Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι τη Δευτέρα, 27 Μαρτίου

of 10

Aν μείνετε μέσα απόψε, το Flix σας προτείνει τις καλύτερες ταινίες, διαθέσιμες σε τηλεόραση και πλατφόρμες.

Τι βλέπουμε στο σπίτι τη Δευτέρα, 27 Μαρτίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

1372944925.jpg

Ο Κανόνας της Σιωπής (The Company You Keep) του Ρόμπερτ Ρέντφορντ

Ξεκινώντας με την σύλληψη της Σάρον Σόλαρζ, μέλους του μαχητικού κινήματος των Weather Underground, που στην δεκαετία του 70 τοποθετούσαν βόμβες σε δημόσια κτήρια των ΗΠΑ , θέλοντας να αλλάξουν τον κόσμο, ένας νεαρός ρεπόρτερ μιας μικρής εφημερίδας από τα περίχωρα της Νέας Υόρκης θα αρχίσει να ερευνά την υπόθεση. Στην πορεία θα ανακαλύψει ότι ο τοπικός δικηγόρος Τζιμ Γκραντ που θα αρνηθεί να αναλάβει την υπόθεση, είναι στην πραγματικότητα ο Νικ Σλόουν, μέλος της ίδιας οργάνωσης και καταζητούμενος κι αυτός εδώ και τριάντα χρόνια για τον φόνο ένός φύλακα σε μια τράπεζα. Η αποκάλυψή του, θα αναγκάσει τον Σλόουν να αρχίσει να τρέχει με το FBI κατά πόδας, όχι όμως προς την πιο κοντινή έξοδο από τη χώρα, κάτι που θα κάνει τον νεαρό δημοσιογράφο να υποπτευθεί, πως η ιστορία είναι πολύ πιο μπερδεμένη απ όσο αρχικά φαίνεται.

Ο πολιτικοποιημένος Ρόμπερτ Ρέντφορντ επιστρέφει μ' ένα καλοστημένο θρίλερ που θυμίζει το σινεμά της δεκαετίας του 70 και αναρωτιέται τι απομένει από μία «επανάσταση» και τι θέση έχει αυτή στις μέρες μας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.40 στην Alpha

the name of the rose

Το Ονομα του Ρόδου (The Name of the Rose) του Ζαν-Ζακ Ανό

Ο μοναχός Ουίλιαμ του Μπάσκερβιλ, επισκέπτεται μαζί με τον μικρό νεόφυτο του, ένα Βενεδικτιανό μοναστήρι για ένα συνέδριο με «ετοιμοπόλεμους» κληρικούς. Ο φόνος και η ίντριγκα βασιλεύουν όταν μυστηριώδεις θάνατοι συνεχίζουν να προκύπτουν μέσα σε συνθήκες που θυμίζουν σκηνικό αποκάλυψης.

Η ταινία προβάλλεται στις 19.40 στο Cosmote Cinema 2

house of gucci

Ο Οίκος Gucci (House of Gucci) του Ρίντλεϊ Σκοτ

Τον Μάρτιο του 1996, ο Μαουρίτσιο Γκούτσι, κληρονόμος της αυτοκρατορίας του Οίκου υψηλής ραπτικής, πέφτει νεκρός έξω από το γραφείο του στο Μιλάνο. Σύντομα αποδεικνύεται ότι ο πληρωμένος εκτελεστής ακολουθούσε τις οδηγίες της Πατρίτσια Γκούτσι, της εν διαστάσει συζύγου του Μαουρίτσιο, που βίωνε με εξευτελισμό και εκδικητικότητα ότι ο άντρα της την έχει διώξει από το κρεβάτι του και την πυραμίδα της εξουσίας της οικογένειας. Είκοσι χρόνια πριν, εκείνη είχε ανακαλύψει αυτό το ντροπαλό, άτολμο, άχαρο κληρονόμο σ' ένα πάρτι. Εκείνη του ξύπνησε κάθε ανδρικό ένστικτο - από το κρεβάτι τους μέχρι την πυραμίδα εξουσίας της οικογένειας του. Εκείνη είχε ονειρευτεί το μέλλον τους στις πασαρέλες του Μιλάνου, σε penthouse διαμερίσματα της Νέας Υόρκης και βίλες στην Τοσκάνη. Εκείνη τον ερωτεύτηκε - σχεδόν όσο και τον πλούτο του. Κι εκείνος τόλμησε να την πετάξει; Οχι, sweetie, αυτό δεν παίζει...

Ενα αληθινό βιογραφικό μελόδραμα που διασκεδάζει τα δρώμενα με φαρσική διάθεση camp σαπουνόπερας και με τη Lady Gaga σε ρόλο Λαίδης Μακμπέθ. Ενοχη απόλαυση που παρακολουθείς φορώντας το μαΐμού Gucci σου και δεν σε νοιάζει να το λερώσεις με το βούτυρο από το ποπ κορν σου. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 15.45 στο Nova Cinema 2

The Guilty 607 1

Ο Ενοχος (The Guilty) του Γκούσταβ Μέλερ

O Aσγκερ ξεκινά τη βάρδιά του στα επείγοντα τηλεφωνήματα της αστυνομίας. Δεν είναι αυτή η δουλειά του. Κανονικά, θα έπρεπε να είναι έξω, στη δράση. Αύριο είναι η δίκη του. Οι δημοσιογράφοι έχουν βρει το κινητό του, τον παρενοχλούν για μια δήλωση. Ο Ασγκερ δουλεύει στα τηλέφωνα γιατί είναι τιμωρημένος και υπό περιορισμό. Τι έχει κάνει; Είναι ένοχος; Θα τον υπερασπιστεί ο συνεργάτης του; Θυμάται τι πρέπει να πει; Τα τηλέφωνα χτυπούν. Αυτή είναι η μεγαλύτερη τιμωρία – να χάνει το χρόνο του πίσω από ένα γραφείο απαντώντας σε μεθυσμένους κι ανόητους. Μέχρι που στην άλλη άκρη της γραμμής ακούει την πνιγμένη, τρομοκρατημένη φωνή της Ιμπεν. Του μιλάει με κώδικα, σαν να έχει καλέσει τη μικρή της κόρη, ενώ στην πραγματικότητα εκπέμπει SOS. Ο πρώην άντρας της βγήκε από τη φυλακή, κι μετά από ένα βίαιο επεισόδιο με τα παιδιά, την απήγαγε. Ο Ασγκερ βρίσκεται στο ακουστικό κι η Ιμπεν σ' ένα λευκό βαν που τρέχει προς άγνωστη κατεύθυνση και προς το θάνατό της.

Ενας άνθρωπος, ένα δωμάτιο, ένα τηλέφωνο. Με ένα εξαιρετικό σενάριο κι αυτοπεποίθηση στην κάμερα, ο Γκούσταβ Μέλερ, στο σκηνοθετικό του ντεμπούτο, καταθέτει ένα μικρό αριστούργημα - ένα masterclass στο χτίσιμο του κινηματογραφικού σασπένς. Βραβείο Κοινού στο Φεστιβάλ του Σάντανς, Βραβείο Κοινού και Ανδρικής Ερμηνείας στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix

Diego Maradona

Ντιέγκο Μαραντόνα (Diego Maradona) του Ασίφ Καπάντια

5 Ιουλίου 1984. Διωγμένος και ντροπιασμένος από την Μπαρτσελόνα, μετά από τραυματισμούς κι αντιαθλητκή συμπεριφορά, ο 23χρονος Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα καταφθάνει στην Νάπολι, κερδίζοντας την μεγαλύτερη μεταγραφή στην παγκόσμια ποδοσφαιρική ιστορία: 10 εκατομμύρια δολάρια. Θα παραμείνει στην τότε δευτεροκλασάτη ομάδα (που όλες οι πλούσιες ιταλικές του Βορρά σνόμπαραν) για 7 χρόνια, κατά τη διάρκεια των οποίων θα την εκτοξεύσει στη βαθμολογία, θα της χαρίσει απίστευτη δόξα και το πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία της. Για αυτό κι οι Ναπολιτάνοι, θα αναγάγουν τον Μαραντόνα σε απόλυτο θεό - εντός κι εκτός γηπέδων. Μέχρι που ο εθισμός του στην κοκαΐνη, τα σκάνδαλα και η εμπλοκή του με την τοπική πανίσχυρη μαφία, θα οδηγήσουν στην πτώση του. Μέσα σε αυτή την επταετία, ο ατζέντης του Μαραντόνα σκέφτηκε να κάνει μία ταινία για εκείνον και έτσι προσέλαβε δυο κάμεραμεν να τον ακολουθούν παντού. Εκατοντάδες ώρες γυρίστηκαν τότε: τα μισά αρχεία ήταν στη Νάπολη και τα άλλα μισά βρίσκονταν σε μια αποθήκη της πρώην γυναίκας του, Κλάουντια. Δεν τα είχε ακουμπήσει κανείς για τριάντα χρόνια.

Ο οσκαρικός ντοκιμαντερίστας Ασίφ Καπάντια («Senna», «Amy») συνθέτει ένα οξυδερκές πορτρέτο της ποδοσφαιρικής ιδιοφυΐας, του ημίθεου και του κωλόπαιδου Ντιέγκο Μαραντόνα. Μία ταινία που ξεπερνά το ποδόσφαιρο, αν και βιώνεται ως αγωνιώδες ντέρμπι. Ενα σκορσεζικό βρώμικο μελόδραμα με φόντο τη Μαφία της Νάπολι. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

To ντοκιμαντέρ είναι διαθέσιμο στο viva.gr