Buzz

Πρώτο τρέιλερ της νέας ταινίας του Εντουαρντ Μπέργκερ «Conclave»

of 10

Ο σκηνοθέτης του βραβευμένου με Οσκαρ «Ουδέν Νεώτερον από το Δυτικό Μέτωπο» μας μεταφέρει αυτή την φορά στο Βατικανό με τη νέα του ταινία.

Πρώτο τρέιλερ της νέας ταινίας του Εντουαρντ Μπέργκερ «Conclave»

To «Ουδέν Νεώτερον από το Δυτικό Μέτωπο» του Εντουαρντ Μπέργκερ, ξεπερνώντας ίσως τα περισσότερα προγνωστικά, κατάφερε να κερδίσει 4 βραβεία Οσκαρ, ανάμεσά τους κι εκείνο της Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας. Τώρα, δυο χρόνια μετά, ο Μπέργκερ επιστρέφει με μια νέα ταινία η οποία αυτή την φορα θα μας μεταφέρει στο Βατικανό.

Πρόκειται για το θρησκευτικό θρίλερ «Conclave», βασισμένο στο βιβλίο του Ρόμπερτ Χάρις και προσαρμοσμένο για τη μεγάλη οθόνη από τον σεναριογράφο Πίτερ Στρόγκαν, ο οποίος ήταν υποψήφιος για Οσκαρ με το «Tinker, Tailor, Soldier, Spy». Η ταινία καταγράφει ένα από τα πιο μυστικά και αρχαία γεγονότα του κόσμου: την επιλογή ενός νέου Πάπα.

Διαβάστε ακόμα: Νέο τρέιλερ του «Beetlejuice Beetlejuice»

conclave

Στην ταινία πρωταγωνιστεί ο Ρέιφ Φάινς στον ρόλο του καρδινάλιου Λόρενς ο οποίος αναλαμβάνει να εκτελέσει αυτή τη μυστική διαδικασία μετά τον απροσδόκητο θάνατο ενός αγαπημένου Πάπα. Μόλις συγκεντρωθούν οι ισχυρότεροι ηγέτες της Καθολικής Εκκλησίας από όλο τον κόσμο και είναι κλεισμένοι στις αίθουσες του Βατικανού, ο Λόρενς βρίσκεται στο επίκεντρο μιας συνωμοσίας και ανακαλύπτει ένα μυστικό που θα μπορούσε να κλονίσει τα ίδια τα θεμέλια της Εκκλησίας.

Μαζί με τον Φάινς πρωταγωνιστούν και οι Στάνλεϊ Τούτσι, Τζον Λίθγκοου, Λούσιαν Μσαμάτι, Μπριάν Φ. Ο'Μπάιρν, Κάρλος Ντίεζ, Μεράμπ Νινίντζε και Τόμας Λόιμπλ.

Το «Conclave» θα κάνει πρεμιέρα στις αμερικάνικες αίθουσες την 1η Νοεμβρίου 2024.