρέφος εξαφανίζεται. Σε ένα φρικιαστικό της όραμα, η υπηρέτρια της μητέρας βλέπει το μωρό πνιγμένο στο ποτάμι. Οι φαμίλιες σπεύδουν, το βρίσκουν όντως νεκρό, και οι υποψίες πέφτουν, φυσικά, στο πρόσωπο της κοπέλας με το σκοτεινό χάρισμα. Πρωταγωνίστρια η Ελλη Τρίγγου και γύρω της οι Αναστάσιος Ροϊλός, Νίκος Ψαρράς, Τάσος Νούσιας, Κατερίνα Λέχου, Γιώργος Γάλλος, Μαρκέλλα Γιαννάτου, Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης, Θέμις Μπαζάκα.

Η σειρά κάνει πρεμιέρα απόψε στις 21.00 στον ΑΝΤ1

master and commander

Master & Commander: Στα Πέρατα Του Κόσμου (Master & Commander: The Far Side Of The World) του Πίτερ Γουΐαρ

Κατά τη διάρκεια των Ναπολεόντειων Πολέμων, ένας σκληρός καπετάνιος του Βρετανικού Ναυτικού ωθεί το πλήρωμά του στα όριά του όταν το πλοίο του ξαφνικά γίνεται στόχος επίθεσης. Θα ξεκινήσει, έτσι, μια δύσκολη αποστολή καταδίωξης του απειλητικού εχθρού σε επικίνδυνα νερά γύρω από τη Νότια Αμερική.

Η ταινία προβάλλεται στις 01.30 στον Alpha

J' Accuse 607

«Κατηγορώ...!» (J' Accuse) του Ρόμαν Πολάνσκι

Η Υπόθεση Ντρέιφους, η καταδίκη του λοχαγού Αλφρέντ Ντρειφούς σε ισόβια κι εξορία με την κατηγορία της κατασκοπείας, υπήρξε ένα σκάνδαλο που συγκλόνισε την Γαλλία στα τέλη του 19ου αιώνα και τις αρχές του 20ου και μαζί, μια από τις πιο διάσημες περιπτώσεις κακοδικίας στην ιστορία. Μια υπόθεση που ξεπέρασε πολύ γρήγορα τα σύνορα της στρατιωτικής δικαιοσύνης, δίχασε βαθιά την γαλλική κοινωνία και τους διανοούμενους της χώρας, ανάγκασε τον Εμιλ Ζολά να δημοσιεύσει μια ανοιχτή επιστολή στον πρόεδρο της Γαλλίας με τον τίτλο «Κατηγορώ» (μια πράξη που του απέφερε ένα χρόνο φυλακής και χρηματικό πρόστιμο) κι έκανε τον όχι και τόσο κρυφό αντισημιτισμό της εποχής να δείξει το πολύ άσχημο πρόσωπό του.

O Ρόμαν Πολάνσκι μεταφέρει στο σινεμά την πολύκροτη υπόθεση Ντρέιφους, με μία στιβαρή, συναρπαστική ταινία. Διαβάστε αναλυτικά την κριτική του Flix εδώ.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο Open

Who Framed Roger Rabbit

Ποιος Παγίδεψε Τον Ρότζερ Ράμπιτ (Who Framed Roger Rabbit) του Ρόμπερτ Ζεμέκις

Σε μια εναλλακτική Χρυσή Εποχή του Χόλιγουντ το 1947, τα καρτούν ζουν ανάμεσα στους ανθρώπους ως κανονικοί πολίτες. Η συνοικία τους βρίσκεται στην Σχεδιούπολη, η οποία ανήκει στον Μάρβιν Άκμε, έναν μεγαλομεγιστάνα, τον οποίο παρακολουθεί ο ντετέκτιβ Έντι Βάλιαντ με στόχο να αποδείξει ότι φλερτάρει με τη Τζέσικα Ράμπιτ, την εντυπωσιακή σύζυγο του σούπερ σταρ των κινουμένων σχεδίων, Ρότζερ Ράμπιτ. Όταν όμως ο Άκμε δολοφονείται, όλες οι υποψίες στρέφονται κατά του Ρότζερ, τον οποίο ο αυστηρός δικαστής Ντουμ θέλει να καταδικάσει με την εσχάτη των ποινών. Ο Ρότζερ ωστόσο ικετεύει τον Βάλιαντ να τον βοηθήσει να βρουν τον πραγματικό υπαίτιο.

H ταινία προβάλλεται στις 03.30 στο Open

the prince of silence

The Prize of Silence

Τον Νοέμβριο του 2017, στη Σουηδική Ακαδημία, τον ευυπόληπτο οργανισμό που συμμετέχει στην ανάδειξη των ετήσιων Βραβείων Νόμπελ, ξεσπά ένας πόλεμος: ο Ζαν-Κλοντ Αρνό, σύζυγος του μέλους της Ακαδημίας, Καταρίνα Φρόστενσον, κατηγορείται για βιασμό. Ενα συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ για τα σκοτεινά μονοπάτια της (πνευματικής) εξουσίας.

To ντοκιμαντέρ προβάλλεται στο Vodafone TV

no bears

Αρκούδες δεν Υπάρχουν (No Bears) του Τζαφάρ Παναχί

Eνα ζευγάρι Ιρανών που βρίσκεται παράνομα στην Τουρκία, επιτέλους κατορθώνει να αποκτήσει τα πλαστά διαβατήρια που θα τους επιτρέψουν να εγκαταλείψουν την χώρα. Και παρά τον σύντομο χρόνο που περνάς ακολουθώντας την ιστορία τους στην οθόνη, προφταίνεις να εμπλακείς στην ιστορία τους, κάτι που λέει πολλά για τον τρόπο που ο Παναχί κατορθώνει να κινηματογραφεί την ανθρώπινη κατάσταση και τις εκφάνσεις της.

O Τζαφάρ Παναχί εξακολουθεί να κάνει σινεμά (για το σινεμά και τη ζωή) με λόγο ύπαρξης. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στο Cosmote Cinema 2

ghostbusters legacy

Ghostbusters Legacy του Τζέισον Ράιτμαν

Δεν χρειάζεται να γνωρίζετε και πολλά για την υπόθεση, πέραν του ότι μια μητέρα και τα δύο παιδιά της φτάνουν σε μια μικρή πόλη, όπου αρχίζουν να ανακαλύπτουν τη σύνδεσή τους με τα αρχαία ξόρκια και τη μυστική κληρονομιά που τους κληροδότησε ο παππούς τους.

Το «Ghostbusters» παθαίνει «The Force Awakens». Ευτυχώς και δυστυχώς μαζί. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix