Buzz

Και η επόμενη ταινία του Σον Μπέικερ θα έχει για θέμα της την σεξεργασία

of 10

Αυτό δήλωσε ο ίδιος στην συνέντευξη τύπου της νέας του ταινίας στις Κάννες «Anora». Με την πεποίθηση πως έτσι ίσως μειώσει το στίγμα που υπάρχει γύρω από την σεξεργασία.

Και η επόμενη ταινία του Σον Μπέικερ θα έχει για θέμα της την σεξεργασία

Ο Σον Μπέικερ είναι ένας σκηνοθέτης με μια αρκετά συγκεκριμένη θεματική στις ταινίες του.

Οι περισσότερες από αυτές έχουν ως επίκεντρο ήρωες και ιστορίες από του απόκληρους της κοινωνίας με αρκετές από αυτές, όπως το «Tangerine», το «Florida Project» μέχρι και το πιο πρόσφατο «Anora», το οποίο έκανε πρεμιέρα στις Κάννες, να ασχολούνται με σεξεργάτες. Είναι ένας κόσμος που ο Μπέικερ πιστεύει ότι δεν είναι μόνο γεμάτος με ιστορίες, αλλά εξυπηρετεί και έναν απώτερο σκοπό. Ετσι και η νέα του ταινία θα επικεντρώνεται στην σεξεργασία.

Μιλώντας στην Συνέντευξη Τύπου μετά την πρεμιέρα της ταινίας του στις Κάννες, ο ίδιος αναφέρθηκε και στην επόμενή του ταινία η οποία θα έχει να κάνει κι αυτή με σεξεργάτες. «Είναι σημαντικό να διερευνήσουμε τι είναι η εργασία στο σεξ στη σύγχρονη εποχή και πώς εφαρμόζεται σε μια καπιταλιστική κοινωνία. Είναι μια βιοποριστική δουλειά, είναι καριέρα και πρέπει να το σεβόμαστε», εξήγησε ο Μπέικερ.

Διαβάστε ακόμα: Πολ Μεσκάλ και Τζος Ο' Κόνορ μαζί στο γκέι ρομάντζο «The History of Sound»

anora

«Κατά τη γνώμη μου, και μιλώ για τον εαυτό μου, πρέπει να αποποινικοποιηθεί και να μην ρυθμιστεί με κανέναν τρόπο. Είναι το σώμα ενός εργάτη του σεξ… είναι το σώμα τους και εναπόκειται σε αυτούς να αποφασίσουν πώς θα το χρησιμοποιήσουν για τα προς το ζην», συνέχισε λέγοντας.

Ο Μπέικερ πιστεύει ότι η δουλειά στο σεξ μπορεί να παρέχει «ένα εκατομμύριο ιστορίες» που μπορούν να ειπωθούν, αλλά ο σκηνοθέτης πιστεύει επίσης ότι όσο περισσότερο φως λάμπει στη δουλειά γύρω από το σεξ, τόσο λιγότερο στίγμα θα υπάρχει. «Υπάρχουν ένα εκατομμύριο ιστορίες που οφείλουν να ειπωθούν από αυτόν τον κόσμο. Βοηθά επίσης να αφαιρεθεί το στίγμα που έχει αυτό το βιοποριστικό μέσο».

Μπορεί να είναι ακόμα νωρίς για να μάθουμε το πότε θα δούμε την επόμενη ταινία του Σον Μπέικερ στις αίθουσες, αλλά ίσως δεν θα αργήσουμε και πάρα πολύ.