Flix

Ιούλιος: Κιν/φικός Οδηγός Επιβίωσης

Φεστιβάλ / Βραβεία

Διπλή υποψηφιότητα για την Αν Χάθαγουεϊ στα Οσκαρ;

of 10

Κι αν όλοι πιστεύουν ότι ο ρόλος της ετοιμοθάνατης «Φαντίνα» στους «Αθλιους» θα της εξασφαλίσει φέτος μία οσκαρική υποψηφιότητα, οι ειδικοί έχουν νέα για εμάς: η Αν Χάθαγουεϊ πολύ πιθανόν να φιγουράρει ως υποψήφια και ως Catwoman για το «The Dark Knight Rises»!

Διπλή υποψηφιότητα για την Αν Χάθαγουεϊ στα Οσκαρ;

Τα νέα ήρθαν επισήμως από την Warner Bros και την Ακαδημία: το στούντιο υπέβαλε το όνομα της Αν Χάθαγουεϊ στην οσκαρική κατηγορία Α' Γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της ως catwoman στον «Σκοτεινό Ιππότη: η Επιστροφή». Αυτή η κίνηση, εκτός του ότι ξαφνιάζει, πιθανώς να εξηγείται στρατηγικά.

Η Χάθαγουεϊ ως «Φαντίνα» στο «Les Miserables» του Τομ Χούπερ (αν αυτό προλάβει τα deadlines και είναι μάχιμο στην οσκαρική κούρσα) έχει εξασφαλισμένη μία υποψηφιότητα Β' Γυναικείου ρόλου. Η Warner Bros και ο Κρίστοφερ Νόλαν ήθελαν να την υποβάλουν και για το «Dark Knight Rises» (σύμφωνα με τους ειδικούς, αν ήθελαν να υπάρξει υποψηφιότητα στις ερμηνείες από την ταινία, η μόνη που έχει ελπίδες είναι η Χάθαγουεϊ) και θα της έκαναν κακό στην ίδια κατηγορία. Οπότε έκαναν την τολμηρή κίνηση και την κατέθεσαν στην Α' Γυναικείου. Είναι τώρα στην ευχέρεια των μελών της Ακαδημίας αν το όνομά της θα φιγουράρει σε μία ή και στις δύο πεντάδες.

Αυτό όμως φέρνει την 30χρονη Χάθαγουεϊ, η οποία υπήρξε άλλη μία φορά υποψήφια για Οσκαρ στην κατηγορία του Α' Γυναικείου για το «Rachel Gettting Married», αντιμέτωπη με μεγαθήρια: την Ελεν Μίρεν («Hitchcock»), την Εμανουέλ Ριβά («Amour»), την Μαριόν Κοτιγιάρ («Σώμα με Σώμα») - ανάμεσα σε άλλες (η Τζένιφερ Λόρενς για το «Silver Linings Playbook» και η Κουβενζάνε Γουάλις για το «Beasts of the Southern Wild», ακούγονται επίσης ως φαβορί).

Διαβάστε περισσότερα για τις μέχρι τώρα προβλέψεις για την οσκαρική κούρσα του 2013 εδώ.

Η 85η Απονομή των βραβείων Οσκαρ θα γίνει φέτος στις 24 Φεβρουαρίου του 2013. Οικοδεσπότης της βραδιάς θα είναι ο Σεθ ΜακΦάρλεϊν (διαβάστε περισσότερα εδώ).