Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 7 Ιουνίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 7 Ιουνίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Hiroshima Mon Amour 607

Χιροσίμα Αγάπη Μου (Hiroshima Mon Amour) του Αλέν Ρενέ

Μία ηθοποιός φτάνει στη Χιροσίμα για να πρωταγωνιστήσει σε μια ταινία με θέμα την ειρήνη. Εκεί, γνωρίζει έναν Ιάπωνα, με τον οποίο γίνονται εραστές. Το ζευγάρι σε μια σειρά συζητήσεων εξομολογείται ο ένας στον άλλον τις σκέψεις και τις επώδυνες αναμνήσεις. Εκείνος, μιλάει για τη ζωή του και επαναλαμβάνει «Δεν έχεις δει τίποτα από τη Χιροσίμα». Εκείνη αναφέρεται στα εφηβικά της χρόνια στη Νεβέρ, κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου, για το πως ερωτεύτηκε έναν Γερμανό στρατιώτη αλλά και στην ταπείνωση που υπέστη κατά τη διάρκεια της Απελευθέρωσης.

Ο Αλέν Ρενέ ανακαλύπτει το χαμένο χρόνο, εφευρίσκει το μοντέρνο σινεμά όπως το ξέρουμε και παραδίδει ένα αριστούργημα για τη μνήμη – παρακαταθήκη για όσες γενιές και αν έρθουν. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στο Κανάλι της Βουλής

The Hunger Games - Mockingjay Part 2 607

The Hunger Games: Η Επανάσταση - Μέρος 2o (The Hunger Games: Mockingjay - Part 2 του Φράνσις Λόρενς)

Ο Πίτα βρίσκεται πλέον στην Περιοχή 13 μετά από την αιχμαλωσία του στην Κάπιτολ, έχοντας ωστόσο υποστεί πλύση εγκεφάλου και διακατέχεται από ακατανόητες εκρήξεις. Η Κάτνις, παρόλο που έχει δεχτεί να γίνει το σύμβολο της Επανάστασης, βλέπει την Πάνεμ να βυθίζεται στον πόλεμο και αποφασίζει πως αυτός ο ρόλος της δεν αρκεί για ανατρέψει τον Πρόεδρο Σνόου. Μαζί με τον Γκέιλ, τον Φίνικι, την «Ομάδα 451» αλλά και τον Πίτα θα κατευθυνθούν στην άλλοτε λαμπερή Κάπιτολ με μόνο στόχο να δολοφονήσουν τον Πρόεδρο Σνόου.

Με ένα συναρπαστικό αλλά βαθιά μελαγχολικό και αντιηρωικό φινάλε το «Hunger Games» φτάνει στο τέλος του ως ένα σοκαριστικά επίκαιρο σχόλιο για ένα κόσμο που πρέπει επιτέλους να μάθει να μην πιστεύει τυφλά στην... επανάσταση. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στη 23.30 στην ΕΡΤ 3

Grand Budapest Hotel

Ξενοδοχείο Grand Budapest (The Grand Budapest Hotel) του Γουές Αντερσον

Σ’ ένα αφηγηματικό φλας μπακ, ένας Συγγραφέας αναλαμβάνει να μας γυρίσει πίσω στις αρχές της δεκαετίας του 1930 και να μας βάλει μέσα στις πόρτες του Ξενοδοχείου Grand Budapest, στην ανατολική άκρη της Ευρώπης, ένα πολυτελές κι ευγενές κτίριο όπου περνά το χρόνο της η γεμάτη καπρίτσια και συναρπαστικά μυστικά αφρόκρεμα της γηραιάς ηπείρου. Εκεί αυτοκράτορας είναι ο concierge Γουστάβ Χ, ο υπεύθυνος της οργάνωσης του ξενοδοχείου, αρμόδιος για τη σωστή λειτουργία του και για την επίλυση του οποιουδήποτε προβλήματος. Ο Γκουστάβ θα γίνει φίλος με τον νεαρό Ζίρο (μηδέν), ένα μελαμψό μετανάστη που προσπαθεί να επιβιώσει μέσα στις αντιξοότητες. Οταν η ηλικιωμένη Μαντάμ Ντ. πεθάνει, αφήνοντας στον Γκουστάβ, ως ανταμοιβή για τις «υπηρεσίες» του, έναν πανάκριβο πίνακα, θα πυροδοτήσει ένα δαιδαλώδες κυνήγι της γάτας με το ποντίκι, γεμάτο διδάγματα ζωής και απολαυστικά σκαμπανεβάσματα στις χιονισμένες ευρωπαϊκές βουνοκορφές. Καθόλου τυχαίο ότι η περιπέτεια του Γκουστάβ και του Ζίρο συμπίπτει με την άνοδο – και την εγκατάσταση στο ξενοδοχείο – της νέας μαυροφορεμένης πολιτικής και στρατιωτικής εξουσίας της Ευρώπης και της πιστής φρουράς της με το κεραυνωτό λογότυπο, των... Ζιγκ Ζαγκ.

Ο Γουες Αντερσον ανοίγει το συρτάρι των αναμνήσεων της κοινής ευρωπαϊκής συνείδησης. Αλλά με χιούμορ και χρώμα! Επίσημη πρεμιέρα και Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στο Φεστιβάλ Βερολίνου 2014. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στη 00.15 στον ΑΝΤ1

Furious 7

Μαχητές των Δρόμων 7 (Furious 7) του Τζέιμς Γουαν

Συνεχίζοντας από εκεί όπου μάς άφησε η προηγούμενη ταινία, ο Ντέκαρντ Σο, αδελφός του Οουεν, ψυχρός και παντοδύναμος εκτελεστής όπως ξέρει καλά να γίνεται ο Τζέισον Στέιθαμ, αναζητά εκδίκηση από την Team Toretto. Παράλληλα, η αμερικανική κυβέρνηση (στο πρόσωπο του Κερτ Ράσελ!), αλλά κι ένας Σομαλός τρομοκράτης, διαγωνίζονται στο ποιος θα κλέψει πρώτος ένα ψηφιακό πρόγραμμα διαδικτυακής τρομοκρατίας, το «Μάτι του Θεού», που έχει σχεδιάσει η όμηρος Ράμσεϊ (η πανέμορφη μεταφράστρια Μισάντεϊ του «GoT»). Ο Ντομ κι ο Μπράιαν, με τις ευλογίες του Χομπς, συγκεντρώνουν ξανά την ομάδα τους, για ν’ αποκρούσουν τον δεύτερο Σο και ν’ αποσπάσουν το «Μάτι του Θεού», σε μια διαδρομή που θα τους μεταφέρει από την Καλιφόρνια στο Αμπου Ντάμπι. Με τ’ αυτοκίνητα φυσικά!

To έβδομο και ίσως το καλύτερο μέρος της saga του «Fast & Furious» - με την τελευταία εμφάνιση του Πολ Γουόκερ να ανεβάζει εκτός από την αδρεναλίνη και το συναίσθημα. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.00 στο Star

cleopatra

Κλεοπάτρα (Cleopatra) του Τζόζεφ Λ. Μάνκιεβιτς

Το 48 π.Χ. η βασίλισσα της Αιγύπτου, Κλεοπάτρα, γοητεύει τον Ιούλιο Καίσαρα και τον χρησιμοποιεί για να εγκαθιδρύσει την εξουσία της, έναντι του αδερφού της Πτολεμαίου ΧΙΙΙ. Το σχέδιό της πετυχαίνει και αποκτά ένα παιδί μαζί του, τον Καισαρίωνα. Έτσι, μπορεί να ονειρευτεί την ένωση της Αιγύπτου με τη Ρώμη, και τη δημιουργία μιας πανίσχυρης αυτοκρατορίας. Όταν όμως ο Καίσαρας δολοφονείται, η Κλεοπάτρα θα πολιορκήσει τον στρατηγό του, Μάρκο Αντώνιο. Τότε θα αναλάβει εξουσία ο Οκταβιανός και θα κηρύξει πόλεμο στους δύο εραστές.

the acolyte

Star Wars: Η Ακόλουθος (Star War: Acolyte)

Στο «Star Wars: Η Ακόλουθος», μια έρευνα για μια σοκαριστική σειρά εγκλημάτων, φέρνει έναν αξιοσέβαστο Jedi Master εναντίον μιας επικίνδυνης πολεμίστριας από το παρελθόν του. Καθώς νέα στοιχεία έρχονται στο φως, οι δυο τους ταξιδεύουν σε ένα μονοπάτι, όπου οι σκοτεινές δυνάμεις αποκαλύπτουν ότι δεν είναι όλα όπως φαίνονται.

Η σειρά προβάλλεται στο Disney+

The Painted Bird 607

Το Βαμμένο Πουλί (The Painted Bird) του Βάκλαβ Μαρχούλ

Ενα αγόρι τρέχει στο δάσος έχοντας στην αγκαλιά του το αγαπημένο του κατοικίδιο. Αλλα παιδιά το κυνηγούν κι όταν το πιάνουν το χτυπούν και βάζουν φωτιά στο ζώο το οποίο ουρλιάζει μέσα στις φλόγες. Αν στην Πολωνία του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου η παιδική ηλικία κρύβει τόση αγριότητα, ο κόσμος των μεγάλων είναι ο ορισμός του ζόφου. Και το αγόρι είναι καταδικασμένο να τον βιώσει. Με πρόσκαιρο καταφύγιο μια αγροικία στο δάσος, όπου μια «θεία» του το φιλοξενεί μακριά από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, το αγόρι, του οποίου το όνομα δεν αποκαλύπτεται, έχει μόνο μια φωτογραφία από τους γονείς του και την κοιτάζει περιστασιακά για να μην ξεχάσει τα πρόσωπά τους. Οταν, όμως, η ηλικιωμένη θεία του πεθάνει και το σπίτι πάρει φωτιά, το αγόρι θα βρεθεί μόνο στο έλεος ενός ανάλγητου κόσμου.

Ενα αριστούργημα, αλλά... για γερά στομάχια. Προορισμένη για θεατές με γερά στομάχια, η ταινία-σοκ του περσινού Διαγωνιστικού της Βενετίας αποτυπώνει τη φρίκη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου με έναν αποτρόπαιο, ζοφερό και σε κάθε περίπτωση συγκλονιστικό τρόπο. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix**

Η ταινία είναι διαθέσιμη για ενοικίαση στο Videorama

απόστρατος 607

Απόστρατος του Ζαχαρία Μαυροειδή

Ενας τριαντάρης, αποτυχημένος εισαγωγέας μηχανών εσπρέσο, μετακομίζει στο σπίτι του εκλιπόντος παππού του και προσπαθεί να φανεί αντάξιος της κληρονομίας του.

Ο Ζαχαρίας Μαυροειδής ξαναγράφει την ελληνική Ιστορία με μια μικρή ταινία που μιλά με συναισθηματική ειλικρίνεια για τις μεγάλες (εθνικές) πληγές. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

The Man Who Sold His Skin

Ο Ανθρωπος που Πούλησε το Δέρμα του (The Man Who Sold His Skin) του Καουτέρ Μπεν Χανιά

Η ιστορία του Σαμ Αλί είναι τόσο απίστευτη που θα μπορούσε να συμβεί μόνο στην πραγματικότητα. Ηταν 2007, όταν ο Ελβετός Τιμ Στάινερ έδωσε την άδεια στον Βέλγο καλλιτέχνη Βιμ Ντελβογιέ να ζωγραφίσει την πλάτη του και με τον εύγλωττο τίτλο «Tim», να πουλήσει το έργο σε έναν μεγάλο συλλέκτη. Ο Στάινερ πήρε το ένα τρίτο των χρημάτων της αγοράς, υπό τον όρο να είναι διαθέσιμος για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ως «έκθεμα» σε μουσεία και γκαλερί, να προστατεύει με κάθε τρόπο τη ζωγραφιά και μετά το θάνατό του να επιτρέψει την αφαίρεσή της μαζί με το δέρμα του, τη συντήρησή της και το καδράρισμά της για λογαριασμό του συλλέκτη.

Εξόφθαλμη σάτιρα για τον κόσμο της τέχνης ή μια απλοϊκή κριτική στον τρόπο με τον οποίο η Δύση συνεχίζει να αντιμετωπίζει το προσφυγικό, το φιλμ της Τυνήσιας Καουτέρ Μπεν Χανιά έφτασε μέχρι την πεντάδα του Οσκαρ Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας το ίδιο μπερδεμένη και εγκλωβισμένη στα σύμβολά της με τον υπέροχο πρωταγωνιστή της. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix