Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τρίτη, 28 Μαρτίου

of 10

Aν μείνετε μέσα απόψε, το Flix σας προτείνει τις καλύτερες ταινίες, διαθέσιμες σε τηλεόραση και πλατφόρμες.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τρίτη, 28 Μαρτίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Ex Machina 607

Από Μηχανής (Ex Machina) του Αλεξ Γκάρλαντ

Ο Κέιλεμπ δουλεύει σε μια τεράστια εταιρεία πληροφορικής ως προγραμματιστής - είναι όμως εκείνος που βγαίνει πρώτος στο διαγωνισμό, με βραβείο τη διαμονή για μια εβδομάδα στο σπίτι του ερημίτη αφεντικού της εταιρείας στην Αλάσκα, του πολυεκατομμυριούχου κι εκκεντρικού Νέιθαν. Ο Κέιλεμπ θα βρεθεί εκεί για να βοηθήσει τον Νέιθαν να επιβεβαιώσει αν είναι πετυχημένη η νέα του δημιουργία: μια γυναίκα με Τεχνητή Νοημοσύνη, αυτόνομη σκέψη και συναίσθημα, η Εϊβα. Γρήγορα όμως ο Κέιλεμπ θα συνειδητοποιήσει ότι βρίσκεται εγκλωβισμένος σ' ένα χρυσό κλουβί, πιόνι στα σχέδια του Νέιθαν, χωρίς τρόπο διαφυγής.

Ο Αλεξ Γκάρλαντ (συγγραφέας του «The Beach» και σεναριογράφος, ανάμεσα σε άλλα, του «28 Μέρες Μετά») φτιάχνει το δικό του, πρωτότυπο όραμα για το μέλλον... Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.40 στον Alpha

you're next

Είσαι ο Επόμενος (You're Next) του Ανταμ Γουίνγκαρντ

Οταν μια συμμορία μασκοφόρων δολοφόνων εισβάλλει οπλισμένη με τσεκούρια στο reunion της οικογένειας Ντέιβισον, τα ατυχή θύματα δείχνουν να μην έχουν καμία ελπίδα επιβίωσης… Μέχρι τη στιγμή που ένας εντελώς «περίεργος», επισκέπτης της οικογένειας αποδεικνύεται ο πιο ταλαντούχος δολοφόνος όλων και δεν αργεί να ανατρέψει την κατάσταση...

Θρίλερ εισβολής σε απομονωμένη έπαυλη που ξέρει πως να χειριστεί τους κανόνες του τρόμου, ανανεώνοντας τους στην πορεία και βάζοντας το δικό του στίγμα στο είδος. Προορισμένο να γίνει «κλασσικό». Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 02.45 στο Open

Parallel Mothers

Παράλληλες Μητέρες (Madres Paralelas) του Πέδρο Αλμοδόβαρ

Δύο ανύπαντρες έγκυες γεννούν την ίδια μέρα. Λίγους μήνες μετά και με αφορμή μια τυχαία παρατήρηση για τα φυσιογνωμικά χαρακτηριστικά του βρέφους, η μία από αυτές ανακαλύπτει ότι δεν είναι η βιολογική μητέρα του μωρού με το οποίο έφυγε από τα μαιευτήριο. Αναζητά την άλλη γυναίκα με το φόβο ότι έχει γίνει ένα χοντρό λάθος. Στην πορεία προστίθενται μία τραγική απώλεια, ένας λεσβιακός έρωτας, αλλεπάλληλα τεστ DNA, το συλλογικό τραύμα του ισπανικού εμφυλίου πολέμου, οι νεκροί που ζητούν τη λύτρωση μέσα από την ιστορική δικαίωση, οι ζωντανοί που ψάχνουν τις απαντήσεις. Όλο αυτό θα μπορούσε να είναι μία κακόγουστη σαπουνόπερα. Ή η νέα ταινία του Πέδρο Αλμοδόβαρ. Ευτυχώς για όλους μας είναι το δεύτερο.

O Πέδρο Αλμοδόβαρ, πιο πολιτικός από ποτέ, αφιερώνει ακόμη μια φορά στη μητρότητα. Βραβείο γυναικείας ερμηνείας στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας για την Πενέλοπε Κρουζ. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.25στο Cosmote Cinema 1

the northman

Ο Ανθρωπος απ'τον Βορρά (The Northman) του Ρόμπερτ Εγκερς

Εναυσμα ο θρύλος του Βορρά, ο Βίκινγκ που ενέπνευσε τον «Αμλετ» του Σέξπιρ, οπωσδήποτε χωρίς τις υπαρξιακές ανησυχίες του. Ο Αμλεθ της ταινίας είναι ένας έφηβος Βίκινγκ πρίγκιπας, ο οποίος θα δει τον αγαπημένο πατέρα του και βασιλιά να δολοφονείται από τον ίδιο του τον αδελφό, που νυμφεύεται με το ζόρι και τη μητέρα-χήρα-βασίλισσα. Ο μικρός Αμλεθ θα δώσει όρκο τριπλό: να εκδικηθεί για τον πατέρα του, να σώσει τη μητέρα του και να σκοτώσει τον θείο του τον δολοφόνο και, πράγματι, χωρίς ανατροπές, αυτά και θα προσπαθήσει να πετύχει όταν μεγαλώσει και μοιάσει στον Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ (στην πορεία θα ερωτευτεί και τη Σλάβα γητεύτρα Ολγκα).

H νέα ταινία του Ρόμπερτ Εγκερς («The Witch», «O Φάρος») δεν τον βρίσκει στα φόρτε του - αλλά δίνει στο στέρνο και τα στιβαρά μπράτσα του Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ το ρόλο της ζωής τους! Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 02.10 στο Nova Cinema 1

Λάβετε Θέσεις 607

Λάβετε Θέσεις του Θόδωρου Μαραγκού

Δεκαετία του ’70 στα Φιλιατρά του Νομού Μεσσηνίας. Μια ελληνική, επαρχιακή πολίχνη βουλιάζει στη σιωπή. Σταδιακά ερημώνει κι εγκαταλείπεται, καθώς η αστυφιλία μεσουρανεί. Οι εναπομείναντες αγρότες αγωνίζονται να πληρώσουν τα δάνειά τους στην Αγροτική Τράπεζα. Ο Αντρέας, ένας ράφτης και παλιός δρομέας, τρέχει κάπου κάπου σε αυτοσχέδιους, τοπικούς αγώνες. Ωστόσο, η αναχώρηση της αδελφής του και η αφόρητη πλήξη θα τον αναγκάσουν να πάρει τις αποφάσεις του…

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix

triple agent

Τριπλός Πράκτορας (Triple Agent) του Ερίκ Ρομέρ

Παρίσι, 1936. Το Λαϊκό Μέτωπο και ο πόλεμος στην Ισπανία αναστατώνουν το πνεύμα και προκαλούν την ανάγκη για δράση. Ο Φιοντόρ, αξιωματικός του τσαρικού στρατού, πρόσφυγας στη Γαλλία μαζί με την Ελληνίδα γυναίκα του Αρσινόη, βιώνει τον αναβρασμό. Όσο η Αρσινόη αποκτά θερμές σχέσεις με τους κομμουνιστές γείτονες, εκείνος φεύγει σε μυστικά ταξίδια και προκαλεί στους γύρω του μια συγκεχυμένη ανησυχία. Δεν κάνει καμία προσπάθεια ν’ αποκρύψει το γεγονός ότι είναι κατάσκοπος, αλλά δεν αποκαλύπτει την ταυτότητα των ανωτέρων του. Πρόκειται για τους αντι-κομμουνιστές, για τη νεαρή Σοβιετική Ένωση, τους Ναζί, ή όλους μαζί; Το γνωρίζει, άραγε, ο ίδιος, ο Φιοντόρ, που αγαπά τη γυναίκα του, αλλά μοιάζει έτοιμος να τη θυσιάσει στο όνομα μιας πιθανής δολοπλοκίας;

Με πρωταγωνίστρια την Ελληνίδα Κατερίνα Διδασκάλου και με Επίσημη Συμμετοχή στο Διαγωνιστικό Τμήμα του Φεστιβάλ Βερολίνου, ο βετεράνος του γαλλικού κινηματογράφου, Ερίκ Ρομέρ, επιστρέφει στο προσκήνιο, μ’ ένα προσωπικό δράμα, εσωτερικό όπως μόνο εκείνος ξέρει να το σχεδιάσει. Ελεύθερη μεταφορά πραγματικής ιστορίας, ο Τριπλός Πράκτορας είναι ένα εγκεφαλικό, συγκλονιστικό και παράλληλα οδυνηρά μύχιο επικό ποίημα που συνδυάζει δυο διαμετρικά αντίθετες παραμέτρους: την ιδιωτική ζωή ενός άντρα και μιας γυναίκας με τις αναταραχές της παγκόσμιας πολιτικής διαμάχης, την απόλυτη ηθική με την ευρεία έννοια του ψέματος.

Η ταινία είναι διαθέσιμη για ενοικίαση στο viva.gr