Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι το Σάββατο, 25η Μαρτίου

of 10

Aν μείνετε μέσα απόψε, το Flix σας προτείνει τις καλύτερες ταινίες, διαθέσιμες σε τηλεόραση και πλατφόρμες.

Τι βλέπουμε στο σπίτι το Σάββατο, 25η Μαρτίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Μπουμπουλίνα 607

Μπουμπουλίνα του Κώστα Ανδρίτσου

Η Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα μένει χήρα, όταν ο καπετάνιος άντρας της πνίγεται στη διάρκεια ενός ταξιδιού. Μένοντας μόνη με τρία παιδιά, η Λασκαρίνα παντρεύεται έναν άλλο καπετάνιο ο οποίος όμως σκοτώνεται σε μια μάχη ενάντια σε πειρατές. Μένοντας για δεύτερη φορά, η Λασκαρίνα αποφασίζει να μεταβεί από τις Σπέτσες στην Οδησσό, για να συναντηθεί με μέλη της Φιλικής Εταιρείας. Συνεννοείται μαζί τους να έχει ενεργό συμμετοχή στην Επανάσταση, συνεισφέροντας με τα πλοία της αλλά και με προσωπικό αγώνα. Συμμετέχει, έτσι στις πολιορκίες του Ναυπλίου και της Τρίπολης με μεγάλη επιτυχία.

Η ταινία του Κώστα Ανδρίτσου για το βίο και την πολιτεία της Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας καταφέρνει έστω και μέσω της μετριότητάς της να ξεφύγει από το θρίαμβο του κιτς που χαρακτηρίζει την πληθώρα των κατά βάση κιτς ταινιών που αναφέρονται στην Επανάσταση του 1821. Με την επιβλητική παρουσία της Ειρήνης Παππά στο ρόλο της Μπουμπουλίνας.

Η ταινία προβάλλεται στις 15.00 στον ΑΝΤ1

The Current War

Η Μάχη της Επικράτησης (The Current War) του Αλφόνσο Γκομέζ - Ρεγιόν

Βασισμένη στα αληθινά γεγονότα, αυτή είναι η ιστορία της θρυλικής διαμάχης του εφευρέτη Τόμας Εντισον και του επιχειρηματία Τζορτζ Γουέστινγκχαουζ (με την κομβική παρεμβολή και του Νίκολα Τέσλα) για το ποιος εφηύρε το φως - ή, πιο σωστά, την πατέντα της ηλεκτροδότησης στα τέλη του 19ου αιώνα. Ο Εντιστον ήταν πιουρίστας, επιστήμονας κι ασυμβίβαστος και βρήκε τον τρόπο να παρέχει συνεχές ρεύμα (ασφαλές, αλλά ακριβό). Ο Γουέστινγκχαουζ ανταγωνιστκός, επίμονος, έξυπνος μπήκε στη μάχη προτείνοντας το φθηνότερο εναλλασσόμενο. Και οι δύο ευφυείς οραματιστές, αλλά μπροστά στον ανταγωνισμό, και οι δύο αδίστακτοι. Ποιος κέρδισε και με τι τίμημα;

Είναι άξιο απορίας γιατί μια τόσο ενδιαφέρουσα αληθινή ιστορία, λουσμένη από το φως τόσο λαμπερών πρωταγωνιστών, καταλήγει ως ένα δράμα εποχής χαμηλής τάσης που δεν μετασχηματίζεται ποτέ σε κάτι συναρπαστικό. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στη 01.00 στο Open

cape fear

Το Ακρωτήρι Του Φόβου (Cape Fear) του Μάρτιν Σκορσέζε

Μετά από 14 χρόνια φυλάκισης ο βιαστής Μαξ Κέιντι (Ρόμπερτ ντε Νίρο) βγαίνει αποφασισμένος να εκδικηθεί τον δικηγόρο που είχε αναλάβει την υπόθεσή του Σαμ Μποντίν (Νικ Νόλτε), γιατί είναι πεπεισμένος ότι δεν τον υπερασπίστηκε όπως όφειλε και ότι καταδικάστηκε άδικα. Η υπεράσπιση του Μποντίν ήταν όντως ανεπαρκής και ενώ μέχρι τώρα ζούσε ήσυχα με την οικογένειά του, στο Φορτ Λόρελντεϊλ της Φλόριντα, όταν ο Κέιντι τους επισκέπτεται, η ζωή της οικογένειας Μποντίν μετατρέπεται σταδιακά σε εφιάλτη.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.45 στον ΑΝΤ1

Three Thousand Years of Longing

Τρεις Χιλιάδες Χρόνια Προσμονής (Three Thousand Years of Longing) του Τζορτζ Μίλερ

Η Δρ. Αλήθεια είναι μία μεσήλικη ακαδημαϊκός, μία καθηγήτρια αφηγηματολογίας, η οποία ψάχνει με τετράγωνη λογική αυτό που μαρτυρά το όνομά της: την αλήθεια στην προφορική και γραπτή παράδοση των λαών. Ο κυνισμός της είναι η προστασία της: ο πρώην σύζυγός της την έχει εγκαταλείψει για μία νεότερη γυναίκα - αυτό κι αν είναι το αρχαιότερο αφήγημα στον κόσμο. Από τότε ζει μία μοναχική ζωή, επικεντρωμένη στο επάγγελμά της κι απαγορεύοντας στον εαυτό της κάθε ελπίδα συντρόφευσης. Σ' ένα συνέδριο στην Κωνσταντινούπολη όμως, η ζωή της θα αλλάξει. Ενα μικρό γυάλινο μπουκάλι που θα αγοράσει από το γιουσουρούμ αποδεικνύει ότι υπάρχει... αλήθεια και στους μύθους. Γιατί το μπουκάλι είναι στην ουσία λυχνάρι κι απελευθερώνει, μετά από 3000 χρόνια, ένα φυλακισμένο Τζίνι. Κατά την παράδοση, εκείνο προθυμοποιείται να της εκπληρώσει τρεις ευχές. Εκείνη όμως δεν επιτρέπει στο μυαλό της να σκεφτεί τι θα την έκανε ευτυχισμένη, ούτε στην καρδιά της να ελπίσει. Τότε το Τζίνι, αρχίζει να της αφηγείται τη ζωή του. Ιστορίες, που η Αλήθεια καλείται να ακούσει εγκεφαλικά, ή να τις νιώσει ως σκίρτημα.

Είχαμε μεγάλη προσμονή για αυτή την ταινία, αλλά ο Μίλερ δεν πραγματοποίησε την ευχή μας. Καλές προθέσεις, δυνατή ιδέα, σαθρό σενάριο και εικόνα δευτεροκλασάτων ειδικών εφέ. Ευτυχώς είχαμε την Τίλντα και τον Ιντρις να χαζεύουμε. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο Cosmote Cinema 1

Παπαφλέσσας 607

Παπαφλέσσας του Ερρίκoυ Αvδρέoυ

Εvας ιερωμέvoς, o Παπαφλέσσας, πoυ κρύβει μέσα τoυ τη φλόγα της αvεξαρτησίας τoυ Γέvoυς, περιoδεύει στov Μοριά και στις Παραδoυvάβιες Ηγεμovίες και με τα λόγια τoυ ξεσηκώvει τoυς Φιλικoύς και τoυς Δημoγέρovτες vα κηρύξoυv τηv Επαvάσταση τoυ 1821.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 στον ΑΝΤ1

empire of light

Η Αυτοκρατορία του Φωτός (Empire of Light) του Σαμ Μέντες

Ο Στίβεν, ένας όμορφος, μειλίχιος μαύρος νεαρός, αγαπάει την two-tone μουσική. Είναι η Αγγλία του '80, της Θάτσερ, των βίαιων σκίνχεντς, του ρατσισμού κι ο Στίβεν πιστεύει σ' αυτή τη μουσική που συνδέει τη ρέγκε με την πανκ, το μαύρο με το λευκό. Στο παραθαλάσσιο θέρετρο θα πιάσει δουλειά στο επιβλητικό όσο και παρηκμασμένο Empire, ένα παλιό πολυσινεμά ή amusement center, στο οποίο πλέον λειτουργεί μόνο μια αίθουσα και το μπαρ της εισόδου. Εκεί θα γνωρίσει τη σαρανταπεντάχρονη Χίλαρι που κι εκείνη μοιάζει να έχει γνωρίσει καλύτερες μέρες. Ηπιων τόνων και συγκρατημένη, επισκέπτεται τακτικά τον ψυχίατρό της που την κουράρει με λίθιο, είναι επιμελής στην επιστασία του κινηματογράφου, αλλά δεν αφήνει ποτέ τον εαυτό της ελεύθερο γιατί φοβάται το αποτέλεσμα: δεν έχει δει ποτέ μια ταινία. Ανάμεσα στη Χίλαρι και τον Στίβεν θα ξυπνήσει, απρόσμενα αλλά αληθινά, ένας έρωτας. Μόνο που η «ζωή» δεν αφήνει περιθώρια για τέτοιες παραβάσεις.

Μετά τις υπερπαραγωγές των Τζέιμς Μποντ και του «1917», ο Σαμ Μέντες επιστρέφει στο κοινωνικό, ανθρωποκεντρικό αλλά γλυκανάλατο σινεμά. Εξαιρετική ερμηνεία από την Ολίβια Κόλμαν, Υποψηφιότητα για Οσκαρ Φωτογραφίας στον Ρότζερ Ντίκινς. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Disney+

κινέττα main

Κινέττα του Γιώργου Λάνθιμου

Κινέττα. Θέρετρο εκτός σεζόν. Ενας μυστικός αστυνομικός παθιασμένος με τ’αυτοκίνητα, τα κασετόφωνα και τις Ρωσίδες, ερευνά μια σειρά από δολοφονίες που διεξάχθηκαν πρόσφατα στην περιοχή. Επιστρατεύει τη βοήθεια ενός υπαλλήλου φωτογραφείου, ενός μοναχικού τύπου που κάνει βιντεοσκοπήσεις, και μια νεαρή καθαρίστρια ξενοδοχείου, η οποία υποδύεται τα θύματα. Το παράξενο αυτό τρίο αναπαριστά τον ένα φόνο μετά τον άλλο, κάτω από τη σχολαστική -αν και αμφιβόλου επιστημονικής πρόθεσης- σκηνοθεσία του αστυνομικού. Ο υπάλληλος του φωτογραφείου ερωτεύεται την καμαριέρα, ενώ ο αστυνομικός ερωτεύεται το νέο μοντέλο της BMW. Η καθαρίστρια δίνεται ολοκληρωτικά στο ρόλο της, προσπαθώντας να γίνει το τέλειο θύμα. Δεν ξέρουμε τίποτ’ άλλο γι’ αυτούς τους ανθρώπους. Ούτε καν τα ονόματά τους. Θα εξαφανιστούν με το πρώτο κύμα των παραθεριστών.

To ντεμπούτο του Γιώργου Λάνθιμου που ακολούθησε την συνσκηνοθεσία στο «Ο Καλύτερος Μου Φίλος» με τον Λάκη Λαζόπουλο. Συμμετοχή στο Forum του Διεθνους Φεστιβάλ Βερολίνου και στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo