Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 31 Μαΐου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 31 Μαΐου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


the mitchells

Oι Μίτσελ και η Εξέγερση των Μηχανών (The Mitchells vs the Machines) του Μάικ Ριάντα

Η Κέιτι Μίτσελ από μικρή ένιωθε πως δεν ταιριάζει με κανέναν, ούτε καν με την ίδια την οικογένειά της και όνειρό της ήταν πάντα να πάει σε σχολή κινηματογράφου. Οταν το όνειρό της γίνεται επιτέλους πραγματικότητα και ετοιμάζεται να φύγει για το πανεπιστήμιο, ο πατέρας της συνειδητοποιεί πόσο πολύ έχουν απομακρυνθεί ο ένας από τον άλλον. Ετσι αποφασίζει να πάρει όλη την οικογένεια μαζί σε ένα ταξίδι για να συνοδεύσουν την Κέιτι στη σχολή, με σκοπό να τα ξαναβρούν. Μόνο που μια εξέγερση από ρομπότ τους χαλάει τα σχέδια, κάνοντάς τους την τελευταία οικογένεια πάνω στη Γη και τους μόνος που μπορούν να σώσουν την ανθρωπότητα.

Σε ένα animation από τους δημιουργούς του «Spider-Man: Μέσα στο Αραχνο-Σύμπαν», που δεν κατεβάζει ρυθμούς από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό, βάζοντας υποψηφιότητα για τα Οσκαρ του 2022. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 στην ΕΡΤ 1

tickle me

Μια Νύχτα με τον Presley (Tickle Me) του Νόρμαν Τόρογκ

Ο Λόνι Μπιλ είναι ο ένας τραγουδιστής αναβάτης του ροντέο, ο οποίος βρίσκει δουλειά σε ένα ακριβό ράντσο, το οποίο φιλοξενεί πλούσια φινετσάτα κορίτσια. Η ιδιοκτήτρια, Βέρα Ράντφορντ, τον προσλαμβάνει ως σταβλίτη. Η όμορφη προπονήτρια φυσικής κατάστασης Παμ Μέριτ έχει ένα γράμμα από τον μακαρίτη τον παππού της που την κατευθύνει σε μια κρυψώνα χρυσού στην πόλη-φάντασμα Σιλβεράντο. Ο σερίφης και η συμμορία του μαθαίνουν για το γράμμα και σχεδιάζουν να της το πάρουν.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.10 στην ΕΡΤ 1

Φαντασία

Φαντασία του Αλέξη Καρδαρά

Η τραγουδίστρια Φωτεινή, μια όμορφη κοπέλα από την επαρχία, σημαδεμένη από μια προσωπική τραγωδία, φτάνει στην πρωτεύουσα και πιάνει δουλειά στις Χάντρες, το μαγαζί του διάσημου βετεράνου μπουζουξή Βλάση Χρηστάκη, ο οποίος την περιβάλλει με αρχικά πατρική, στην πορεία ερωτική, στοργή. Ομως η Φωτεινή θα γνωρίσει και θα ερωτευτεί τον λαϊκο-ποπ σταρ Νίκο Κόκκινο κι αυτό το τρίγωνο θα ταλανίσει τις ζωές των ηρώων, όσο η Ελλάδα αλλάζει πρόσωπο.

Ο Αλέξης Καρδαράς σκηνοθετεί τους Ρένα Μόρφη, Στέλιο Μάινα και Γιάννη Στάνκογλου σ' ένα λαϊκό μελόδραμα τοποθετημένο στην Ελλάδα των '90s, του ΠΑΣΟΚ και των μπουζουκιών. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στο Alpha

Splash 607

Η Γοργόνα (Splash) του Ρον Χάουαρντ

Όταν ήταν παιδί, ο Άλαν θυμάται να τον σώζει από βέβαιο πνιγμό μια νεαρή γοργόνα μέσα στη θάλασσα. Χρόνια μετά, απογοητευμένος από την τελευταία του σχέση, ο Άλαν θα ξανασυναντηθεί μαζί της μέσα από περίπλοκες συμπτώσεις. Στην πραγματικότητα όμως, η γοργόνα είναι αυτή που αποφάσισε να τον ψάξει στην Νέα Υόρκη, αφού όταν η ουρά της στεγνώνει, τότε μπορεί να αναπτύσσει πόδια. Σύντομα, όμως θα πρέπει να αποφασίσει αν ο έρωτας της για τον Άλαν είναι τέτοιος που θα μπορούσε να μείνει μαζί του στην πόλη για πάντα ή να επιστρέψει στη θάλασσα

Η ταινία προβάλλεται στις 01.15 στον Alpha

damsel

Δεσποσύνη (Damsel) του Χουάν Κάρλος Φρεσναντίγιο

Μια φιλότιμη κοπέλα δέχεται να παντρευτεί έναν όμορφο πρίγκιπα, αλλά καταλαβαίνει ότι η βασιλική οικογένεια τη θέλει για να ξεπληρώσει ένα αρχαίο χρέος. Πεταμένη σε μια σπηλιά με έναν δράκο που βγάζει φωτιές, η νεαρή πρέπει να βασιστεί στο μυαλό και τη θέλησή της για να επιβιώσει.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix

Fanny and Alexander

Φάννυ και Αλέξανδρος (Fanny och Alexander) του Ινγκμαρ Μπέργκμαν

Πρόκειται για την ιστορία των Εκνταλ, μιας εκτεταμένης φαμίλιας αστών στην Ουψάλα κατά την πρώτη δεκαετία του 20ού αιώνα, μέσα από τα μάτια και τις εμπειρίες πρωτίστως των ομότιτλων παιδιών. Αδέλφια ανήλικα, η Φάννυ και ο Αλέξανδρος χαίρονται τις διηγήσεις και τα θεάματα που έχει να τους προσφέρει η καλλιτεχνικής καταγωγής οικογένειά τους, ανατρέφονται με τα φώτα που τους δίνουν τα μέλη της -ο πατέρας και η γιαγιά τους, φημισμένοι ηθοποιοί και οι δυο, η αφοσιωμένη μητέρα τους, οι ελαφρώς εκκεντρικοί θείοι. Όμως ο ξαφνικός θάνατος του πατέρα στη διάρκεια μιας πρόβας, και η ακόλουθη απόφαση της χηρεμένης μητέρας να παντρευτεί έναν συντηρητικό πάστορα, θα αλλάξει ριζικά τη ζωή τους.

Ο Μπέργκμαν αφήνει το φως να σαρώσει τα ζοφερά άγχη που ανέκαθεν τον κατέτρυχαν σε ένα έργο ζωής που τιμήθηκε με τέσσερα Οσκαρ - Ξενόγλωσσης Ταινίας, Φωτογραφίας, Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης και Κοστουμιών. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Videorama

La Chimera

Η Χίμαιρα (La Chimera) της Αλίτσε Ρορβάχερ

Ιταλία, δεκαετία 1980. Ο Αρτουρ είναι ένας νεαρός Εγγλέζος που, για άγνωστους λόγους, έχει βρεθεί να μένει στην παραγκούπολη της Ταρκυνίας, της αρχαία πόλης στην επαρχία του Βιτέρμπο - διάσημης για την Ετρουσκική Νεκρόπολη και τους πανάρχαιους τάφους της. Είχε κάποτε εκεί ακολουθήσει τον έρωτα της ζωής του, την Βιεναμίνα, η οποία δεν υπάρχει πια. Είναι νεκρή, παρόλο που η μητέρα της Φλώρα, ξεχασμένη τραγουδίστρια της όπερας και ξεπεσμένη αριστοκράτισσα, δεν έχει εγκαταλείψει ποτέ την ελπίδα ότι το κορίτσι της θα επιστρέψει. Κάπως έτσι κι ο Αρτουρ δεν επέστρεψε. Ούτε στο Λονδίνο, ούτε στο σώμα του. Ούτε στους ζωντανούς. Εμεινε να αιωρείται στο μεταίχμιο του πεπρωμένου.

Η Ιταλίδα σκηνοθέτης επιστρέφει με μία ταινία που σκάβει στο παρελθόν κι φέρνει στο φως (κινηματογραφικούς) θησαυρούς. Επίσημη συμμετοχή στο Φεστιβάλ Καννών 2023. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo