Φεστιβάλ / Βραβεία

Οι Χρυσές Σφαίρες επιστρέφουν στο NBC

of 10

Μετά από έναν χρόνο απουσίας, οι Χρυσές Σφαίρες επιστρέφουν στο τηλεοπτικό τους σπίτι. Αλλά πόσο έτοιμοι νιώθουν οι υπόλοιποι της βιομηχανίας να τις δεχθούν πίσω;

Οι Χρυσές Σφαίρες επιστρέφουν στο NBC

Οπως είναι γνωστό το Χόλιγουντ έχει μνήμη χρυσόψαρου και τα πάντα, αργά ή γρήγορα, ξεχνιούνται ή/και συγχωρούνται. Στο κλίμα αυτό λοιπόν οι Χρυσές Σφαίρες, μετά από έναν χρόνο απουσίας τους, επιστρέφουν στο τηλεοπτικό τους σπίτι, το κανάλι NBC, απ' όπου είχαν εξοστρακιστεί μετά τις αποκαλύψεις που ταρακούνησαν το... θεσμό.

Για να σας θυμίσουμε το πρόβλημα με τις Χρυσές Σφαίρες φάνηκε από τις υποψηφιότητες των 78ων βραβείων των Ξένων Ανταποκριτών στο Χόλιγουντ: από την πεντάδα των καλύτερων ταινιών απουσίαζαν όλες οι «μαύρες» ταινίες (« Da 5 Bloods», «One Night in Miami», «Ma Rainey’s Black Bottom», «Judas and the Black Messiah»). Λίγες μέρες πριν την απονομή, οι Los Angeles Times αποκάλυψαν την αιτία: κανένα από τα 87 μέλη της Ενωσης δεν είναι μαύρος/η. Οπότε πώς να υπάρξει μία δίκαιη, ισότιμη αντιπροσώπευση στις υποψηφιότητες και τα βραβεία όταν τα μέλη που ψηφίζουν δεν έχουν άμεση επαφή με την μαύρη κουλτούρα;

Οι αντιδράσεις της κινηματογραφικής βιομηχανίας ήταν άμεσες. Με αίτημα την αλλαγή της σύνθεσης τους, μέλη της βιομηχανίας κάλεσαν σε μποϋκοτάζ, ανάμεσα στους οποίους η Σκάρλετ Τζοχάνσον και ο Τομ Κρουζ, ο οποίος επέστρεψε και τις τρεις Χρυσές Σφαίρες του πίσω..

Διαβάστε ακόμα: Χρυσές Σφαίρες 2022: Τα βραβεία της πιο παράξενης τελετής που (δεν) έγινε ποτέ

golden globes scandal MAIN

Φέτος όμως, στην επετειακή 80η τους διοργάνωση, τα μεγάλα κεφάλια του καναλιού NBC δηλώνουν πως έχουν γίνει πλέον βήματα από την Ενωση Ξένων Ανταποκριτών του Χόλιγουντ προς μια σωστή κατεύθυνση, κάτι που τους δίνει την ευκαιρία να επανεξετάσουν την συνεργασία τους. Η συμφωνία πάντως με το κανάλι είναι για έναν μόλις χρόνο, έχοντας έτσι μια μικρή επιφύλαξη σχετικά με την θεαματικότητα.

Το αν θα επιστρέψουν όμως οι Χρυσές Σφαίρες ως το «πάρτι της χρονιάς» μένει να φανεί. Για δεκαετίες, η απογευματινή τελετή των Χρυσών Σφαιρών ήταν η αφετηρία σειράς πάρτι που γίνονταν στους χώρους του Beverly Hilton, με σύσσωμη τη βιομηχανία να γιορτάζει μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες.

Οι υποψηφιότητες θα ανακοινωθούν στις 12 Δεκεμβρίου με την τελετή απονομής των 80ων Χρυσών Σφαιρών να έχει προγραμματιστεί για τις 10 Ιανουαρίου 2023.