Buzz

Ο Τίμοθι Σαλαμέ τραγουδά ως Μπομπ Ντίλαν το «A Hard Rain's Gonna Fall»

of 10

Νομίζαμε ότι θα τον μισήσουμε, αλλά τελικά πάει να μάς κερδίσει. Δείτε τον Τίμοθι Σαλαμέ να τραγουδάει ο ίδιος, γλιστρώντας κάτω από το δέρμα του Μπομπ Ντίλαν, στο trailer της βιογραφίας «A Complete Unknown».

Ο Τίμοθι Σαλαμέ τραγουδά ως Μπομπ Ντίλαν το «A Hard Rain's Gonna Fall»

Περιμένουμε με ανάμεικτη ανυπομονησία και καχυποψία το «A Complete Unknown» του Τζέιμς Μάνγκολντ, την κινηματογραφική βιογραφία για τη ζωή και την καριέρα του Μπομπ Ντίλαν. Αλλωστε ποιος να πλησιάσει καλύτερα τον φολκ ποιητή του αιώνα μας από την κάμερα του Πενεμπέικερ («Don't Look Back»), τον ερωτευμένο με τις μουσικές των 60ς φακό του Σκορσέζε («Rolling Thunder Revue»), ή τις μεταμορφώσεις της Κέιτ Μπλάνσετ στο αψεγάδιαστο όραμα του Τοντ Χέινς («I'm not There»);

Στο πρώτο άκουσμα κουρνιάσαμε. Ιεροσυλία; Οσο κι αν ο αεικίνητος Τίμοθι Σαλαμέ έχει αποδειχθεί πολύ καλός και χαμαιλεοντικός περφόρμερ (δεν του το είχαμε), η περσόνα του Ντίλαν είναι τιτάνια, ιδιοσυγκρασιακή, μοναδική. Πώς να αναμετρηθεί κανείς μαζί του;

a complete uknown

Από την άλλη όμως ο Τζέιμς Μάνγκολντ έχει παραδώσει κι ένα «Walk the Line», με τον Χοακίν Φίνιξ εξαιρετικό ως Τζόνι Κας και την Ριζ Γουίδερσπουν οσκαρική ως Τζουν.

Πριν από λίγα λεπτά κυκλοφόρησε το πρώτο trailer του «A Complete Unknown», όπου ο Σαλαμέ τραγουδά ο ίδιος το «A Hard Rain's Gonna Fall». Πατήσαμε το play με δισταγμό, αλλά τελικά...where have you been my blue eyes son? Mάς κέρδισε. Μοιάζει να έχει γλιστρήσει κάτω από το δέρμα του Ντίλαν.

a complete uknown

Παλιότερα μιλώντας στο Collider ο Μάνγκολντ επιβεβαίωσε πως ο Σαλαμέ θα τραγουδούσε μόνος του όλα τα τραγούδια που θα ακούγονται στην ταινία. «Είναι μια καταπληκτική περίοδος στην αμερικανική κουλτούρα, και είναι καταπληκτική κι η ιστορία αυτού του νεαρού, του 19χρονου Μπομπ Ντίλαν, που έρχεται στη Νέα Υόρκη με περίπου δύο δολάρια στην τσέπη του και γίνεται παγκόσμια αίσθηση μέσα σε τρία χρόνια. Αγκαλιάζεται από τους τραγουδιστές της folk μουσικής στη Νέα Υόρκη, αλλά στη συνέχεια τους ξεπερνά, καθώς το αστέρι του ανατέλλει πέρα από κάθε προσδοκία. Είναι μια τόσο ενδιαφέρουσα αληθινή ιστορία και μια τόσο ενδιαφέρουσα στιγμή στην αμερικανική σκηνή», είχε δηλώσει ο Μάνγκολντ.

a complete uknown

Να θυμίσουμε ότι αρχικός τίτλος της ταινίας ήταν «Going Electric», καθώς η ταινία εστιάζει στην άνοδο των πρώτων χρόνων του Μπομπ Ντιλαν σε folk icon, και η μετέπειτα διαβόητη αμφισβήτησή του όταν έπιασε την ηλεκτρική κιθάρα στο Φεστιβάλ του Νιούπορτ. Η folk κοινότητα ένιωσε προδομένη, αλλά ο Ντίλαν δεν ήθελε να μείνει στα στενά όρια του είδους, αλλά να ενισχύσει τον ήχο του με rock 'n' roll.

Ας ελπίσουμε ότι ο στενός συνεργάτης του Σκορσέζε, Τζέι Κουκς, στο σενάριο (με την συνυπογραφή του Μάνγκολντ) έχει αποδώσει επάξια το ταλέντο, την μοναδικότητα, τον ρομαντισμό, τον κυνισμό, το χιούμορ και τη στριφνάδα του Ντίλαν. Κι ότι ο πιτσιρικάς Τίμοθι Σαλαμέ έχει φορέσει με βαρύτητα το δερμάτινο, τα γυαλιά και το εκτόπισμά του.

Σε ρόλους εμβληματικών μουσικών - ο Εντουαρντ Νόρτον ως Πιτ Σίγκερ, ο Σκοτ ΜακΝέρι ως Γούντι Γκάθρι, ο Μπόιντ Χόλμπρουκ ως Τζόνι Κας και η Μόνικα Μπαρμπάρο ως Τζόαν Μπαέζ.

H Eλ Φάνινγκ ερμηνεύει την Σιλβί Ρούσο, μία φοιτήτρια Καλών Τεχνών που ήταν από τους πρώτους έρωτες του Ντιλαν στα 60ς.

Δείτε το trailer και αφήστε την βροχή να πέσει...