Ενημέρωση

Στη συνέντευξη Τύπου του «Τανγκό των Χριστουγέννων»

στα 10

Τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου στο Bios της οδού Πειραιώς δόθηκε η επίσημη συνέντευξη Τύπου για την ταινία του Νίκου Κουτελιδάκη «Το Τανγκό των Χριστουγέννων», με παρόντες τον σκηνοθέτη της, τους περισσότερους από τους ηθοποιούς της, τον μουσικό της και τον Γιάννη Ξανθούλη που μπορεί να μην ήταν εκεί αλλά με κάποιο τρόπο ήταν ο πρωταγωνιστής της βραδιάς.

Στη συνέντευξη Τύπου του «Τανγκό των Χριστουγέννων»

Το κινηματογραφικό «Τανγκό των Χριστουγέννων» ξεκίνησε στο «Φίλιον» της οδού Σκουφά. Εκεί όπου, πίνοντας έναν καθιερωμένο καφέ, ο Γιάννης Μπέζος μίλησε στον σκηνοθέτη Νίκο Κουτελιδάκη για το ομώνυμο βιβλίο του Γιάννη Ξανθούλη που μόλις είχε τελειώσει να διαβάζει: «Είναι επαγγελματική διαστροφή, αλλά ότι διαβάζω το μεταφράζω σε εικόνες. Υπάρχουν βιβλία που το βλέπεις κατευθείαν πως μπορούν να γίνουν σινεμά. Το "Τανγκό των Χριστουγέννων" ήταν ένα τέτοιο βιβλίο.»

Μετά ήρθε η ώρα των «προξενιών», όπως ονομάζει το κάστινγκ ο Νίκος Κουτελιδάκης. Ο Γιάννης Μπέζος ήταν σίγουρο πως θα πρωταγωνιστήσει στο ρόλο του Συνταγματάρχη Μανώλη Λόγγου, αλλά ποιοί θα ήταν οι ιδανικοί συμπρωταγωνιστές του, στους ρόλους της μελαγχολικής συζύγου του, του κλειστού υπολοχαγού Στέφανου Καραμανίδη και του φαντάρου Λάζαρου Λαζάρου που ξέρει να χορεύει τανγκό;

«Οταν με κάλεσε ο κύριος Κουτελιδάκης για να κάνω κάστινγκ, δεν είχα διαβάσει το βιβλίο. Παρ' όλα αυτά μου δώσανε δύο σκηνές για να τις κάνω δοκιμαστικό με τον κύριο Μπέζο. Και περιέργως γοητεύτηκα από αυτές τις δύο μικρές σκηνές. Την επόμενη μέρα που διάβασα το βιβλίο, ήξερα πως ήθελα να παίξω τη Ζωή. Ευτυχώς ο κύριος Κουτελιδάκης είχε την ίδια γνώμη με μένα.», δηλώνει η Βίκυ Παπαδοπούλου, που υποδύεται την καταπιεσμένη, μελαγχολική σύζυγο του Μανώλη Λόγγου όταν ένας δίσκος με ένα τανγκό που της έρχεται στο σπίτι ως δώρο της αλλάζει τη ζωή.

«Είμαι από τον Εβρο, όπως και ο Γιάννης Ξανθούλης και έκανα τα πάντα για να πάρω αυτόν τον ρόλο», δηλώνει ο Γιάννης Στάνκογλου, ο κλειστός και αγέλαστος Υπολοχαγός Στέφανος Καραμανίδης που ερωτεύεται τη γυναίκα του Συνταγματάρχη και βάζει σκοπό της ζωής του να μάθει τανγκό για να χορέψει μαζί της στη γιορτή των Χριστουγέννων στο στρατόπεδο.

Ο μικρότερος της παρέας, ο Αντίνοος Αλμπάνης, υπήρξε και ο πιο ενθουσιώδης, δηλώνοντας χαρούμενος που συμμετέχει σε αυτήν την ταινία και συνεργάζεται με σπουδαίους συντελεστές στο ρόλο του φαντάρου Λάζαρου Λαζάρου που θα αναλάβει το δύσκολο έργο του να μάθει τανγκό τον Υπολοχαγό Καραμανίδη.

Μια ιστορία ανεκπλήρωτου έρωτα, τέσσερις ήρωες εγκλωβισμένοι σε ένα μεταφορικά και κυριολεκτικά αποξενωμένο περιβάλλον, εν μέσω της δικτατορίας των Συνταγματαρχών με φόντο το παγωμένο τοπίο του Εβρου. Κάπως έτσι περιγράφει την ταινία ο Νίκος Κουτελιδάκης, που στην πρώτη του κινηματογραφική απόπειρα (μετά από πολύχρονη θητεία στην τηλεόραση) εκπλήσσεται ακόμη για το πόσο απρόσκοπτα έγιναν τα γυρίσματα σε μια παραγωγή που δεν ήταν εύκολη, κυρίως λόγω του φυσικού τοπίου και των αναγκών του σεναρίου.

«Είναι σπάνιες οι φορές που συμμετέχεις σε μια δουλειά που σου αφήνει περιθώρια να δημιουργήσεις. Οταν είδα τις εικόνες της ταινίας με σκοπό να γράψω τη μουσική της, ένιωσα ότι βρίσκομαι μπροστά σε κάτι πολύ ενδιαφέρον», δηλώνει ο συνθέτης Γιάννος Αιόλου που έφτιαξε τρια διαφορετικά θέματα για τις τρεις ερωτικές ιστορίες της ταινίας.

«Οι ταινίες γίνονται επιτυχίες αφού εκτεθούν στο κοινό», δήλωσε ο Γιάννης Μπέζος θέλοντας ίσως να καταλαγιάσει τις προβλέψεις που θέλουν το «Τανγκό των Χριστουγέννων» του Νίκου Κουτελιδάκη, βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Γιάννη Ξανθούλη, να είναι η ελληνική ταινία της χρονιάς.

Τα αποκαλυπτήρια την 1η Δεκεμβρίου που η ταινία θα βγει στις αίθουσες από την Village Films.

Δείτε εδώ το τρέιλερ του «Τανγκό των Χριστουγέννων»

Διαβάστε περισσότερα για την ταινία εδώ

Στο gallery δείτε φωτογραφίες από τη Συνέντευξη Τύπου και από την ταινία