Industry

«Ματιές στο Απόκοσμο» - Εισαγωγή στο σινεμά του τρόμου

of 10

Θέλετε να μάθετε τα πάντα για το genre του σινεμά του τρόμου; Κάντε εγγραφή στο ειδικό σεμινάριο του Cinemarian με εισηγητή τον Γιάννη Καντέα-Παπαδόπουλο.

«Ματιές στο Απόκοσμο» - Εισαγωγή στο σινεμά του τρόμου

Το σινεμά του τρόμου είναι έτοιμο για το κοντινό του. Από τις 25 Ιανουαρίου μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου, ο κριτικός κινηματογράφου του Αθηνοράματος Γιάννης Καντέας-Παπαδόπουλος παρουσιάζει μία σειρά σεμιναρίων στο είδος.

Σε συνέχεια του σεμιναρίου για το φιλμ νουάρ, oργανώθηκε μια νέα σειρά συναντήσεων γύρω από τα κινηματογραφικά είδη, εμβαθύνοντας αυτήν τη φορά στο πιο επιδραστικό και δημοφιλές όλων.

Ο λόγος για το σινεμά του τρόμου (horror), το οποίο, άμα τη εμφανίσει του, καθήλωσε το κοινό δίνοντας μορφή σε ακαθόριστες φοβίες, αλλόκοτα όντα και δυσπρόσιτες πτυχές του ασυνειδήτου, προσφέροντας μια πρωτοφανή πρόσβαση στις πιο μύχιες πτυχές της ανθρώπινης ψυχοσύνθεσης.

Μέσα από το σεμινάριο θα αναπτυχθούν οι καταγωγές του horror αλλά και οι λόγοι που μας γοητεύει ο τρόμος, θα αναλυθούν κλασικές ταινίες (από το «Νοσφεράτου» μέχρι το «Σε Ακολουθεί»), ενώ έμφαση θα δοθεί στα διαφορετικά στιλ μεταξύ εθνικών κινηματογραφιών (Hammer Studios, giallo), καθώς επίσης και στα πολλαπλά υποείδη του τρόμου (folk horror, slasher).

ΠΟΤΕ: Το σεμινάριο διεξάγεται κάθε Πέμπτη, 19.00-21.00, από τις 25/1/-2024 έως και τις 15/2/2024.
ΠΟΥ: στο Cinemarian (Σισμάνη 16)
ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: €60.

Για περισσότερες πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής επικοινωνήστε μέσω e-mail στη διεύθυνση: info@cinemarian.gr.

horror