Buzz

Η Νικόλ Κίντμαν τιμήθηκε από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου

of 10

Η Νικόλ Κίντμαν έγινε πλέον η κάτοχος του 49ου βραβείου του AFI σε μια λαμπρή τελετή στο Λος Αντζελες γεμάτη από αγαπημένα της πρόσωπα και συναδέλφους.

Η Νικόλ Κίντμαν τιμήθηκε από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου

Σε μια βραδιά ανάλογη της υπέρλαμπρης καριέρας της και της απαστράπτουσα εμφάνισή της στο σινεμά, το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου (AFI) τίμησε το Σάββατο που μας πέρασε με το βραβείο του την Νικόλ Κίντμαν για την συνολική της καριέρα.

Η αίθουσα του Dolby Theater στο Λος Αντζελες ήταν γεμάτη από τους συναδέλφους της με τους οποίους συνεργάστηκε σε όλα αυτά τα 40 και χρόνια κινηματογραφικής της καριέρας, όπως τους Μέριλ Στριπ, Ζόι Σαλντάνα, Ναόμι Γουότς, Ζακ Εφρον, Κιθ Ούρμπαν, Ντέιβιντ Ε. Κέλεϊ, Αάρον Σόρκιν και Γουίς Γουίδερσπουν.

Η Κίντμαν έκανε την είσοδο της με ένα χρυσό φόρεμα με παγιέτες, συνοδευόμενη από χειροκροτήματα από τους όρθιους συναδέλφους της και τη μουσική του «Diamonds Are a Girl’s Best Friend».

Διαβάστε ακόμα: Η Νικόλ Κίντμαν επιβεβαίωσε μια τρίτη σεζόν του «Big Little Lies»

nicole kidman afi

Η Κίντμαν φάνηκε βαθιά συγκινημένη και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της και την αγάπη της σε όλους όσου βρέθηκαν εκεί για να την τιμήσουν. Ευχαρίστησε τους Αλεχάντρο Αμενάμπαρ, Λαρς φον Τρίερ, Τζόναθαν Γκλέιζερ, Γιώργο Λάνθιμο, Βέρνερ Χέρτσογκ, Σοφία Κόπολα, Ράιαν Μέρφι, Αάρον Σόρκιν, ανάμεσα σε άλλους, αλλά και εκείνους που δεν είναι πια μαζί μας όπως τους Τόνι Σκοτ, Τζόελ Σουμάχερ, Σίντνεϊ Πόλακ, Νόρα Εφρον, Αντονι Μινγκέλα.

Η Μέριλ Στριπ παρουσίασε την Κίντμαν στη σκηνή, επαινώντας την ως ηθοποιό που εξισορροπεί τέλεια «την όρεξη, την επιμονή και την απερισκεψία» και μοιράστηκε ιστορίες για τις καθημερινές συνήθειές της, όπως το να βουτά γυμνή στις 5 το πρωί στον Ειρηνικό Ωκεανό κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της 2ης σεζόν του «Big Little Lies» και να αστειεύεται ότι «την αποκαλούν επίμονα τον σπουδαιότερη ηθοποιό της γενιάς της» προκαλώντας γέλια στην αίθουσα.

Η Κίντμαν ολοκλήρωσε την εκδήλωση αναγνωρίζοντας το προνόμιο και τη χαρά της δημιουργίας ταινιών. «Είναι προνόμιο να κάνεις ταινίες. Και είναι υπέροχο που έκανα ταινίες και τηλεόραση με αυτούς τους κινηματογραφιστές που μου επέτρεψαν να εκφραστώ και να είμαι ελεύθερη και να παίξω όλες αυτές τις αντισυμβατικές γυναίκες. Σας ευχαριστώ που με κάνατε καλύτερη στην τέχνη μου και μου δώσατε μια θέση, όσο προσωρινή κι αν είναι, σε αυτόν τον κόσμο. Ευχαριστώ που με καλέσατε στις κινηματογραφικές σας οικογένειες. Σας ευχαριστώ για το παιδικό μου όνειρο που έγινε πραγματικότητα».