Buzz

Ο Γιώργος Λάνθιμος συνεργάζεται ξανά με τον «ευνοούμενο» Τόνι ΜακΝαμάρα για το γοτθικό γουέστερν «The Hawkline Monster»

of 10

Το λέει κι ο Κομφούκιος - όταν κάτι λειτουργεί καλά, δεν το αλλάζεις.

Ο Γιώργος Λάνθιμος συνεργάζεται ξανά με τον «ευνοούμενο» Τόνι ΜακΝαμάρα για το γοτθικό γουέστερν «The Hawkline Monster»

Η «Ευνοούμενη» ήταν η πρώτη φορά, μετά την «Κινέττα», που ο Γιώργος Λάνθιμος δεν συνεργάστηκε με τον Ευθύμη Φιλίππου στο σενάριο ταινίας του - και δεν του πήγε άσχημα. Η υπογραφή του Τόνι ΜακΝαμάρα και της Ντέμπορα Ντέιβις, έφερε άλλη μια υποψηφιότητα για Οσκαρ, ένα BAFTA και πολλές ακόμα διακρίσεις στην ταινία.

Διαβάστε ακόμη: Ο Γιώργος Λάνθιμος (και όχι ο Χαλ Ασμπι!) θα σκηνοθετήσει το μεταφυσικό θρίλερ «Hawkline Monster»

Καθόλου παράξενο, λοιπόν, που ο Τόνι ΜακΝαμάρα, όπως ανακοινώθηκε, αναλαμβάνει το σενάριο και της επόμενης ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου, διασκευής του παροιμιωδώς δύσκολου μυθιστορήματος «The Hawkline Monster» (στα ελληνικά από τις εκδόσεις Γράμματα, με τον τίτλο «Το Τέρας των Χώκλιν»), του Ρίτσαρντ Μπρότιγκαν, που κυκλοφόρησε το 1974.

the hawkline monster 607

Η ιστορία παρακολουθεί δυο πιστολέρο, δυο χαρακτηριστικούς αντι-ήρωες, τους οποίους προσλαμβάνει ένα 15χρονο κορίτσι που λέγεται Magic Child, με αποστολή τους να σκοτώσουν το τέρας που ζει στις παγωμένες σπηλιές στο υπόγειο ενός σπιτιού, όπου κατοικεί η νεαρή δεσποινίς Χόκλαϊν. Η περιπέτεια που ακολουθεί αποδεικνύει, βήμα-βήμα, ότι η Magic Child, η δεσποινίς Χόκλαϊν και το σπίτι της κρύβουν καλά τα σκοτεινά μυστικά τους. Μεταφυσικό θρίλερ, ή «γοτθικό γουέστερν» κατά το δημιουργό του, το βιβλίο του Μπρότιγκαν ήταν το ιερό δισκοπότηρο του σκηνοθέτη Χαλ Ασμπι, ο οποίος για δυο ολόκληρες δεκαετίες, το '70 και το '80, έχοντας αποκτήσει τα δικαιώματα της κινηματογραφικής διασκευής του μυθιστορήματος, έδινε μάχη με τον Μπρότιγκαν για την έγκριση του σεναρίου του. Ο Ασμπι είχε, αρχικά, επιλέξει για τους δυο ανδρικούς πρωταγωνιστικούς ρόλους τον Τζακ Νίκολσον και τον Ντάστιν Χόφμαν, με την πάροδο του χρόνου ανέθεσε στον Τζεφ και τον Μπο Μπρίτζες, αλλά το σχέδιο δεν ευοδώθηκε ποτέ.

Διαβάστε ακόμη: To «The Great» σηκώνει επιδεικτικά, αν και με κομψότητα, το μεσαίο δάχτυλο στην πατριαρχία

Περιμέναμε έτσι κι αλλιώς με ανυπομονησία την επόμενη ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, τώρα ακόμα παραπάνω, ενώ, επιπλέον, παρακολουθούμε το νέο πόνημα του Τόνι ΜακΝαμάρα, τη μίνι σειρά «The Great», την αλλιώτικη βιογραφία της Αικατερίνης της Μεγάλης, με την Ελ Φάνινγκ και τον Νίκολας Χολτ.