Συνέντευξη

H «Νορβηγία» στην κάμερα του Flix (λίγο πριν κατέβει κυριολεκτικά στη Μεσόγειο)

στα 10

Ενας σκηνοθέτης, ένα ζεστό κορίτσι και ένας «Νορβηγός» μιλούν στην κάμερα του Flix για την επιστροφή στα 80s και το τώρα ενός πειραγμένου βαμπιρικού μύθου.

H «Νορβηγία» στην κάμερα του Flix (λίγο πριν κατέβει κυριολεκτικά στη Μεσόγειο)

Μετά από την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Διαγωνιστικό Τμήμα «East of the West» του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Κάρλοβι Βάρι και τα ταξίδια της στον κόσμο - ανάμεσα σε αυτά και η συμμετοχή της στο Fantastic Fest του 2014, η «Νορβηγία» του Γιάννη Βεσλεμέ ετοιμάζεται για την ελληνική της πρεμιέρα στο Διαγωνιστικό Τμήμα του 55ου Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Γυρισμένη στην Αθήνα του τώρα, αλλά τοποθετημένη στην Αθήνα των 80s, η πρώτη μεγάλου μήκους του Γιάννη Βεσλεμέ έρχεται με άγριες διαθέσεις, μια δική της ανάγνωση του βαμπιρικού μύθου και εκείνη τη ξεχασμένη λες από καιρό αίσθηση πως ο ρομαντισμός γεννιέται ακριβώς τη στιγμή που δεν τον περιμένεις, ικανός να ανατρέψει κάθε γνωστή ή άγνωστη γραμμή που χωρίζει τη ζωή από το θάνατο.

Η «Νορβηγία» του Γιάννη Βεσλεμέ προβάλλεται όλο τον Ιανουάριο του 2015 κάθε Σάββατο σε μεταμεσονύκτιες προβολές στον κινηματογράφο Αστυ.

Norway 424

Norway 424

Norway 424

Για το δημιουργό της όλα ξεκίνησαν από ένα τραγούδι των «Χωρίς Περιδέραιο» και για τον ήρωά της από τη στιγμή που φτάνει στην Αθήνα αναζητώντας ένα «ζεστό κορίτσι», για την Ελλάδα των 80s πολύ πριν μπουν τα 90s...

O Γιάννης Βεσλεμές, η Αλεξία - το ζεστό κορίτσι - Καλτσίκη και ένας faux Νορβηγός εξηγούν στην κάμερα του Flix:


Νορβηγία / info

Mια παραγωγή της Horsefly σε συμπαραγωγή με τις: Faliro House Productions, ERT S.A., Logline, Marni Films, Deepgreensea, Tugo Tugo Productions, 2|35, Echo Studios / Πρωταγωνιστούν: Βαγγέλης Μουρίκης, Αλεξία Καλτσίκη, Ντάνιελ Μπόλντα και οι Μάρκος Λεζές, Σόφη Ζαννίνου, Βασίλης Καμίτσης, Γιάννης Μποσταντζόγλου / Σκηνοθεσία: Γιάννης Βεσλεμές / Σενάριο: Γιάννης Βεσλεμές / Παραγωγοί: Γιώργος Τσούργιαννης, Χρήστος Β. Κωνσταντακόπουλος / Συμπαραγωγοί: Ελένη Μπερτέ, Γιάννης Βεσλεμές / Διεύθυνση Φωτογραφίας: Χρήστος Καραμάνης / Μοντάζ: Γιάννης Χαλκιαδάκης / Production Design: Γιάννης Βεσλεμές / Ηχος: Δημήτρης Κανελλόπουλος, Περσεφόνη Μήλιου, Κώστας Βαρυπομπιώτης / Μουσική: Felizol / Κοστούμι: Αλκηστις Μάμαλη / Μακιγιάζ: Δώρα Νάζου / Ειδικά Εφέ: Αφοί Αλαχούζοι, Μιχάλης Σαμιώτης / Visual FX: Deep Green Sea / Διεύθυνση Παραγωγής: Γιώργος Ζέρβας / Εκτέλεση Παραγωγής: Logline

Διαβάστε ακόμη: