Συνέντευξη

O Γιώργος Γκικαπέππας μας ξεναγεί στην «Πόλη των Παιδιών»

στα 10

H πρώτη του ταινία μεγάλου μήκους ξεχώρισε στο 52ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, αποσπώντας το βραβείο της Διεθνούς Ενωσης Κριτικών Κινηματογράφου, πρωταγωνίστησε στα βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου και ταξίδεψε στα φεστιβάλ του κόσμου. Λίγο πριν την έξοδό της στις αίθουσες, ο Γιώργος Γκικαπέππας μιλάει στην κάμερα του Flix για όλα όσα τον οδήγησαν στην «Πόλη των Παιδιών».

O Γιώργος Γκικαπέππας μας ξεναγεί στην «Πόλη των Παιδιών»

«Το ταξίδι μέσα σ’ αυτήν την ταινία ήταν για μένα, όπως για κάθε σκηνοθέτη, μία περιπέτεια. Οχι μόνο να δαμάσεις τις συνθήκες. Για μένα, αν θέλετε, αυτό είναι το λιγότερο. Είναι πολύ σημαντικό, όπως και τα χρήματα και όλα. Οσο το να δαμάσεις τον εαυτό σου. Να βρεις τη γλώσσα σου. Και να ‘σαι όσο το δυνατόν πιο ειλικρινής γίνεται.»

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Γιώργος Γκικαπέππας δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ειλικρίνια. Στο με πόση αλήθεια στρέφεις το βλέμμα σου σε όλα όσα συμβαίνουν γύρω σου. Στο πόσο αληθινός μπορείς να είσαι όταν καταγράφεις κάτι που πριν συμβεί στο σινεμά, συμβαίνει πρώτα μέσα και έξω από τους τέσσερις τοίχους του σπιτιού σου.

Η «Πόλη των Παιδιών» είναι η πρώτη του κινηματογραφική κατάθεση στη μεγάλου μήκους μυθοπλασία.Η ταινία που εμφανίστηκε σχεδόν από το πουθενά, πέρσι τέτοια εποχή, λίγο πριν το 52ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και με την προβολή της εκεί κατάφερε να ξεχωρίσει. Βραβεύθηκε από τη Διεθνή Ενωση Κριτικών Κινηματογράφου και ενδιάμεσα στα ταξίδια της στα Φεστιβάλ του κόσμου, απέσπασε το βραβείο γυναικείας ερμηνείας για την Κίκα Γεωργίου και το βραβείο σεναρίου για τον ίδιο τον Γιώργο Γκικαπέππα στα βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Λίγο πριν βγει στις αίθουσες, σε μια Αθήνα που δεν μοιάζει να έχει αλλάξει στο ελάχιστο από τότε που ο Γιώργος Γκικαπέππας εμπνεύστηκε την ιστορία της «Πόλης των Παιδιών», μιλάει στην κάμερα του Flix για τη γέννηση, το θάνατο, το σινεμά που θα έπρεπε να κάνουμε και το σινεμά που θα έπρεπε να βλέπουμε, δίνοντας μια οριστική απάντηση στο αν αυτή η πόλη είναι μια πόλη παιδιών...

Δείτε τη συνέντευξη του στο βίντεο παρακάτω και διαβάστε εδώ περισσότερα για την «Πόλη των Παιδιών» που παίζεται από σήμερα 1 Νοεμβρίου στις αίθουσες από τη Seven Films.