Buzz

Η απάντηση του Ρίντλεϊ Σκοτ για τις ανακρίβειες του «Ναπολεόντα»; Get a life!

of 10

Ο Ρίντλεϊ Σκοτ τα βάζει με έναν ιστορικό ο οποίος τον κατηγορεί για πολλές και διάφορες ανακρίβειες στη νέα του ταινία.

Η απάντηση του Ρίντλεϊ Σκοτ για τις ανακρίβειες του «Ναπολεόντα»; Get a life!

Σίγουρα ο κόσμος δεν πάει στο σινεμά για να μάθει Ιστορία, βλέποντας μια ταινία μια βασισμένη σε κάποια ιστορικά γεγονότα. Αν και πολλές ταινίες προσπαθούν να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο ακριβής σε αυτά τα γεγονότα που παρουσιάζουν, σίγουρα προσθέτουν και αρκετή μυθοπλασία για να κάνουν τις κάνουν ακόμα πιο εντυπωσιακές.

Αυτό τουλάχιστον πιστεύει και ο Ρίντλεϊ Σκοτ ο οποίος δεν έχει σκοπό να μας κάνει μαθήματα Ιστορίας με τη νέα του ταινία «Ναπολεόντας».

Μιλώντας στο The New Yorker ο Σκοτ είπε πως δεν αντέχει τις κριτικές για το πόσο ανακριβής είναι η νέα ταινία. Ειδικά όταν είδε ένα viral βίντεο στο TikTok το οποίο ανέβασε ο ιστορικός Νταν Σνόου κατηγορώντας στον Σκοτ για ανακρίβειες βλέποντας το τρέιλερ του «Ναπολέοντα» όπως δείχνοντας τον Ναπολέοντα να εμφανίζεται σε μέρη στα οποία δεν είχε πατήσει ποτέ το πόδι του.

Η απάντηση του Σκοτ; «Get a life!»

Διαβάστε ακόμα: Ζήτω ο Στρατηγός! Νέο, επικό, τρέιλερ του «Ναπολέοντα» του Ρίντλεϊ Σκοτ

napoleon

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Σκοτ τα βάζει με όσους τον κατηγορούν για ανακρίβειες στις ταινίες του, όπως στις ταινίες του «Εξοδος» και «Η Τελευταία Μονομαχία», λέγοντας τους να «πάνε να γαμ*θούνε».

Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη της ταινίας το «Napoleon» είναι μια πρωτότυπη και προσωπική ματιά στην καταγωγή του Ναπολέοντα και στη γρήγορη, αδίστακτη ανάβαση του ως αυτοκράτορας, ιδωμένη μέσα από το πρίσμα της εθιστικής και συχνά ασταθούς σχέσης του με τη σύζυγό του και τη μοναδική του αγάπη, της Ιωσηφίνας.

Στην ταινία, της οποίας το σενάριο το έχει ο Ντέιβιντ Σκάρπα, που είχε ξανασυνεργαστεί με τον Σκοτ στην ταινία «Όλα τα Λεφτά του Κόσμου», πρωταγωνιστούν επίσης η Βανέσα Κίρμπι στον ρόλο της Ιωσηφίνας και οι Ταχάρ Ραχίμ, Μάθιου Νίνταμ, Λουντιβίν Σανιέ, Γκάβιν Σπόουκς, Μπεν Μάιλς, Φιλ Κόρνγουελ κ.α.

Το «Napoleon» θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες στις 22 Νοεμβρίου, πριν αυτή, αργότερα, βγει και στο Apple TV+ (μια ημερομηνία η οποία δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή).