Συνέντευξη

Το Flix στήνει την κάμερα στον «Μεγάλο Περίπατο της Αλκης»

στα 10

«Ο Μεγάλος Περίπατος της Αλκης», το ντοκιμαντέρ της Μαργαρίτας Μαντά για την Αλκη Ζέη, βγαίνει στις αίθουσες. Το Flix είχε το προνόμιο να μιλήσει με τους συντελεστές.

Το Flix στήνει την κάμερα στον «Μεγάλο Περίπατο της Αλκης»

«Μια ζωή με πολλές αφετηρίες». Αυτή τη ζωή, της Αλκης Ζέη, μιας από τις πιο αγαπημένες και οικείες συγγραφείς των δικών μας βιωμάτων, καταγράφει στο ντοκιμαντέρ της η Μαργαρίτα Μαντά του «Για Πάντα», με συνεργάτη της στο σενάριο τον σκηνοθέτη Πέτρο Σεβαστίκογλου. Ταυτόχρονα, από τα πλάνα της ταινίας και τις αναμνήσεις της Αλκης Ζέη, ξεπηδά, σε πρώτο πρόσωπο, καθηλωτικά, η ταραγμένη νεώτερη ιστορία της Ελλάδας, από την κατοχή μέχρι σήμερα. Με βαρύτητα και ακρίβεια αλλά, ταυτόχρονα, με ένα χιούμορ και μια ελαφρότητα που διακρίνουν μόνο τους ανθρώπους που έχουν ζήσει μεγάλες ζωές, γεμάτες, γενναιόδωρες, τολμηρές.

Διαβάστε ακόμη: Ο «Μεγάλος Περίπατος της Αλκης» εύχεσαι να μην τελειώσει

αλκη ζέη 607

Λίγες μέρες πριν «Ο Μεγάλος Περίπατος της Αλκης» κάνει την πρεμιέρα του στις ελληνικές αίθουσες (μετά το λανσάρισμα της ταινίας στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και άλλα διεθνή φεστιβάλ), το Flix κάθισε αναπαυτικά στο σαλόνι κι άκουσε ιστορίες: από τη σκηνοθέτη Μαργαρίτα Μαντά, τον συν-σεναριογράφο Πέτρο Σεβαστίκογλου και, φυσικά, την Αλκη Ζέη που μίλησε στην κάμερα με τις ωραίες της κουβέντες και τα τόσο λαμπερά της μάτια. Δείτε το βίντεο παρακάτω.

info

Ο «Μεγάλος Περίπατος της Αλκης» προβάλλεται στον κινηματογράφο Δαναός, Σάββατο και Κυριακή, στις 15.30. Τα δύο πρώτα Σαββατοκύριακα του Νοεμβρίου (4 - 5/11 και 11 - 12/11), οι προβολές πλαισιώνονται από συζητήσεις, παρουσία της Αλκης Ζέη και των συντελεστών της ταινίας.