Φεστιβάλ / Βραβεία

Το «Furiosa» θα κάνει πρεμιέρα φέτος στις Κάννες

στα 10

Το Φεστιβάλ των Καννων επιβεβαίωσε πως η ταινία του Τζορτζ Μίλερ, και prequel του «Mad Max: Ο Δρόμος της Οργής», θα κάνει την πρεμιέρα του στις 15 Μαΐου.

Το «Furiosa» θα κάνει πρεμιέρα φέτος στις Κάννες

Ο Τζορτζ Μίλερ φαίνεται πως έχει γίνει ένας από τους πιο αγαπημένους του Φεστιβάλ των Καννών. Οι δυο τελευταίες του ταινίες, το «Mad Max: Ο Δρόμος της Οργής» και το «Τρεις Χιλιάδες Χρόνια Προσμονής», έκαναν την πρεμιέρα τους στις Κάννες το 2015 και 2022 αντίστοιχα. Και η επόμενή του ταινία «Furiosa», το prequel στο «Mad Max: Ο Δρόμος της Οργής», θα κάνει την πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ των Καννών το 2024.

Φήμες είχαν ξεκινήσει να ακούγονται εδώ και αρκετούς μήνες πριν για ότι το «Furiosa» είναι προγραμματισμένο να κάνει την πρεμιέρα στις Κάννες πριν κυκλοφορήσει στις αίθουσες. Και το φεστιβάλ αποκάλυψε χτες πως αυτό θα γίνει πραγματικότητα στις 15 Μαΐου με το καστ και τον σκηνοθέτη όλους παρόντες στην πρεμιέρα.

Διαβάστε ακόμα: Το δυστοπικό σύμπαν της «Furiosa» ξετυλίγεται στο νέο τρέιλερ της ταινίας

Οι Κάννες αποδείχθηκαν ένα αρκετά πετυχημένο ξεκίνημα για το «Mad Max» το οποίο κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους λίγο αργότερα, με εισπράξεις 374 εκατομμυρίων δολαρίων παγκοσμίως. Η ταινία ήταν επίσης υποψήφια για 10 Οσκαρ, συμπεριλαμβανομένων της καλύτερης ταινίας και της καλύτερης σκηνοθεσίας, και κέρδισε έξι βραβεία.

Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη της ταινίας «καθώς ο κόσμος καταρρέει, η νεαρή Φουριόζα αρπάζεται από το Green Place of Many Mothers και πέφτει στα χέρια της μεγάλης Ορδής Μηχανόβιων με επικεφαλής τον Πολέμαρχο Ντεμέντους. Ταξιδεύοντας στην έρημο συναντούν την Ακρόπολη στην οποία κυβερνά ο Immortal Joe. Καθώς οι δύο Τύραννοι πολεμούν για κυριαρχία, η Φουριόζα πρέπει να επιβιώσει από πολλές δοκιμασίες καθώς συγκεντρώνει τα μέσα για να βρει το δρόμο για το σπίτι της.»Στην ταινία θα πρωταγωνιστούν οι Ανια Τέιλορ-Τζόι, στον ρόλο του εμβληματικού ρόλου της Φουριόζα, Κρις Χέμσγουορθ (ο οποίος εδώ θα παίξει τον ρόλο του κακού) και Γιαχία Αμπντούλ-Ματίν ΙΙ. To σενάριο το έχει γράψει ο Μίλερ μαζί με τον Νικ Λαθούρις.

Το «Furiosa» αναμένεται να κάνει την πρεμιέρα του στις αίθουσες στις 24 Μαΐου του 2024.