Φεστιβάλ / Βραβεία

Mε τη «Δεύτερη Πράξη» του Κουεντίν Ντουπιέ θα ανοίξει φέτος το φεστιβάλ των Καννών

of 10

Η νέα σουρεαλιστική κωμωδία του Γάλλου Κουεντίν Ντουπιέ θα είναι η ταινία έναρξης του 77ου Φεστιβάλ των Καννών στις 14 Μαΐου.

Mε τη «Δεύτερη Πράξη» του Κουεντίν Ντουπιέ θα ανοίξει φέτος το φεστιβάλ των Καννών

Το Φεστιβάλ των Καννών ανακοίνωσε πως η ταινία «Η Δεύτερη Πράξη» (Le Deuxième Acte) του Κουεντίν Ντουπιέ θα ανοίξει την 77η διοργάνωσή του φέτος τον Μάιο, κάνοντας πρεμιέρα εκτός διαγωνιστικού στις 14 Μαΐου. Την ίδια μέρα η ταινία θα βγει και στις γαλλικές αίθουσες.

Πρόκειται για μια σουρεαλιστή γαλλική κωμωδία γεμάτη από παράλογο χιούμορ και meta αναφορές, η οποία ακολουθεί μια ομάδα ηθοποιών που πρωταγωνιστούν σε μια καταδικασμένη να αποτύχει ταινία. Πρωταγωνιστούν οι Λέα Σεϊντού, Βενσάν Λεντόν, Λουί Γκαρέλ και Ραφαέλ Κενάρ - ικανοί λόγοι για το πρώτο κόκκινο χαλί της διοργάνωσης.

Διαβάστε ακόμα: Το «Furiosa» θα κάνει πρεμιέρα φέτος στις Κάννες

the second act

Η πρεμιέρα του «Le Deuxième Acte» στις Κάννες σηματοδοτεί το ντεμπούτο του Ντουπιέ στο εκτός διαγωνιστικού τμήματος του Φεστιβάλ, ενώ προηγουμένως παρουσίασε το «Smoking Causes Coughing» που έπαιζε στο τμήμα Midnight Screenings στις Κάννες. Οι πιο γνωστές του ταινίες είναι το «Rubber», μια κωμωδία τρόμου στην έρημο της Καλιφόρνια, το «Wrong» που έκανε πρεμιέρα του Φεστιβάλ του Σάντανς και το «Deerskin» στο Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών των Καννών.

Η μοναδική ταινία του Κουεντίν Ντουπιέ που έχει βγει σε κανονική διανομή στις ελληνικές αίθουσες είναι το «Απίστευτο κι Ομως Αληθινό».

Η Γκρέτα Γκέργουιγκ θα είναι η φετινή πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του φεστιβάλ, το οποίο θα ανακοινώσει το πρόγραμμά τους στις 11 Απριλίου.

Το 77ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών θα πραγματοποιηθεί φέτος από τις 14 – 25 Μαΐου.