Φεστιβάλ / Βραβεία

Oscars 2016: Tα Odeon Leicester Square αλλάζουν το όνομά τους στηρίζοντας Λεονάρντο ΝτιΚάπριο

of 10

Βρεθήκαμε στη Leicester Square του Λονδίνου και πέσαμε πάνω στα... «Leodeon»!

Oscars 2016: Tα Odeon Leicester Square αλλάζουν το όνομά τους στηρίζοντας Λεονάρντο ΝτιΚάπριο

Δεν μπορούμε να ξέρουμε τι έχει αποφασίσει φέτος η Ακαδημία (έχουν γίνει και μεγαλύτερες ανατροπές στο παρελθόν). Στο μυαλό και στην καρδιά του κόσμου όμως, τα φετινά Οσκαρ είναι τα Οσκαρ του Λεονάρντο Ντι Κάπριο. Ολοι θεωρούν τον πρωταγωνιστή της «Επιστροφής» ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί για τον Α' Ανδρικό ρόλο, τον επί χρόνια αδικημένο (4 φορές υποψήφιος για Α' και Β' Ανδρικού, καμία νίκη) που φέτος θα απολαύσει το θρίαμβο.

Μπορεί όμως να το συζητάμε μεταξύ μας, να το διαβάζουμε στις αναλύσεις των κριτικών κινηματογράφου και των χολιγουντιανών ειδικών, στο Λονδίνο όμως μία επιχείρηση πήγε τα πράγματα σε άλλο επίπεδο. Περπατώντας στη Leicester Square, όπου βρίσκεται ο πολυκινηματογράφος Odeon, τράβηξε την προσοχή μας αρχικά μία φωτισμένη αφίσα:

Ζήστε τα Οσκαρ 2016 λεπτό προς λεπτό - από τα τελευταία προγνωστικά, τους πρώτους που θα πατήσουν το κόκκινο χαλί μέχρι και τον νικητή του Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας στο live blog του Flix που βρίσκεται ήδη στον αέρα.

Oscars Leonardo Di Caprio Lodeon 607

«Εσείς πιστεύετε ότι ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο θα κερδίσει την Κυριακή το Οσκαρ; 40% της Μ. Βρετανίας το πιστεύει. Κι εμείς αλλάξαμε το όνομά μας προς τιμή του. Για να στηρίξουμε τον Λεονάρντο...»

Προχωρώντας λίγα βήματα ακόμα, χαμογελάσαμε. Δίπλα στα πηχαία 3D γράμματα της «ODEON» είχαν προστεθεί δύο πιο καινούργια, λίγο πιο λαμπερά και... χρυσά (κλείσιμο ματιού για το χρυσό αγαλματάκι): L, E.

Τα «LEODEON» δεν έπαιζαν την «Επιστροφή», αλλά την επικαιρότητα της εβδομάδας (το «Deadpool» δηλαδή) όμως ο πρωταγωνιστή της Κυριακής είχε όλους τους προβολείς πάνω του.

Μπαίνοντας μέσα στο λόμπι του κινηματογράφου, μία αφισσέτα σου εξηγούσε ότι οι πιθανότητες ήταν με το μέρος του ΝτιΚάπριο: ο μέσος νικητής της κατηγορίας του Α' Ανδρικού έχει 23 χρόνια εμπειρίας και 32 ταινίες. Ο Λεονάρντο έχει 37 ταινίες σε 20+ χρόνια εμπειρίας.

Ρωτώντας τους υπεύθυνους μάθαμε ότι τα «Leodeon» θα παραμείνουν με αυτό το όνομά μέχρι τη Δευτέρα μετά τα Οσκαρ. Την Κυριακή, κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής, 18.000 φανς έχουν οργανωθεί για να συγκεντρωθούν στη Leicester Square, μπροστά από τα «Leodeon» για να γιορτάσουν τη νίκη του αγαπημένου τους ηθοποιού.

Παρόλο που ακούγεται κερδισμένο στοίχημα, η Ακαδημία μάς έχει συνηθίσει σε σοκαριστικές εκπλήξεις. Για να δούμε τι θα συμβεί την Κυριακή...

Διαβάστε περισσότερα: