Buzz

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για τις πολυεθνικές που καταλαμβάνουν το Χόλιγουντ

of 10

Ο ηθοποιός σχολίασε την εξαγορά της Paramount από τη Skydance και τις συνέπειές της στο κινηματογραφικό τοπίο.

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για τις πολυεθνικές που καταλαμβάνουν το Χόλιγουντ

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο περιοδικό GQ, ο Τζορτζ Κλούνεϊ ρωτήθηκε για την επικείμενη πώληση της Paramount Pictures στη Skydance. Οι δύο εταιρείες κατέληξαν σε συμφωνία πώλησης στις αρχές Ιουλίου, αξίας 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, γεγονός που αποτελεί την πιο πρόσφατη σημαντική μεταβολή στο σύστημα των στούντιο του Χόλιγουντ. Η Skydance δήλωσε ότι στόχος της είναι να αναζωογονήσει ορισμένες πτυχές της Paramount, με την αξία της συμφωνίας να αποτιμάται -εν δυνάμει- στα 28 δισεκατομμύρια δολάρια (ενώ το κόστος της ίδιας εκτιμάται -μόλις- στα 4,75 δισεκατομμύρια δολάρια).

Η σχέση του Κλούνεϊ με την Paramount μετρά χρόνια συνεργασίας. Η σκηνοθετική του απόπειρα το 2017 με τίτλο, «Suburbicon», κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ από την Paramount, ενώ το στούντιο ήταν επίσης πίσω από άλλες ταινίες του, όπως το «Ραντεβού στον αέρα» (2009), το οποίο του απέφερε και την υποψηφιότητα για Οσκαρ καλύτερου ηθοποιού.

up-in-the-airΟ Κλούνεϊ στο «Ραντεβού στον αέρα», 2009

«Η Paramount είναι ένα από τα σπουδαία ορίτζιναλ στούντιο», δήλωσε ο ηθοποιός όταν προέκυψε το θέμα της πώλησης της Paramount. «Αλλά κάποια πράγματα δεν μπορείς να τα ελέγξεις. Γιατί αυτή τη στιγμή η βιομηχανία καταβροχθίζεται. Είναι σαν τα πάντα να καταβροχθίζονται από μεγάλα καταστήματα, σαν τα Walmart και την Amazon, σε όλο τον πλανήτη. Σ’ αυτό το τοπίο, η Paramount αποτελεί κάτι σαν ένα είδος μικρού τοπικού καταστήματος, μιας μικρής οικογενειακής επιχείρησης».

Διαβάστε ακόμα: Ο Τζορτζ Κλούνεϊ υποστηρίζει δημόσια την υποψηφιότητα της Κάμαλα Χάρις

Ο Κλούνεϊ δεν ανέφερε τυχαία την Amazon, καθώς η εταιρία φέρει πλέον υπό την ιδιοκτησία της τα MGM Studios, μετά από την πρόσφατη εξαγορά τους. Οσον αφορά τη Walmart δε, προς το παρόν δεν έχει κάνει ακόμη πρόταση για την εξαγορά κάποιου στούντιο.

Στη συνέχεια της συνέντευξής του, ο δημοφιλής ηθοποιός δήλωσε ότι οι αλλαγές στα στούντιο έχουν μειώσει, μεταξύ άλλων, την ικανότητα του Χόλιγουντ να παράγει κινηματογραφικούς αστέρες.

«Δεν έχουν προκύψει αστέρες με τον τρόπο που το σύστημα των στούντιο συνήθιζε κάποτε να τους δημιουργεί», είπε ο Κλούνεϊ για το Χόλιγουντ. «Τα τελευταία χρόνια διανύαμε το τέλος αυτού του συστήματος, όπου μπορούσες να δουλέψεις σε ένα στούντιο και να κάνεις τρεις ή τέσσερις ταινίες βάσει κάποιου σχεδίου. Και δεν νομίζω ότι αυτό ισχύει πια. Ετσι, είναι πιο δύσκολο να πουλήσεις κάτι βασισμένο σε έναν σταρ».

Παρ’ όλα αυτά, ο ηθοποιός πρόσθεσε πώς είναι μια εξαιρετική εποχή για έναν νέο ηθοποιό. «Οταν ήμουν νέος ηθοποιός, αν κοιτούσες στο πίσω μέρος των LA Times κάθε Δευτέρα πρωί, ανακοινώνονταν 64 σειρές που γίνονταν. Αν συμμετείχες σε μία από αυτές, προσπαθούσες να μπεις στις 20 κορυφαίες για να διατηρήσεις την εκπομπή στον αέρα. Αλλά αυτό ήταν όλο. Τότε τα στούντιο έκαναν πέντε ταινίες το χρόνο. Τώρα υπάρχουν 600 σειρές, οπότε υπάρχει πολύ περισσότερη δουλειά για τους ηθοποιούς».