Ενα Κακό καταλαμβάνει τον κόσμο και η μόνη προστασία για μια μητέρα και τους δίδυμους γιους της, είναι το σπίτι τους και ο προστατευτικός δεσμός της οικογένειάς τους. Εχοντας ανάγκη να παραμείνουν δεμένοι ανά πάσα στιγμή –ακόμα και να δένονται με σχοινιά– προσκολλώνται ο ένας στον άλλο, παροτρύνοντας ο ένας τον άλλον να μην αφήνουν το σκοινί και να προσέχουν να μην τους αγγίξει το Κακό.

Ο Αλεξάντρ Αζά είναι ένας σκηνοθέτης γνωστός για το σασπένς και την κλειστοφοβική ατμόσφαιρα που δημιουργεί στις ταινίες του. Φαίνεται πως στις τελευταίες του ταινίες του έχει αναπτύξει μια ιδιαίτερη αγάπη στο να «παγιδεύει» τις ηρωίδες του μέσα σε κλειστούς και απομονωμένους χώρους βάζοντας τες να αντιμετωπίζουν συνθήκες ζωής και θανάτου. Κάπως έτσι λοιπόν κι εδώ, στη νέα του ταινία με τίτλο «Μην σε Αγγίξει το Κακό», βάζει την Χάλι Μπέρι, εγκλωβισμένη μέσα στους τέσσερις τοίχους μιας καλύβας μαζί με τους γιους της στη μέση ενός δάσους, να έρχεται αντιμέτωπη με ένα Κακό, το οποίο έχει προκαλέσει το τέλος του κόσμου.

Η ταινία γρήγορα δείχνει τις επιρροές της από το υπέροχο «Babadook» της Τζένιφερ Κεντ και από το «Σκοτεινό Χωριό» του Μ. Νάιτ Σιάμαλαν, βάζοντας την ψυχική υγεία της μητέρας στο προσκήνιο καθώς οι γιοί της, κι εμείς μαζί, προσπαθούμε να καταλάβουμε αν όλα αυτά που συμβαίνουν είναι πραγματικά ή στο μυαλό της. Μόνο που οι επιρροές σταματούν απλά εδώ, με τον Αζά να μην ξέρει πώς να χειριστει το ανθρώπινο δράμα, με τον τρόμο να παραμένει επιδερμικός, χωρίς να καταφέρει να τρυπώσει μέσα σου, και τις ανατροπές να μοιάζουν κλισέ και σχετικά προβλέψιμες.

Ακροβατώντας ανάμεσα στο ψυχολογικό θρίλερ, τον υπερφυσικό τρόμο και το κοινωνικό δράμα, για το πώς το ψυχολογικό τραύμα των γενεών περνά από γενιά σε γενιά και το θάρρος που χρειάζεται μερικές φορές για να κόψει κάποιος το σχοινί (ή τον ομφάλιο λώρο αν θέλετε) από αυτά που μας κρατάνε δεμένους (έως φυλακισμένους) μέσα σε μια τοξική οικογένεια, ο Αζά ποτέ δεν καταφέρνει να τα συνδέσει όλα αυτά μαζί σε ένα απόλυτα λειτουργικό αποτέλεσμα, αφήνοντας μόνο ελάχιστες στιγμές ατμόσφαιρας να σε κερδίζουν.

Η φράση «αμαρτίαι γονέων παιδεύουσι τέκνα» θα μπορούσε να συγκεντρώσει μέσα της όλη την πλοκή του «Μην σε Αγγίξει το Κακό». Μόνο που εδώ εμείς θα προσθέταμε «και το κοινό» μαζί στο τέλος.