Buzz

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ υποστηρίζει δημόσια την υποψηφιότητα της Κάμαλα Χάρις

στα 10

Συνεπής στο δημόσιο πολιτικό του λόγο, ο ηθοποιός δήλωσε ότι θα στηρίξει την ιστορική προσπάθεια της Χάρις στις επόμενες εκλογές.

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ υποστηρίζει δημόσια την υποψηφιότητα της Κάμαλα Χάρις

Λίγες μόλις μέρες πριν, ο Τζο Μπάιντεν έστρεψε όλα τα βλέμματα του πλανήτη πάνω του, ανακοινώνοντας ότι δεν πρόκειται να διεκδικήσει εκ νέου την εκλογή του. Κύριοι παράγοντες που συνέβαλαν στην απόφαση αυτή ήταν η εμφανώς ανησυχητική κατάσταση της υγείας του, σε συνδυασμό με την ηλικία του (τον Νοέμβριο θα συμπληρώσει τα 82). «Σέβομαι το αξίωμα, αλλά αγαπώ τη χώρα μου περισσότερο. Ηταν τιμή μου να υπηρετήσω ως Πρόεδρός σας, όμως η υπεράσπιση της δημοκρατίας, η οποία διακυβεύεται είναι πιο σημαντική από οποιονδήποτε τίτλο» δήλωσε ο ίδιος.

Συγχρόνως, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ εξέφρασε δημόσια τη στήριξή του στην υποψηφιότητα της Κάμαλα Χάρις για τη μελλοντική διεκδίκηση της θέσης. Πλήθος πολιτικών (ανάμεσά τους το ζεύγος Κλίντον και Ομπάμα), celebrities και ανθρώπων από τον καλλιτεχνικό χώρο έσπευσαν να επικροτήσουν την απόφαση αυτή. Μεταξύ αυτών συγκαταλέγεται και ο Τζορτζ Κλούνεϊ.

biden

Ο ηθοποιός έχει εκφράσει πολλαπλά τη στήριξή του στους Δημοκρατικούς στο παρελθόν. Μάλιστα, στις αρχές του φετινού Ιουλίου είχε γράψει ένα συγκλονιστικό άρθρο το οποίο δημοσιεύτηκε στους New York Times. Σε αυτό καλούσε τον Μπάιντεν να παραιτηθεί για το καλό της χώρας, τονίζοντας συγχρόνως την εκτίμηση που τρέφει προς το πρόσωπό του. «Δεν πρόκειται να κερδίσουμε τον Νοέμβριο με αυτόν τον Πρόεδρο. Δεν θα κερδίσουμε τη Βουλή και θα χάσουμε τη Γερουσία» προέβλεψε ο Κλούνεϊ. Το άρθρο προκάλεσε κύμα κριτικής από φανατικούς υποστηρικτές του Μπάιντεν, ενώ επικρίθηκε και από υποστηρικτές του Ντόναλτ Τραμπ -συμπεριλαμβανομένου του ιδίου- οι οποίοι ήθελαν να δουν τον Μπάιντεν να παραμένει στην εκλογική κούρσα, προκειμένου να ενισχυθούν οι πιθανότητες να κερδίσει ο Τραμπ.

Το πρωί της περασμένης Τρίτης ο αγαπητός στο κοινό σταρ ανακοίνωσε την υποστήριξή του για την νυν Αντιπρόεδρο και την προσπάθειά της να κατακτήσει τον Λευκό Οίκο. Σε δήλωσή του που μοιράστηκε μέσω του CNN ανέφερε «Ο Πρόεδρος Μπάιντεν έχει δείξει τι σημαίνει αληθινή ηγεσία. Σώζει ξανά τη δημοκρατία. Είμαστε όλοι εξαιρετικά ενθουσιασμένοι και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να υποστηρίξουμε την Αντιπρόεδρο Χάρις στην ιστορική της προσπάθεια».

George Clooney Tramp

Σε άλλες διασημότητες που εξέφρασαν την υποστήριξή τους για την Χάρις από την προηγούμενη Κυριακή, συμπεριλαμβάνεται η τραγουδίστρια Ντέμι Λοβάτο, η οποία δημοσίευσε μια φωτογραφία της με την Χάρις. Επίσης, η Τζέιμι Λι Κέρτις δήλωσε ότι η Χάρις είναι «Αξιόπιστη, δοκιμασμένη και σφοδρή υπέρμαχος των δικαιωμάτων των γυναικών και των έγχρωμων ανθρώπων» και ότι το «μήνυμά της είναι ένα μήνυμα ελπίδας και ενότητας για την Αμερική σε αυτή την εποχή της μεγάλης εθνικής διχόνοιας». Επιπλέον, ο τραγουδιστής Τζον Λέτζεντ έγραψε στο Threads, «Η Χάρις είναι έτοιμη για αυτόν τον αγώνα και είμαι ενθουσιασμένος να τη βοηθήσω με οποιονδήποτε τρόπο μπορώ».