Φεστιβάλ / Βραβεία

To πρόγραμμα του 3ου Διεθνους Φεστιβάλ Κινηματογράφου «Κύματα»

of 10

Ο κινηματογραφικός θεσμός ανανεώνει το ραντεβού του για ένα ακόμη καλοκαίρι στην Κεφαλονιά.

To πρόγραμμα του 3ου Διεθνους Φεστιβάλ Κινηματογράφου «Κύματα»

Το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου «Κύματα» θα πραγματοποιηθεί με ελεύθερη είσοδο από 25 Αυγούστου έως 1 Σεπτεμβρίου, στον δημοτικό χώρο του Θαλασσόμυλου στην Κεφαλονιά.

Γα πρώτη φορά θα υπάρχει και Διαγωνιστικό Πρόγραμμα, στο οποίο 31 μικρού μήκους ταινίες από όλο τον κόσμο θα διαγωνιστούν σε δύο ξεχωριστές ενότητες: Μυθοπλασία και Ντοκιμαντέρ. Επιπλέον, όλες οι ταινίες θα προβάλλονται και με αγγλικούς υπότιτλους για το μη ελληνόφωνο κοινό.

kymata-poster

Η φετινή διοργάνωση του θεσμού θα φιλοξενήσει, μεταξύ άλλων, ένα τετραήμερο εκτενές αφιέρωμα στο ιταλικό σινεμά του χθες και του σήμερα, με καλεσμένους τον σκηνοθέτη Μάρκο Αμέντα και τον Αλεσσάντρο ντε Ρόσα, συνθέτη, συγγραφέα και επίσημο βιογράφο του Eνιο Μορικόνε, με αφορμή την προβολή της ταινίας «Ennio: The Maestro» του Τζουζέπε Τορνατόρε. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

morricone-1

morricone-2Στιγμιότυπα από την ταινία «Ennio: The Maestro» του Τζουζέπε Τορνατόρε

Ακόμη, το Φεστιβάλ θα πραγματοποιήσει και επιμέρους αφιερώματα στο Live Music Cinema και τον Ελληνικό Κινηματογράφο. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει επίσης βιβλιοπαρουσίαση από τον συγγραφέα Δημοσθένη Παπαμάρκο και masterclasses από την σκηνοθέτιδα Αύρα Γεωργίου, την ηθοποιό Ευθαλία Παπακώστα ,τον ηθοποιό Αλέξανδρο Λογοθέτη και τον σκηνοθέτη Περικλή Χούρσογλου.

kymata-guests

Στα highlights της διοργάνωσης συγκαταλέγονται και δύο φωτογραφικές εκθέσεις, η ψηφιακή έκθεση φωτογραφίας του βραβευμένου φωτοδημοσιογράφου Γιάννη Μπεχράκη, σε συνεργασία με το ΜΟMus – Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, και η έκθεση φωτογραφίας με υλικό από τα νησιά Κεφαλονιά και Ιθάκη, όπως τα απαθανάτισε το 1912 ο Γαλλοελβετός φωτογράφος Frederic Boissonnas, σε συνεργασία με την Βιβλιοθήκη της Γενεύης (oι εκθέσεις θα είναι επισκέψιμες σε όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ).

Συγχρόνως, στον χώρο του Φεστιβάλ, θα φιλοξενείται και η εικαστική έκθεση «Βusytown» της Καλλιρρόης Πανάγου, ενώ στις παράλληλες δράσεις εντάσσονται μουσικές επιλογές από τους DJs Kurosawa, Ρόμπυ Εκσιέλ και Άκη Καπράνο, με τον τελευταίο να προλογίζει και τις συζητήσεις μεταξύ κοινού και καλεσμένων.

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου «Κύματα» μέσα από την ιστοσελίδα του, αλλά και τις επίσημες σελίδες του σε Facebook και Instagram.