Ενημέρωση

Ο Θάνος Αναστόπουλος μοιράζεται με το Flix το φωτογραφικό άλμπουμ της «Τελευταίας Παραλίας»

στα 10

Ο Θάνος Αναστόπουλος μας στέλνει από την Τεργέστη φωτογραφίες και σημειώσεις από μια παραλία στην οποία μπορεί πλέον να θεωρείται θαμώνας.

Flix Team
Ο Θάνος Αναστόπουλος μοιράζεται με το Flix το φωτογραφικό άλμπουμ της «Τελευταίας Παραλίας»

Είναι δύσκολο να το πιστέψει κανείς αλλά μείναμε σ’αυτή την παραλία για ένα ολόκληρο χρόνο κινηματογραφώντας ώρες υλικό κι οι μοναδικές φωτογραφίες της παρουσίας μας εκεί έχουν τραβηχτεί από τους θαμώνες της παραλίας στα κινητά τους τηλέφωνα.

Η Τελευταία Παραλία 607

Εδώ είμαστε ο Ντάβιντε (λευκό πόλο) κι εγώ (κόκκινο πόλο) στην ανδρική πλευρά. Δεν θυμάμαι τι κινηματογραφούσαμε αλλά από την κατεύθυνση που έχουν οι φακοί μας πρέπει να ήταν κάτι που συνέβαινε στον τοίχο και τις σημαδούρες που χωρίζουν την παραλία στα δύο. Είναι ένα σημείο που συναντιόνται τα ζευγάρια μέσα στο νερό για να μιλήσουν χωρίς όμως ποτέ να περνάει ο ένας από την μεριά του άλλου. Πλάι μας ένα μικρό κορίτσι κοιτάζει προς την θάλασσα τον πατέρα ή τον παππού της που κολυμπά. Τα παιδιά μέχρι δώδεκα χρονών είναι ελεύθερα να περνάνε στην μια ή την άλλη πλευρά της παραλίας κατα βούληση.

Η Τελευταία Παραλία 607

Σε αυτήν ο Ντάβιντε (πράσινο πόλο) και η Ντέμπορα (διευθύντρια φωτογραφίας, κάτω από ένα μωβ σάλι για να βλέπει καλύτερα μέσα από τον φακό της) κινηματογραφούν μια ομάδα τριών γυναικών. Μπορεί να έμειναν εκεί για κανα τρίωρο καταγράφωντας χωρίς να επεμβαίνουν στην συζήτηση. Η φωτογραφία έχει τραβηχτεί από την Μίριανα που δουλεύει το μπάρ που βρίσκεται εσωτερικά στην παραλία των γυναικών.

Η Τελευταία Παραλία 607

Αυτή είναι από τα τελευταία μας γυρίσματα. Είναι Οκτώβριος έχει τελειώσει η καλοκαιρινή περίοδος κι οι ναυαγοσώστες έχουν τραβήξει έξω στην παραλία των αντρών το τεράστιο δίχτυ που χωρίζε παράλληλα την παραλία και στο βυθό. Στο βάθος φαίνεται και ο τοίχος.

Τον τελευταίο μήνα των γυρισμάτων κι ενώ πια μας είχαν για τρελούς έτσι όπως επιστρέφαμε συνέχεια με τις κάμερες, μας έλεγαν ότι το πιθανότερο που θα μας συνέβαινε ήταν ότι την επόμενη χρονιά θα ερχόταν ένα κινηματογραφικό συνεργείο για να κάνει γύρισμα για την παραλία και θα μας έβρισκε ακόμα εκεί μαζί με όλους τους άλλους. Εκεί πια καταλάβαμε ότι είχαμε φτάσει στο τέλος των γυρισμάτων κι ότι είχαμε πια γίνει στα μάτια τους αναπόσπαστο μέρος της παραλίας.

Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για την «Τελευταία Παραλία» που παίζεται ήδη από τις 6 Οκτωβρίου στις ελληνικές αίθουσες

Ενα χρόνο μετά. 30 Σεπτεμβρίου 2016

Είναι η τελευταία μέρα της καλοκαιρινής σεζόν και η μοναδική μέρα της χρονιάς που ανοίγει ο τοίχος και οι άντρες μπορούν να περάσουν στην πλευρά των γυναικών και αντίστροφα. Αυτή τη μέρα οργανώνεται και μια γιορτή όπου όλοι οι τακτικοί θαμώνες τρώνε, πίνουν και χορεύουν μαζί. Με αυτή την ευκαιρία το βράδυ είναι προγραμματισμένη κι η πρεμιέρα της ταινίας στην Τεργέστη παρουσία όλων των πρωταγωνιστών που θα δουν την ταινία για πρώτη φορά.

Η Τελευταία Παραλία 607

Ο Ντάβιντε διστακτικός μπροστά στην είσοδο της παραλίας. Δεξιά η αφίσα της ταινίας μας δίπλα στο ωράριο πρόγραμμα λειτουργίας και πάνω από την διαχωριστική κολόνα μια μικρή πινακίδα που θυμίζει ότι ο Τζέημς Τζόυς σύχναζε σ’αυτή την παραλία.

Η Τελευταία Παραλία 607

Μια κυρία συγκινημένη μας χαρίζει μια φωτογραφία με τις φίλες της τραβηγμένη πριν από τριάντα χρόνια. Ο χρόνος παύει να έχει σημασία.

Η Τελευταία Παραλία 607

Μερικοί από τους πρωταγωνιστές μας στο γιορτινό τραπέζι. Κοιτάζοντας ξανά έχω την αίσθηση ότι ξεφυλλίζω άλμπουμ με οικογενειακές φωτογραφίες.

Διαβάστε ακόμη: Ο Θάνος Αναστόπουλος και ο Ντάβιντε Ντελ Ντέγκαν πάνε το Flix από τις Κάννες στην «Τελευταία Παραλία»

Το βράδυ αυτής της μέρας φέτος είναι προγραμματισμένη κι η πρεμιέρα της ταινίας στην Τεργέστη παρουσία όλων των πρωταγωνιστών που θα δουν την ταινία για πρώτη φορά. Εχουμε πάει στην παραλία να τους βρούμε και να τους ειδοποιήσουμε για την ώρα συνάντησης μας έξω από το θέατρο.

Η Τελευταία Παραλία 607

Η μοντεζ της ταινίας Μπονίτα Παπαστάθη με τον Βινίτσιο έναν από τους βασικούς πρωταγωνιστές της ταινίας.

Η Τελευταία Παραλία 607

O Ντάβιντε Ντελ Ντέγκαν συνσκηνοθέτης της ταινίας με την Φαμπίολα μια αρτίστα της ζωής και της τέχνης.

Η Τελευταία Παραλία 607

Η Iταλίδα (Tριεστίνα) παραγωγός της ταινίας Νικολέττα Ρομέο (δεξιά) με την Μαίρη πρωταγωνίστρια και αγωνίστρια της παραλίας.

Διαβάστε ακόμη: Στην «Τελευταία Παραλία», ο Θάνος Αναστόπουλος μιλά για τον (δυστυχώς όχι) τελευταίο τοίχο της Ευρώπης

Η πιό όμορφη και συγκινητική στιγμή όλου αυτού του ταξιδιού των τελευταίων τριών χρόνων. Η προβολή της ταινίας στην Τεργέστη στη Σάλα Τρίπκοβιτς χωρητικότητας 1000 θεατών ασφυκτικά γεμάτη κι άλλοι τόσοι θεατές έξω που δεν κατάφεραν να μπουν.

Η Τελευταία Παραλία 607

Kατα τη διάρκεια της προβολής της ταινίας στην πρεμιέρα στην Τεργέστη.

Η Τελευταία Παραλία 607

Στο πάλκο μετά το τέλος της προβολής με τους πρωταγωνιστές της ταινίας.

Η Τελευταία Παραλία 607

Μια ακόμα αναμνηστική φωτογραφία. σαν κι αυτές των λουομένων στην παραλία.Είμαστε πια κομμάτι αυτού του κόσμου. Είναι λίγο κουνημένη, λίγο θολή, αλλά τι σημασία έχει όταν η συγκίνηση την διαπερνά.Η Ιθάκη δεν μας γέλασε.

H «Τελευταία Παραλία» των Θάνου Αναστόπουλου και Ντάβιντε Ντελ Ντέγκαν παίζεται στις ελληνικές αίθουσες από τις 6 Οκτωβρίου σε διανομή της One from the Heart.