Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 30 Αυγούστου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 30 Αυγούστου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


kinds of kindness

Ιστορίες Καλοσύνης (Kinds of Kindness) του Γιώργου Λάνθιμου

Η σπονδυλωτή ιστορία χωρίζεται σε τρία κεφάλαια - το κάθε ένα με τίτλο και τίτλους τέλους να το αποκόβουν από το επόμενο. Οι ίδιο ηθοποιοί ερμηνεύουν διαφορετικούς χαρακτήρες, από διαφορετικά κοινωνικά στρώματα, σε διαφορετικές καταστάσεις. Ενας μόνο (ο Γιώργος Στεφανάκος) ερμηνεύει τον ίδιο άνθρωπο, τον R.M.F., έναν ρόλο εν τέλει περαστικό και ασήμαντο (Random Mother Fucker?) που διαπερνά και τις 3 αφηγήσεις ενώνοντάς τες με μία αινιγματική, σαδιστικά παιχνιδιάρικη, αιματοβαμμένη κλωστή.

Sweet dreams are (not) made of this. Ο Λάνθιμος επιστρέφει στο σαδιστικό, κατάμαυρο, αφιλόξενο για τον μέσο θεατή σινεμά του. Και καλά κάνει. Αλλά, το κάνει καλά; Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Disney+

Il Bidone

Σκιές του Υπόκοσμου (Il Bidone) του Φεντερίκο Φελίνι

Ο Αουγκούστο και ο Πικάσο είναι μέλη μιας συμμορίας απατεώνων, που εκμεταλλεύεται την αφέλεια του απλού κοσμάκη. Ωστόσο ο Αουγκούστο νιώθει ότι γερνά χωρίς να έχει καταφέρει να κάνει κομπόδεμα, ενώ ο Πικάσο φοβάται ότι θα χάσει τη γυναίκα του, αν αυτή ανακαλύψει την αληθινή δουλειά του.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.00 στο Κανάλι της Βουλής

The Dark Knight Rises 607

Ο Σκοτεινός Ιππότης, Η Επιστροφή (The Dark Knight Rises) του Κρίστοφερ Νόλαν

Οκτώ χρόνια μετά την τελευταία βασιλεία του τρόμου στην Γκόθαμ, μια νέα απειλή, με επικεφαλής τον τρομοκράτη Μπέιν που απειλεί την ολοσχερή καταστροφή της, πνίγει την πόλη και προκαλεί την εμφάνιση του Μπάτμαν που για τόσο καιρό είναι αδρανής.

Ο Μπρους Γουέιν έχει κατάθλιψη. Απομονωμένος στην έπαυλή του, ως ερημίτης, προσπαθεί να ανταπεξέρθει στην ιδέα ότι πλησιάζουμε στο τέλος του κόσμου όπως τον ξέρουμε. Μαζί του και οι άνθρωποι γύρω του, από τον πιστό Αλφρεντ μέχρι τον τελευταίο νεοϋορκέζο. Αυτή η μελαγχολία του τέλους διαπερνά ολόκληρη την ταινία – δε μιλάμε για το τέλος της θαυμαστής τριλογίας του Κρίστοφερ Νόλαν, μιλάμε για το τέλος της ανθρώπινης ύπαρξης όπως έχει εξελιχθεί ως σήμερα, που αλλάζει σε κάτι μη αναγνωρίσιμο και βαθιά ανησυχητικό. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.45 στο Star

mothering sunday

Η Κυριακή της Μητέρας (Mothering Sunday) της Εβά Ισόν

Γιορτή της Μητέρας, 1924. Είναι μία ηλιόλουστη, ανοιξιάτικη Κυριακή του μεσοπολέμου στην αγγλική επαρχία. Το μεσήλικο ζευγάρι αριστοκρατών του σπιτιού ετοιμάζεται για τη λίμνη, όπου θα συναντήσουν φίλους για φαγητό. Η άλλη καμαριέρα, η Μίλι, παίρνει το τρένο για το σπίτι της ανυπόφορης μητέρας της, που θα την ταΐσει ψητό στο φούρνο κι ενοχές που δεν έχει ακόμα παντρευτεί. Η Τζέιν όμως, η ηρωίδα μας, δεν έχει μητέρα. Είναι μία 23χρονη ορφανή υπηρέτρια, που αγαπά το διάβασμα και τα βιβλία, και, όπως τονίζει γλυκά το ευγενικό αφεντικό της «μπορεί να έχει την μέρα δική της». Αυτό θα κάνει λοιπόν. Θα συναντήσει κρυφά τον Πολ, τον νεαρό εραστή της - μοναχογιό των φίλων των αφεντικών της, που άδικα θα τον περιμένουν στη λίμνη για να ανοίξουν τις σαμπάνιες των αρραβώνων του. Ο Πολ και η Τζέιν θα κάνουν έρωτα στο πατρικό του δωμάτιο, μια κλεφτή μικρή στιγμή ελευθερίας ανάμεσα στις κυριακάτικες και κοινωνικές συμβάσεις. Κι όταν εκείνος φύγει για να συναντήσει καθυστερημένος τους υπόλοιπους, την μητέρα του και τη γυναίκα που οφείλει να κάνει μητέρα, η Τζέιν θα μείνει ξανά μόνη. Χωρίς οικογένεια, χωρίς κάποιον να την περιμένει. Ή, ελεύθερη, σε ένα σπίτι με μια τεράστια βιβλιοθήκη. Οπως το δει κανείς. Μόνο που η ζωή θα φέρει για όλους μία αναπάντεχη τραγωδία. Κι όλοι θα αναμετρηθούν με τις συνέπειές της.

Βασισμένο στο μυθιστόρημα του Γκρέιαμ Σουίφτ, ένα δράμα εποχής που εξετάζει αριστοτεχνικά και γλυκόπικρα τις οικογενειακές σχέσεις - την αγάπη, το τίμημα, την απώλεια - παρουσιάζοντας και την αισιόδοξη πλευρά της μοναξιάς, ως ευκαιρία για να κυνηγήσει μια γυναίκα τα όνειρά της. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στο Nova Cinema 1

Humanist Vampire

Ανθρωπίστρια Βρικόλακας Αναζητά Αυτοκτονικό Άτομο (Humanist Vampire Seeking Consenting Suicidal Person) της Αριάν Λουί-Σεζ

Η Σασά (Σαρά Μονπετί) γεννιέται, όπως όλοι οι άνθρωποι, χωρίς να ερωτηθεί. Αντιθέτως όμως με όλους τους υπόλοιπους, γεννιέται σε μια οικογένεια βρικολάκων που έχουν ένα απροσδιόριστα υψηλό προσδόκιμο όριο ζωής. Έχει όλα τα χαρακτηριστικά των βαμπίρ -ζαρώνει στον ήλιο, έχει αλλεργία στην εκκλησία και πίνει αίμα με το λίτρο. Ωστόσο, η Σασά απεχθάνεται κάθε είδους βία. Αυτό την κάνει δίπλα άτυχη: πρώτον, διότι χρειάζεται τη βία για να επιβιώσει και δεύτερον, διότι είναι αναγκασμένη να την υποστεί για πολύ περισσότερο χρόνο απ’ ότι οι υπόλοιποι άνθρωποι.

Αμήχανα γλυκιά και αορίστως διδακτική, η ταινία αυτή χορεύει με τους βρικόλακες στο φεγγαρόφωτο αλλά μας δείχνει πως τα βαμπίρ μπορεί να είναι περισσότερο ανθρωπιστές ακόμη κι απ’ τους ανθρώπους. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

La Larga Noche de Francisco Sanctis 607

Η Μεγάλη Νύχτα του Φρανσίσκο Σάνκτις (La Larga Noche de Francisco Sanctis) των Φρανσίσκο Μάρκες, Αντρέα Τέστα

Η ταινία διαδραματίζεται στο Μπουένος Αϊρες του 1977, με την Αργεντινή να διανύει ήδη εδώ και χρόνια την εποχή της χούντας. Ο Φρανσίσκο Σάνκτις, ένας οικογενειάρχης (με επαναστατικές ιδέες και παρελθοντικές δράσεις) που πλέον ζει μια ήσυχη ζωή, μαθαίνει για μια επικείμενη απαγωγή που ετοιμάζουν οι στρατιώτες του δικτατορικού καθεστώτος. Ο ίδιος έχει μόνο μία νύχτα για να πάρει την πιο σημαντική απόφαση της ζωής του: είτε θα προσπαθήσει να τους προειδοποιήσει θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή του είτε θα στρέψει αλλού το κεφάλι, κάνοντας ακόμα μία πράξη επίπονου συμβιβασμού στο σύνολο της ζωής του.

Ατμοσφαιρική, μυστηριώδης αλλά και επώδυνα επιφανειακή, η «Μεγάλη Νύχτα του Φρανσίσκο Σάνκτις» κλείνει το μάτι στον τρόμο της Ιστορίας μέσα από τα φιλμ νουάρ, αλλά αρνείται να γνωρίσει πραγματικά τον ήρωά της. Επίσημη συμμετοχή στο τμήμα Ενα Κάποιο Βλέμμα του Φεστιβάλ Καννών. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Videorama

million dollar baby 607

Million Dollar Baby του Κλιντ Ιστγουντ

Ο Φράνκι είναι ένας πρώην πρωταθλητής πυγμαχίας, ο οποίος έχει τώρα το δικό του γυμναστήριο για να προπονεί επίδοξους πυγμάχους. Παρά το σκληροτράχηλο παρουσιαστικό του, στην πραγματικότητα κρύβει πολλές ευαισθησίες αλλά φοβάται να τις δείξει γιατί η ζωή τον έχει πληγώσει βαθιά. Όλα θα αλλάξουν την ημέρα που θα μπει στο γυμναστήριό του η Μάγκι, μια τριαντάχρονη σερβιτόρα με δύσκολο παρελθόν αλλά γεμάτη θέληση και αποφασιστικότητα. Ο Φράνκι επιμένει πως δεν προπονεί γυναίκες, όμως η Μάγκι με την επιμονή της θα τον κάνει να αλλάξει γνώμη. Έτσι, ξεκινά ένα ταξίδι που θα μάθει και στους δύο πολύ περισσότερα απ’ ό,τι μπορούσαν ποτέ να φανταστούν.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix

i am celine dion

Είμαι: η Σελίν Ντιόν (I Am: Celine Dion) της Αϊρίν Τέιλορ

Το Είμαι: η Σελίν Ντιόν μάς δίνει μια ωμή και παρασκηνιακή εικόνα για τον αγώνα της διάσημης τραγουδίστριας με μια απειλητική νόσο. Αυτό το εμπνευστικό ντοκιμαντέρ επισημαίνει τη μουσική που όρισε τη ζωή της ενώ αναδεικνύει το σθένος του ανθρώπινου πνεύματος.

To ντοκιμάντέρ είναι διαθέσιμο στο Amazon Prime