Το τρίτο και τελευταίο κεφάλαιο της επικής τριλογίας του Ντενί Βιλνέβ αναμένεται να κυκλοφορήσει στα μέσα Δεκεμβρίου, σε μια από τις πιο δυνατές κινηματογραφικές αναμετρήσεις της χρονιάς, απέναντι στο «Avengers: Doomsday».
Η ιστορία συνεχίζει από τα γεγονότα του «Dune: Μέρος Δεύτερο», όπου ο Πολ Ατρείδης εδραιώθηκε ως ηγετική μορφή των Φρέμεν, μετά την επικράτησή του απέναντι στον Οίκο Χαρκόνεν. Μαζί με τη μητέρα του, Λαίδη Τζέσικα (Ρεμπέκα Φέργκιουσον), και στο πλευρό της Τσάνι (Ζεντάγια), οδηγείται πλέον σε μια νέα, πιο επικίνδυνη φάση: έναν ιερό πόλεμο που απειλεί να εξαπλωθεί σε ολόκληρο το σύμπαν.
Στο καστ επιστρέφουν γνώριμα πρόσωπα, όπως ο Τζος Μπρόλιν (Γκέρνι Χάλεκ) και ο Τζέισον Μομόα (Ντάνκαν Αϊντάχο), ενώ η τρίτη ταινία αναμένεται να δώσει μεγαλύτερο χώρο σε χαρακτήρες που εμφανίστηκαν σύντομα στο δεύτερο μέρος. Ανάμεσά τους, η Φλόρενς Πιου ως Πριγκίπισσα Ιρουλάν, η Λεά Σεϊντού ως Λαίδη Μαργκό και η Άνια Τέιλορ-Τζόι ως Άλια. Νέα προσθήκη αποτελεί ο Ρόμπερτ Πάτινσον, ο οποίος θα υποδυθεί τον βασικό αντίπαλο, Σκάιτεϊλ.
Η ταινία βασίζεται στο βιβλίο «Dune Messiah» του Φρανκ Χέρμπερτ και θα εστιάσει στις συνέπειες της ανόδου του Πολ στην εξουσία ακολουθώντας μια πιο σκοτεινή και πολιτικά φορτισμένη κατεύθυνση σε σχέση με τα προηγούμενα φιλμ. Η ανάπτυξη του πρότζεκτ είχε επιβεβαιωθεί ήδη από το 2024, με τον Βιλνέβ να συνεχίζει κανονικά στη σκηνοθεσία και να έχει ξεκινήσει νωρίς τη συγγραφή του σεναρίου.
Το «Dune: Part Two» είχε προηγουμένως σημειώσει μεγάλη επιτυχία, τόσο εμπορικά όσο και καλλιτεχνικά, κερδίζοντας δύο Όσκαρ και εισπράξεις που ξεπέρασαν τα 714 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως, κάτι που ενίσχυσε ακόμη περισσότερο τη δυναμική για την ολοκλήρωση της ιστορίας.
Παράλληλα, ο Χανς Ζίμερ έχει ήδη ξεκινήσει να δουλεύει πάνω στη μουσική της τρίτης ταινίας, επιβεβαιώνοντας ότι το δημιουργικό όραμα για το φινάλε ήταν ξεκάθαρο εδώ και καιρό.
Δείτε τις νέες φωτογραφίες εδώ:
