Φεστιβάλ / Βραβεία

Τορόντο 2024: Το «Κρέας» του Δημήτρη Νάκου στο Τμήμα Discovery του φεστιβάλ

of 10

H πρώτη μεγάλου μήκους του Δημήτρη Νάκου θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της στο 49ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο!

Τορόντο 2024: Το «Κρέας» του Δημήτρη Νάκου στο Τμήμα Discovery του φεστιβάλ

Τον Δημήτρη Νάκο τον γνωρίζουμε καλά - έχει σκηνοθετήσει 14 μικρού μήκους ταινίες (για παράδειγμα τα «11.20 π.μ.», «4 Μαρτίου», «Η Αλίκη στο Καφέ», «Κατάψυξη») που έχουν παρουσιαστεί και βραβευτεί σε φεστιβάλ της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Διαβάστε κι αυτό: Τορόντο 2024: Ο «Θρίαμβος» μία συμπαραγωγή της Graal Films στο διαγωνιστικό Platform

Παράλληλα, έχει συμμετάσχει ως παραγωγός και βοηθός σκηνοθέτη σε περισσότερες από 50 παραγωγές (μικρού και μεγάλου μήκους ταινίες και ντοκιμαντέρ), ανάμεσα στις οποίες ξεχωρίζουν οι συνεργασίες του με τον Βασίλη Κεκάτο (υπήρξε Α' Βοηθός Σκηνοθέτη στη βραβευμένη με Χρυσό Φοίνικα «Απόσταση Ανάμεσα στον Ουρανό κι Εμάς»).

Κρέας

Κρέας

Το «Κρέας» είναι η πολυαναμενόμενη πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του σκηνοθέτη και θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της στο 49ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο. Συγκεκριμένα, επιλέχθηκε να προβληθεί στο Τμήμα Discovery του Φεστιβάλ, που αναδεικνύει τα νέα ταλέντα του σινεμά από όλο τον κόσμο.

Η ταινία συμμετείχε στο τμήμα Agora Work in Progress του φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και στα εργαστήρια του Mediterranean Film Institute. Είναι μια παραγωγή της Φαντασίας Οπτικοακουστική Ε.Π.Ε. και του Θάνου Αναστόπουλου, σε συμπαραγωγή με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, την ΕΡΤ και τη Foss Productions και πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του ΕΚΟΜΕ.

Κρέας

Σύνοψη

Σε ένα χωριό της ελληνικής επαρχίας, ο Τάκης ετοιμάζει τα εγκαίνια του νέου του κρεοπωλείου. Μια μέρα πριν τα εγκαίνια, ο γιος του, Παύλος σκοτώνει τον γείτονα που διεκδικεί μέρος της γης τους. Μοναδικός μάρτυρας ο Χρήστος, ένας νεαρός από την Αλβανία, τον οποίο ο Τάκης έχει μαζί του από μικρό.

Πρωταγωνιστούν: Ακύλλας Καραζήσης, Κώστας Νικούλι, Παύλος Ιορδανόπουλος, Μαρία Καλλιμάνη, Γιώργος Συμεωνίδης, Ναταλία Swift, Δημήτρης Ξανθόπουλος, Γιάννης Αναστασάκης, Παντελής Δεντάκης, Κώστας Φιλίππογλου, Αντώνης Ιορδάνου, Άννα Καλαϊτζίδου, Φαίδων Καχτίτσης

Κρέας

«Κρέας» | Σκηνοθεσία/Σενάριο: Δημήτρης Νάκος, Παραγωγός: Θάνος Αναστόπουλος, Παραγωγή: Φαντασία Οπτικοακουστική Ε.Π.Ε., Συμπαραγωγή: Foss Productions/ Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου/ΕΡΤ, Με την υποστήριξη: ΕΚΟΜΕ, Συμπαραγωγοί: Στέλιος Κοτιώνης/Δημήτρης Νάκος, Executive producer: Στέλλα Θεοδωράκη, Συνεργάτης παραγωγός: Ορέστης Πλακιάς, Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιώργος Βαλσαμής GSC, Μοντάζ: Λάμπης Χαραλαμπίδης, Πρωτότυπη μουσική: Κωνσταντής Πιστιόλης, Σκηνικά: Κυριακή Τσίτσα, Κοστούμια: Βασιλεία Ροζάνα, Make-up artist & hair styling: Εύη Ζαφειροπούλου, Ήχος: Νίκος Έξαρχος, Σχεδιασμός ήχου: Βάλια Τσέρου, Μίξη ήχου: Κώστας Βαρυμποπιώτης, Διεύθυνση παραγωγής: Πέτρος Κοντός, Α΄ βοηθός σκηνοθέτη: Ευδοκία Καλαμίτση, Εργαστήρια εικόνας: Authorwave, Color grading: Δημήτρης Καρτέρης, Σχεδιασμός τίτλων & αφίσας: Παντελής Αναστασιάδης

Το 49ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο θα πραγματοποιηθεί από τις 5 έως τις 15 Σεπτεμβρίου.

toronto