Buzz

Από τον Bear στον Boss: Ο Τζέρεμι Αλεν Γουάιτ θα παίξει τον Μπρους Σπρίνγκστιν;

of 10

H ταινία για την ηχογράφηση του «Nebraska», ιερή στιγμή στην καριέρα του και σκοτεινή περίοδος στη ζωή του Μπρους Σπρίνγκστιν, ετοιμάζεται πυρετωδώς, με σκηνοθέτη τον Σκοτ Κούπερ («Crazy Heart») και τίτλο που οι φανς θα αναγνωρίσουν: «Deliver me From Nowhere».

Από τον Bear στον Boss: Ο Τζέρεμι Αλεν Γουάιτ θα παίξει τον Μπρους Σπρίνγκστιν;

In the wee wee hours your mind gets hazy
Radio relay towers gonna lead me to my baby
Hey, somebody out there, listen to my last prayer
Hi ho silver-o, deliver me from nowhere

Οι φανς του Αφεντικού ανατριχιάζουν στη φράση. Ο ελεγειακός τρόπος που ακούγεται το «σώσε με από το αδιέξοδο» στο τέλος του «State Trooper» είναι σχεδόν μακάβριο, παραιτημένο. Δεν υπήρχε σωτηρία στα σκοτάδια του Μπρους Σπρίνγκστιν το 1982, παρόλο που η καριέρα του ήταν σε μία λαμπερή στιγμή. Μπορεί να μην είχε βάλει ακόμα την κόκκινη μπαντάνα στην κωλότσεπη και τη γροθιά στον αέρα ουρλιάζοντας τον αντιπολεμικό ύμνο του «Born in the USA» (τον δίσκο που τον απογείωσε στο rockstar status του), αλλά είχε μόλις κυκλοφορήσει το «The River» διπλό άλμπουμ του, είχε πίσω του τη φόρα των θρυλικών «Born to Run» και «Darkness on the Edge of Town».

Τι τον έκανε τότε να αποσυρθεί στο σπίτι του στο Κολτς Νεκ του Νιου Τζέρσεϊ και στον εαυτό του; Κάτι που θα ομολογούσε χρόνια μετά. Η κατάθλιψη που έτρεχε στο αίμα και το DNA του. Παλεύοντας με τις ανασφάλειες και τους δαίμονές του, ο Μπρους έγραψε τον πιο ωμό, πικρό, πονεμένο δίσκο του και τον ηχογράφησε σε ένα τετρακάναλο κασετόφωνο στο σπίτι του. Με μια κιθάρα, μια φυσαρμόνικα και μπόλικες κραυγές απόγνωσης. Και βγήκε ένα αριστούργημα.

Bruce Springsteen Bruce Springsteen

Με τίτλο αυτόν τον ανατριχιαστικό στίχο, «Deliver me From Nowhere», η ταινία προφανώς θα βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο του Γουέρεν Ζέινς «Deliver Me From Nowhere: The Making of Bruce Springsteen’s Nebraska» (2023) και θα αφηγείται αυτή την περιόδο της ζωής και της καριέρας του Σπρίνγκστιν.

Ο Σκοτ Κούπερ, ο σκηνοθέτης του «Crazy Heart» που χάρισε το Οσκαρ στον Τζεφ Μπρίτζες, είναι ο επικρατέστερος για να αναλάβει τη σκηνοθεσία, ενώ στην παραγωγή ενώνουν δυνάμεις οι Ελεν Γκόλντσμιθ και Ερικ Ρόμπινσον (Gotham Group) με τον Σκοτ Στάμπερ - τον πρώην Πρόεδρο του Netflix (είναι το πρώτο πρότζεκ που ο Στάμπερ αναλαμβάνει μετά την αποχώρησή του από την πλατφόρμα).

Jeremy Allen White Bruce Springsteen

Και αν δεν ήταν υπέροχα, έτσι κι αλλιώς, όλα αυτά, έρχεται και η είδηση ότι ο Τζέρεμι Αλεν Γουάιτ θα αναλάβει τον ρόλο του Μπρους Σπρίνγκστιν. Εχοντας παρακολουθήσει την πορεία του ηθοποιού - από το «Shameless» στο «The Bear», μπορούμε να τον φανταστούμε να γλιστράει αβίαστα στο ρόλο. Εχει κάτι πολύ παρόμοιο στον τρόπο που κουβαλάει το κορμί του, σαν ένα ατσούμπαλα μυώδες, περιθωριακό, μαγνητικό αγρίμι. Και το broken πρόσωπο και βλέμμα του στοιχειώνει μία πολύ ίδια μελαγχολία.

Τίποτα δεν έχει ακόμα πάρει τελική μορφή, όλα είναι ακόμα σε διαπραγμάτευση, κανείς δεν έχει υπογράψει. Ομως οι φήμες θέλουν τον ίδιο τον Σπρίνγκστιν, και τον μάνατζέρ του Τζον Λαντάου, να στηρίζουν το πρότζεκτ, να διευκολύνουν την παραγωγή με τα δικαιώματα και να πουσάρουν την υλοποίηση της ταινίας.

Ανυπομονούμε. Θέλουμε πολύ να δούμε στη μεγάλη οθόνη το πώς έγραψε το Nebraska, πάνω στην αληθινή ιστορία του νεαρού ζευγαριού του «Badlands» του Τέρενς Μάλικ. Ή το «Highway Patrolman», που ο Σον Πεν μετέφερε στο ντεμπούτο του ως «The Indian Runner». Κάπως κλείνει υπέροχο ένας κύκλος που ξεκινά και καταλήγει στο σινεμά. Με ενδιάμεση στάση το rock 'n' roll.

From the town of Lincoln, Nebraska
With a sawed-off .410 on my lap
Through the badlands of Wyoming
I killed everything in my path
I can't say that I'm sorry
For the things that we done
At least for a little while, sir
Me and her, we had us some fun