Ενημέρωση

Οι στιγμές που άφησαν τις Χρυσές Σφαίρες στην ιστορία!

στα 10

Λίγο πριν μάθουμε τους νικητές των Χρυσών Σφαιρών για το 2015, επιστρέφουμε σε μερικά αξιομνημόνευτα στιγμιότυπα που έγραψαν το καθένα με τον τρόπο του την ιστορία του θεσμού.

Οι στιγμές που άφησαν τις Χρυσές Σφαίρες στην ιστορία!

Οι Χρυσές Σφαίρες δεν υπήρξαν ποτέ αξιομνημόνευτες για τα βραβεία τους, αφού στο μεγαλύτερο ποσοστό τους υπήρξαν προάγγελοι των Οσκαρ και ειδικά στις κατηγορίες της κωμωδίας και μιούζικαλ είναι λίγοι όσοι θυμούνται αρκετούς από τους νικητές που αλλιώς δεν θα βρίσκονταν καν στην προοσκαρική περίοδο. Τα βραβεία ωστόσο της Ενωσης Ξένων Ανταποκριτών στο Χόλιγουντ μπορούν να είναι περήφανα πως μέσα στα 72 χρόνια που απονέμονται χάρισαν αρκετές στιγμές χολιγουντιανού glamour και συγκίνησης και ναι, μερικές απονομές που κέρδισαν τα Οσκαρ στα σημεία. Ας θυμηθούμε μερικές από αυτές...

Μείνετε συντονισμένοι το βράδυ της Κυριακής 11 Ιανουαρίου λίγο πριν τα μεσάνυχτα για το live-blogging της απονομής. Λεπτό προς λεπτό θα μαθαίνετε όλα όσα συμβαίνουν στο Beverly Hills Hotel, ποιοι βραβεύθηκαν, ποιοι έχασαν, τι φόρεσαν, τι ακριβώς θα κάνουν τα χρυσά κορίτσια Τίνα Φέι και Εϊμι Πόλερ για να κάνουν τη βραδιά αξέχαστη.

Διαβάστε περισσότερα:


1980: H Μπετ Μίντλερ κερδίζει τη Χρυσή Σφαίρα για το «The Rose» και θυμάται την πιο κλασική ατάκα που ειπώθηκε ποτέ για τις «χρυσές σφαίρες» δια στόματος Τζόαν Κρόφορντ.


1988: Ο Βινγκ Ρέιμς κερδίζει τη Χρυσή Σφαίρα για την τηλεοπτική ταινία «Don King: Only in America» αλλά αποφασίζει να τη χαρίσει στον συνυποψήφιό του Τζακ Λέμον για το «12 Angry Men».


2014: Η Ζακλίν Μπισέ ακυρώνει κάθε έννοια του «δεν έχω ετοιμάσει ευχαριστήριο λόγο» κερδίζοντας τη Χρυσή Σφαίρα για τη μίνι-σειρά «Dancing on the Edge».


1996: Ο Μπραντ Πιτ κερδίζει τη Χρυσή Σφαίρα Β' Ανδρικού Ρόλου για το «12 Monkeys» και εκπλήσσει με τον ευχαριστήριο λόγο του - πέστο και λογο-διάρροια!


2001: Η Ελίζαμπεθ Τέιλορ καλύπτει με απέριττο glam και χάρη το γεγονός πως δεν ξέρει ακριβώς τι πρέπει να κάνει μπροστά στο φάκελο με τη νικήτρια ταινία ή στο ότι κατέβασε μερικά ποτηράκια παραπάνω.


2013: Η Τζόντι Φόστερ ανεβαίνει στη σκηνή για να παραλάβει το Cecil B. De Mille βραβείο για την καριέρα της και κάνει το coming out της δεκαετίας.


1983: Η Μέριλ Στριπ κερδίζει τη Σφαίρα για την «Εκλογή της Σόφι». Το βραβείο παραλαμβάνει ο Κέβιν Κλάιν.


2005: Ο Τζέιμi Φοξ κερδίζει τη Χρυσή Σφαίρα για το «Ray» και δίνει αυτό που για πολλούς είναι ο πιο συγκινητικός ευχαριστήριος λόγος στην ιστορία τους.


1998: Η Κρίστιν Λάχτι κερδίζει τη Χρυσή Σφαίρα για το «Chicago Hope» αλλά αργεί να ανέβει στη σκηνή γιατί ήταν στην τουαλέτα. Ρόμπιν Γουίλιαμς σώσε την κατάσταση...


2011: Ο Ρίκι Τζερβέιζ προσβάλλει το μισό Χόλιγουντ στη δεύτερη χρονιά του ως οικοδεσπότης και ω, τι ανωτερότητα, θα έχει και τρίτη ευκαιρία.


1983: H Ντρου Μπάριμορ και ο Χένρι Τόμας - φρέσκοι από το «Ε.Τ. Ο Εξωγήινος» εξηγούν πως ακριβώς λειτουργεί η διαδικασία των βραβείων της Ενωσης Ξένων Ανταποκριτών.


2003: Ο Τζακ Νίκολσον παραδέχεται ότι έχει πάρει valium. H Κάθι Μπέιτς τον αποθεώνει.


1990: H Οντρεϊ Χέπμπορν παραλαμβάνει το Cecil B. DeMille βραβείο για την καριέρα της και υποδεικνύει πως μπορείς να ευχαριστήσεις πάρα πολύ κόσμο σε πάρα πολύ λίγο χρόνο.

Διαβάστε περισσότερα: