Buzz

H Σέιλιν Γούντλεϊ θα ενσαρκώσει τον ρόλο της Τζάνις Τζόπλιν

of 10

Εχοντας λάβει τη χρηματοδότηση που διεκδικούσε, η Σέιλιν Γούντλεϊ βάζει και επίσημα πλέον στα σκαριά την παραγωγή της βιογραφικής ταινίας για την εμβληματική ιέρεια της μπλουζ.

H Σέιλιν Γούντλεϊ θα ενσαρκώσει τον ρόλο της Τζάνις Τζόπλιν

Η πολυαναμενόμενη βιογραφική ταινία για την Τζάνις Τζόπλιν βρίσκεται πλέον ένα βήμα πιο κοντά στην πραγματικότητα, καθώς η Σέιλιν Γούντλεϊ κατάφερε να εξασφαλίσει την επιδότηση ύψους 2,49 εκατομμυρίων δολαρίων που είχε αιτηθεί από την Επιτροπή Κινηματογράφου της Καλιφόρνια, όπως ανακοινώθηκε την Τρίτη.

Η βιογραφική ταινία για την Τζόπλιν από την Temple Hill δικαιούται λίγο λιγότερα από 10 εκατομμύρια δολάρια για τα έξοδα παραγωγής της και γυρίσματα 30 ημερών στην Καλιφόρνια, σύμφωνα με την επιτροπή κινηματογράφου της πολιτείας.

«Ευχαριστώ την Επιτροπή Κινηματογράφου της Καλιφόρνια - εγώ και οι άλλοι παραγωγοί αυτού του πρότζεκτ πιστεύουμε ότι η Καλιφόρνια είναι το μόνο μέρος όπου μπορεί να γυριστεί ένα κομμάτι της ζωής της Τζάνις με αυθεντικότητα και αλήθεια - και είμαστε τόσο ευγνώμονες που λάβαμε το πράσινο φως για να το κάνουμε!» δήλωσε η Γούντλεϊ, η οποία θα πρωταγωνιστήσει και θα αναλάβει την παραγωγή της ταινίας.

Διαβάστε ακόμα: Ο Ντόμινικ Σέσα θα υποδυθεί τον Αντονι Μπουρντέν στη βιογραφία του

«Εχω την αίσθηση ότι η Τζάνις θα χαμογελούσε διάπλατα, τρέχοντας με την ψυχεδελική της Πόρσε στη Λεωφόρο του Pacific Coast, γνωρίζοντας ότι η ιστορία της προσφέρει ευκαιρίες και χρηματοδότηση στην πόλη και στους ανθρώπους που είχαν τόσο μεγάλη σημασία για εκείνη», πρόσθεσε.

janis-joplin

Η Τζόπλιν πέθανε το 1970, μπαίνοντας έτσι στο «κλαμπ των 27», ανάμεσα σε μερικούς από τους πιο σπουδαίους καλλιτέχνες στην ιστορία. Στο παρελθόν έχουν πραγματοποιηθεί αρκετές απόπειρες δημιουργίας ενός βιογραφικού φιλμ για τη θρυλική μουσικό, χωρίς ωστόσο να έχουν ολοκληρωθεί. Η Ειμι Ανταμς, η Ζόι Ντεσανέλ, η Πινκ και η Μελίσα Εθεριτζ, μεταξύ άλλων, είχαν αναλάβει να υποδυθούν την Τζόπλιν σε ταινίες που δεν προχώρησαν εντέλει στο στάδιο της παραγωγής.