Ενημέρωση

Πάμε θερινό; Αυτές είναι όλες οι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες φέτος το καλοκαίρι

of 10

Το Flix συγκέντρωσε όλες τις ταινίες που ελπίζουμε να μας περιμένουν στα θερινά από τον Μάιο.

Πάμε θερινό; Αυτές είναι όλες οι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες φέτος το καλοκαίρι

Μετά από μια δύσκολη χειμερινή περίοδο που βρήκε τους κινηματογράφους να αγωνιούν για το μέλλον μέσα στο μετα-πανδημικό τοπίο, τα θερινά σινεμά έρχονται για να δικαιώσουν τον τίτλο τους ως τη μεγάλη δύναμη της κινηματογραφικής εξόδου στην Ελλάδα.

Πολλές είναι οι ταινίες οι οποίες ετοιμάζονται να κυκλοφορήσουν στις αίθουσες αυτό το καλοκαίρι το οποίο αναμένεται να είναι και το πρώτο μετά την πανδημία χωρίς περιορισμούς σε πληρότητα.

Το Flix συγκέντρωσε για εσάς όλες τις (πολλές τελικά) ταινίες που είναι προγραμματισμένες να βγουν στις ελληνικές αίθουσες, σε κάποιο θερινό δίπλα σας, μέχρι και τον Σεπτέμβριο, με ολοκαίνουργιες πρεμιέρες, πολυαναμενόμενα blockbuster, (φυσικά) γαλλικές κωμωδίες, ελληνικό σινεμά αλλά και καλοκαιρινές επανεκδόσεις.

Σημείωση: Η λίστα θα ανανεώνεται συνεχώς.

Αναζητήστε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix όλες τις ταινίες που παίζονται ήδη στις αίθουσες, αυτές που έρχονται και για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο, το τοπ-5 του Flix από τις νέες ταινίες της εβδομάδας και ώρες προβολών στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Ελλάδας - και στα θερινά.

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ

μαγνητικά πεδία

Μαγνητικά Πεδία (Magnetic Fields) του Γιώργου Γούση (Mάιος)

Μετά την τυχαία συνάντησή τους καθ’ οδόν σε ένα νησί, μια γυναίκα και ένας άνδρας αποφασίζουν να περιπλανηθούν μαζί σε αναζήτηση του κατάλληλου μέρους να θάψουν ένα μεταλλικό κουτί. Ντεμπούτο μεγάλου μήκους μυθοπλασίας για τον Γιώργο Γούση με 6 βραβεία στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και 7 υποψηφιότητες για βραβεία Ιρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

18

18 του Βασίλη Δούβλη (Ιούνιος)

Σε μια γειτονιά της εργατικής τάξης στην Αθήνα της οικονομικής κρίσης, της ανόδου του φασισμού και της πανδημίας, μια ομάδα δεκαοχτάχρονων φοιτητών καταδιώκει μετανάστες, ομοφυλόφιλους –ή, απλώς, οποιονδήποτε μοιάζει διαφορετικός. Ένας συμμαθητής τους, που δεν κρύβει την αποστροφή του για τη δράση τους, θα γίνει σύντομα ο επόμενος στόχος τους. Δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία μυθοπλασίας του Βασίλη Δούβλη μετά την «Επιστροφή». Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «18».

αγέλη προβάτων main

Αγέλη Προβάτων (Pack of Sheep) του Δημήτρη Κανελλόπουλου

Ο Θανάσης αδυνατεί να ξεπληρώσει το χρέος του στον Στέλιο. Όταν μαθαίνει πως κι ο Αποστόλης βρίσκεται στην ίδια θέση, του ζητά να συμμαχήσουν για να πετύχουν μια καλύτερη συμφωνία με τον Στέλιο. Κι ενώ βρίσκει κι άλλους πρόθυμους να τον ακολουθήσουν, δύο νεαροί μικροεγκληματίες φτάνουν στην πόλη για να εκφοβίσουν αυτούς που χρωστούν στον τοκογλύφο. Δημήτρης Λάλος και Αρης Σερβετάλης ηγούνται ενός σπουδαίου καστ στο κινηματογραφικό ντεμπούτο μεγάλου μήκους του Δημήτρη Κανελλόπουλου, υποψήφιο για 10 βραβεία Ιρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Σμύρνη

Σμύρνη Μου Αγαπημένη (Summer Special Cut Re-Issue) του Γρηγόρη Καραντινάκη (Μάιος)

Η ιστορία παρακολουθεί μια μεγάλη οικογένεια της Σμύρνης, τους Μπαλτατζήδες. Η Φιλιώ, η μάνα και οικοδέσποινα, είναι μια γυναίκα… «σμυρνιά», κοσμοπολίτισσα, ευγενική αλλά και δραστήρια, στα σαλόνια αλλά και πίσω από τις κλειστές πόρτες. Ο άντρας της είναι Βενιζελικός παθιασμένος, ο αδελφός του επιφυλακτικός με τη Μεγάλη Ιδέα, η κόρη της ερωτευμένη με Αγγλο αξιωματούχο στην πόλη, η υπηρέτρια Ζαχαρούλα ερωτευμένη με το γιο της οικογένειας, η φίλη Τακουΐ προσπαθεί να μαζέψει τα συντρίμμια της ζωής της. Στο σπίτι ζει κι ο Χαλίλ, ο οδηγός, με τον πατέρα του (σύντροφος, αυτός, από δεκαετίες του πατριάρχη του σογιού, Πολύκαρπου), ο οποίος, γεροδεμένος κι όμορφος Χαλίλ, έχει μεγαλώσει με τη Φιλιώ και δεν κρύβει την αγάπη του για εκείνη. Και κανείς τους δεν ξέρει τι τους περιμένει. Η ταινία θα ξαναβγεί στις θερινές αίθουσες με νέο μοντάζ για ένα δεύτερο γύρο προβολών.


ΞΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ
[Οπου γνωρίζουμε τον προγραμματισμένο μήνα εξόδου το σημειώνουμε δίπλα στον τίτλο της ταινίας. Ακολουθούν οι ταινίες χωρίς προγραμματισμένη ημερομηνία εξόδου.]

doctor strange in the multiverse of madness

Doctor Strange in the Multiverse of Madness του Σάμ Ράιμι (Μάιος)

Το Πολυσύμπαν της Marvel επεκτείνεται και αυτή την φορά ο Dr. Strange θα γνωρίσει από πρώτο χέρι τον τρόμο που κρύβει.

La Fille au Bracelet

Το Κορίτσι με το Βραχιόλι (La Fille au Bracelet) του Στεφάν Ντεμουστιέ (Mάιος)

Το αργεντίνικο φίλμ «Η Κατηγορούμενη» γνώρισε παγκόσμια επιτυχία. Ο Στεφάν Ντεμουστιέ το μεταφέρει στη γαλλική ύπαιθρο και του δίνει ένα ευρωπαϊκό μυστηριώδες άρωμα, κερδίζοντας το βραβείο Σεζάρ Καλύτερου Σεναρίου. Ενα δικαστικό δράμα, που στην πορεία της ακροαματικής διαδικασίας, αποκαλύπτονται καλά κρυμμένα μυστικά και ανομολόγητα πάθη. Η δεκαεπτάχρονη Λιζ, συλλαμβάνεται μετά τον τραγικό θάνατο της καλύτερης φίλης της. Οι υποψίες για την ενοχή της είναι βάσιμες και οι δυο οικογένειες συγκλονίζονται από τα γεγονότα που αποκαλύπτονται συνεχώς. Όταν η Λιζ αρχίσει να συμπεριφέρεται κυνικά και επιθετικά κατά τη διάρκεια της δίκης, η στάση της θα επιβαρύνει τη θέση της. Η στιγμή της αλήθειας, όμως, δεν θα αργήσει.

Full Time

Full Time του Ερίκ Γκραβέλ (Μάιος)

Με βραβεία σκηνοθεσίας και ηθοποιού στο τμήμα Orizzonti του Φεστιβάλ Βενετίας 2021 και πρωταγωνίστρια την Λορ Καλαμί («Call My Agent»), ένα κοινωνικό δράμα που αγγίζει τα όρια του θρίλερ, καθώς αποτυπώνει με πυρετώδεις ρυθμούς τη σύγχρονη καθημερινότητα μιας εργαζόμενης μητέρας.

after blue

Βρόμικος Παράδεισος (After Blue) του Μπερτράν Μαντικό (Μάιος)

Η ταινία εξελίσσεται σε έναν πλανήτη από άλλο γαλαξία, έναν παρθένο πλανήτη όπου μόνο γυναίκες μπορούν να επιβιώσουν ανάμεσα στη χλωρίδα και την πανίδα. Η νέα ταινία του Μπερτράν Μαντικό μετά τα «Αγρια Αγόρια».

Downton Abbey: A New Era

O Πύργος του Downton 2: Μια Νέα Εποχή του Σάιμον Κέρτις (Μάιος)

Το αρχικό καστ επιστρέφει σύσσωμο στη δεύτερη ταινία για το διάσημο πύργο, μαζί με τον Χιου Ντάνσι, την Γαλλίδα σταρ Ναταλί Μπάι και τον Ντόμινικ Γουέστ. Ο Τζούλιαν Φέλοουζ υπογράφει το σενάριο που εξιστορεί τις εξελίξεις στον κόσμο των ευγενών και του υπηρετικού προσωπικού στον περίφημο πύργο, που καθήλωσε εκατομμύρια θεατές στις 6 σεζόν στις οποίες προβλήθηκε.

firestarter

Firestarter του Κιθ Τόμας (Μάιος)

Μια νέα διασκευή του κλασικού θρίλερ του Στίβεν Κινγκ, από τους παραγωγούς της ταινίας «Ο Αόρατος Ανθρωπος», με ένα κορίτσι το οποίο διαθέτει πυροκινητικές δυνάμεις και που αγωνίζεται να προστατεύσει την οικογένειά της και τον εαυτό της από τις απειλητικές δυνάμεις που επιδιώκουν να την συλλάβουν και να την ελέγξουν.

The Outfit

Το Κοστούμι (The Outfit) του Γκράχαμ Μουρ (Μάιος)

Ο Λέοναρντ, ένας δεξιοτέχνης Βρετανός ράφτης που βρέθηκε στο Σικάγο, διευθύνει ένα κατάστημα για πελάτες που μπορούν να αντέξουν οικονομικά τα ρούχα του: τους γκάνγκστερ. Μια νύχτα, δύο δολοφόνοι θα βρεθούν στην πόρτα του ζητώντας μια χάρη και ο Λέοναρντ θα μπλέξει σε ένα θανατηφόρο παιχνίδι εξαπάτησης και δολοφονίας.

100% Wolf

100% Λύκος (100% Wolf) του Αλεξ Στάντερμαν (Μάιος)

Η ταινία, animation από την Αυστραλία, επικεντρώνεται στον Φρέντι Λουπέν, κληρονόμο μιας περήφανης οικογένειας λυκανθρώπων. Σίγουρος ότι θα γίνει ο πιο τρομακτικός λυκάνθρωπος όλων των εποχών, ο Φρέντι υφίσταται σοκ όταν η πρώτη του μεταμόρφωση στραβώνει, μετατρέποντάς τον σε άγριο κανίς.

Operation Mincemeat

Επιχείρηση Κιμάς (Operation Mincemeat) του Τζον Μάντεν (Μάιος)

Κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, δύο αξιωματικοί των πληροφοριών χρησιμοποιούν ένα πτώμα και πλαστά χαρτιά για να ξεγελάσουν τα γερμανικά στρατεύματα.

Waldo

Last Looks (Waldo) του Τιμ Κίρμπι (Μάιος)

Ενας πρώην αστυνομικός αναζητά παρηγοριά μετακομίζοντας στο δάσος, αλλά η ήσυχη ζωή του τελειώνει όταν ένας ντέντεκτιβ τον στρατολογεί για να ερευνήσει έναν φόνο.

Top Gun Maverick

Top Gun: Maverick του Τζόζεφ Κοζίνσκι (Μάιος)

Με περισσότερα από τριάντα χρόνια υπηρεσίας ως ένας από τους καλύτερους πιλότους της αεροπορίας, ο Πιτ «Μάβερικ» Μίτσελ βρίσκεται εκεί όπου ανήκει, δουλεύοντας ως εκπαιδευτής πιλότων κι αποφεύγοντας την προαγωγή σε βαθμό που θα τον «προσγείωνε». Οταν αναλάβει την εκπαίδευση μιας διμοιρίας αποφοίτων για μία εξειδικευμένη αποστολή, όμοια της οποίας κανένας πιλότος δεν έχει συναντήσει, ο Μάβερικ συναντά τον Υποσμηναγό Μπράντλεϊ Μπράντσο, γιο του εκλιπόντα φίλου του Μάβερικ, Υποσμηναγού Νικ Μπράντσο. Απέναντι σε ένα αβέβαιο μέλλον, αλλά και φαντάσματα του παρελθόντος, ο Μάβερικ έρχεται αντιμέτωπος με τους βαθύτερους φόβους του, που αποκρυσταλλώνονται σε μια αποστολή η οποία απαιτεί την απόλυτη θυσία από όσους συμμετάσχουν σε αυτήν. Η επιστροφή του Τομ Κρουζ στους αιθέρες.

The Electrical Life of Louis Wain

The Electrical Life of Louis Wain του Γουίλ Σαρπ (Μάιος)

Ο Αγγλος καλλιτέχνης Λούις Γουάιν αναγνωρίζεται στο τέλος του 19ου αιώνα για τους σουρεαλιστικούς πίνακες με γάτες που φαίνεται ότι αντικατοπτρίζουν τη φθίνουσα λογική του.

Ouistreham

Between Two Worlds (Ouistreham) της Εμανουέλ Καρέρε (Μάιος)

Μια συγγραφέας υποδύεται την καθαρίστρια προκειμένου να ολοκληρώσει μια έρευνα για το επόμενο βιβλίο της . Ταινία βασισμένη στο μπεστ σέλερ μη λογοτεχνικό έργο της Γαλλίδας δημοσιογράφου Φλορένς Αουμπένας «Le Quai de Ouistreham», με την Ζιλιέτ Μπινός.

The Bob's Burgers Movie

The Bob's Burgers Movie των Λόρεν Μπουσάρντ και Μερνάρντ Ντεριμάν (Μάιος)

Οι Μπέλτσερς προσπαθούν να σώσουν το εστιατόριο από το κλείσιμο καθώς σχηματίζεται μια καταβόθρα μπροστά του, ενώ τα παιδιά προσπαθούν να λύσουν ένα μυστήριο που θα μπορούσε να σώσει το εστιατόριο της οικογένειάς τους. Από το ομότιτλο τηλεοπτικό animation σε μια κινηματογραφική οθόνη δίπλα σας.

les amours d' anais

Οι Ερωτες της Αναΐς (Les Amours d' Anais) της Σαρλίν Μπουρζουά-Τακέ (Ιούνιος)

Η Αναḯς είναι τριάντα και δεν έχει λεφτά. Έχει έναν εραστή, αλλά δεν είναι σίγουρη αν τον αγαπά. Συναντά τον Ντανιέλ, που την ερωτεύεται αμέσως. Αλλά ο Ντανιέλ ζει με την Εμιλί, την οποία ερωτεύεται η Αναḯς. Αυτή είναι η ιστορία μιας ανήσυχης νέας γυναίκας και μιας βαθιάς επιθυμίας. Δροσερή ρομαντική κομεντί με την υπέροχη Αναΐς Ντεμουστιέ. Ειδική προβολή στην Εβδομάδα Κριτικής του Φεστιβάλ Καννών.

the lost daughter

The Lost Daughter της Μάγκι Τζίλενχαλ (Ιούνιος)

Η Λήδα, καθηγήτρια πανεπιστημίου, χωρισμένη εδώ και καιρό, είναι αφοσιωμένη εξ ολοκλήρου στις κόρες της και στη δουλειά της. Οταν όμως τα δυο κορίτσια φεύγουν για να ζήσουν με τον πατέρα τους στον Καναδά, η Λήδα, αντί να στενοχωρηθεί, νιώθει ξαφνικά ελεύθερη. Η ζωή της τώρα φαντάζει πιο εύκολη. Αποφασίζει να πάει διακοπές σε ένα παραθαλάσσιο χωριουδάκι της Νότιας Ιταλίας. Μετά τις πρώτες ξέγνοιαστες μέρες, η συνάντηση με τα μέλη μιας «θορυβώδους» οικογένειας από τη Νάπολη θα φέρει στην επιφάνεια μνήμες των δύσκολων αποφάσεων και των συνεπειών τους για την ίδια και την οικογένειά της. Αυτή είναι η ιστορία της «Χαμένης Κόρης» (The Lost Daughter) της Ελενα Φεράντε, όπως τη μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη η Μάγκι Τζίλενχαλ στο σκηνοθετικό της ντεμπούτο. Γυρισμένο στις Σπέτσες, στο φιλμ πρωταγωνιστούν οι υποψήφιες για Οσκαρ φέτος για τον ίδιο ρόλο σε δύο ηλικίες, Ολιβια Κόλμαν και Τζέσι Μπάκλεϊ.

nitram

Nitram του Τζάστιν Κερζέλ (Ιούνιος)

Η νέα ταινία του Τζάστιν Κερζέλ («Μάκβεθ») βασισμένη στα γεγονότα που οδήγησαν στη σφαγή του Πορτ Άρθουρ το 1996 στην Τασμανία. Πορτρέτο ενός serial killer που υποδύεται εκρηκτικά ο Κέιλεμπ Λάντρι Τζόουνς.

Maigret

Maigret του Πατρίς Λεκόντ (Ιούνιος)

Στο Παρίσι, μια νεαρή κοπέλα βρίσκεται νεκρή σε μια πλατεία του Παρισιού, φορώντας ένα βραδινό φόρεμα. Ο επιθεωρητής Μεγκρέ θα προσπαθήσει να την αναγνωρίσει και στη συνέχεια να καταλάβει τι συνέβη στο θύμα.

lightyear

Lightyear του Ανγκους Μακλέιν (Ιούνιος)

O Μπαζ Λάιτγιαρ από το «Toy Story» αποκτά την δική του όριτζιν ταινία, με μια ιστορία πίσω από το παιχνίδι και τον Κρις Εβανς να δανείζει την φωνή του στον χαρακτήρα του Μπαζ.

El Buen Patron

The Good Boss (El Buen Patron) του Φερνάντο Λεόν ντε Αρανόα (Ιούνιος)

Περιμένοντας μια επίσκεψη από μια επιτροπή που θα μπορούσε να δώσει στην εταιρεία του ένα βραβείο αριστείας, ο ιδιοκτήτης μιας επιχείρησης παραγωγής βιομηχανικών ζυγαριών προσπαθεί να επιλύσει τυχόν προβλήματα από τους εργαζομένους του μέσα στον λίγο χρόνο που έχει ως τότε. Βραβείο Γκόγια Καλύτερης Ταινίας και επίσημη υποψηφιότητα της Ισπανίας για το Οσκαρ Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας.

lost illusions

Lost Illusions (Illusions Perdues) του Ξαβιέ Τζιανολί (Ιούνιος)

Η ιστορία της ανόδου και της πτώσης ενός νεαρού άνδρα στο Παρίσι που ονειρευόταν να γίνει συγγραφέας και έγινε δημοσιογράφος. Σεζάρ Καλύτερης Ταινίας για τη διασκευή του ομότιτλου αριστουργήματος του Ονορέ ντε Μπαλζάκ.

three floors

Τα Τρία Πατώματα (Three Floors) της Νάνι Μορέτι (Ιούνιος)

Η ιστορία τριών οικογενειών που ζουν σε τρία διαμερίσματα από τον Νάνι Μορέτι.

hit the road

Φύγαμε! (Hit the Road) του Πανάχ Παναχί (Ιούνιος)

Η ταινία ακολουθεί μια χαοτική, τρυφερή οικογένεια που βρίσκεται σε ένα ταξίδι που θα φέρει τα πάνω κάτω στις σχέσεις των μελών της. Μόνο ο μυστηριώδης μεγαλύτερος αδερφός είναι ήσυχος.

men

Men του Αλεξ Γκάρλαντ (Ιούνιος)

To «Men» είναι η νέα ταινία σε σενάριο και σκηνοθεσία του Αλεξ Γκάρλαντ, ο οποίος συνεργάζεται για άλλη μια φορά με το στούντιο A24. Η πλοκή της ταινίας παραμένει τόσο μυστήρια όσο και ο τίτλος της μιας και ακολουθεί την ιστορία μίας γυναίκας που αποφασίζει να πάει μόνη της διακοπές στην αγγλική επαρχία, μετά το θάνατο του πρώην συζύγου της.

elvis

Elvis του Μπαζ Λούρμαν (Ιούνιος)

Μια ταινία η οποία επικεντρώνεται στην ζωή του θρυλικού αστέρα της ροκ εν ρολ, Eλβις Πρίσλεϊ μέσα από την σκηνοθετική ματιά του Μπαζ Λούρμαν.

jurassic world dominion

Jurassic World: Κυριαρχία (Jurassic World Dominion) του Κόλιν Τρέβοροου (Ιούνιος)

Η ταινία «Jurassic World: Κυριαρχία» θα επανασυνδέσει τους αρχικούς πρωταγωνιστές της επικής περιπέτειας επιστημονικής φαντασίας. Οι Λόρα Ντερν, Σαμ Νιλ και Τζεφ Γκόλντμπλουμ εμφανίστηκαν όλοι το 1993 στην πρώτη ταινία που σκηνοθέτησε ο Στίβεν Σπίλμπεργκ και έθεσε τις βάσεις για το franchise των 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Φέτος επιστρέφουν και συναντούν τον Κρις Πρατ και την Μπράις Ντάλας Χάουαρντ που παραμένουν στους ρόλους τους ως ήρωες της νέας εποχής. Η ιστορία θα ξεκινά εκεί που τελείωσε η πέμπτη ταινία («Το Βασίλειο Επεσε») η οποία κυκλοφόρησε το 2018. Αυτήν τη φορά ο όλεθρος που θα σκορπίσουν οι δεινόσαυροι όταν θα διαφύγουν στον πραγματικό κόσμο θα είναι πέρα από κάθε περιγραφή.

the black phone

Νεκρό Τηλέφωνο (The Black Phone) του Σκοτ Ντέρικσον (Ιούνιος)

H γραμμή είναι νεκρή. Αλλά το τηλέφωνο χτυπάει. Ο σκηνοθέτης Σκοτ Ντέρικσον επιστρέφει στο είδος του μεταφυσικού τρόμου και συνεργάζεται ξανά με το studio Blumhouse. Ενα ντροπαλό αλλά έξυπνο 13χρονο αγόρι, απάγεται από έναν σαδιστικό δολοφόνο και μένει παγιδευμένο σε ένα απομονωμένο υπόγειο όπου οι κραυγές δεν ακούγονται. Οταν ένα αποσυνδεδεμένο τηλέφωνο στον τοίχο αρχίζει να χτυπά, το αγόρι ανακαλύπτει ότι μπορεί να ακούσει τις φωνές των προηγούμενων θυμάτων του δολοφόνου. Και οι νεκροί στην άλλη άκρη της γραμμής θα φροντίσουν, αυτό που τους συνέβη να μη συμβεί στον μικρό. Ο Ίθαν Χοκ στον πιο τρομακτικό ρόλο της καριέρας του από τον δημιουργό των «Sinister» και του «Ο Εξορκισμός της Emily Rose».

Good Luck to You Leo Grande

Καλή Τύχη Λίο Γκράντε (Good Luck to You Leo Grande) της Σόφι Χάιντ (Ιούνιος)

Η ταινία ακολουθεί τη Νάνσι Στόουκς, μια 55χρονη χήρα που λαχταρά για κάποια περιπέτεια, ανθρώπινη σύνδεση και λίγο και καλό σεξ.

haute coutoure

Υψηλή Ραπτική (Haute Couture) της Σιλβί Οχαγιόν (Ιούνιος)

Η Εστερ βρίσκεται στο τέλος της καριέρας της ως επικεφαλής μοδίστρα στο εργαστήριο Dior Avenue Montaigne. Μια μέρα, κλέβει την τσάντα της στο μετρό μια 20χρονη γυναίκα, η Τζέιντ. Αντί να καλέσει την αστυνομία, αποφασίζει να φροντίσει την Τζέιντ. Στο πρόσωπό της βρίσκει την ευκαιρία να μεταδώσει τις ικανότητές της, την τέχνη της μοδίστρας, τον μοναδικό της πλούτο.

the card counter

The Card Counter του Πολ Σρέιντερ (Ιούνιος)

Eνα θρίλερ εκδίκησης που αφηγείται την ιστορία ενός πρώην στρατιωτικού ανακριτή που έγινε τζογαδόρος στοιχειωμένος από τα φαντάσματα του παρελθόντος του. H νέα ταινία του Πολ Σρέιντερ με τον Οσκαρ Αϊζακ στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Compartment No 6

Βαγόνι Αριθμός 6 (Hytti nro 6) του Γιούχο Κουοσμάνεν (Ιούλιος)

Καθώς ένα τρένο προχωράει προς τον Aρκτικό Kύκλο, δύο ξένοι θα μοιραστούν ένα ταξίδι που θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο βλέπουν τη ζωή. Μια νέα γυναίκα από τη Φινλανδία φεύγει από μια αινιγματική ερωτική σχέση στη Μόσχα παίρνοντας το τρένο για το αρκτικό λιμάνι του Μουρμάνσκ. Στη διαδρομή θ’ αναγκαστεί να μοιραστεί το μακρύ ταξίδι και το μικρό κουπέ μ’ έναν Ρώσο μεταλλωρύχο. H αταίριαστη συνάντηση οδηγεί τους επιβάτες του βαγονιού να συνειδητοποιήσουν την ανάγκη τους για ανθρώπινη επαφή. Ο Φινλανδός Γιούχο Κουοσμάνεν («Η Πιο Ευτυχισμένη Μέρα στην Ζωή του Ολλι Μάκι») επιστρέφει με μια ταινία - εμπειρία και την καταπληκτική ερμηνεία της Σάιντι Χάαρλα. Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στο 74ο Φεστιβάλ Καννών.

Shotgun Wedding

Shotgun Wedding του Τζέισον Μουρ (Ιούλιος)

Η τοποθεσία του γάμου ενός ζευγαριού καταλαμβάνεται ξαφνικά από εγκληματίες. Στη διαδικασία να σώσουν τις οικογένειές τους, ανακαλύπτουν ξανά γιατί ερωτεύτηκαν εξαρχής. Τζένιφερ Λόπεζ και Τζος Ντουαμέλ στην ρομαντική κομεντί του καλοκαιριού.

Call Jane

Call Jane της Φίλις Νάγκι (Ιούλιος)

Μια παντρεμένη γυναίκα με ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη ζει σε μια εποχή στην Αμερική όπου δεν μπορεί να κάνει νόμιμη έκτρωση και συνεργάζεται με μια ομάδα γυναικών των προαστίων για να βρει βοήθεια.

the gray man

The Gray Man των αδερφών Ρούσο (Ιούλιος)

Η ταινία θα ακολουθεί την ιστορία του Κορτ Γκέντρι (Γκόσλινγκ), ενός πρώην πράκτορα της CIA γνωστός κι ως Grey Man, ο οποίος τον κυνηγά ένας πρώην συνάδελφός του, ο Λόιντ Χάνσεν (Εβανς), ενώ φαίνεται πως θα είναι η πρώτη από μια σειρά franchise τύπου Τζέιμς Μποντ/Τζέισον Μπορν με τον Γκόσλινγκ να επιστρέφει και στις συνέχειές.

Qu’est-ce Qu-on a Tous Fait Au Bon Dieu?

Θεέ Μου, Τι Σου Κάναμε; 3 (Qu’est-ce Qu-on a Tous Fait Au Bon Dieu? 3) του Φιλίπ ντε Σοβερόν (Ιούλιος)

Οι τρεις πρώτες κόρες των Κλοντ και Μαρί παντρεύτηκαν άνδρες διαφορετικής καταγωγής και θρησκείας. Η τελευταία τους ελπίδα είναι στην τέταρτη, μικρότερη κόρη, η οποία δηλώνει ότι έχει έναν καθολικό αρραβωνιαστικό. Δεύτερο σίκουελ για την τεράστια εμπορική επιτυχία made in France.

Bigfoot Family 607

Bigfoot Family των Τζέρεμι Ντέγκρουσον και Μπεν Στάσεν (Ιούλιος)

Στην συνέχεια της ταινίας κινουμένων σχεδίων «Son of Bigfoot», ο πατέρας χρησιμοποιεί τη νέα του φήμη για να πολεμήσει ενάντια σε μια εταιρεία πετρελαίου στην Αλάσκα, αλλά όταν εξαφανίζεται ο γιος, η μητέρα, ένα ρακούν και μια αρκούδα κατευθύνονται προς τον Βορρά για να τον σώσουν.

bed rest

Bed Rest της Λόρι Εβανς Τέιλορ (Ιούλιος)

Μια έγκυος γυναίκα που ξεκουράζεται στο κρεβάτι αρχίζει να αναρωτιέται αν το σπίτι της είναι στοιχειωμένο ή είναι όλα στο μυαλό της.

Spencer

Spencer του Πάμπλο Λαραΐν (Ιούλιος)

Η ταινία του Πάμπλο Λαραΐν με την Κρίστεν Στιούαρτ στο ρόλο της Πριγκίπισσας Νταιάνα, ακριβώς στη στιγμή που συνειδητοποιεί ότι βρίσκεται εγκλωβισμένη σε ένα γάμο και ένα πρωτόκολλο μέσα στα οποία ασφυκτιά. Υποψηφιότητα για Οσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου.

Dogtanian and the Three Muskehounds

Dogtanian and the Three Muskehounds του Τόνι Γκαρσία (Ιούλιος)

Ο Dogtanian είναι ένας νεαρός ξιφομάχος που ονειρεύεται να ενταχθεί στους θρυλικούς Muskehounds. Αφού αποδείξει τις ικανότητές του και κερδίσει την εμπιστοσύνη τους, αυτός και οι Muskehounds πρέπει να υπερασπιστούν τον Βασιλιά από τη μυστική συνωμοσία του κακού καρδινάλιου Ρισελιέ να καταλάβει την εξουσία. Ισπανικό animation βασισμένο στην ομότιτλη επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά.

Thor: Love and Thunder

Thor: Love and Thunder του Τάικα Γουατίτι (Ιούλιος)

Η Νάταλι Πόρτμαν επιστρέφει στο MCU αυτή την φορά για να γίνει η θηλυκή Thor και μαζί με τον Κρις Χέμσγουορθ θα αντιμετωπίσουν τον Gorr τον Σφαγέα των Θεών, όπως τον υποδύεται ο Κρίστιαν Μπέιλ.

Bullet Train

Bullet Train του Ντέιβιντ Λέιτς (Ιούλιος)

Ενα blockbuster με ένα δυνατό all star καστ όπως τους Μπραντ Πιτ, Σάντρα Μπούλοκ, Ααρον Τέιλορ Τζόνσον, Μπράιαν Ταϊρί Χένρι, Αντριου Κότζι, Ζαζί Μπιτζ, Μάσι Οκα, Μάικλ Σάνον και άλλους, στην ιστορία πέντε πληρωμένων δολοφόνων εγκλωβισμένων σε μια υπερταχεία όπου οι αποστολές τους φαίνεται πως συνδέονται μεταξύ τους.

where the crawdads sing author

Εκεί που Τραγουδάνε οι Καραβίδες (Where the Crawdads Sing) της Ολίβια Νιούμαν (Ιούλιος)

Για χρόνια, οι φήμες για την Πιτσιρίκα του Βάλτου έδιναν κι έπαιρναν στο Μπάρκλι Κόουβ, ένα ήσυχο ψαροχώρι της Βόρειας Καρολίνας. Ο θάνατος του νεαρού Τσέις Αντριους τις έκανε να φουντώσουν ακόμη περισσότερο. Ποιος θα μπορούσε να τον είχε σκοτώσει, αν όχι εκείνο το αγριοκόριτσο που ζούσε μονάχο του στα βάθη του βάλτου; Αλλά την Κάια δεν την είχαν καταλάβει. Ευαίσθητη και έξυπνη, είχε καταφέρει να επιβιώσει ολομόναχη, εγκαταλελειμμένη απ' τους ανθρώπους, παρέα με τους γλάρους και μ' όσα της δίδαξε η άμμος κι η αρμύρα. Οταν δύο νεαροί απ' το χωριό γοητεύονται απ' την άγρια ομορφιά της, η Κάια ανοίγεται σε μια καινούργια ζωή. Αλλά τότε συμβαίνει το αδιανόητο. Το best-seller της Ντέλια Οουενς μεταφέρεται στο σινεμά.

nope

Ούτε Καν (Nope) του Τζόρνταν Πιλ (Αύγουστος)

Οι κάτοικοι ενός απομακρυσμένου φαραγγιού στην Καλιφόρνια, θα γίνουν μάρτυρες μιας ανείπωτης αποκάλυψης. Ελάχιστα έχουν αποκαλυφθεί για το επτασφράγιστο μυστικό της πλοκής στη νέα ταινία του δημιουργού του «Τρέξε!» και «Εμείς».

Tenor

Ο Τενόρος (Tenor) του Κλοντ Ζίντι Τζούνιορ (Αύγουστος)

Ο Αντουάν, ένας νεαρός Παριζιάνος, σπουδάζει λογιστική χωρίς πολλές πεποιθήσεις, μοιράζοντας τον χρόνο του ανάμεσα στα ραπ μάχες που εξασκεί με ταλέντο και τη δουλειά του ως ντελίβερι σούσι. Κατά τη διάρκεια μιας αποστολής στην Οπερα Γκαρνιέρ στο Παρίσι, ο δρόμος του διασταυρώνεται με εκείνον της κυρίας Λογισού, μιας δασκάλας τραγουδιού στο σεβαστό ίδρυμα, η οποία εντοπίζει στον Αντουάν ένα ακατέργαστο ταλέντο που πρέπει να αναπτυχθεί. Παρά την έλλειψη κουλτούρας της όπερας, ο Αντουάν γοητεύεται από αυτή τη μορφή έκφρασης και είναι πεπεισμένος ότι ακολουθεί τη διδασκαλία της κυρίας Λογισού. Ο Αντουάν δεν έχει άλλη επιλογή από το να πει ψέματα στην οικογένειά του, στους φίλους του και σε ολόκληρη την πόλη, για τους οποίους η όπερα είναι κάτι αστικό, μακριά από τον κόσμο τους.

official competition

Official Competition (Competencia oficial) των Μαριάνο Κον, Γκαστόν Ντουπάρτ (Αύγουστος)

Οι σκηνοθέτες του «Επιφανής Πολίτης» επιστρέφουν με μια κωμωδία στην οποία πρωταγωνιστούν οι Αντόνιο Μπαντέρας και Οσκαρ Μαρτίνεζ, στους ρόλους δυο ηθοποιών με εξαιρετικό ταλέντο αλλά και κολοσιαία εγώ. Οταν θα βρεθούν συμπρωταγωνιστές σε μια ταινία που γυρίζει μια διάσημη σκηνοθέτης, την οποία υποδύεται η Πενέλοπι Κρουζ, θα βρεθούν αναπόφευκτα σε τροχιά σύγκρουσης.

channing tatum dog

Dog των Τσάνινγκ Τέιτουμ και Ριντ Κάρολιν (Αύγουστος)

Η ταινία η οποία σηματοδοτεί την πρώτη σκηνοθετική απόπειρα του Τέιτουμ αλλά και την επιστροφή του μπροστά από τις κάμερες μετά από τέσσερα χρόνια απουσίας. Πρόκειται για μια ταινία στην οποία ένας στρατιώτης ταξιδεύει με το σκύλο του στο μήκος των ακτών του Ειρηνικού Ωκεανού για να πάει στην κηδεία ενός πολύ καλού του φίλου.

Employee of the Month

Employee of the Month του Γκρεγκ Κούλιτζ (Αύγουστος)

Eνας τεμπέλης ανταγωνίζεται έναν επαναλαμβανόμενο νικητή του τίτλους «υπάλληλος του μήνα» στη δουλειά, προκειμένου να κερδίσει τη στοργή μιας νέας εργαζόμενης.

After Ever Happy

After Ever Happy της Καστίλ Λάντον (Αύγουστος)

Καθώς αναδύεται μια συγκλονιστική αλήθεια για τις οικογένειες ενός ζευγαριού, οι δύο εραστές ανακαλύπτουν ότι δεν είναι τόσο διαφορετικοί μεταξύ τους.

Triangle of Sadness

Το Τρίγωνο της Θλίψης (Triangle of Sadness) του Ρούμπεν Εστλουντ (Αύγουστος)

Η νέα ταινία του σκηνοθέτη των «Ανωτέρα Βία» και «Τετράγωνο» (Χρυσός Φοίνικας στο Φεστιβάλ Καννών) επικεντρώνεται σε ένα ζευγάρι μοντέλων που βρίσκονται σε σταυροδρόμι στην καριέρα τους. Τα γυρίσματα της ταινίας έγιναν στην Ελλάδα. Παγκόσμια πρεμιέρα στο 75ο Φεστιβάλ Καννών. Διαβάστε εδώ περισσότερα.

Man From Toronto

O Ανδρας από το Τορόντο (Man From Toronto) του Πάτρικ Χιούζ (Αύγουστος)

Ο πιο θανατηφόρος δολοφόνος στον κόσμο και ο μεγαλύτερος απατεώνας της Νέας Υόρκης μπερδεύονται μεταξύ τους σε μια ενοικίαση Airbnb.

Easter Sunday

Easter Sunday του Τζέι Σαντρασεκάρ (Αύγουστος)

Τοποθετημένη γύρω από μια οικογενειακή συγκέντρωση για τον εορτασμό της Κυριακής του Πάσχα, η κωμωδία θα βασίζεται στις εμπειρίες ζωής του Τζο Κόι και στο stand-up comedy πρόγραμμά του.

The Artist’s Wife

The Artist’s Wife του Τομ Ντόλμπι (Αύγουστος)

Η Κλερ Σμίθσον, σύζυγος του διάσημου καλλιτέχνη Ρίτσαρντ Σμίθσον, βυθίζεται σε κρίση, όταν ο σύζυγός της διαγιγνώσκεται με τη νόσο του Αλτσχάιμερ και κινδυνεύει να μην ολοκληρώσει τους πίνακες για την τελευταία του έκθεση.

Les Fantasmes

Οδηγός για Ζευγάρια (Les Fantasmes) των Νταβίντ και Στεφανί Φενκινός (Αύγουστος)

Η ταινία ακολουθεί έξι ζευγάρια και περιστρέφεται γύρω από την καθημερινή ζωή και τις φαντασιώσεις τους, από το παιχνίδι ρόλων μέχρι την επιδειξία και την αποχή.

Minions: The Rise of Gru main

Minions 2: Η Ανοδος του Γκρου (Minions 2 The Rise of Gru) των Κάιλ Μπαλντά, Μπλαντ Eϊμπλεσον & Τζόναθαν Ντελ Βαλ (Αύγουστος)

Βρισκόμαστε στην καρδιά της δεκαετίας του ’70, όπου όλοι έχουν λουλούδια στα μαλλιά και χρωματιστά παντελόνια και ο μικρός Γκρου μεγαλώνει στα προάστεια. Ως φανατικός οπαδός μια ομάδας σούπερ κακών με το όνομα «Vicious 6», ο Γκρου θέλει να γίνει αρκετά κακός ώστε μια μέρα να μπορέσει να γίνει μέλος της ομάδας τους. Ευτυχώς, στην προσπάθειά του να σπείρει το χάος, τον βοηθούν οι μικροί του ακόλουθοι, τα λατρεμένα Minions. Ολοι μαζί, ο Κέβιν, ο Στιούαρτ, ο Μπομπ και ο Οττο, ένα νέο minion με «σιδεράκια» στα δόντια και με την απεριόριστη επιθυμία να είναι αρεστός σε όλους, αναπτύσσουν τις ικανότητές τους καθώς ετοιμάζονται να πειραματιστούν με τα πρώτα τους όπλα και να πραγματοποιήσουν τις πρώτες τους μυστικές αποστολές. Δεύτερη εξόρμηση για τα αξιολάτρευτα, φασαριόζικα Minions.

Samaritan

Samaritan του Τζούλιους Εϊβερι (Αύγουστος)

Ένα νεαρό αγόρι ανακαλύπτει ότι ένας σούπερ ήρωας που θεωρείται χαμένος για περισσότερα από 20 χρόνια, ύστερα από μια επική μάχη που είχε δώσει, όχι μόνο ζει ακόμα, αλλά είναι γείτονάς του.

Three Thousand Years of Longing

3000 Χρόνια Προσμονής (Three Thousand Years of Longing) του Τζορτζ Μίλερ (Σεπτέμβριος)

Το «Three Thousand Years of Longing» στην οποία πρωταγωνιστούν η Τίλντα Σουίντον και ο Ιντρις Ελμπα και μιλάει για τη συνάντηση ενός λόγιου και ενός τζιν που της προσφέρει τρεις ευχές σε αντάλλαγμα για την ελευθερία του και η συνομιλία τους σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου στην Κωνσταντινούπολη οδηγεί σε συνέπειες που κανείς δεν θα περίμενε.

DC League Of Super-Pets

Η DC Λεγεώνα από τα Σούπερ-Κατοικίδια (DC League of Super-Pets) των Τζάρεντ Στερν και Σαμ Λιβάιν (Σεπτέμβριος)

Ο Κρυπτό ο Σούπερ-Σκύλος και ο Σούπερμαν είναι αχώριστοι καλύτεροι φίλοι, μοιράζονται τις ίδιες υπερδυνάμεις και μάχονται δίπλα δίπλα για να εξαλείψουν το έγκλημα στη Metropolis. Ωστόσο, ο Κρύπτο πρέπει να τελειοποιήσει τις δικές του δυνάμεις για μια αποστολή διάσωσης όταν ο Superman απαχθεί.

salem's lot

Salem's Lot του Ντέιβιντ Ντόμπερμαν (Σεπτέμβριος)

Βασισμένο στο ομότιτλο βιβλίο του Στίβεν Κινγκ, η ιστορία επικεντρώνεται σε μια επαρχιακή πόλη της Νέας Αγγλίας η οποία φαίνεται πως έχει κατακλυστεί από αιμοδιψής βρικόλακες.

Distant

Distant των Τζος Γκόρντον και Γουίλ Σπεκ (Σεπτέμβριος)

Η ταινία ακολουθεί έναν αστροναύτη, o οποίος, αφού προσγειωθεί σε έναν εξωγήινο πλανήτη, πρέπει να διασχίσει το ξένο έδαφος, με το οξυγόνο του να τελειώνει, κυνηγημένος από παράξενα πλάσματα, για να βρει τον μοναδικό άλλο επιζώντα.

Chickenhare and the Hamster of Darkness

Chickenhare and the Hamster of Darkness των Μπεν Στάσεν και Μπενζαμάν Μουσκέτ (Σεπτέμβριος)

Η ταινία, computer animation με καταγωγή από το Βέλγιο, ακολουθεί έναν νεαρό ήρωα που γεννήθηκε μισός κοτόπουλο και μισός λαγός. Πρόθυμος να ταιριάξει με το σύνολο και να νιώσει ότι τον αγαπούν παρά τη διαφορετικότητά του, έχει εμμονή με την περιπέτεια παρά την αδεξιότητα του.

dark harvest

Dark Harvest του Ντέιβιντ Σλέιντ (Σεπτέμβριος)

Ενα θρυλικό τέρας τρομοκρατεί τους κατοίκους μιας μικρής πόλης όταν σηκώνεται από τα χωράφια καλαμποκιού και αναζητά εκείνους που είναι αρκετά γενναίοι για να το αντιμετωπίσουν. Ενα από τα πιο πολυαναμενόμενα φιλμ στον χώρο του φανταστικού τρόμου, βασισμένο στο ομώνυμο best seller βιβλίο.

Secret Headquarters

Secret Headquarters των Χένρι Τζουστ και Αριελ Σούλμαν (Σεπτέμβριος)

Ο νεαρός Τσάρλι Κινκέιντ ανακαλύπτει ένα μυστικό αρχηγείο κάτω από το σπίτι του που φαίνεται να ανήκει σε έναν υπερήρωα. Το μοιράζεται με τους φίλους του και αρχίζουν να πιστεύουν ότι ο εν διαστάσει πατέρας του μπορεί να έχει μια κρυφή διπλή ζωή.

don't worry darling

Μην Ανησυχείς Αγάπη Μου (Don't Worry Darling) της Ολίβια Γουάιλντ (Σεπτέμβριος)

Με τίτλο «Don’t Worry Darling», στην ταινία πρωταγωνιστεί η Φλόρενς Πιου στον ρόλο της Αλις, μιας δυστυχισμένης νοικοκυράς, η οποία ζει με τον άντρα της (Χάρι Στάιλς) στην εξιδανικευμένη κοινότητα Victory, την πειραματική πόλη της εταιρείας που φιλοξενεί τους άνδρες που εργάζονται για το άκρως απόρρητο Victory Project και τις οικογένειές τους. Αλλά όταν αρχίζουν να εμφανίζονται ρωγμές στην ειδυλλιακή τους ζωή, εκθέτοντας κάτι πολύ πιο απαίσιο που κρύβεται κάτω από την ελκυστική αυτή πρόσοψη, η Αλις δεν μπορεί να μην αναρωτηθεί τι ακριβώς κάνουν στο Victory και γιατί.

Beast

Beast του Μπαλτάζαρ Κορμακούρ (Σεπτέμβριος)

Ενας πατέρας με τις δύο έφηβες κόρες του προσπαθεί να διαφύγει από ένα τεράστιο λιοντάρι που τους καταδιώκει στη Σαβάνα. Ιστορία επιβίωσης ενός ανθρώπου απέναντι σε ένα άγριο ζώο, όπου το ένστικτο και η πατρική προστασία θα πρέπει να υπερβούν τους απαράβατους κανόνες της φύσης.

Ticket to Paradise

Ticket to Paradise του Ολ Πάρκερ (Σεπτέμβριος)

Ενα διαζευγμένο ζευγάρι αποφασίζει να ταξιδέψει στο Μπαλί για να προλάβει να εμποδίσει την κόρη τους να κάνει το ίδιο λάθος που θεωρούν ότι έκαναν με τον γάμο τους, πριν από 25 χρόνια. Ενήλικη ρομαντική κομεντί με μαθήματα ζωής και αβίαστη τρυφερότητα, με τον Τζορτζ Κλούνεϊ και την Τζούλια Ρόμπερτς.

a chiara

Για την Κιάρα (A Chiara) του Χονάς Καπρινιάνο

Η οικογένεια Γκεράσιο συγκεντρώνεται για να γιορτάσει τα 18α γενέθλια της μεγαλύτερης κόρης των Κλαούντιο και Καρμέλα. Το ίδιο βράδυ, η μικρότερη κόρη, η Κιάρα θα δει τον πατέρα τους να το σκάει την ίδια ώρα που ένα αυτοκίνητο καταστρέφεται από μια έκρηξη έξω από το σπίτι τους. Κανείς δεν εξηγεί στο μικρό κορίτσι τι συμβαίνει και έτσι αποφασισμένη, θα ερευνήσει μόνη της τα μυστικά που κρύβει η οικογένειά της. Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών του Φεστιβάλ Καννών.

delo

Κατ’Οίκον Περιορισμός (Delo) του Αλεξέι Γκερμάν Τζιούνορ

Ενας καθηγητής πανεπιστημίου κριτικάρει τη δημοτική αρχή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Όμως, αντί να προκαλέσει έρευνα ενάντια στον διεφθαρμένο Δήμαρχο, βρίσκεται να κατηγορείται ο ίδιος για διασπάθιση δημόσιου χρήματος και σε κατ’ οίκον περιορισμό. Παρά την ενοχλητική αστυνομική επιτήρηση και τους εκβιασμούς, την προδοσία γνωστών του και το αυξανόμενο ενδιαφέρον των ΜΜΕ, εκείνος παραμένει σταθερός στις απόψεις του και αρνείται να ζητήσει συγνώμη. Καθώς η ημερομηνία της δίκης του πλησιάζει, έχει άραγε πιθανότητες να κερδίσει σε αυτή τη μάχη μεταξύ Δαυίδ και Γολιάθ; Ανεξάρτητη παραγωγή από τη Ρωσία που έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο τμήμα Ενα Κάποιο Βλέμμα του 74ου Φεστιβάλ Καννών στη συνέχεια προβλήθηκε στο Φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι, στο Φεστιβάλ της Βιέννης (Viennale), στο Φεστιβάλ του Μπουσάν και αλλού.

eiffel

Αϊφελ (Eiffel) του Μαρτέν Μπουρμπουλόν

Βασισμένη στα αληθινά γεγονότα πίσω από τη δημιουργία ενός από τα πιο εμβληματικά και δημοφιλή μνημεία στον κόσμο, αλλά και στην ταραχώδη ζωή του εμπνευστή του, το «Αϊφελ» είναι μια ταινία για τον απαγορευμένο έρωτα και τις συνέπειές του. Μετά τη συμμετοχή του στο Αγαλμα της Ελευθερίας, ο διάσημος μηχανικός Γουστάβος Αϊφελ δέχεται πιέσεις από τη γαλλική κυβέρνηση να δημιουργήσει κάτι θεαματικό για την Παγκόσμια Εκθεση του 1889 στο Παρίσι, ενώ ο ίδιος θέλει απλά να σχεδιάσει το μετρό της πόλης. Ξαφνικά, όλα αλλάζουν όταν ο Αϊφελ συναντά μια μυστηριώδη γυναίκα από το παρελθόν. Το ανομολόγητο πάθος τους θα ξυπνήσει ξανά και θα τον εμπνεύσει να αλλάξει για πάντα τον παριζιάνικο ουρανό. Στον ρόλο του θρυλικού μηχανικού, ο Ρομέν Ντουρί και δίπλα του, η ανερχόμενη πρωταγωνίστρια της σειράς «Sex Education», Εμα Μάκι.

l evenement the happening

Το Γεγονός (L’ Evenement) της Οντρέ Ντιγουάν

Η ταινία που συναγωνίστηκε στη Βενετία δίπλα σε μεγαθήρια - όπως «Παράλληλες Μητέρες» του Αλμοδόβαρ, «Η Εξουσία του Σκύλου» της Κάμπιον και «Το Χέρι του Θεού» του Σορεντίνο - και βγήκε νικήτρια, κατακτώντας τον Χρυσό Λέοντα και το Bραβείο Κριτικών της FIPRESCI. O χορός των βραβείων συνεχίστηκε, με την πρόσφατη διπλή βράβευση από την Ενωση Ξένων Ανταποκριτών της Γαλλίας (τα γνωστά Lumières, οι επονομαζόμενες γαλλικές Χρυσές Σφαίρες). Η τόλμη και η δύναμή της, συγκλόνισαν τους πάντες και την ανέδειξαν σαν μία από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες των τελευταίων χρόνων. Βασισμένη στο αυτοβιογραφικό best seller της Ανί Ενρό, καταγράφει τη ζοφερή εποχή της απαγόρευσης των αμβλώσεων στη Γαλλία. Μια γυναίκα, παίζει τη ζωή της «κορώνα-γράμματα», πληρώνοντας το τίμημα του συντηρητισμού, του σκοταδισμού και της σκληρότητας του νόμου. Συγκλονιστική ερμηνεία από την Αναμαρία Μπαρτολομέι. Δίπλα της, η Ανά Μουγκλαλίς και η Σαντρίν Μπονέρ.

Le Tresor du Petit Nicolas

Ο Μικρός Νικόλας και το Κυνήγι του Χαμένου Θυσαυρού (Le Trésor du Petit Nicolas) της Ζυλιέν Ραπενό

Ο αγαπημένος ήρωας μικρών και μεγάλων – δια χειρός Ρενέ Γκοσινί – είναι ιδιαίτερα δημοφιλής και στη χώρα μας. Οι δύο προηγούμενες ταινίες του γνώρισαν τεράστια εισπρακτική επιτυχία, ενώ τα επεισόδια της σειράς κινουμένων σχεδίων προβάλλονται ασταμάτητα στην ελληνική τηλεόραση. Eπίσης, τα βιβλία του παραμένουν σταθερά στις πρώτες θέσεις των παιδικών «μπεστ-σέλερ». Οι νέες περιπέτειες της παρέας του Μικρού Νικόλα, είναι γεμάτες ξεκαρδιστικά απρόοπτα και αναβιώνουν σπαρταριστά τα χρόνια της αθωότητας. Τα χρόνια εκείνα, που όλοι νοσταλγούμε. Μια μεγάλη γαλλική παραγωγή, με ταλαντούχους μικρούς πρωταγωνιστές και τον γλυκύτατο Ιλάν Ντεμπραμπάν στον ομώνυμο ρόλο του Νικόλα.

the worst person in the world

Ο Χειρότερος Ανθρωπος στον Κόσμο (The Worst Person in the World) του Γιοακίμ Τρίερ

Το χρονικό τεσσάρων ετών στη ζωή μιας νεαρής γυναίκας, που ενώ εξερευνά τις επιλογές της για το επαγγελματικό μέλλον της, πρέπει, ταυτόχρονα, να αντιμετωπίσει όλες τις πτυχές και τις δυσκολίες των σχέσεων. Ο θρίαμβος του Γιοακίμ Τρίερ με το βραβείο ερμηνείας στις Κάννες για την Ρενάτε Ράινσβε και τις διπλές υποψηφιότητες για Οσκαρ Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας και Καλύτερου Πρωτότυπου Σεναρίου.

amants

Εραστές (Amants) της Νικόλ Γκαρσιά

Η Λίζα και ο Σιμόν είναι νέοι, ερωτευμένοι και αχώριστοι. Ζουν έντονα τη ζωή τους στο σημερινό Παρίσι, οδηγώντας τον έρωτά τους πολλές φορές στα άκρα. Όταν μια βραδιά θα πάρει μια απρόσμενη και για τους δυο τους τροπή, ο Σιμόν θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει άμεσα τη χώρα. Λίγα χρόνια αργότερα, σε ένα νησί του Ινδικού Ωκεανού, οι δρόμοι τους διασταυρώνονται ξανά. Ομως, τίποτα δεν είναι πια ίδιο. Η νέα ταινία της Νικόλ Γκαρσιά με τον Πιερ Νινέ και την Στέισι Μάρτιν.

Fireheart

Fireheart των Θίοντορ Τι και Λορέν Ζεϊτούν

Η δεκαεξάχρονη Τζόρτζια Νόλαν ονειρεύεται να γίνει η πρώτη γυναίκα πυροσβέστης στον κόσμο. Οταν ένας μυστηριώδης εμπρηστής αρχίζει να καίει το Μπρόντγουεϊ, οι πυροσβέστες της Νέας Υόρκης αρχίζουν να εξαφανίζονται. Ο πατέρας της Τζόρτζια, Σον, καλείται να συνταξιοδοτηθεί από τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης για να ηγηθεί της έρευνας για τις εξαφανίσεις. Απελπισμένη να βοηθήσει τον πατέρα της και να σώσει την πόλη της, η Τζόρτζια μεταμφιέζεται σε νεαρό άνδρα που ονομάζεται «Τζο» και ενώνεται με μια μικρή ομάδα ακατάλληλων πυροσβεστών που προσπαθούν να σταματήσουν τον εμπρηστή.

Madeleine Collins

Madeleine Collins του Αντουάν Μπαρό

Μια νέα γυναίκα, δυναμική επαγγελματίας, ζει μια διπλή ζωή με δύο εραστές. Με τον πλούσιο Μελβίλ στη Γαλλία, είναι γνωστή ως Μαργκό και έχει αποκτήσει δύο γιους. Με τον Αμπντέλ στην Ελβετία, είναι η Τζούντιθ και έχουν μια κόρη. Εγκλωβισμένη στα ψέματα και τα μυστικά της, η ζωή της νεαρής γυναίκας αρχίζει να καταρρέει εκτός ελέγχου. Η Βιρζινί Εφιρά σε ένα χιτσκοκικό θρίλερ.

Both Sides of the Blade

Both Sides of the Blade της Κλερ Ντενί

Στο Παρίσι, η Σάρα βρίσκεται εγκλωβισμένη ανάμεσα σε δυο άντρες: ο ένας είναι ο σύντροφος της στη ζωή, Ζαν και ο άλλος είναι ο καλύτερος του φίλος – και άλλοτε εραστής της... Ενα αξέχαστο ερωτικό τρίγωνο από την μεγάλη δημιουργό Κλερ Ντενί, που απέσπασε το Βραβείο Σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ Βερολίνου. Ζιλιέτ Μπινός και Βενσάν Λεντόν πρωταγωνιστούν.

Miracle

Miracle του Μπόγκνταν Τζορτζ Απέτρι

Η Χριστίνα, μια νεαρή μοναχή, φεύγει κρυφά από το απομονωμένο μοναστήρι της για να φροντίσει ένα επείγον προσωπικό της ζήτημα. Η αινιγματική περιπλάνηση της νεαρής καλόγριας ωστόσο δεν αποδίδει καρπούς, καθώς δεν βρίσκει τον άνθρωπο που ψάχνει. Ομως, επιστρέφοντας άπρακτη στο μοναστήρι, η μοίρα της επιφυλάσσει μια απροσδόκητη εξέλιξη.

Maixabel

Maixabel της Ισιάρ Μπολέν

Mια γυναίκα συναντά στην φυλακή, μετά από δικό του αίτημα, τον δολοφόνο του συζύγου της, μέλος της βασκικής αυτονομιστικής οργάνωσης ΕΤΑ.

bergman island main

Bergman Island της Μία Χάνσεν-Λαβ

Ενα ζευγάρι Αμερικανών σκηνοθετών ταξιδεύουν στο νησάκι Φόρε της Σουηδίας, εκεί όπου ο Ινγκμαρ Μπέργκμαν έζησε για χρόνια και γύρισε τις περισσότερες ταινίες του. Οι δυο τους σκοπεύουν να περάσουν στο νησί το καλοκαίρι και να δουλέψουν τα σενάρια των επόμενων ταινιών τους, αναζητώντας την έμπνευση στο άγριο και υποβλητικό τοπίο του Φόρε. Όμως στην πορεία το νησί μοιάζει να λειτουργεί καταλυτικά και για τους δυο...

Les Liens

Τα Κορδόνια (Les Liens) του Ντανιέλε Λουκέτι

Νάπολη, δεκαετία του ’80. Ενα φαινομενικά ευτυχισμένο ζευγάρι με τα δυο τους παιδιά περπατούν χαρούμενοι στα στενά της πόλης. Ομως ο γάμος τους περνά σοβαρή κρίση. Μία ιστορία αγάπης, υποσχέσεων και προδοσίας που προσπαθεί να διερευνήσει κατά πόσο οι δεσμοί που μας ενώνουν με αυτούς που αγαπάμε παραμένουν ισχυροί με την πάροδο του χρόνου, ή μετατρέπονται σε βολικές δεσμεύσεις ριζωμένες στην καθημερινότητα.

france

France του Μπρούνο Ντιμόν

H περιζήτητη Λεά Σεντού στον ρόλο μιας δημοφιλούς και αλαζονικής γαλλίδας τηλεπαρουσιάστριας ειδήσεων, της Φρανς ντε Μερ, που η ζωή της μοιράζεται μεταξύ τηλεοπτικού στούντιο, πολεμικών ανταποκρίσεων και οικογένειας. Μετά από ένα τροχαίο, στο οποίο τραυματίζει έναν πεζό, όλα αλλάζουν: ξαφνικά η ίδια η διάσημη τηλεπαρουσιάστρια γίνεται η είδηση της ημέρας...

Hoy se Arregla el Mundo

Σήμερα Φτιάχνουμε τον Κόσμο (Hoy se Arregla el Mundo) του Αριελ Βίνογκραντ

Ο Δαυίδ Σαμαράς, γνωστός και με το παρατσούκλι «ο Έλληνας», είναι παραγωγός της δημοφιλούς εκπομπής «Σήμερα Φτιάχνουμε Τον Κόσμο», στην οποία άνθρωποι της διπλανής πόρτας επιλύουν τις διαφορές τους με τους συντρόφους τους, τους φίλους, τους συναδέλφους, τους γονείς και τα παιδιά τους. Ο ίδιος είναι ανύπαντρος και δεν είχε πότε του σοβαρή σχέση. Ο πιο στενός «δεσμός» του είναι με τον εννιάχρονο γιο του Μπενίτο, τον καρπό μιας περιστασιακής σχέσης, για τον οποίο νιώθει περισσότερο νομική υποχρέωση παρά στοργή. Αυτό θα ανατραπεί, όταν λίγο πριν πεθάνει σε ατύχημα η μητέρα του αγοριού, θα του αποκαλύψει ότι δεν είναι δικό του παιδί. Ο «Έλληνας» αποφασίζει να πει την αλήθεια στον Μπενίτο και να τον βοηθήσει να βρει τον αληθινό του μπαμπά. Η νέα μεγάλη εμπορική επιτυχία από τον σκηνοθέτη της ταινίας «Το Κόλπο του Αιώνα».

La Hija

The Daughter (La Hija) του Μανουέλ Μαρτιν Κουένκα

Μια δεκαπεντάχρονη κοπέλα που διαμένει σε ένα κέντρο για έφηβους παραβάτες, μένει έγκυος. Ο εκπαιδευτής της στο κέντρο, της προτείνει να έρθει στα κρυφά να ζήσει μαζί με τη γυναίκα του στο απομονωμένο σπίτι τους στο βουνό, ώστε να έχει φροντίδα μέχρι να γεννήσει, αλλά με ένα αντάλλαγμα: να κρατήσουν το μωρό όταν αυτό γεννηθεί.

wetland

Wetland του Ινάκι Σάντσεζ Αριέτα

Ενας διακεκριμένος ισπανός βιολόγος επιστρέφει στην πατρίδα των παιδικών του χρόνων για να προστατεύσει την λίμνη Laguna Blanca της περιοχής, την οποία εκμεταλλεύονται ποικιλοτρόπως με παράνομους τρόπους οι ντόπιοι. Σε ένα τοπίο άγριας ομορφιάς που απειλείται με ερημοποίηση, ο ήρωας της ταινίας έρχεται αντιμέτωπς με μια εχθρική τοπική κοινότητα.

La Piece Rapportee

Χάρηκα Που Σας Γνώρισα (La Pièce Rapportée) του Αντονίν Περετζάτκο

Ο Πολ, ένας 45χρονος εισοδηματίας, ερωτεύεται την Αβα, μια νεαρή υπάλληλο του μετρό. Αποφασίζει να την παντρευτεί, αλλά η μητέρα του έχει διαφορετική άποψη επί του θέματος και προσλαμβάνει έναν ντετέκτιβ για να αποδείξει ότι η Αβα απατά τον γιο της. Σουρεαλισμός με πρωταγωνίστρια την Ζοσιάν Μπαλασκό και μαζί της τον Φιλίπ Κατρίν και την Αναΐς Ντεμουστιέ.

The Kitchen Brigade

The Kitchen Brigade του Λουί Ζυλιέν-Πετί

Η Κάθι είναι μια πεισματάρα σαραντάρα σεφ, που είναι έτοιμη να πραγματοποιήσει το όνειρο της και να ανοίξει το δικό της εστιατόριο. Καθώς όμως τίποτα δεν πάει καλά και αντιμετωπίζοντας οικονομικές δυσκολίες, αναγκάζεται να δεχτεί να δουλέψει στο εστιατόριο μιας στέγης για νέους μετανάστες. Η Κάθι μπορεί να μισεί το νέο της πόστο, όμως το πάθος της για την μαγειρική αρχίζει να αλλάζει τις ζωές των παιδιών. Και έχουν και εκείνα, να τις διδάξουν πολλά...

On the Edge

On the Edge του Τζιορντάνο Γκεντερλίνι

O Λεό, ένας οδηγός μετρό, καθώς οδηγεί προσεγγίζοντας τον επόμενο σταθμό, βλέπει έναν άντρα σε ένταση, στην άκρη της πλατφόρμας. Λίγο πριν πέσει στις γραμμές, αναγνωρίζει στο πρόσωπό του τον γιο του. Καθώς ο Λεό, δεν είχε συναντήσει το παιδί του για χρόνια, ανακαλύπτει πως ο νεαρός ήταν μπλεγμένος σε μια αιματηρή ληστεία, και αποφασίζει να ακολουθήσει τα ίχνη των δολοφόνων του.

Waiting for Bojangles

Waiting for Bojangles (Et Attendant Bojangles) του Ρεζί Ρουανσαρ

Μπροστά στον μικρό τους γιο, η Καμίλ και ο Ζορζ χορεύουν το αγαπημένο τους τραγούδι «Mr Bojangles» της Νίνα Σιμόν. Μαζί τους υπάρχει χώρος μόνο για παιχνίδι και φαντασία. Είναι η Καμίλ που τους δείχνει τον δρόμο και τους οδηγεί σε μια δίνη ποίησης, έτσι ώστε η γιορτή να συνεχίζεται ανεξάρτητα με τα όσα συμβαίνουν γύρω τους. Τίποτα όμως δεν είναι όπως φαίνεται...

Il Materiale Emotivo

Το Μικρό Βιβλιοπωλείο στο Παρίσι (Il Materiale Emotivo) του Σέρτζιο Καστελίτο

Ο Ετορε Σκόλα υπήρξε ένας από τους κορυφαίους δημιουργούς του σύγχρονου ιταλικού κινηματογράφου, έχοντας υπογράψει αριστουργηματικές κωμωδίες και υπέροχα κοινωνικά δράματα. Ο Σέρτζιο Καστελίτο, από τη νεότερη γενιά των Ιταλών σκηνοθετών, μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη ένα από τα τελευταία σενάρια του Σκόλα, που δεν πρόλαβε να γυρίσει ο ίδιος. O Βιτσέντζο μοιράζεται τη ζωή του μεταξύ του βιβλιοπωλείου του και της κόρης του, που ζει απομονωμένη σε ένα δωμάτιο μετά από ένα τραγικό ατύχημα. Όλα αλλάζουν στη ζωή του, όταν εμφανίζεται στο βιβλιοπωλείο του η πληθωρική, εκκεντρική και πανέμορφη Γιολάντ. Γοητευμένος από την ενέργειά της, θα αρχίσει και πάλι να νιώθει να του χτυπάει ο έρωτας την πόρτα και ταυτόχρονα να αναθεωρεί τη μέχρι τώρα μελαγχολική ζωή του. Γεμάτη καταπιεσμένα συναισθήματα και μεταξύ ονείρου και πραγματικότητας, αναδύεται μια ιστορία ανεκπλήρωτου πάθους.

the marco effect

Η Συγκάλυψη (The Marco Effect) του Μάρτιν Ζανβλίετ

Τα σκανδιναβικά crime novels, έχουν αποκτήσει φανατικούς αναγνώστες σε όλον τον κόσμο, έτσι και στην χώρα μας. Ενας από τους κορυφαίους συγγραφείς του είδους, είναι ο Γιούσι Άντλερ-Όλσεν, με πωλήσεις πάνω από 16 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Το βιβλίο του, η «Αναμονή», στο οποίο βασίζεται η ταινία, θεωρείται από πολλούς το καλύτερό του. Οταν ο 14χρονος Μάρκο συλλαμβάνεται για κλοπή διαβατηρίου ενός αγνοούμενου δημόσιου υπαλλήλου, ο ιδιόρρυθμος αστυνόμος Καρλ Μορκ και η ομάδα του προσπαθούν να βρουν την άκρη, σε μία υπόθεση με πολλά ύποπτα στοιχεία. Ο δημόσιος υπάλληλος κατηγορήθηκε για παιδεραστία λίγο πριν εξαφανιστεί και η υπόθεσή του έκλεισε ασυνήθιστα γρήγορα. Ο μόνος που θα μπορούσε να ρίξει φως στην υπόθεση, είναι ο βαριά τραυματισμένος Μάρκο... Μία σειρά αποκαλύψεων θα οδηγήσει σε μία απίστευτη και απρόβλεπτη ιστορία.

Oops 2! The Adventure Continues

Ουπς! Ο Νώε Ξαναέφυγε (Oops 2! The Adventure Continues) των Σον Μακκόρμακ και Τόμπι Γκένκελ

Οι γνωστοί μικροί ήρωές μας επιστρέφουν σε μια συγκινητική ιστορία για όλη την οικογένεια. Μετά τη μεγάλη επιτυχία διεθνώς του «Ουπς! Ο Νώε Εφυγε...» η θρυλική κιβωτός επιστρέφει σε νέες απολαυστικές περιπέτειες κινουμένων σχεδίων. Ο αξιαγάπητος Φίνι μαζί με την καλύτερη του φίλη τη Λέα, πέφτουν κατά λάθος από την κιβωτό και παρασύρονται από τη θάλασσα. Μόνοι τους, σε μια αυτοσχέδια σχεδία, χωρίζονται από μια καταιγίδα. Ενώ ο Φίνι βρίσκει μια ολόκληρη αποικία κάτω από το νερό, η Λέα προσγειώνεται σε ένα όμορφο νησί.

Delicieux

Delicieux, Το Πρώτο Εστιατόριο (Delicieux) του Ερίκ Μπεσνάρντ

Στη Γαλλία του 1789, λίγο πριν την Επανάσταση, η γαστρονομία αποτελεί αυστηρά τομέα των αριστοκρατών. Πράγματι, το κύρος ενός αριστοκρατικού οίκου εξαρτάται αποκλειστικά από την ποιότητα και τη φήμη του τραπεζιού του. Οπότε, όταν ο ταλαντούχος αλλά υπερόπτης μάγειρας Μανσερόν σερβίρει ένα μη εγκεκριμένο πιάτο δικής του εμπνεύσεως, οι επιπτώσεις είναι σκληρές και απολύεται γοργά. Ο πληγωμένος Μανσερόν απαρνιέται το πάθος του και αποσύρεται σε ένα περιφερειακό πανδοχείο. Αλλά όταν καταφθάνει μια μυστηριώδης γυναίκα και προτείνει να γίνει μαθητευόμενή του, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για μια τρελά απολαυστική ιστορία αναζωπυρωμένου πάθους, καθοδήγησης και εκδίκησης... και της δημιουργίας του πρώτου εστιατορίου.

El Sustituto

Ο Αντικαταστάτης (El Sustituto) του Οσκαρ Αϊμπάρ

Ισπανία, 1982. Ενας νεαρός αστυνομικός μετακομίζει σε μια φαινομενικά ειδυλλιακή παραθαλάσσια πόλη, με την ελπίδα να βρει γαλήνη και ηρεμία στο νεο του πόστο. Όμως, όταν φτάνει εκεί, βρίσκεται μπλεγμένος στη διερεύνηση των περίεργων συνθηκών της δολοφονίας του προκατόχου του. Η έρευνα θα τον οδηγήσει σε ένα παραλιακό ξενοδοχείο όπου μια κοινότητα πρώην Ναζί αξιωματούχων, καταζητούμενων από διάφορες χώρες για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, ζει μια ήρεμη και παραδεισένια ζωή. Εμπνευσμένη από αληθινά γεγονότα.

Icarus

Ικαρος και Δαίδαλος (Icarus) του Κάρλο Βογκέλε

Κάθε γωνιά της Κρήτης είναι παιδική χαρά για τον Ίκαρο, τον γιο του μεγάλου εφευρέτη Δαίδαλου. Κατά τη διάρκεια μιας εξερεύνησης κοντά στο παλάτι της Κνωσού, το αγοράκι κάνει μια περίεργη ανακάλυψη: ένας νεαρός Μινώταυρος είναι κλειδωμένος σε μια αυλή με εντολή του βασιλιά. Θα γίνουν φίλοι αλλά η μοίρα αλλάζει όταν ο Μινώταυρος οδηγείται σε έναν λαβύρινθο. Μπορεί ο Ικαρος να σώσει τον φίλο του και να αλλάξει την πορεία μιας ιστορίας που γράφτηκε από τους θεούς; Κινούμενα σχέδια από το Λουξεμβούργο.

Murina

Murina της Αντονέτα Αλαμάτ Κουσιγιάνοβιτς

Το Murina, που κέρδισε τη Χρυσή Κάμερα στο Φεστιβάλ των Καννών του 2021, είναι μία μεθυστική κατάδυση στην καταπίεση, τη γεύση της ελευθερίας και την πρώτη συνειδητοποίηση του πόσο περίπλοκος μπορεί να είναι ο κόσμος των μεγάλων, για μια έφηβη που ανακαλύπτει τον εαυτό της.

Les Jeunes Amants

Οι Νεαροί Εραστές (Les Jeunes Amants) της Καρίν Ταρντιέ

Η κομψή, συνταξιούχος αρχιτέκτονας Σόνα, συναντιέται με τον Πιερ, έναν παντρεμένο γιατρό γύρω στα 40, ο οποίος της είχε κάνει αρχικά εντύπωση σε μια σύντομη συνάντησή τους προ 15 ετών. Υπάρχει αμοιβαία έλξη και ξεκινούν έναν παθιασμένο δεσμό. Ενώ η οικογενειακή ζωή του Πιερ σύντομα ανατρέπεται – με τη γυναίκα του αν δυσπιστεί για τη διαφορά ηλικίας – η Σόνα παλεύει με αισθήματα που πίστευε ότι ανήκαν οριστικά στο παρελθόν και την υπόσχεση του τι μπορεί να απομείνει... Φανί Αρντάν και Μελβίλ Πουπό σε μια ερωτική ιστορία για κάθε ηλικία.

The Mole Agent

Μυστικός Πράκτορας (The Mole Agent) της Μαϊτέ Αλμπέρντι

Ο ογδοντατριάχρονος Σέρχιο προσλαμβάνεται για να διεισδύσει ένα γηροκομείο ως τρόφιμος και να συλλέξει πληροφορίες για τις συνθήκες που επικρατούν. Ο Σέρχιο θα βρεθεί σύντομα διχασμένος ανάμεσα στην αποστολή του και στην ολοένα πιο έντονη συναισθηματική εμπλοκή του με τους υπόλοιπους τρόφιμους.

l'ennemi

Δωμάτιο 108 (L’ ennemi) του Στεφάν Στρεκέρ

Eνας διάσημος πολιτικός κατηγορείται ότι σκότωσε τη γυναίκα του που βρέθηκε νεκρή. Eνα βράδυ, στο δωμάτιο 108 του ξενοδοχείου τους. Είναι αθώος ή ένοχος; Κανείς δεν ξέρει. Και ίσως να μην ξέρει και ο ίδιος.

Antoinette Dans Les Cevennes

Ο Γάιδαρος, ο Εραστής μου κι Εγώ (Antoinette Dans Les Cévennes) της Καρολίν Βινιάλ

Μήνες τώρα, η Αντουανέτ περιμένει πως και πως το καλοκαίρι για μια ρομαντική εβδομάδα με τον εραστή της, Βλαντιμίρ Τελευταία στιγμή εκείνος ακυρώνει: η γυναίκα του κανόνισε οικογενειακή εκδρομή στην οροσειρά Σεβέν με γάιδαρο! Εγκατελειμμένη, η Αντουανέτ αποφασίζει να ακολουθήσει και αυτή το μονοπάτι. Οταν φτάνει εκεί, ο Βλαντιμίρ πουθενά, μόνο κάποιος Πατρίκ – ένας ανυπάκουος γάιδαρος – που θα τη συνοδεύσει στο περίεργο ταξίδι της... Η Λορ Καλαμί σε ρεσιτάλ ερμηνείας.

Everything Went Fine

Ολα Πήγαν Καλά (Everything Went Fine) του Φρανσουά Οζόν

Οταν ο Αντρέ, 85 ετών, παθαίνει εγκεφαλικό, η Εμανουέλ πηγαίνει βιαστικά στο κρεβάτι του πατέρα της στο νοσοκομείο. Αρρωστος και μισοπαράλυτος στο κρεβάτι του νοσοκομείου, ζητά από την Εμανουέλ να τον βοηθήσει να δώσει τέλος στη ζωή του. Αλλά πώς μπορείς να τιμήσεις ένα τέτοιο αίτημα όταν είναι ο πατέρας σου; Η νέα ταινία του Φρανσουά Οζόν με την Σοφί Μαρσό και τον Αντρέ Ρισολιέ.

dark glasses

Μαύρα Γυαλιά (Dark Glasses) του Ντάριο Αρτζέντο

Καλά νέα και για τους φαν του μετρ του giallo Ντάριο Αρτζέντο, ο οποίος επιστρέφει στις ρίζες του και φέρνει τον τρόμο στις καλοκαιρινές μας νύχτες.

One Second

Η Χαμένη Σκηνή (One Second) του Ζανγκ Γιμού

Ο σημαντικός Κινέζος δημιουργός ξεπερνά τη λογοκρισία που εμπόδισε αρχικά την κυκλοφορία της ταινίας και παραδίδει το πιο προσωπικό του φιλμ εδώ και δεκαετίες, που στα βήματα του «Σινεμά ο Παράδεισος», μιλά για τη δύναμη και τη μαγεία του σινεμά.

Amira

Αμίρα (Amira) του Μοχάμεντ Ντιάμπ

Ταινία βασισμένη σε αληθινά γεγονότα που εκτυλίσσονται στις ισραηλινές φυλακές για Παλαιστίνιους πολιτικούς κρατούμενους.

Feathers

Φτερά και Πούπουλα (Feathers) του Ομάρ Ελ Ζοχάιρι

Το βραβευμένο στις Κάννες αντισυμβατικό φιλμ αποκαλύπτει πικρές αλήθειες για τη θέση της γυναίκας στη σύγχρονη αιγυπτιακή κοινωνία, μέσα από τη σουρεαλιστική ιστορία μιας οικογένειας όταν ο αυταρχικός πατέρας, μετά από ένα μαγικό τρικ σε παιδικό πάρτυ, μεταμορφώνεται σε κοτόπουλο.

the people upstairs

Οι Γείτονες από Πάνω (The People Upstairs) του Σεσκ Γκέι

Ο σκηνοθέτης της ταινίας «Τρούμαν» μεταφέρει στο σινεμά το απολαυστικό θεατρικό του, βάζοντας με κωμικό και σέξι τρόπο στο μενού ενός πολιτισμένου δείπνου στο σπίτι, όλες τις νευρώσεις και τις αγωνίες των σύγχρονων ζευγαριών.

Paris, 13th District

Παρίσι, 13ο Διαμέρισμα (Paris, 13th District) του Ζακ Οντιάρ

Κάπου στο 13ο διαμέρισμα του Παρισιού, μια περιοχή γνωστή και ως «Ολυμπιάδες» εξαιτίας των οχτώ πολυόροφων κτιρίων που έχουν το όνομα πόλεων που έχουν φιλοξενήσει τους Αγώνες, η Εμιλί γνωρίζει τον Καμίλ, ο οποίος νιώθει έλξη για τη Νορά, η οποία συναντά στον δρόμο της την Αμπέρ... Τρία κορίτσια κι ένα αγόρι δίνουν τον δικό τους ορισμό για το τι σημαίνει έρωτας σήμερα, σε μια ταινία που αποτελεί ελεύθερη διασκευή τριών ιστοριών του Αμερικανού καρτουνίστα Εντριαν Τομίνε μέσα από το δεξιοτεχνικό βλέμμα του Ζακ Οντιάρ.

Alcarràs

Οι Ροδακινιές του Αλκαράς (Alcarràs) της Κάρλα Σιμόν

Η Χρυσή Αρκτος του Φεστιβάλ Βερολίνου από τη σκηνοθέτη της ταινίας «Ενα Αξέχαστο Καλοκαίρι». Μια βαθιά ανθρώπινη ιστορία για την απώλεια της αθωότητας και το τέλος μιας εποχής, γεμάτη τρυφερότητα και ελπίδα.

The Weasels’ Tale

Το Κόλπο της Νυφίτσας (The Weasels’ Tale) του Χουάν Χοσέ Καμπανέλα

Μια διαβολική κωμωδία μυστηρίου γεμάτη ανατροπές και 11 υποψηφιότητες στα Κινηματογραφικά Βραβεία Αργεντινής, από τον σκηνοθέτη του οσκαρικού «Το Μυστικό στα Μάτια της».


ΕΠΑΝΕΚΔΟΣΕΙΣ

Bridges of Madison County 607

Οι Γέφυρες του Μάντισον (The Bridges of Madison County) του Κλιντ Ιστγουντ (Αύγουστος)

Ο φωτογράφος Ρόμπερτ Κινκέιντ εμφανίζεται στη ζωή της νοικοκυράς Φραντσέσκα Τζόνσον για τέσσερις ημέρες τη δεκαετία του 1960.

Some Like it Hot 607

Μερικοί το Προτιμούν Καυτό (Some Like it Hot) του Μπίλι Γουάιλντερ

Ο Τζο και ο Τζέρι, ένας σαξοφωνίστας κι ένας μπασίστας που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν το Σικάγο, γίνονται η Τζοζεφίν και η Δάφνη, τα δύο νέα μέλη ενός γυναικείου συγκροτήματος που περιοδεύει στο Μαϊάμι. Ερωτεύονται κι οι δύο την τραγουδίστρια του συγκροτήματος, Σούγκαρ Κέιν, ενώ οι μαφιόζοι που τους καταδίωκαν καταφθάνουν στο Μαϊάμι για ένα συνέδριο... Το αριστούργημα του Μπιλι Γουάιλντερ σε επανέκδοση.

Blow Up 607

Blow Up του Μικελάντζελο Αντονιόνι

Ο επαγγελματίας φωτογράφος Τόμας, φωτογραφίζει δύο εραστές σε ένα Λονδρέζικο πάρκο. Η γυναίκα, η Τζέιν, τον καταδιώκει κι απαιτεί το φιλμ, μα εκείνος της δίνει ένα άλλο. Πολλαπλά ζουμ στο ασπρόμαυρο φιλμ αποκαλύπτουν ότι η Τζέιν κοιτάζει ανήσυχη ένα τρίτο άτομο που παραμονεύει στα δέντρα με ένα πιστόλι, όταν λίγο αργότερα αποκαλύπτεται ένα πτώμα... Το αριστούργημα του Μικελάντζελο Αντονιόνι σε επανέκδοση.

suspicion

Υποψίες (Suspicion) του Αλφρεντ Χίτσκοκ

Ένας γοητευτικός playboy, ο Τζόνι, καταφέρνει να παντρευτεί μια πλούσια νεαρή, τη Λίνα, η οποία ανακαλύπτει ότι είναι ψεύτης, τζογαδόρος και απένταρος. Η Λίνα όμως αρχίζει να υποψιάζεται ότι εκτός από αυτά, είναι και δολοφόνος -και ίσως η ίδια να είναι το επόμενο θύμα του... Το αριστούργημα του Αλφρεντ Χίτσκοκ σε επανέκδοση.

Strangers on a Train

Ο Αγνωστος του Εξπρες (Strangers on a Train) του Αλφρεντ Χίτσκοκ

Σε ένα τρένο, ο ερασιτέχνης τενίστας Γκάι, προσποιείται ότι βρίσκει την ιδέα του άγνωστου συνταξιδιώτη του, Μπρούνο, διασκεδαστική. Ο ψυχοπαθής Μπρούνο του προτείνει να "ανταλλάξουν" δολοφονίες -να σκοτώσει εκείνος τη σύζυγο του Γκάι και ο Γκάι τον πατέρα του Μπρούνο, ώστε κανείς από τους δύο να μην είναι ύποπτος. Τα πράγματα βγαίνουν όμως γρήγορα εκτός ελέγχου... Το αριστούργημα του Αλφρεντ Χίτσκοκ σε επανέκδοση.

north by northwest 607

Στη Σκιά των Τεσσάρων Γιγάντων (North by Northwest) του Αλφρεντ Χίτσκοκ

Ένας ανυποψίαστος διαφημιστής καταδιώκεται από κατασκόπους που νομίζουν ότι είναι πράκτορας της κυβέρνησης των ΗΠΑ. Στην προσπάθειά του να σώσει τη ζωή του, μπλέκεται όλο και βαθύτερα σε μια υπόθεση στην οποία κανείς δεν είναι αυτό που φαίνεται... Το αριστούργημα του Αλφρεντ Χίτσκοκ σε επανέκδοση.

Elevator to the Gallows

Ασανσερ για Δολοφόνου (Elevator to the Gallows) του Λουί Μαλ

Οι παράνομοι εραστές Φλοράνς και Ζιλιέν καταστρώνουν ένα σχέδιο για να σκοτώσουν τον σύζυγο της Φλοράνς, έναν πλούσιο Γάλλο βιομήχανο που είναι επίσης το αφεντικό του Ζιλιέν. Όμως η δολοφονική πλεκτάνη αρχίζει να γυρνά εναντίον τους, όταν ο ένας από τους δύο παγιδεύεται σε ένα ασανσέρ. Το αριστούργημα του Λουί Μαλ σε επανέκδοση.

feu follet

Η Φλόγα Που Τρεμοσβήνει (The Fire Within) του Λουί Μαλ

Ο Αλέν αναρρώνει σε μια κλινική απεξάρτησης από το αλκοόλ στις Βερσαλλίες. Έχει χωρίσει από τη σύζυγό του, η οποία ζει στη Νέα Υόρκη, και είναι βυθισμένος στην απελπισία. Σκέφτεται να αυτοκτονήσει, μα αποφασίζει πρώτα να επισκεφθεί τους φίλους του στο Παρίσι, προσπαθώντας να βρει έναν λόγο να ζήσει. Το αριστούργημα του Λουί Μαλ σε επανέκδοση.

Atlantic City

Atlantic City του Λουί Μαλ

Ο Λου, ένας ηλικιωμένος πρώην γκάνγκστερ ζει στην ίδια πολυκατοικία με τη Σάλι, μια νεαρή σερβιτόρα που ονειρεύεται να γίνει ντίλερ σε καζίνο. Ο μπλεγμένος με το εμπόριο ναρκωτικών πρώην άντρας της Σάλι και η τοπική μαφία θα δοκιμάσουν τα όρια της φαντασιοπληξίας, της ειλικρίνειας, της μοναξιάς και τελικά του αυτοσεβασμού των ηρώων στην παρηκμασμένη Atlantic City... Το αριστούργημα του Λουί Μαλ σε επανέκδοση.

My Dinner With Andre

Το Δείπνο μου με τον Αντρέ (My Dinner With Andre) του Λουί Μαλ

O Αντρέ ταξίδεψε στη Σαχάρα για να δημιουργήσει ένα έργο βασισμένο στον Μικρό Πρίγκιπα, έκανε performance art στο Λονγκ Άιλαντ που συμπεριλάμβανε το να θαφτεί ζωντανός, είχε πνευματιστικές εμπειρίες. Ο Γουόλι χαίρεται να γράφει τα έργα του, να πληρώνει τους λογαριασμούς του και να απολαμβάνει ένα ζεστό φλιτζάνι καφέ το πρωί. Η αγάπη, ο θάνατος, τα χρήματα, η ίδια η ανθρώπινη ύπαρξη, όλα έχουν διαφορετικές διαστάσεις στην οπτική των δύο φίλων. Το αριστούργημα του Λουί Μαλ σε επανέκδοση.

Au Revoir, Les Enfants

Αντίο, Παιδιά (Au Revoir, Les Enfants) του Λουί Μαλ

Τον χειμώνα του 1943-44 ο Ζουλιέν επιστρέφει στη μονοτονία του οικοτροφείου, ενώ ο διευθυντής του σχολείου, παρουσιάζει τρεις νέους μαθητές. Ενας από αυτούς, ο Ζαν, είναι στην ηλικία του Ζουλιέν, αλλά αυτός στην αρχή τον περιφρονεί. Ένα βράδυ, ο Ζoυλιέν βλέπει τον Ζαν να προσεύχεται στα εβραϊκά και ανακαλύπτει ότι ο διευθυντής είχε συμφωνήσει να παρέχει μυστικά άσυλο σε κυνηγημένους Εβραίους, ενώ σταδιακά αναπτύσσεται μια στενή φιλία μεταξύ των δύο παιδιών. Το αριστούργημα του Λουί Μαλ σε επανέκδοση.

You Only Live Once

Εχω Δικαίωμα να Ζήσω (You Only Live Once) του Φριτς Λανγκ

Eνας πρώην κατάδικος που έχει αποφυλακιστεί προσπαθεί να μπει στον ίσιο δρόμο. Oμως όλοι τον απωθούν λόγω του παρελθόντος του. Έτσι λοιπόν θέλοντας να επιβιώσει, αναγκάζεται και πάλι να γυρίσει στην παρανομία. Μοναδικός σύμμαχος είναι η γυναίκα του, η οποία θα τον στηρίξει μέχρι τέλους. Επανέκδοση της ταινίας του Φριτς Λανγκ με τον Χένρι Φόντα από το 1937.

Repulsion 607

Αποστροφή (Repulsion) του Ρομάν Πολάνσκι

Μια νεαρή εσωστρεφής γυναίκα, η οποία βρίσκει το σεξ απωθητικό μένει μόνη στο σπίτι της αδερφής της που έχει φύγει για διακοπές, γίνεται όλο και περισσότερο μοναχική και αποκόπτεται από την πραγματικότητα. Το αριστούργημα του Ρόμαν Πολάνσκι με την Κατρίν Ντενέβ.

Eva

Εύα (Eva) του Τζόζεφ Λόουζι

Ενας πετυχημένος συγγραφέας παντρεμένος με μια όμορφη γυναίκα που απολαμβάνει τη μεγάλη ζωή γράφοντας σενάρια για το σινεμά, ερωτεύεται την Εύα πόρνη πολυτελείας, σε μια σχέση που θα οδηγήσει και τους δυο στην καταστροφή. Η κλασική ταινία του Τζόζεφ Λόουζι, γυρισμένη στη Βενετία, με την Ζαν Μορό ανεξίτηλη στο γεμάτο συμβολισμού ρόλο του τίτλου.

Knife in the Water

Μαχαίρι στο Νερό (Knife in the Water) του Ρόμαν Πολάνσκι

Ενας περιπλανώμενος νεαρός διαταράσσει τις ισορροπίες στο εσωτερικό ενός ζευγαριού και μετατρέπει μια ξέγνοιαστη εκδρομή στη λίμνη σε ένα επικίνδυνο παιχνίδι ερωτικής αντιπαράθεσης και εξουσίας. Το συγκλονιστικό ντεμπούτο του Ρόμαν Πολάνσκι, πρώτη υποψηφιότητα της Πολωνίας για το Οσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας.

Under the Volcano

Κάτω από το Ηφαίστειο (Under the Volcano) του Τζον Χιούστον

Μεξικό, 1939. Μία ημέρα από τη ζωή του Τζέφρι Φέρμιν, καθώς ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος ετοιμάζεται να ξεσπάσει στην Ευρώπη και στη μικρή πόλη του μεξικανικού νότου γιορτάζεται η Ημέρα των Νεκρών. Ο Φέρμιν είναι εκεί Βρετανός πρόξενος, βυθισμένος στο πάθος του για το αλκοόλ και σε μια αυτοκαταστροφική συμπεριφορά όμοια με τον παγκόσμιο χάρτη που καταρρέει. Ανίκανος να ελέγξει τον εθισμό του και τα συναισθήματα που νιώθει για την προδοσία του ετεροθαλούς αδελφού του, Χιου, ενός ιδεαλιστή νομάδα, και της πρώην σύζυγου του, Ιβόν, η οποία επιστρέφει με ελπίδες επανένωσης, χάνει σταδιακά τη μάχη με τους προσωπικούς του δαίμονες. Ο Τζον Χιούστον διασκευάζει με συνέπεια το θρυλικό μυθιστόρημα του Μάλκολμ Λόουρι με ιδανικό πρωταγωνιστή τον Αλμπερτ Φίνεϊ.

Leaving las vegas

Αφήνοντας το Λας Βέγκας (Leaving Las Vegas) του Μάικ Φίγκις

Ο Μπεν Σάντερσον είναι αλκοολικός σεναριογράφος του Χόλιγουντ που έχει χάσει τη δουλειά, την οικογένεια και τους φίλους του. Χωρίς να του μένει τίποτα για να ζήσει, κατευθύνεται προς το Λας Βέγκας για να πιει μέχρι θανάτου. Ενα πρωί, καθώς οδηγεί μεθυσμένος από το σπίτι του στο Λος Άντζελες μέχρι το Λας Βέγκας παραλίγο να χτυπήσει μια γυναίκα, τη Σέρα. Το αριστούργημα του Μάικ Φίγκις με το δίκαιο Οσκαρ του Νίκολας Κέιτζ.

Bad Lieutenant

Διαφθορά (Bad Lieutenant) του Εϊμπελ Φεράρα

Ο κατήφορος προς την κόλαση ενός ναρκομανή και τζογαδόρου αστυνομικού, που προσπαθεί να συλλάβει τους βιαστές μιας καλόγριας και να βρει τη λύτρωση στη θρησκεία, τον εξαγνισμό, το μαρτύριο. H κλασική ταινία του Εϊμπελ Φεράρα με την ερμηνεία μεγατόνων του Χάρβεϊ Καϊτέλ.

Babette's Feast 607

Η Γιορτή της Μπαμπέτ (Babτου Γκάμπριελ Αξελ

Στη Δανία του 19ου αιώνα, σ' ένα απομακρυσμένο, φτωχικό ψαροχώρι, ζουν δύο γεροντοκόρες αδελφές - η Μαρτίνα και η Φιλίππα. Υπήρξαν κόρες του τοπικού Προτεστάντη ιερέα κι έζησαν δίπλα στον πατέρα τους μία λιτή ζωή αυτοθυσίας. Δεν παντρεύτηκαν, παρόλο που ερωτεύτηκαν και οι δύο, δεν απήλαυσαν, δεν σπατάλησαν. Αντιθέτως, ακόμα και στα μεσήλικά τους πλέον χρόνια συνεχίζουν το έργο τους: ζουν για τους άλλους, κάνουν αγαθοεργίες, θυσιάζονται. Μέχρι που στη ζωή τους μπαίνει η μυστηριώδης Μπαμπέτ - μία Παριζιάνα μαγείρισσα που καταφεύγει στο ψαροχώρι ως πρόσφυγας του εμφυλίου πολέμου της Γαλλίας. Εκλιπαρεί τις δύο γυναίκες να την κρατήσουν κοντά τους ως οικονόμο και πράγματι μένει μαζί τους 14 ολόκληρα χρόνια. Μέχρι που κερδίζει 10.000 φράγκα στο λαχείο και φεύγει για τη Γαλλία για να ετοιμάσει μία έκπληξη: ένα «γαλλικό» δείπνο για αυτές, παριζιάνους καλεσμένους και τα μέλη της εκκλησίας, με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση του πάστορα. Ξαφνικά, το φαγητό θα ευφράνει τις στερημένες καρδιές και ο άνθρωπος θα καταλάβει ότι ο παράδεισος είναι στη Γη. Οσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας το 1987 για την εύγευστη κινηματογραφική διασκευή του ομώνυμου μυθιστορήματος της Κάρεν Μπλίξεν.

the battle of the sexes

Δολοφόνος για Γέλια (The Battle of the Sexes) του Τσαρλς Κράιτον

Η Αντζελα Μπάροους αποστέλλεται από την εταιρία της, που βρίσκεται στην Αμερική, στο Εδιμβούργο για να διερευνήσει τις δυνατότητες εξαγωγών. Καθ΄ οδόν συναντά τον επιχειρηματία Ρόμπερτ ΜακΦέρσον, ο οποίος την πείθει να τον βοηθήσει να εκσυγχρονίσει την εταιρία του. Βρετανική κωμωδία με τον Πίτερ Σέλερς από τον σκηνοθέτη του «Ενα Ψάρι που το Ελεγαν Γουάντα» για τη διαχρονική πάλη των φύλων.


Αναζητήστε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix όλες τις ταινίες που παίζονται ήδη στις αίθουσες, αυτές που έρχονται και για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο, το τοπ-5 του Flix από τις νέες ταινίες της εβδομάδας και ώρες προβολών στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Ελλάδας - και στα θερινά.