Buzz

Ο Κουέντιν Ταραντίνο αρνείται να δει το «Toy Story 4»… κι ας είναι καλό (!)

of 10

Οπως ο ίδιος δήλωσε, μπορεί να είναι φαν του αγαπημένου franchise κινουμένων σχεδίων, παρ’ όλα αυτά η τέταρτη ταινία δεν τον αφορά.

Ο Κουέντιν Ταραντίνο αρνείται να δει το «Toy Story 4»… κι ας είναι καλό (!)

Σε πρόσφατη εμφάνισή του σε επεισόδιο του κωμικού podcast «Club Random» με τον Μπιλ Μάχερ, όπου βρέθηκε προσκεκλημένος, ο Κουέντιν Ταραντίνο αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στις δυσκολίες της ολοκλήρωσης μίας τριλογίας με τρόπο που να είναι ικανοποιητικός για το κοινό.

«Πιστεύω ότι υπάρχει μόνο μία τριλογία που λειτουργεί απόλυτα σε όλα τα επίπεδα κι αυτή είναι η τριλογία γουέστερν του Σέρτζιο Λεόνε: Για μια Χούφτα Δολάρια, Μονομαχία στο Ελ Πάσο και Ο Καλός, ο Κακός και ο Ασχημος», δήλωσε ο Ταραντίνο κατά τη διάρκεια της συζήτησης, προσθέτοντας ότι η ιταλική σειρά ταινιών με πρωταγωνιστή τον Κλιντ Ιστγουντ, που εδραίωσε το είδος των Spaghetti Western, ήταν επιτυχημένη διότι «βασίστηκε εξολοκλήρου στο όραμα ενός σκηνοθέτη».

the-good-the-bad-and-the-uglyΟ Καλός, ο Κακός και ο Aσχημος, 1966

«Κάνει κάτι που καμία άλλη τριλογία δεν έχει καταφέρει ποτέ», είπε στον Μάχερ. «Η πρώτη ταινία είναι εξαιρετική, αλλά η δεύτερη είναι τόσο σπουδαία και διευρύνει την αρχική ιδέα σε τέτοιο βαθμό που ουσιαστικά εξαλείφει την πρώτη. Μετά η τρίτη κάνει το ίδιο ακριβώς πράγμα με τη δεύτερη, κάτι που δεν συμβαίνει -σχεδόν- ποτέ. Συνήθως υπάρχει μεγάλη βελτίωση από την πρώτη στη δεύτερη ταινία, χωρίς ωστόσο αυτό να ισχύει και για την τρίτη». Οταν του ζητήθηκε να δώσει ένα παράδειγμα τριλογίας που θεωρεί ανεπιτυχή, ο Ταραντίνο δεν δίστασε να αναφέρει πως η τριλογία του «Mad Max» δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το όραμά της μένοντας πιστή σε αυτό ως το τέλος.

Με αφορμή την αναφορά του στην τριλογία του Λεόνε, ο Ταραντίνο μίλησε και για το «Toy Story», εξηγώντας πως η επιτυχημένη σειρά ταινιών της Pixar καταφέρνει το ίδιο ακριβώς επίτευγμα. Εξαιτίας όμως αυτού, δεν βρίσκει κανένα ενδιαφέρον στο να παρακολουθήσει την τέταρτη ταινία του franchise.

«Στην περίπτωση του Toy Story, η τρίτη ταινία είναι απλά υπέροχη. Είναι μία από τις καλύτερες ταινίες που έχω δει ποτέ. Κι αν έχεις δει τις άλλες δύο, είναι απλά συνταρακτική. Αλλά το θέμα είναι ότι -μετά από τρία χρόνια ή κάτι τέτοιο- έκαναν μία τέταρτη, την οποία δεν έχω καμία επιθυμία να δω. Κυριολεκτικά ολοκλήρωσαν την ιστορία όσο πιο τέλεια γινόταν, οπότε όχι, δεν με νοιάζει αν είναι καλή. Τέλος».

toy-story-3Toy Story 3, 2010

Προς -πιθανή- απογοήτευση του Ταραντίνο, το «Toy Story 5» βρίσκεται αυτή τη στιγμή στα σκαριά, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Disney, Μπομπ Αιγκερ, να επιβεβαιώνει στο φετινό D23 Expo ότι ο Αντριου Στάντον (ο δύο φορές βραβευμένος με Οσκαρ σκηνοθέτης πίσω από την αρχική ταινία) θα επιστρέψει στο πρότζεκτ, αναλαμβάνοντας και πάλι τη σκηνοθεσία. Η κυκλοφορία της ταινίας, η οποία θα επικεντρώνεται στο τι συμβαίνει όταν τα παιδιά γίνονται εμμονικά με την τεχνολογία, έχει οριστεί για τον Ιούνιο του 2026.