Αν διατηρείτε μια τρυφερή ανάμνηση της Σάρα Τζέσικα Πάρκερ ως Κάρι του «Sex & the City» και δεν κατάφεραν να σας τη χαλάσουν ούτε καν οι ταινίες που ακολούθησαν τη σειρά, ε, αυτή είναι η ευκαιρία της να ισοπεδωθεί. Μια ανόητη, τουριστική ρομαντική κομεντί γραμμένη πιο κοινότυπα κι από παιδικό ημερολόγιο, μοιάζει να υπάρχει μόνο για να κάνει το αμερικανικό καστ δωρεάν διακοπές στη Ρώμη και τα περίχωρα.

Η Μάγκι είναι μια 45άρα Νεοϋορκέζα, άρα νευρωτική φυσικά (το ακούμε αλλά δεν το βλέπουμε), η οποία εργάζεται ως καθηγήτρια συγγραφής φυσικά κι είναι χωρισμένη μητέρα μιας ατίθασης έφηβης κόρης, που λέγεται Σάμερ, φυσικά. Την οποία τραβολογά σ' ένα ταξίδι στη Ρώμη για να την κάνει να ξεχάσει τον φίλο της που είναι ντίλερ, αλλά εκεί η Μάγκι θα συναντήσει τον δικό της παλιό έρωτα, ο οποίος την περιμένει κυριολεκτικά στη γωνία (του σπιτιού της, μόλις φτάσει, τι σύμπτωση), όμορφος με τους γκρίζους κρόταφούς του. Ο εν λόγω, ο Λούκα, έχει γίνει αγρότης-γλύπτης, αλλά μετά από μια ερωτική ατυχία (που στην πραγματικότητα είναι ότι δεν ξεκόλλησε ποτέ από τη Μάγκι), ζει με τη μητέρα του, την Κλαούντια Καρντινάλε που επίσης θα προτιμούσαμε να μην είχαμε δει ποτέ σ' αυτήν την ταινία. Η μητέρα, πρόσφατα χήρα, θέλει να πάει πάραυτα στη Ρώμη να παντρευτεί το παλιό της αμόρε με το οποίο είχαν ποπ μπάντα στα '60ς. Γι' αυτό και θα το σκάσει μαζί με τη Σάμερ, από τον υποτιθέμενα ασφυκτικό κλοιό της Μάγκι και του Λούκα, με μια κόκκινη αντίκα Alfa Romeo. Κι οι άλλοι θα τους πάρουν στο κατόπι και, στη διάρκεια της καταδίωξης, θ' ανακαλύψουν ότι αγαπιούνται ακόμα, φυσικά.

Πράγματι, η Ρώμη είναι πανέμορφη στην ταινία, αλλά χρειάζονται ειδικές ικανότητες για να τη δείξει κανείς άσχημη στο σινεμά. Κι εκεί περίπου σταματούν οι αρετές του φιλμ, χαμένες ανάμεσα σε χιουμοριστικές κρυάδες, παλιομοδίτικα κλισέ και μυωπικές ερμηνείες.